Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi

. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste

Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..