ailem

apranaxx

siz sanki çok şeysiniz...
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
750
1.483
113
Arkadaşlar evleneli tam bir sene oluyor. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim. Evlenmeden önce evde babam ve ben çalışıyorduk ve evin sorumluluğu bendeydi. Babamın işleri bozuk esnaf adam yazın işler olur kışları fazla iş olmaz. Ortanca kardesşim üniversite okuyor. En küçüğü aşırı azimli liseye hazırlanıyor.

Annem ev hanım kendinden çok bizi düşünür. Ben 17 yaşımdan beri çalıştım hep eve destek oldum. Babam bunun rahatlığıyla biraz salmıştı kendini. Bana güveniyordu çünkü iyi kazanıyordum ve sürekli eksikleri kapatıyordum. Ben hala çalışıyorum bu arada maddi durumuz iyi şükür. Dün akşam çarşıya çıktım. Bayağı bir alışveriş yaptım. Eve geldim annemi aradım. Ama öğrendim ki babamın arabası bozulmuş zaten sürekli arıza cıkarır. Araba olmazsa babam işe de gidemez. Ekmek teknesi o çünkü. Ne kadar masraf çıkardı dedim. Şu kadar dedi. Benim bayramlık aldığım kıyafetlerle hemen hemen aynı fiyat.

Yaa o kadar kötü oldum ki anlatamam. Zaten destek oluyorum olmaya çalışıyorum ama içim içimi yiyor dün gece uyuyamadım. Ben bu kadar rahatken onlar sıkıntı çekiyorlar. Keşke evlenmeseydim bile diyorum. Çünkü geçende babam aradı dedi ki sen evlendin ben aşırı zorlanıyorum. Yetişmiyor mu dedim yetişiyor şükür dedi konuyu değiştirdi. Annemden öğrendim ki küçük kardeşim evin en küçüğü olduğu için babaannem dedem ben hep eline para sıkıstırırız ve kirli çıkıdır. 2 günlüğüne 200 lira istemiş araba tamir parası vermemiş. Zor durumdaymış o yüzden istemiş vermeyince gururu kırılmış mahcup olmuş.

Şuanda aşırı vicdan azabı çekiyorum. Ve bu dün geceden beridir benim yakamı bırakmıyor sürekli aklım onlarda keşke diyorum emekli olmadan evlenmeseydim. O kıyafetleri almasaydım. sadece içimi dökmek istedim.

Eninde sonunda evleneceksiniz. Yardım da ediyormuşsunuz zaten. Emekli olsa da emeklilik parası yine yetmezdi.. Anneniz evde elişi tarzı işler yapsa? En azından mutfak masraflarının bir kısmını çıkarır. Bence vicdan yapmayın. Siz elinizden geleni yapmışsınız yapmaya da devam ediyorsunuz.

senin vicdan azabı çekeceğin bir durum yok ki.
çok istiyorsan eşinle konuş ve bir miktar yardım yap madem.
ama o kardeşin berbat biri.
daha o yaşta, koca adam olan babası borç istiyor ve zor durumda olduğunu bildiği halde vermiyor.

Siz ebeveyn değilsiniz.
Elinizden geldiğince ailenize tabii ki yardımcı olmaya çalışırsınız.
Fakat onların velisiymiş gibi her harcamayı üstlenmeniz doğru değil.
Eğer iyi kazanıyorsanız, geleceğiniz için de birikim yapmanız gerekir.

yıllar sonrada evlenmedıgınıze pişman olurdunuz..
tamır parası sizin bütçeniz için uygunsa ve varsa siz gönderin yada üstünü tamamlayın..
kesınkle destek olun

babanızın rahat tutumundan bahsetmiştiniz kazancını sadce evine mi harcıyor,,eğer ki size alışkanlığından ve yardım ettiğinizi bildiğinden hala gevşetiyorsa kemerini sıkmayı öğrenmeli babanız.ama sadece yuvasına harcıyorsa rızkını bayram arefesi yardım edin araç tamirine ..fakat arabasız işe gitmez kısmını anlayamadım.

elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten,araba için tamir parasını da verin.ama sanırım size güveniyorlar her durumda.bu duruma bir son vermelisiniz.yoksa,yaptığınız her yardım,görevinizmiş gibi algılanır.
ayrıca,o küçük kardeşi karşınıa alıp,bir ayar çekme zamanı gelmiş geçiyor.ne demek,aynı evde ihtiyaç varken,para esirgemek?

senin vicdan azabı çekeceğin bir durum yok ki.
çok istiyorsan eşinle konuş ve bir miktar yardım yap madem.
ama o kardeşin berbat biri.
daha o yaşta, koca adam olan babası borç istiyor ve zor durumda olduğunu bildiği halde vermiyor.

yardım ediyorum ama eşim o evin tek evladı sen mısın demeye başladı. Neden bu kadar cok dusunuyor musum. Mazlum gibisi
elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten,araba için tamir parasını da verin.ama sanırım size güveniyorlar her durumda.bu duruma bir son vermelisiniz.yoksa,yaptığınız her yardım,görevinizmiş gibi algılanır.
ayrıca,o küçük kardeşi karşınıa alıp,bir ayar çekme zamanı gelmiş geçiyor.ne demek,aynı evde ihtiyaç varken,para esirgemek?

12 yşında ergen. Ev idare işlerinden anlamıyor. Zaten babamın üzüldüğünü görünce o da yaptığını anlamış. Tamir parasını vermek ıstedım kabul etmedı. Evlendin yarın öbür gün eşinden sana laf gelirse daha çok üzülürüm dedi. Bende market alışverişi yaptım. Anneme verdim biraz.

hımm büyük zannettim ben onu,küçükmüş daha.

en güzelini yapmışsınız.bayram üstü,market alışverişi,iyi olmuş.elinizden geleni yapıyorsunuz,iyi bir evlatsınız bence,üzülmeyin.

Ne sacma bur düşünce.babaniz kendini salmayacak.gerekirse taş taşıyacak ailesini muhtac etmeyecek.anneniz tutumlu olacak.kardeslerinizde öyle.cok zorda olurlarsa desteklersiniz.inanin bu kadar aileci olmak hata.yillar sonra pismsn olursunuz.eşinize yuvaniza sarilin alisin.

Esiniz uyarmakta hakli.hasta degiller sakat degiller.kendi yaglariyla kavrulsunlar.sizide huzursuz etmesinler.esinizde ailesine bu denli düşkün olsa emin ol cok canin sıkılır

vicdan azabı degil de bence insan kendisini kötü hisseder tahmin edebiliyorum :(
ama kendinizi suclamayın. elinizden gelen bir sey yok. babanıza tamir parasını göndermek isteseniz kabul eder mi? etmese de annenize gönderin kenarda kösede birikmisim vardı diye babanıza kendisi versin.

Vicdan azabi cekmene gerek yok,sen kimsenin anne babasi degilsin,
Sorunlari cozmesi gereken annen baban ,
Herseyin bir vakti var ,Yuvani kurmussun allah mutlu etsin,
O eksikler hic bitmezdi emin ol ,baban yas gectikce iyice salar ,tum yuk sana kalirdi,
İmkan dahilinde destek ol ama hayatini kimseye ipotek ettirme,
Sana sorunlarini aksettirmeleri bile cok gereksiz ,kotu niyetli olmayabilirler ama huzurunu bozmuslar

Son düzenleme:
Arkadaşlar evleneli tam bir sene oluyor. Biz üç kardeşiz en büyükleri benim. Evlenmeden önce evde babam ve ben çalışıyorduk ve evin sorumluluğu bendeydi. Babamın işleri bozuk esnaf adam yazın işler olur kışları fazla iş olmaz. Ortanca kardesşim üniversite okuyor. En küçüğü aşırı azimli liseye hazırlanıyor.

Annem ev hanım kendinden çok bizi düşünür. Ben 17 yaşımdan beri çalıştım hep eve destek oldum. Babam bunun rahatlığıyla biraz salmıştı kendini. Bana güveniyordu çünkü iyi kazanıyordum ve sürekli eksikleri kapatıyordum. Ben hala çalışıyorum bu arada maddi durumuz iyi şükür. Dün akşam çarşıya çıktım. Bayağı bir alışveriş yaptım. Eve geldim annemi aradım. Ama öğrendim ki babamın arabası bozulmuş zaten sürekli arıza cıkarır. Araba olmazsa babam işe de gidemez. Ekmek teknesi o çünkü. Ne kadar masraf çıkardı dedim. Şu kadar dedi. Benim bayramlık aldığım kıyafetlerle hemen hemen aynı fiyat.

Yaa o kadar kötü oldum ki anlatamam. Zaten destek oluyorum olmaya çalışıyorum ama içim içimi yiyor dün gece uyuyamadım. Ben bu kadar rahatken onlar sıkıntı çekiyorlar. Keşke evlenmeseydim bile diyorum. Çünkü geçende babam aradı dedi ki sen evlendin ben aşırı zorlanıyorum. Yetişmiyor mu dedim yetişiyor şükür dedi konuyu değiştirdi. Annemden öğrendim ki küçük kardeşim evin en küçüğü olduğu için babaannem dedem ben hep eline para sıkıstırırız ve kirli çıkıdır. 2 günlüğüne 200 lira istemiş araba tamir parası vermemiş. Zor durumdaymış o yüzden istemiş vermeyince gururu kırılmış mahcup olmuş.

Şuanda aşırı vicdan azabı çekiyorum. Ve bu dün geceden beridir benim yakamı bırakmıyor sürekli aklım onlarda keşke diyorum emekli olmadan evlenmeseydim. O kıyafetleri almasaydım. sadece içimi dökmek istedim.

Sakın sizde benim annemin yaptığı hatayı yapmayın. Annem de evlenene kadar dedeme vermiş parasını, kendine çeyiz bile alamamış doğru düzgün, aldığını da burnundan getirmiş zaten. Annem evlendikten sonra da aynen sizin gibi bi gün anneannemden öğreniyor ki çok sıkışıklar... Dayanamıyor dedemin bayağı bi yüklü miktar borcunu ödüyor senelerce.
Sonuçta para geliyor diye dedem aldıkça almış aldıkça almış.
Biz kiralarda oturduk yıllarca, dedemin beş katlı binası oldu, arabası, arsaları v.s maaşallah....
Annem emekli olunca bi ev sahibi olabilmiştik anca....
Aileniz tabiki, zor durumda kaldıklarında elbette varsa yardımcı olacaksınız ama gerçekten zor durumda kaldıklarında.....

Senin ailen artık koçan ve çocukların onları da düşünerek yardımcı olabilirsiniz. Ama haklarını ve rızalarini alarak.

Back
X