Ailemden bıktım.. Kendimden de..

Evinizi taşıyın başka bir yere tayin alın telefon numaranızı değişin ,ailenizden uzaklaşın ,hiç iyi niyetli değiller
Resmen sizi kullanıyorlar ,ayıp günah 25 bin almak nedir her ay para istemek nedir ,vicdan kalmamış ailenizde aaalak gibi yapışmışlar

Zaten ayrı yaşıyorsunuz, evlenip gitmek ne alaka? Defol git bize masraf olma der gibi.

Anneniz tembel, basiretsiz kocasının totosundan ayrılmasın, yine bir evlat ne ki, koca elzem vakası daha.

Okumayacağım şu bdv yi, başıma ağrılar giriyor.

Kimseye 5 kuruş yollamayın. Paranızı da tamamen geri isteyin, madem her koyun kendi bacağındanmış ( hee bir kız evlada gelince böyle)

Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi 😭. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste 😭 Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
Acaba kendinize ev mi alsanız? En azından onun borcunu kapatırsınız ve kira ödemezsiniz arabadan daha makul bi yatırım gibi geliyor bana. Hem kira ödemeyip hemde ilerde satması kolay olur hemde ailenize paranın evin kredisine gittiğini elinizde de birşey kalmadığını söylersiniz buna isyan ederlersede ileride evleniceğim zaman bana herşeyini kendin yaparsın biz karışmayız dediniz bende kendime yatırım yapıyorum dersiniz. Zaten araba bu (Allah korusunda) ufak bir kazada bir çizikte bile arabanın değeri kolay düşüyor.

Ne yap ne et istersen yalan söyle o parayı geri al .25 i geri yatırayım 100 bin çekeyim kredi notum yükselirse çok verirler de.
Paranı al kardeşinden ailenden kurtul yanlız yaşa daha iyi böyle aileye aile denmez .
Yazık .

Vala ayni dert bende de var.2 yildir kazandigim parayi aileme vermektem üstume basima bi sey alamadim.artik biktim ya.cok dusuncesizler.hic demiyorlar bu kizin da bi seye ihtiyaci vardir biraz da kendine harcasin diye.ben bu aileleri anlamiyorum cidden bizi ayakli banka mi goruyolar.nereye kadar gidecek boyle bilmiyrm ya.evlenince heralde isteyemezler diye dusunuyorum.heralde ilerde nasil olsa kocaya gidecek kocaya gitmeden biz yiyelim mantigiyla hareket ediyorlar

Yıllarca babam da beni yedi bitirdi evlendim hala üstümde onun bana çektirip boşa savurduğu kredi borçları var.Gerekirse muhattaplığınızı kesin kendi başınızda ayakta duruyormuşsunuz zaten.Bunun sonu gelmiyor bitmiyor bu para isteme verme olayı

Benim tavsiyem, borcu kapatıp, kendinize ev almanız yönünde. Bekarken yapabilirsiniz. Olmadı bir araba alın, piyasada çok kullanılan arabalardan alırsanız satabilirsiniz. İlerisi nasıl olur bilmiyorum ama benim 2015 te 60 bine aldığım araba, şu anda en düşük 55-60 civarında satılıyor yine, aynı model, Aynı sene

ay çok üzüldüm halinize siz çok vericisiniz ve aileniz buna alışmış çok kötü sizi canlı banka olarak görüyolar. senin gönderdiğin paralarla birikim yapsalarmışta kızlarının yuvası içinde şu kdr biriktirebildik yavrum deselermiş. bnce artık yardım etmeyin. ev alacak oğulları yardım etsin madem. kardeşinizde polisliği kazanırsa ne iyi kazanmazsa iş kurması için kendi çeksin kredisini iç batarsa kim ödicek borcu ablasımı. ablası neye yetişsin ya yazık valla size :(

Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi 😭. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste 😭 Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
bu ailen seni iyi sömürüyor.her anne babanın sağılacak gibi gördüğü bir evladı mutlaka vardır

Aileler cocuklarini kendi ayaklari uzerinde durmalari icin yetistirmeli,Kendilerine gelir saglasinlar diye degil.Ailene destek olman takdir edilir fakat kendinden odun vermen yanlis.Al arabani,cek kredi.Arabadan zarar etmezsin.ozel de kurs al.yeterki iste hallolur.Sonucya aile canimiz ama senin iyi niyetin suistimal edilmis.kendini ihmal etmissin.Koy bir koseye kalanini da.evlenirsem ceyiz yapacagim,gönderemem de.Ailenin maddi destege ihtiyaci varsa zaten gonderirsin ama anladigim kadariyla yok.

Abine neden ev peşinatı için senin paranı veriyorlarki zihniyete bak ....o zaman abinde sen evlenirken sana 25.000 tlik altın takmak zorunda...hem abin sana ve ailesine mi guveniyirmus ev alırken ne kadar saçma...annemde vallahi tam oğlan ci ama gelin istemediği zaman aman aman aglarlar

Bu Türk aile modelleri hep böyle mi, cidden bende muzdaribim... İş bulup ayrı eve çıkıp borca girip kendime yatırım yapmayı düşünüyorum bende... Çünkü ver ver ver verrrr bitmediler... İşten çıktım evden kovulmadığım kaldı.... Bu nesil modeli böyle..
bu türk aile modelleri böyle mi derken sen hangi ırktansın acaba :sinirli:

Aileler cocuklarini kendi ayaklari uzerinde durmalari icin yetistirmeli,Kendilerine gelir saglasinlar diye degil.Ailene destek olman takdir edilir fakat kendinden odun vermen yanlis.Al arabani,cek kredi.Arabadan zarar etmezsin.ozel de kurs al.yeterki iste hallolur.Sonucya aile canimiz ama senin iyi niyetin suistimal edilmis.kendini ihmal etmissin.Koy bir koseye kalanini da.evlenirsem ceyiz yapacagim,gönderemem de.Ailenin maddi destege ihtiyaci varsa zaten gonderirsin ama anladigim kadariyla yok.
valla böyle şeyleri okudukça dehşete kapılıyorum.Ne biçim insanlarsınız yazıklar olsun size ya.Ana baba hakkı verdiğin o üç kuruşla ödenmez güzelim.Bir ana baba varlıkta yoklukta çocuğuna nasıl bakıyor.yemiyor yediriyor içmiyor içiriyor okuutup büyütüp meslek sahibi yapıyorlar elini 3 kuruş para görünce kendizi bi b...k sanıyosunuz.Reva mı bu allahtan.Bide öğretmenim yazmışsın yazıklar olsun senin öğreteceğin nesile.Abin evliymiş nolur ev alsalar kiradan kurtulsalar biraz rahat etseler.sen zaten bekarsın bi kuru başına nasıl olsa yeter kazandığın para.Gerçekten tüylerim ürperiyor,Allaha çocuk için yalvardığım şu günlerde böyle hayırsız bi evlat olursa diye korku kapladı içimi.

valla böyle şeyleri okudukça dehşete kapılıyorum.Ne biçim insanlarsınız yazıklar olsun size ya.Ana baba hakkı verdiğin o üç kuruşla ödenmez güzelim.Bir ana baba varlıkta yoklukta çocuğuna nasıl bakıyor.yemiyor yediriyor içmiyor içiriyor okuutup büyütüp meslek sahibi yapıyorlar elini 3 kuruş para görünce kendizi bi b...k sanıyosunuz.Reva mı bu allahtan.Bide öğretmenim yazmışsın yazıklar olsun senin öğreteceğin nesile.Abin evliymiş nolur ev alsalar kiradan kurtulsalar biraz rahat etseler.sen zaten bekarsın bi kuru başına nasıl olsa yeter kazandığın para.Gerçekten tüylerim ürperiyor,Allaha çocuk için yalvardığım şu günlerde böyle hayırsız bi evlat olursa diye korku kapladı içimi.
Bence çok yanlış yönden bakıyorsun. Burada kimse hasta yada düşkün durumda bırakılmamış. Açık açık evlat ayrımı yapılıyor hatta kadın-erkek ayrımı. Kızdan borç istememek sadece evlenince mümkün olacak aksi durumda onun sanki hiçbir ihtiyacı olamazmış gibi düşünülüyor. "Sen zaten bekarsın" düşüncesi yüzünden iş yerlerimizde ne hak ettiğimiz zammı alabiliyoruz ne de mevkiyi. Bekar insan yemek yemiyor mu,evini ısıtmak için doğalgaz,elektrik parası ödemiyor mu? Bu kız ne yapsın peki? Hiç birikim yapmasın mı yada yarın birgün hasta olacak olsa kenarda köşede bir parası olmasın mı ; hadi herşeyi geçtim evlenecek olsa bir düğün parası biriktirmesin mi? Ben de ablama ev alırken para yardımı yaptım ,şimdi istesin yine yaparım. Yeri geldi eve yardım ettim,yeri geldi alışverişlerini yaptım.bunlar sözü bile edilecek şeyler değil. Kaldı ki ailem kendi evimi alınca mobilyalarımın alımında bana yardım etti. Yani dal gücü sırt gücü birşeyler kurduk.Ancak burada,anlattığına göre, nasıl olsa bir yerden para geliyor mantığı var.Bu çok yanlış. O paranın ne kadar zor biriktiğini bilen biri olarak maalesef ailenin yaklaşımı çok iyimser göremedim ben.

Hanımefendi öncelikle siz neler yaşadığımı bilmiyorsunuz. Benim babam olacak adam. Bizim dışımızda 3 cocuk peydahladı başka kadınlardan. Tam 15 sene aramadı sormadı. 12 yasında annemden uzak aylarca başka memleketlerde çalıştık ekmek parası icin. Sonra darsaneyi kazandım okudum o hırsla öğretmen oldum ... Babasızzz!!! Babam başka kadınlarla gününü gün ederken ben ac açına okula gidip geldim. Anneme yansıtmadım. Sonra yurtdışında işleri bozuldu bir daha gidemediği için mecbur kaldı bizle kalmaya da eve döndü. Annem de kabul etti!!!!! Ve ben bütün bunlara rağmen 6 yoldur her kredi dediklerinde her para dediklerinde o adama gönderiyorum. Ve o adam yaşı gençken bile çalışmadı!!!!!!! Erkek kardesim Antalya’da yaz tatilinde 16 yaşındayken çalışmaya gittiğinde annemi aldattığı kadına , oğlum para göndersin size para yollayacağım diye mesaj atıyordu!!! Sen o... luk yapıp okudun diyen bir adama suan para göndermek evet cokkkkk zoruma gidiyor. Evet annemin bizi buna mahkum etmesi cok zoruma gidiyor. Ben babalık görmedim. Kardesim evliii. Onu biz evlendirdik. O adam yine benden kredi çekip evlendirdi kardeşimi. Anladınız mı?? Hic bisey bilmeden böyle konuşmak cok güzel değil mi. Bana babalık yapmış olsa ömrümü adarmısım demek ki..

Ve biz 8 kardeşiz. O kardeşlerimin ne zorluklarla büyüdüğünü görerek büyümek nedir siz bilmezsiniz. Gidecek yeri olsa yine gider o adam... Kaldi ki evli olan kız kardeşlerime kadar yardımcı oluyorum ben. Ama adam evde yan gel yat bizden para bekle şeklinde yaşadı hep. Kardesim is kurdu kardeşindir yardımcı ol ne olur ki dedi kredi cektim. Bu sefer de kardesindir ev alsanız ne olur ki diyor. Üstünde 2 ev alabileceği kadar miras varken!!! O yüzden bu şekilde konuşmayın kimseye bilmeden !

Çok üzücü. O parayı bir şekilde geri alın. Ödeyemiyorum deyin, maaşıma el konacak deyin...
Annenize acımanızı anlıyorum ama o size acımamış belli ki. Kocaman kadın, bırakın kendi tercihlerini yaşasın, siz nereye kadar çekip çevireceksiniz.
Yarın bir gün evlenseniz o zaman da rahat bırakmazlar, huzur içinde yaşayamazsınız.
Hayır bir de beş bin maaşla nasıl yetişiyorsunuz her şeye? Eminim rahatça kendinize bir çöp almışlığınız yoktur.
Bırakın bundan sonra herkes ne hali varsa görsün, siz kendi yolunuza bakın.
Bir araba alın, ders alın acemiliği 15 günde atarsınız. Keyfinize bakın sonrasında artık.

Annelik babalık sadece doğurmakla oluyorsa evet doğurdular Allah razı olsun. 12 yaşından sonra zaten kendi paramı kazandım. Bursum vardı üniversitede. Ve bütün bunlara rağmen annemin biz sana bişey yapmayızları, babamın senin gönderdiğin paramı ki demeleri, üstüne annemin orda burda Kızım bana para vermez ki demelerine rağmen ben bugüne kadar ses etmeden yardımcı oldum. Evet allah razı olsunlar dünyaya getirdi ailem beni. Onun dışında herseyi ben kendi basıma yaptım !!!! Kimse bu konuda bisey diyemez. Anneme canım feda. Bi kere de olsun arkamızda durmadı. Bi kere de olsn sen kalkı calıs bu kız hep mi bize yardımcı olsn demedi. Kavga ettiğimizde bana küfr eden adamın git elini öp dedi sırf araları iyi olsun da aman üzülmesin diye. O yüzden bilip bilmeden böyle yorumlar yapmayın!

Back
X