ailemden bıktım

bikahvebana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
506
279
103
Merhaba KK üyeleri,

Annem ve babam bildim bileli geçinemez. İkisi de çok saygısız. Duygusal şiddetin dibine vurdular. Defalarca benim önümde böyle davranmalarından rahatsız olduğumu söyledim onlara ancak anladıklarını zannetmiyorum. Neden boşanmadıklarını hiç bir zaman anlamadım çünkü gerçekten de iki yabancıı yaşıyor evde. Ben 28 yaşında bekar bir insanım ve üzerimde baskı var ne zaman evleneceksin diye. Bakıyorum hallerine ve midem bulanıyor. Hele babama karşı zerre kadar sevgi yok içimde, anneme ise saygı duyuyorum.
Şu ortamda, evlilik hem kaçış hem de bela gibi geliyor bana. Annemle babamın evliliğine bakıp evlilikten soğuyorum. Bir yandan da bir kız olarak bu toplumda yalnız yaşanamayacağının farkındayım. Ailemden etkilenmek istemiyorum. Son zamanlarda iyice bunaldım. Kendimi onlardan nasıl koruyabilirim?

Aynı durumdayız. Aile olmak bu kadar zor olmamalı diyorum çoğu zaman.

Kendi maddi ozgurlugunuzu kazanabilme sansiniz varsa ufakta olsa ayri eve cikarak ise baslayabilirsiniz.

Aslinda eve daha az gelsen sorun cikarirlar mi ki ya da ek is yapabilsen daha cok kazansan. Keske iyi para kazanabilecegin bir is bulabilsen.

Evden ayrılmaya çalış. Yaşın küçük değil. Çalışmıyorsan işe gir. Birikim yap. Anne baba her zaman örnek insanlar olmuyorlar ne yazık ki. Hatta çocuklarına en büyük kötülüğü de onlar yapıyor çoğunlukla. Allah yardımcın olsun.

Aslinda eve daha az gelsen sorun cikarirlar mi ki ya da ek is yapabilsen daha cok kazansan. Keske iyi para kazanabilecegin bir is bulabilsen.

Evde yaşayan tek çocuk benim, diğerleri uzaktalar ve geç kalınca bile tepki veriyolar. Önceden hiç sorun olmazdı gezmelerim. Şimdi abartılı bir haldeler.

Benim anladığım şu ki ergenlikten sonra ya iş ya da eş bularak evden uzaklaşmak gerekiyor. Ya da çocuk kalman gerekiyor onlara tahammül edebilmek için çünkü ancak çocuklar anne babalarının azarlamalarını alttan alabiliyor. Nasıl idare etmeli bu durumu acaba?

Şuda var ki bazıları da bekarken aileyi istemiyor.Evlenince ailenin kıymetini ,güzelliğini özlüyor

Is-egitim durumu nedir ? Mesleginiz isiniz varsa cikin kendi evinize,tasinin baska sehire.. Uzaklasin o ortamdan, illaki etkileyecegi kadar etkilemistir bu yasa kadar ama en azindan bundan sonrasi icin daha fazla sizi depresyona sokmasinlar. Ekonomik olarak mecburmusunuz onlara ?

Neden ayrı eve çıkınca kazancınla geçinmenin zor olduğunu düşünüyorsun? Kendi kendine yetecek kadar kazanmıyor musun? Asgari ücret falan mı alıyorsun yani, eğitim durumun falan nedir? Çok soru sordum kusura bakma. Evlilik bir çözüm değil. Hayat yalnız yaşanır diye bir iddiada bulunmuyorum ama çevremizdekilere katlanma eğilimimiz ne kadar yüksek ki? Aile evi huzursuz ama koca evi de çok iyi olacak diye bir netlik yok. Zaten evlenme baskısı yapıyorlar diyorsun. İlk etapta birikim lazım evet ama çok mu düşük ücret alıyorsun da kendi başına geçinemeyeceğini düşünüyorsun? Ve son olara, nerede yaşıyorsun? Sorularım çok oldu, kusura bakma.

Evlenmiş olmak için evlenmeyin lütfen. Karşınıza iyi biri çıkar umarım yoksa bekarlığınızdaki halinizi arar olursunuz.

İnşallah iyi bir eş çıkar karşına. .

Bence careyi kocada arayacagina oncelikle hayatin gerceklerini bir gorsun yasasin, farzetki kocasiylada anlasamadi veya sorun cikti ailesinden zaten kacmak icin evlendi, ne olacak sonra dimdizlak ortada. Bence ya duzgun saglam bir is bulsun yada mesleginde ilerlemek icin egitim alsin bir sekilde 1-2 sene dayanip gelecegini garanti altina alsin.

Şuda var ki bazıları da bekarken aileyi istemiyor.Evlenince ailenin kıymetini ,güzelliğini özlüyor

İşte bunu çoook merak ediyorum. Ben bu ailenin neyini özlerim acaba? Gerçekten ailem birlikte iken huzurla nefes aldığımız bir an gelmiyor aklıma. Sadece annem ve kardeşlerimle geçen güzel çocukluk günleri var hafızamda. O kadar. Özlemeyeceğim bence. Yani Allah özletmesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…