• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem yüzünden paradan nefret ettim

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar merhaba, eşimin ailesi ile sorunlarımız vardı, tam onları hallediyorum yoluna koyuyorum derken bu sefer iş sorunları ve klasik aile sorunları (kendi ailem) patlak verdi.

Çocukluğumdan beri babamla halam arasında hep para kavgası oldu, babaannem dedemden emekli maaşı aldığı için ikisi de sürekli bu maaşın peşinde. Babam ben çocuk okutuyorum davasında, halam boşandım tekim kendimi kurtarmam lazım bir toki evi bari alayım davasında. Annem ise bu maaştan para gelsin para biriktireyim davasında. Sürekli hakaretler, küfürler, maaş günleri gerginlikler, araya beni katmalar inanın para konusu açılınca tüylerim diken diken oluyor. Babaannem 90 yaşında kadın artık napacağını şaşırmış durumda. Halamla kalsa bunalıyor, annemlerle kalsa bunalıyor. Bir süredir annemlerle kalıyor, bu ayki maaşından 4000 tl istetmişler. (Maaş kartı halamda o çekiyor vs evi o idare ediyor) Çok sıkışığız demişler (annemle babamın emekli maaşları var yani eve iki maaş giriyor kira vs yok), annem kardeşime yemek takımı vs almış onları ödeyecekmiş. Kardeşim erkek, yurtdışında, ev işi var ama yemek takımı vs şu an için gereksiz sürekli seyahat ettiği bir işi var yani evde doğru düzgün kalmayacak bile. Annem sırf kendi zevki için yemek takımları, çatal bıçak, tencere çeyiz düzer gibi eşya alıyor ve burdan eziyet edip kaç saatlik yola gönderiyor, uçakla 1 günde gidilen yol... Annemin tek zevki ev alınsın, ev döşensin, eşya beğensin ama bunlar sadece onun zevkine göre olsun. Ben 5 senelik evliyim, bana çeyiz falan yapmamıştır, zaten istemezdim çünkü benim zevkimi asla beğenmez, zevklerimiz de uyuşmaz, inatla da kendi istediğini aldırır, bir nevi kendi zevkini tatmin eder.

Halamın da zamanında sıkıntılı dönemleri oldu ve şu anda maaşı var ama çok da borcu var. Bu kadar parayı gönderirsem kışın ne yakacağım ne yeyip içeceğim deyip telefonda ağladı.

Normalde annemlere her 3 ayda bir maaştan kira gönderiyorlar ama bu sefer babaanneme kışı burada geçirsin demişler sanırım ama maaşının da nerdeyse tamamını istiyorlar. Babam zaten cimridir, sadece kendi için harcamıştır bugüne kadar, ben harçlıksız geçirdim okul yıllarımı, bir şekilde kurtardım kendimi. Annem inanılmaz para biriktirme ev alma ev eşyası ile kafayı bozmuş.

Siz olsanız nasıl davranırsınız?

Baban kardeş olsa, halana bunu yaşatmaz, evlat olsa annesini üzmez, eş olsa karısını hakkı olmayan şeylere karıştırmaz.
Babaanne o kdr parayı ne yapacak şimdi iş görülmedikten sonra o mutlu edip mutlu olmadıktan sonra ne anlamı var?
Hakkı olan, halanın alması.
Hele annene çok sinir oldum, keyfine bakıyor resmen bencillikte son nokta.
Sizin babanız başınızda, elinizi bile sürmemeniz gerekiyor azcık utanma olur insanda.

Kızlar merhaba, eşimin ailesi ile sorunlarımız vardı, tam onları hallediyorum yoluna koyuyorum derken bu sefer iş sorunları ve klasik aile sorunları (kendi ailem) patlak verdi.

Çocukluğumdan beri babamla halam arasında hep para kavgası oldu, babaannem dedemden emekli maaşı aldığı için ikisi de sürekli bu maaşın peşinde. Babam ben çocuk okutuyorum davasında, halam boşandım tekim kendimi kurtarmam lazım bir toki evi bari alayım davasında. Annem ise bu maaştan para gelsin para biriktireyim davasında. Sürekli hakaretler, küfürler, maaş günleri gerginlikler, araya beni katmalar inanın para konusu açılınca tüylerim diken diken oluyor. Babaannem 90 yaşında kadın artık napacağını şaşırmış durumda. Halamla kalsa bunalıyor, annemlerle kalsa bunalıyor. Bir süredir annemlerle kalıyor, bu ayki maaşından 4000 tl istetmişler. (Maaş kartı halamda o çekiyor vs evi o idare ediyor) Çok sıkışığız demişler (annemle babamın emekli maaşları var yani eve iki maaş giriyor kira vs yok), annem kardeşime yemek takımı vs almış onları ödeyecekmiş. Kardeşim erkek, yurtdışında, ev işi var ama yemek takımı vs şu an için gereksiz sürekli seyahat ettiği bir işi var yani evde doğru düzgün kalmayacak bile. Annem sırf kendi zevki için yemek takımları, çatal bıçak, tencere çeyiz düzer gibi eşya alıyor ve burdan eziyet edip kaç saatlik yola gönderiyor, uçakla 1 günde gidilen yol... Annemin tek zevki ev alınsın, ev döşensin, eşya beğensin ama bunlar sadece onun zevkine göre olsun. Ben 5 senelik evliyim, bana çeyiz falan yapmamıştır, zaten istemezdim çünkü benim zevkimi asla beğenmez, zevklerimiz de uyuşmaz, inatla da kendi istediğini aldırır, bir nevi kendi zevkini tatmin eder.

Halamın da zamanında sıkıntılı dönemleri oldu ve şu anda maaşı var ama çok da borcu var. Bu kadar parayı gönderirsem kışın ne yakacağım ne yeyip içeceğim deyip telefonda ağladı.

Normalde annemlere her 3 ayda bir maaştan kira gönderiyorlar ama bu sefer babaanneme kışı burada geçirsin demişler sanırım ama maaşının da nerdeyse tamamını istiyorlar. Babam zaten cimridir, sadece kendi için harcamıştır bugüne kadar, ben harçlıksız geçirdim okul yıllarımı, bir şekilde kurtardım kendimi. Annem inanılmaz para biriktirme ev alma ev eşyası ile kafayı bozmuş.

Siz olsanız nasıl davranırsınız?
Bizde 3 kardesiz. Ben oglumla yasiyorum. Babamla yaz kis ben ilgileniyorum. 1000 tl kira gelirini kiram icin verir. Maasini sormam bile biriktirir. Hesap cuzdani karti kendisindedir. Istesem maasindan da ver diyebilirim bu benim en dogal hakkim cunku ona ben bakiyorum. Diger kardeslerim tek kelime edemezler. Ne bu yaa millet para icin birbirini yiyecek. Diyecegim sudur ki. Babaanneye kim bakiyorsa maasini o alir. 1 ay birinizde 1 ay birinizde kaliyorsa o ay o kisi alsin. Anlasma saglamalisiniz.

Babaannenizin yerinde olsam maaşımla kendime bir bakıcı tutar zırnık koklatmazdım onlara.
Nankörlük bu.
Utanmıyorlar da.
İnanın senelerdir aynı şeyler. Babaannem para hesabını bilmez, çalışmamış, ev ekonomisini hep rahmetli dedem halletmiş, ondan sonra da halam devralmış. Ekmeğin fiyatını bile bilmez. Babam gördüğüm en paragöz insanlardan biri, para çocuklarından bile önce gelir onun için.

Baban kardeş olsa, halana bunu yaşatmaz, evlat olsa annesini üzmez, eş olsa karısını hakkı olmayan şeylere karıştırmaz.
Babaanne o kdr parayı ne yapacak şimdi iş görülmedikten sonra o mutlu edip mutlu olmadıktan sonra ne anlamı var?
Sizin babanız başınızda, elinizi bile sürmemeniz gerekiyor azcık utanma olur insanda.

Babam halamı kardeş olarak kabul etmiyor, ailesi ile yani bizle de çok süper bir ilişkisi yok, eskiden beri maaşını hep kendi zevklerine harcardı. Biz küçükken muz pahalı kızım zengin olursak alıcam size derdi, kendi at yarışları, loto-toto, motorsiklet, alışveriş ile maaşını harcardı. Biz yok yokluk gördük, memurdu babam, ama sanki sürekli bir fakirlik yaftası vardı üstümüzde. halam iyi dönemlerinde hep bize oyuncak, kıyafet, çikolata almıştır, o almasaydı hiç oyuncağım olmazdı. Halam sıkıntılı zamanlara girdiği zaman zaten hep başkalarının kıyafetleri ile büyüdüm, harçlıksız okula gittim.

Halanla babani hic ilgilendirmeyen maasa annenin goz koymasi ayri bir olay.
Maasi icin bakiliyor kadin yazik babaannenize ayni ev acin yanina yardimci alin en azindan kendi evi olur kendi maasini harcar.

Annem bir şeyi beğenir kime ödetsem diye bakar. Kardeşime perde yaptırmış 2500 tl, aylık 500 tl taksit yaptırdım dedi, sonra bana ödetmeye kalktı. Kendi de bir yandan para biriktiriyor. Oysaki kardeşimin ondan para falan da beklediği yok, resmen kendi zevkini tatmin için yemek takımları bilmem ne peşinde. Hangi anne bekar oğluna yemek takımı tencere takımı alır?

Anneme zaten çok kızıyorum senelerdir para meselelerine karışarak nefret ettirdi kendini. Sen gelinsin sana ne? Bir de gidip halamı, babamla halamın kuzenlerine teyzelerine şikayet etmiş, kuzenler de halama anlatmış, halam nefret ediyor artık, bugün bana ölsem annemle konuşmayacağım artık diyor. Hadi bakalım gel de kalma arada.

yazıklar olsun 90 yaşındaki kadının parasına göz diktiğiniz için derdim. sanırım sessiz kalamam babaannem üzülüyorsa. annemler de küserse küssün,annem babam olabilir ama yanlış varsa ortada söylemek gerekir.

Aaaaaaaaa olur mu elin yabancı memleketlerindeki yaşlılar dünyayı geziyor
Biz bizimkilere bi kilo elma bi kilo ıspanak yeter deyip elindeki parasını alırız.
Ne de olsa bizle kalıyor deyip .

Hayir bu sizin hakkiniz degil icinizden geldigi icin bakmalisiniz o maasta hakkinizin oldugunu dusunmeniz cok yanlis zaten 1000 tl kira yardimi yapiyormus babaniz size.
Yanlis anlamissiniz. Ben babama para icin bakmiyorum. Ben babamla onun evinde yasiyordum zaten. Oglum baska bir sehirde ise girince oglum yeni bir ev acti. Ben butun yaz oglumu tek birakip babamin evinde ona bakiyorum. Kisinda babami alip oglumun evine geciyorum. Peki size bir sey sorucam. Herseyi birakin empati kurun. Babaniza hep siz bakiyorsunuz ve ihtiyacinizda var diyelim. Babanizin maasini veya yardimini kardeslerinize verirmisiniz.

Back
X