• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem yanlışmı yaptım..

Kızlar benim sorunum ailemle babam bekarken hiç erkek kız ayrımı yapmazdı ama evlenince herşey değişti..babam erkek kardeşimi evlendirdi biraz lükse kaçtılar ve çok borca girdiler yani ben öyle düşünüyordum sonra ben maddı olarak zor bir döneme girdim eşimin paraya ihtiyacı vardı babamdan istemedim ama söylene söylene verdi yok onun şıkışık zamanında iş açmışızda felan filan derken arası bir hafta gecmedi erkek kardeşime ev aldı benimde evim yok aslında kızmadım ama gelin evin tek varisi vs diye konuşunca takıldım.. Neyse biz durum düzeltik babam verdiği borç parayı ben vermeyi düşünmüyordum çünkü ogluna ev aldı araba aldı herşeyi dört dörtlük yaptı 2.500 bin babam için para değildi ama eşim verelim diyordu dememize kalmadı babam borç para istedi verdik sonra tekrar sonra tekrar aldığı para 1000 bini buldu ama geri ödemiyor sanki vermeye mecburmşum gibi ona sorsanız hala biz borçluyuz.. Anneme gelince ben genelde oraya giderim evimiz yakın orda yeriz bende oraya birşeyler götürürm gecenlerde annem dediki (başka bir konudan ötürü bu konu açıldı)sen sorululuklarını biliyorsun işte maddi olarak yardım ediyorsun demeye getirdi ama ben onu sorumluluk olarak görmüyordum içimden geldiği için yapıyordum erkek kardeşimle karısıda hep orda ama onlar bişey getirmiyor getirmek zorunda değiler babalarının evi peki ben kimim benim babamın evi değilmi:KK43:(( demedim içimde kaldı zaten herşey içimde kalıyor... eşim bana bir araba aldı evimiz merkeze uzak bişey lazım olursa çocuklar var diye ama araba elime hiç gecmiyor erkek kardeşim arabayı sattı sürekli onda üstelik asla benzinde koymuyor bende ev almaya çalışıyorum dolasıyla sürekli biryerlere para yatıramam eşimde kızıyor bu neya ayda insanların gecinme parasını ben arabaya veriyormuşum..öyle deyince bende kardeşim alıyor dedim bilseydim ona alırdım arabayı dedi . ve dün anneme patladım anne dedim bu su yakmıyor bu konudan çok sıkıldım, annemde bidaha istemeyiz dedi şimdi çok pişmanın kendimi kötü hiisediyorum sizce yanlışmı yaptım? [/INDENT​
Aileniz adına çok üzüldüm.
Sürekli vermeye alışmış bir anne baba var,ama bu onların görevi gibi görülüp üstüne birde kapris çekiyorlar.
Birincisi babanız abinize ev aldı diye size niye almak zorunda olsun ki?
Benimde erkek kardeşim var,henüz sözlü bile değil ama annem evini aldı ve bende çok sevindim.Çocuk enazından ev geçindirirken birde kira derdine düşmeyecek diye.
Size birşey yapmadıklarına gelince yemeklerinizi bile orda yiyormuşsunuz,daha ne yapabilirler?
Herşey paramı?
3 ailenin mutfak masrafını babanız çekiyor,annenizde yemekhanede yemek çıkartırcasına çalışıyor.
Anneniz haklı,arada masrafa ortak olmanız tabii ki sizin sorumluluğunuz.
Orası aşevi mi?
Orda yemenizi nimetten saymıyorsanız evinizde pişirin yemeğinizi bir zahmet,hem çalışmıyormuşsunuzda,bahaneniz nedir?
Abiniz arabayı istediğinde benzin yok,doldur abi deyin.Veya vermeyin.

Kızlar benim sorunum ailemle babam bekarken hiç erkek kız ayrımı yapmazdı ama evlenince herşey değişti..babam erkek kardeşimi evlendirdi biraz lükse kaçtılar ve çok borca girdiler yani ben öyle düşünüyordum sonra ben maddı olarak zor bir döneme girdim eşimin paraya ihtiyacı vardı babamdan istemedim ama söylene söylene verdi yok onun şıkışık zamanında iş açmışızda felan filan derken arası bir hafta gecmedi erkek kardeşime ev aldı benimde evim yok aslında kızmadım ama gelin evin tek varisi vs diye konuşunca takıldım.. Neyse biz durum düzeltik babam verdiği borç parayı ben vermeyi düşünmüyordum çünkü ogluna ev aldı araba aldı herşeyi dört dörtlük yaptı 2.500 bin babam için para değildi ama eşim verelim diyordu dememize kalmadı babam borç para istedi verdik sonra tekrar sonra tekrar aldığı para 1000 bini buldu ama geri ödemiyor sanki vermeye mecburmşum gibi ona sorsanız hala biz borçluyuz.. Anneme gelince ben genelde oraya giderim evimiz yakın orda yeriz bende oraya birşeyler götürürm gecenlerde annem dediki (başka bir konudan ötürü bu konu açıldı)sen sorululuklarını biliyorsun işte maddi olarak yardım ediyorsun demeye getirdi ama ben onu sorumluluk olarak görmüyordum içimden geldiği için yapıyordum erkek kardeşimle karısıda hep orda ama onlar bişey getirmiyor getirmek zorunda değiler babalarının evi peki ben kimim benim babamın evi değilmi:KK43:(( demedim içimde kaldı zaten herşey içimde kalıyor... eşim bana bir araba aldı evimiz merkeze uzak bişey lazım olursa çocuklar var diye ama araba elime hiç gecmiyor erkek kardeşim arabayı sattı sürekli onda üstelik asla benzinde koymuyor bende ev almaya çalışıyorum dolasıyla sürekli biryerlere para yatıramam eşimde kızıyor bu neya ayda insanların gecinme parasını ben arabaya veriyormuşum..öyle deyince bende kardeşim alıyor dedim bilseydim ona alırdım arabayı dedi . ve dün anneme patladım anne dedim bu su yakmıyor bu konudan çok sıkıldım, annemde bidaha istemeyiz dedi şimdi çok pişmanın kendimi kötü hiisediyorum sizce yanlışmı yaptım? [/INDENT​
Bbanın kardeşine aldığı ev kimin üzerine.Eğer babanın üzerineyse,mirasçı olarak sen de ordan hak alacaksın.
Evinin geçimini kendin bilirsin.Kardeşin düşüncesiz davranıyorsa,kibarca söyler arabayı vermezsin.

Kardeşinize lüks eşyalar ve güzel bir ev alabiliyorsa arabasını da alsınlar, tam olsun.:KK39: Bu konulara çok fazla dikkat ederim. Kimsenin malını mülkünü kıskanmam ama annem ve babam böyle ayrım yapsa çok gücenirim. Ayağımı da evlerinden keserim. Sorsaydınız 'Ben evlatlık mıyım?' diye. Yaptıkları gerçekten ayıp. 'Gelin evin tek varisi' neden? Çünkü -erkek çocuk- doğuracak ve soyları devam edecek. Sizin çocuklarınızın bir faydası olmayacak ailelerine. Ondan dolayı ne var ne yoksa onların. Bu son olay da isabet olmuş. Siz de bu vesileyle kendinizi biraz geri çekersiniz. Arada sırada gidip hallerini hatırlarını sorun. Evlatlık görevlerinizi yapın ama sürekli iç içe olmayın. Yemeğinizi de evinizde kendiniz pişirip kendiniz yeyin.

para babamın ama empati yapın mesela tek eve verdiği parayı 3 e böüp benden bukadar üstünü tamamlayıp herkes evini alsın dese isteyen bankaya atsa isteyen evini alsa iyi olmazmıydı bak iyilik meleği gibi görünmek için yazmıyorum ama bunu deseydi biz zaten kızkardeşimle o parayı kardeşimize verirdik ama bu şekilde ayrım hisedince insan kırılıyor bu herhangi biri degil benim babam..araba mevzusuna gelince verip verip laf söylemiyorum vermek istemediğimizi söyleye bilsem ne bura konum olurdu nede zaten o duruma düşerdim ben bunu yapadığım için dert yanıyorum

aynen katılıyorum :KK52::KK52::KK52:

Doğru olmuş, resmen sizi dışlamışlar, üstüne üstük erkek kardeşinizde hiç utanmadan sıkılmadan durmadan eşinizin size aldığı arabanıza binmiş. Pes diyorum. İyi demişsiniz. Birtek biz böyle oğlunu tutan bir aileye düşemedik.:KK51:

Ailenden beklentilerinde haksızsın; şöyle örnekleyeyim benim annemde kız kardeşlerime birer daire aldı hayattayken. Ablam ve ben çalışıp aldık. Annem sizin eliniz ekmek tutuyor onlar çalışmayı beceremedi onlara alacağım dedi. Ablam da bende bir kez olsun ya bize almadın demedik. Onun parası,çalışıp kazanmış ne istese yapar. Kardeşlerim evlendi ben evlenmedim, annem öldüğü güne kadar ikisine de her an koştu ama ben ve ablam hep çalıştık. Bir gün bana dedi ki ; kırılıyor musunuz bu durumdan, yok anne dedim sen çalıştın senin paran kime istersen verirsin, gözleri doldu rahmetlinin onlar çok zayıf, sizin gibi değiller, ikisini de üniversite okuttum ama çalışmak başka bir şey, beceremediler dedi. Haklısın dedim, onlar benim kardeşim bir sorun yok rahat ol dedim. Gönül hoşluğudur bazı şeyler,annemin duasıyla benim hiç sırtım yere gelmedi, Rabbim en zor zamanlarda hep bir kolaylık verdi,insana adaletsizlik gibi gelse de ana babaların kendince bir sebebi var. Anneme hala dua ediyorum, bize ekmeğimizi kazanmayı öğretti, kardeşlerim hala çalışmıyor, ikisi de ev hanımı ama ben her şartta ayakta kalmayı öğrendim, ablamda bende ayaklarımızın üzerine bastık, ondan bunu öğrenmiş olmak en büyük mirastı bizim için. Annene verdiğin tepki çok ağır ve uslupsuz. Bunu abinle halledebilirdin, kendini doldurup benzini bahane edip annene patlamışsın, yapma ileride kaybedersen bu sana çok acı verir. Gönlünü al kadının, size hata gibi gelse de hala hayatta ve başınızdalar, ah deyince onlara koşuyorsunuz aranıza para hesabı koymayın, içinizi kirletmeyin. Onların varlıkları bile, o hanede kaynayan bir tencere bile size destek, ailem var diyebiliyorsunuz, bu hayatta en büyük nimet

doğru yapmışsınız. aynı şekilde eşinizin kardeşi arabayı alsa ve benzinini siz ödeseniz kızardınız. bir şekilde ailenize bu durumu bildirmek zorundaydınız ama kardeşinize söyleseydiniz direk daha iyi olurdu sanki. bir de babanızdan borç almışsınız, geri vermemeyi düşünmüşsünüz ama sonuçta borç adı altında alındıysa onların ihtiyacı dahi olmasa geri vermeniz uygun olur. bir de en iyisi mesafeli olmak..

Bariz evlat ayrımı var kendinini kullandırmamak ailene yaptığın bir yanlış değil doğrusunu yapmışsın.

Doğru olmuş, resmen sizi dışlamışlar, üstüne üstük erkek kardeşinizde hiç utanmadan sıkılmadan durmadan eşinizin size aldığı arabanıza binmiş. Pes diyorum. İyi demişsiniz. Birtek biz böyle oğlunu tutan bir aileye düşemedik.:KK51:
benim eşimin ailesi Allah var herşeyi dört dörtlük yaptılar ama sonra çok süründürdüler o ayrı ben ailemi seviyorum kızdığım nokta bu kadar gözümüze sokup ayrım yapmaları yoksa çok şükür benim duruum daha iyi ihtiyacım yok birşeye..

Bbanın kardeşine aldığı ev kimin üzerine.Eğer babanın üzerineyse,mirasçı olarak sen de ordan hak alacaksın.
Evinin geçimini kendin bilirsin.Kardeşin düşüncesiz davranıyorsa,kibarca söyler arabayı vermezsin.
ev babamın adına ama boyle birşeyi asla yapmam kız kardeşimde yapmaz babam zaten herşeyi oğluna verdiğini açıkça söylüyor onun razı olmadığı hiç bir şeyi istemem Allah onlara hayırlı uzun ömür versin..

kızlar birşeyi açıklık getirmek istiyorum birincisi ben hergun her öğün annemlerde yemek yemiyorum kızım orda gelmiyor onu görmeye gidince yemek yapıyoruz yiyoruz ikincisi ben erkek kardeşime veriyor neden bana vermiyor diye sormuyorum neden evlat ayrımı yapılıyor diyorum ve bu gözümüze gözümüze sokuluyor diyorum üçüncüsü araba benim vermek istemiyorum ama bunu açıkça söyleyemediğim için ve söyleyince de kendimi mutsuz hissediyorum bu duygu gecermi alışırmıyım bilmiyorum bunu paylaşıyorum ve dördüncüsü benim derdim mal mülk değil çünkü ihtiyacım yok çok şükür lütfen şunu dikkate alarak yorum yapın ben kız olduğum için dışlandığımı düşünüyorum bu ayrım beni incitiyor para babamın kendisi için harcasa sizin gibi duşunurum ama ben saygılı ve bağlı ve bir kız çocuğuyum ve dikkatinizi çekerim o benim de BABAM bu ayrım neden???(bu cevabı olumsuz şeyler yazan arkadaşlara yazdım)

kızlar birşeyi açıklık getirmek istiyorum birincisi ben hergun her öğün annemlerde yemek yemiyorum kızım orda gelmiyor onu görmeye gidince yemek yapıyoruz yiyoruz ikincisi ben erkek kardeşime veriyor neden bana vermiyor diye sormuyorum neden evlat ayrımı yapılıyor diyorum ve bu gözümüze gözümüze sokuluyor diyorum üçüncüsü araba benim vermek istemiyorum ama bunu açıkça söyleyemediğim için ve söyleyince de kendimi mutsuz hissediyorum bu duygu gecermi alışırmıyım bilmiyorum bunu paylaşıyorum ve dördüncüsü benim derdim mal mülk değil çünkü ihtiyacım yok çok şükür lütfen şunu dikkate alarak yorum yapın ben kız olduğum için dışlandığımı düşünüyorum bu ayrım beni incitiyor para babamın kendisi için harcasa sizin gibi duşunurum ama ben saygılı ve bağlı ve bir kız çocuğuyum ve dikkatinizi çekerim o benim de BABAM bu ayrım neden???(bu cevabı olumsuz şeyler yazan arkadaşlara yazdım)

Eğer ki erkek kardeşinizin durumu iyi değilse babanız da sürekli onlara destek çıkmak istiyorsa bu ayrım olmaz. Ama sırf erkek olduğundan ayrım yapıyorsa o kötü. Ama o şekilde yetişmedik diemiştiniz konunuzu açarken. Hani kız-erkek ayrımı hissetmedik büyürken diyorsunuz. Bu durumda erkek kardeşinizin maddi durumu daha kötü olduğundan ona daha fazla yardım ettiği ihtimali olabilir.

Eğer ki erkek kardeşinizin durumu iyi değilse babanız da sürekli onlara destek çıkmak istiyorsa bu ayrım olmaz. Ama sırf erkek olduğundan ayrım yapıyorsa o kötü. Ama o şekilde yetişmedik diemiştiniz konunuzu açarken. Hani kız-erkek ayrımı hissetmedik büyürken diyorsunuz. Bu durumda erkek kardeşinizin maddi durumu daha kötü olduğundan ona daha fazla yardım ettiği ihtimali olabilir.

erkek kardeşim sorumsuz bir çocuk oyuzden benim fikrimde eviolsun bir şeyleri olsun ki zor durumda kalmasın ama evlenince düzelir diye düşünüyorduk fakat babamın her şeyi üstlenmesi onu daha da sorumsuzlaştırdı yani babam ona maaş bağladı ve o su faturasını bile ödemez onlarıda babam halader özetle evi var iyi bir maaşı var ne mutfak ne elektrik ne su faturası bilir parayı ne yapar hiç merak etmedim babama bağlı yaşamayı tercih etmesinin dışında maddi hiç bir sıkıntısı ve cabası yok..çalışıyor parasını alıyor o hakkı ama babamın para kazandığı yeri açarken hepimizin sıkıntı çektiğimiz ve toparlanma surecini birlikte atlatığımız buna rağmen erkek kardeşime vermesinden cekinmediğim dükkanı sizin zaten hakkınız yok gibi davranmaları sıkıntı veriyor bana..

ev babamın adına ama boyle birşeyi asla yapmam kız kardeşimde yapmaz babam zaten herşeyi oğluna verdiğini açıkça söylüyor onun razı olmadığı hiç bir şeyi istemem Allah onlara hayırlı uzun ömür versin..
Baban Allah gecinden versin birşey olsa,zaten kanunen hak size de düşüyor.Yani baban kardeşine ev almamış.Baban kendine ev almış.Kendi evinde oturma hakkını kardeşine vermiş.Bababan birşey olsa,zaten kardeşin sizin imzanın olmadan hiçbir işlem yapamaz evle ilgili.

Back
X