Ailem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:KK53: ay annemle babamı gördüm konuda. Evleri ayırdılar annem kiraya çıktı. Bigün hastaneye kaldırdırıldı anjiyo yapıldı anneme yoğun bakıma almışlar. Orda ki hemşirin tipini babama benzetmiş. Yüksek tansiyon hastası bide saatlerce düşürememişler tansiyonu adamı gördükçe babamı hatırlıyormuş fırlatmış tansiyonu:KK70::KK70::KK70: neyse ki perdeyi çekmişlerde düzelmiş tansiyon

Çok geçmiş olsun.Benim annem de muhtemelen öyle olur. İsmini dahi duymak istemiyor yani o derece. Siz nasıl bir politika izliyorsunuz peki annenizle babanız arasında? Evli misiniz bir de?

seni araya soktuklarında çocuk gibi azarlıycaksın gidin ne derdiniz varsa çözün yeter artık bana gelmeyin diye, otur odanda minimum muhattap ol.konuşmaya başladıklarında çık odadan.okul bitiyo diye eve dönmek zorunda değilsin, başka yerde iş bakabilirsin, aynı şehre dönsen bile ben işi gücü olan herkesin kendi düzenini kurması gerektiği taraftarıyım.özellikle belirli bi yaştan sonra aile evinde olmuyo.

Kpss'ye hazırlanıyorum. Ama atanamazsam veya istediğim puanı alamazsam burada kalma ihtimalimi de düşünmem gerekiyor. Maalesef babam aynı şehirde ayrı eve izin vermez.. Ya atama ya evlilikle bu evden ayrılabilirim.

Bu dediğinizi birçok kez yaptım. Aynı ortamda da ayrı ayrı da. Boşanın dediğimde de kötü evlat ben oldum maalesef. Allah'ım ben elimden geleni yaptım diyebilecek kadar çabalıyorum. Dilimi tutmayı öğrenmem lazım ama zorlanıyorum işte.
Duymayın, dinlemeyin. Ders çalışıyorum diyin. Odanın kapısını kilitli tutun. Onlar boşanmaz. Okul bitince iş bulup ayrı eve çıkmayı, başka şehirde yaşamayı düşünebilirsiniz

Duymayın, dinlemeyin. Ders çalışıyorum diyin. Odanın kapısını kilitli tutun. Onlar boşanmaz. Okul bitince iş bulup ayrı eve çıkmayı, başka şehirde yaşamayı düşünebilirsiniz

Annemle aynı odada kalıyoruz :)) Ama ikinci seçenek için elimden geleni yapıcam inşallah.

Kpss'ye hazırlanıyorum. Ama atanamazsam veya istediğim puanı alamazsam burada kalma ihtimalimi de düşünmem gerekiyor. Maalesef babam aynı şehirde ayrı eve izin vermez.. Ya atama ya evlilikle bu evden ayrılabilirim.
okumuş koca kadın neden kendi kararlarınızı veremiyorsunuz bu da çok önemli? ya atama ya evlilik de ne demek.kendi ayaklarınızın üstünde durmayı nasıl öğreneceksiniz?artık koca kadınsınız höt dediklerinde pısıp kalmayın, kararlarınızı uygulamayı gösterin.genel olarak hayat için de bu geçerli.bir karşı çıkar , iki küser , üçüncü de sana saygı duyacak.böyle böyle yanlış evlilikler de yapılıyo, kendi başına ayakta kalamayan kadınlar da ortaya çıkıyo, karakter daha ezik/pasif şekilleniyo.

Merhabalar, en evde kalmamız gereken zamanda benim bir yerlere gidesim var. Sebebi de annem ve babam. Kendimi bildim bileli kavga ediyorlardı zaten. Son üç dört aydır da aynı evin içinde asla konuşmuyorlar. Ama beni ya da kardeşlerimi gördükleri her yerde babam: senin annen deli; annem de senin baban yalancı vs. (Çok daha ağır laflar da oluyor.) diye bize şikayetleniyorlar. Annemle ben tartışacak olsam bana değil babama sövmeye başlıyor. Bugün yine annem,babama yalancı deyince ben dayanamadım babama yalancı deme diyerek odadan kapıyı çarparak çıktım. Annem de tutturdu artık sen mi açarsın boşanma davasını baban mı bilmiyorum gidin açın diyor. Ben aralarında kalmaktan çok yoruldum. Annem devamlı geçmişten bahsediyor babam biraz pişman ama düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyor. Ben evlat olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok çaresizim gidecek hiçbir yerim yok, hoş olsa da gidemem zaten.. (Bu durumlara şahit olmamak için üniversiteyi yaşadığım şehirden başka bir yerde okudum ama daha fazla kaçacak bahanem yok. Okulum da bu sene bitiyor..)
Konudsn bahsedilmemis ama anladığım kadarıyla annen haklı. Babanız için "biraz pişman ama düzeltmek için bir şey yapmıyor" demişsiniz. Bu durumda kadın geçmişte yaşananları unutamıyor ya da hazmedemedi diye ona kızamayız. Anne de olsa insan netice de 😊 bence siz annenize destek olun. Bosanmak istiyorsa bosansın ama bu ancak sizin desteğinizle mümkün. Kusura bakmayın ama bıktım kaçağım demek bana biraz bencilce geldi.

okumuş koca kadın neden kendi kararlarınızı veremiyorsunuz bu da çok önemli? ya atama ya evlilik de ne demek.kendi ayaklarınızın üstünde durmayı nasıl öğreneceksiniz?artık koca kadınsınız höt dediklerinde pısıp kalmayın, kararlarınızı uygulamayı gösterin.genel olarak hayat için de bu geçerli.bir karşı çıkar , iki küser , üçüncü de sana saygı duyacak.böyle böyle yanlış evlilikler de yapılıyo, kendi başına ayakta kalamayan kadınlar da ortaya çıkıyo, karakter daha ezik/pasif şekilleniyo.

Normal zamanda lafını esirgeyen birisi değilimdir. Ama anne baba hakkı bazı konularda ağır basıyor. Yani hem onların hem benim memnun olacağımız bir yolla neden olmasın? Sonuçta başka şehre okumaya da gönderdiler.. Ama dediğiniz gibi bu durumun kendi evliliğimi de etkilemesini istemem. İmkanımın elverdiği ilk zaman bir psikologtan da yardım almak istiyorum. Hem karşımdaki insan için hem kendim için..

Son düzenleme:
Konudsn bahsedilmemis ama anladığım kadarıyla annen haklı. Babanız için "biraz pişman ama düzeltmek için bir şey yapmıyor" demişsiniz. Bu durumda kadın geçmişte yaşananları unutamıyor ya da hazmedemedi diye ona kızamayız. Anne de olsa insan netice de 😊 bence siz annenize destek olun. Bosanmak istiyorsa bosansın ama bu ancak sizin desteğinizle mümkün. Kusura bakmayın ama bıktım kaçağım demek bana biraz bencilce geldi.

Konular çook uzun olduğu için pek bahsetmedim. Geçmiş konularda annemin haklılığı fazla evet. Ama ettiği hakaretler yenilir yutulur gibi olmamasına rağmen babam sabretmeye çalışıyor yani annemin karşısına çıkıp bir şey demiyor. Biri diğerinden daha haklı diyemiyorum. Kaçıp gitmekle olsaydı okuduğum şehirden ikisini ayrı ayrı dinlemeye devam etmezdim yani niyetim evlatlıktan azad olmak değil de huzursuz ortamlarına şahit olmamak.

Bir de benim şöyle bir düşüncem var ne kadar doğru bilmem ama; geçmişte yapılan bir hata düzeltilmişse ben hatayı yapanın karşısına tekrar tekrar çıkarma taraftarı değilim. Ama hata yapan kişi evlendiğin insan olunca tepki daha farklı oluyor demek ki ona bağlıyorum..

Okul bitince çalışır evinizi ayırırsınız.
Siz bu ailedeki çocuksunuz. Ebeveyn değilsiniz. Onların kendi aralarında varsa bi' problemleri oturup çözecekler. Size yansıtarak hata yapıyorlar. Bu hatayı devam ettirmeyin, yetişkin iki insanın dertlerini siz sırtınıza yüklenmemelisiniz

bu, çocukların sorumluluğunda olan birşey değil. "senin yüzünden boşandım beni niye zorladın" diyen anneler de okuduk burda.

Çok geçmiş olsun.Benim annem de muhtemelen öyle olur. İsmini dahi duymak istemiyor yani o derece. Siz nasıl bir politika izliyorsunuz peki annenizle babanız arasında? Evli misiniz bir de?
Ben evli ve farklı şehirdeyim onlardan. Babamla görüşmüyorum
Annem evi ayırınca kendini çok iyi hissetti. Tansiyon kalp şeker ne ararsan var annemde :) aynı evde olduklarında hergün kavga gürültü stres fazla olduğu için annemin bol bol kalbi sıkışıyordu. E babama öfkelenince bizede yansıyodu haliyle. Böylesi hem onun için çok iyi oldu hemde bizim için.

Merhabalar, en evde kalmamız gereken zamanda benim bir yerlere gidesim var. Sebebi de annem ve babam. Kendimi bildim bileli kavga ediyorlardı zaten. Son üç dört aydır da aynı evin içinde asla konuşmuyorlar. Ama beni ya da kardeşlerimi gördükleri her yerde babam: senin annen deli; annem de senin baban yalancı vs. (Çok daha ağır laflar da oluyor.) diye bize şikayetleniyorlar. Annemle ben tartışacak olsam bana değil babama sövmeye başlıyor. Bugün yine annem,babama yalancı deyince ben dayanamadım babama yalancı deme diyerek odadan kapıyı çarparak çıktım. Annem de tutturdu artık sen mi açarsın boşanma davasını baban mı bilmiyorum gidin açın diyor. Ben aralarında kalmaktan çok yoruldum. Annem devamlı geçmişten bahsediyor babam biraz pişman ama düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyor. Ben evlat olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok çaresizim gidecek hiçbir yerim yok, hoş olsa da gidemem zaten.. (Bu durumlara şahit olmamak için üniversiteyi yaşadığım şehirden başka bir yerde okudum ama daha fazla kaçacak bahanem yok. Okulum da bu sene bitiyor..)

Benimle konuşmayın derdinizi aranızda halledin koca koca insanlarsınız ben mi aranızı bulacağım zaten gündemden psikolojim bozuk falan diyin. Baktınız olmuyor “benim psikiyatriye gidip ilaç falan almam lazım dayanamıyorum sürekli kavga ediyorsunuz ben kaç yıldır böyle bişey görmedim kafamı bozuyorsunuz” falan diye korkutun anlarlar bence.

Annen bosanmaya cesaret edemiyor ama evde huzur da birakmiyor. Bu kadar mutsuzsa bosansin. Davayi neden babanin acmasini bekliyor? Cesareti yok cunku

bu, çocukların sorumluluğunda olan birşey değil. "senin yüzünden boşandım beni niye zorladın" diyen anneler de okuduk burda.
Çocuk dediğin 23 yaşında. Bence ortada mağdur bir anne var. Ve ona destek olmayan bir evlat görüyorum bu hikâyede. Annem haksız demiyor ki susup otursun diyor. Tekrar ediyorum. Anne de insandır. Bence buraya o kadın yorum yazsa biz en çok o kadına destek yorumu atardık.

konuşmak işe yaramamışsa belki de daha fazla araya girmemek gerekir. birbirleri ile olamadıkları gibi birbirleri olmadan yaşamaya da cesaret edemiyorlar sanırım.
çift terapisine giderler mi ?
öyle bir öneri götürseniz ?

Aynı durumu hala yaşamaktayım
Umrumda mı asla değil
2 de kardeşim var böyle bir durum oldugunda alıyorum yanıma onları dizi izliyoruz hahaha

onların bilecegı iş annelık babalık gorevlerini yapıyorlar mı ona bakarım
Ha vander ben ne yapıcam falan diye soruyor ama ben zaten mizah olarak da sert bir insanım
Banane bu adamı sen seçtin bagırmalarını beynım kaldırmıyor ya boşanacaksın ya susup kabulleneceksin diyorum

Hiçç düşünüp kendimi yıpratamam
Ha şunu da dedim bu huzursuzluk devam ederse ben hiç eve gelmem
Dünyaya ses dinlemek için gelmedim

Kardeşlerimde ergenler hanı henuz çok da buyuk değiller sadece onlar için gelıyorum

Ama eskiye oranla daha iyiler çünkü benı tanıyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X