ailemden çok çekiyorum suçlu kim

depresif34

Guru
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
237
59
323
İstanbul
Merhaba hanımlar öncelikli olarak en baştan kısaca özet geçeyim isterim.15 yıllık evliyim 1 oğlum var .Annem baktı ben çalıştığım için Allah razı olsun .Tabiki mecbur değildi bakmaya ama sorunumuz yoktu .Ayrıca ben ailemin evinde oturuyorum .Kardeşiminde var anneminde var onda da bir sorun yok .Sorun ne diyeceksiniz başlıyorum .Yıllarca annem oğluma baktığı için bizde yemek yedi evine gitti en doğrusu oydu çünkü ,kardeşimde evliydi .Babam çalışıyordu haftanın bazı günleri gelirdi onda da benim evde yemek yenirdi .Yıllarca bu böyle devam eti. Tabiki katkıları oldu mutfak masrafına da.Kardeşimin kızı oldu gelin yemek yapmıyordu her akşam bana gelip yemek yiyip gittiler yıllarca sürdü .sesimi evladım için çıkaramadım.Oğlum ezildi bu arada çok, onun hakkını nasıl öderim o da ayrı.Daha sonra babam kanser oldu tedavi süreci başladı .Evlerine gidip geliyorlardı .2017 temmuz a kadar .Babam terapiden kötü olunca benim evde kamaya başladılar.Nisan da gidelim dedi babam .Durumu kötüye gidince yollamadım .Hazran da da vefat etti.Annem yok 40 ı çıksın yok 52 si çıksın gidicam dedi dedi gitmedi .bu arada kardeşim de eşinden ayrı yaşıyordu o da geliyor kızı da annem bakıyor .Benim ev aşevi gibi oldu.İnsan fazlalığından gına geldi .Kardeşim boşandı ve halaa aynı süreç devam bizim evde .Annem evine geçmiyor.Tamam geçmesin dedim yemek yedikten sonra gitsinler yok saat 11:00 olmadan gitmiyor plan yapmış kendine .Kardeşim gece çalışıyor zaten saat 10:00 da yemek yemeye geliyor sonra annem gitme peşine düşüyor.Eşim artık katlanamıyor bu duruma ve huzursuzluk çıkıyor aramızda .ima ediyorum anneme yaşım 40 ama 60 gibiyim insan fazlalığından yıprandım evli gibi değilim ,hiç yalnız değiliz gibi gibi şeyler söylüyorum .Ama yok evliliğim çatırdıyor aramız iyi değil sürekli insan sirkülasyonu .cmt kardeşim izinli gece olmuş 11 oturuyorlar eşim haklı çekiyor kenara bu ne hal niye burdalar diyor.çekicam gidicam evden dedi en son .Tmm evlerinde oturuyoruz ama bu kadar da olmaz ki diyor.özel hayat kalmadı bizde.konuşmak için bile yer yok .annem benim evde mutlu .ama tek annem olsa başım üstüne o bana emenet ama tek değil işte kardeşim de var gün içinde kızı da geliyor öğlene kadar bakılıyor.Oğlumla anlaşamıyorlar ordan da sıkıntı .Ama herkes memnun biz dışında .Nasıl bir yol izlerim nolurr akıl verin aklımı oynatıcam .Birde çalışıyorum .Kardeşimin evliliğine gösterilen saygı benimkine olmadı.herkesin kahrını çek ve devam et halaa.
kusura bakmayın çok uzun olmuş özet demiştim ama roman olmuş resmen

Maalesef aile bireyleri ile yakın oturunca mesafeyi ayarlamak kolay olmuyor.
Ben olsam çoktan çıkıp gitmiştim ne yalan söyleyeyim.
Çok sık gelip gitmeler ya da teklifsiz gelip kalmalar bana göre değil.
Her zaman derim Allahım kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama çok gerekmedikçe ne işimi yapsınlar ne de özelime girsinler.

Çok zor bir durum gerçekten. Çözüm olarak evi kiraya verin taşının geldi. Oğlunuz kaç yaşında? Hala annenize ihtiyacınız var mı? Yoksa hiç canınızı sıkmayın. Anlatın durumunuzu olmadı eşiniz konuşsun.

Bu tarz yüz göz olmamak için çocuğunuza kendiniz bakacaktınız annenizin evinde de oturmayacaktınız. Bunu şundan söylüyorum istediğiniz kadar sabredin bi gün ya siz ya eşiniz patlayacak ve suçlu siz olacaksınız bunun başka alternatifi yok.

Böyle de yaşanmaz tabi eşinize evden taşınmayı teklif edin ailenize de eşim durumdan çok şikayetçi yuvam dağılacak evden de taşınıyorum kendi düzeninizi kurun diyin, ciddiyetiniz belli olsun. Ama dediğim gibi bunun güzelliği yok ipler kopar her türlü

Eeeeee siz evlenene kadar onlarda yemek yediniz :işsiz:
Ayrıca oğlana bakarken iyi
Evinde para vermeden yayılmak iyi ..
Evin düzeni varken iyi .
Şimdi kadına ihtiyaç olmayınca mi kötü.
Eşiniz rahatsız oluyorsa varsa güveni kendinize uzak bir yerden ev alın kurtulun
Nasıl olsa işiniz düşmez artık ..
Hele hele mutfak masraf i dediniz ya
Pesssss !

Hepiniz kocaman insanlarsınız, isteseniz tepki gösterirsiniz
Ben bir tek oğlunuza üzüldüm
Karakteri nasıl gelişiyor, nasıl üzülüyor, eziliyor lütfen onu ezdirmeyin
ayrıca eşinizin ailesine de aynı sabrı gösterirmisiniz düşünün ve karar verin

Başınız sağolsun öncelikle.
Anneniz oğlunuza bakarken uzun sürede böyle bir düzen oturmuş anladığım kadarıyla.
Şimdi sana ihtiyacımız yok gidebilirsin olabilir mi sizce bu durumda?

Konunuza üzüldüm cidden..
Annenizi karşınıza alıp açıkça konuşarak sorunu çözmek ancak bu konuşmadan sonuç elde edemezseniz taşınmak dışında bir alternatif yok, değil mi?

Bunu zaten kendin de biliyorsun, eminim.
Ama böyle devam etmeyin.

Bence suçlu değil çözüm arayın. Burada suçlu yok, yalnızca durumun ciddiyetini kavrayamamış aile bireyleri var bana göre.

Dedikleri gibi ipler kopabilir, bunun kibarcası olmaz. Kardeşiniz ve annenize açık açık söyleyin nasıl olmasını istediğinizi. Kendilerinin anlamasını beklemeyin, herkesin derdi kendine büyük.

Evin düzeni varken iyi .
Eşiniz rahatsız oluyorsa varsa güveni kendinize uzak bir yerden ev alın kurtulun
Pesssss !
İşi düşüp düşmemekle alakası yok ki durumun bence. Aileler anlayışlı olmalı. Evlerine ihtiyacı olsaydı zaten vermezlerdi. Ananeler babaannelerin imkanı varsa ve sağlığı yerindeyse torunlarına bakar tabi. Torunlar çocuklardan daha çok sevilir genelde:) kendi evleri olmasa da amenna tabi. Ama hiç özelleri kalmayacak durumda yakında daha büyük tartışmalar çıkabilir evde valla ne diyelim Allah yardımcınız olsun.

İşi düşüp düşmemekle alakası yok ki durumun bence. Aileler anlayışlı olmalı. Evlerine ihtiyacı olsaydı zaten vermezlerdi. Ananeler babaannelerin imkanı varsa ve sağlığı yerindeyse torunlarına bakar tabi. Torunlar çocuklardan daha çok sevilir genelde:) kendi evleri olmasa da amenna tabi. Ama hiç özelleri kalmayacak durumda yakında daha büyük tartışmalar çıkabilir evde valla ne diyelim Allah yardımcınız olsun.

Kimse yaşlı başlı haliyle çocuk bakmak istemez sanmıyorum.
Kendi anneannem var sırf ev yer sahibi olsunlar bakıcıya para vermesjnler diye bakıyordu teyzemin ufaklığa .
Ama cani gibi sevse de bazen buhran geçiriyordu kadın.
E haklı zaten büyütmüş 4 tane.
Herkes kendi doğurduğuna baksın bi zahmet.
Ev de vermek zorunda değil
Kira ya verir mis gibi kocasıyla takilirdi
Okutmuş etmiş
Bi gün verdiği yemeği gözüne koymamış
Kızı ne diyor
Benim ev as evi oldu .
Biri kardeşi biri annesi .

Evin düzeni varken iyi .
Pesssss !
evet masraf derim çünkü 3 kişilik aile 7 kişilik ailenin masrafı bir olmaz değilmi
Başınız sağolsun öncelikle.
Anneniz oğlunuza bakarken uzun sürede böyle bir düzen oturmuş anladığım kadarıyla.
Şimdi sana ihtiyacımız yok gidebilirsin olabilir mi sizce bu durumda?
ihtiyacım var tabiki konu ihtiyaç değilki annem basımın üstüne sadece her sorun her durum aklınıza gelecek herşey benim başımda ben nim oğlum 9 yaşında evine götür ordan alırım dedim ama yok illaki benim ev
evet bir düzen kurulmuş ama şartlar değişiyor işte .aynı değil ki

evet masraf derim çünkü 3 kişilik aile 7 kişilik ailenin masrafı bir olmaz değilmi

ihtiyacım var tabiki konu ihtiyaç değilki annem basımın üstüne sadece her sorun her durum aklınıza gelecek herşey benim başımda ben nim oğlum 9 yaşında evine götür ordan alırım dedim ama yok illaki benim ev
evet bir düzen kurulmuş ama şartlar değişiyor işte .aynı değil ki

Yıllardır vermediğiniz kiraya sayarsınız mutfak masrafını ;)

Kendi anneannem var sırf ev yer sahibi olsunlar bakıcıya para vermesjnler diye bakıyordu teyzemin ufaklığa .
Okutmuş etmiş
Kızı ne diyor
Benim ev as evi oldu .
Biri kardeşi biri annesi .
Torun bakma konusunda hemfikirim de ana babanın görevi değil mi evladını okutmak,beslemek vs.
Anam babam beni o kadar yedirdi,içirdi cümlesi hep komik gelmiştir,iyi bari bir de yedirmeselerdi.
Kadın şimdi maddi olarak yetemiyorsa ne yapmalı acaba?

Evin düzeni varken iyi .
Pesssss !

evet ya çok tuhaf....gelen bi tabak yemek yiyen annesi kardeşi yiğeni, üstelik onların evinde oturuyorlar bugün bir ev almaya kalksan kaç yüz milyar ... tövbe tövbe...yaş olarak 20 li t-yaşlarda taze evli olsanız anlarımda ne bu yani..

Torun bakma konusunda hemfikirim de ana babanın görevi değil mi evladını okutmak,beslemek vs.
Anam babam beni o kadar yedirdi,içirdi cümlesi hep komik gelmiştir,iyi bari bir de yedirmeselerdi.
Kadın şimdi maddi olarak yetemiyorsa ne yapmalı acaba?

Konu o değil bence
Annesinin de masraflara yardım ettiğini söylüyor zaten.
Konu artık onların hanım ablaya batması .
Anne baba tabii ki yedirecek .
Aile değil mi onlar?
E onlar sorun etmiyorsa
Hanım ablanın da bi tabak yemek koyması problem olmamalı .
Yıllarca kira ve bakıcı parası vermemiş .
En kötü ihtimalle 1000 lira bi bakıcı o da bulabilirse

Okutmuş etmiş
Kızı ne diyor
Benim ev as evi oldu .
Biri kardeşi biri annesi .[/QUOTE
peki sizler olsaydınız her akşam çekermiydiniz kardeş gelin yeğen
sürekli sesimi çıkardım istemiyorum dedim yok yok yok olmadı her akşam karısını aldı geldi annem orada yemek yapıtor diye o da mecburen mutfak masrafına ortak oldu oğlu gelini gelince

Canım malesef çok altan almışsın neyse şimdi sıra geçmiş yılları telafi etmekte
Öncelikle yanlız bir ortama kardeşinle konuşmalısın ama başbaşa olmalı aynen bize anlattığın gibi içten ve samimi
Eğer anlamamazlıktan gelirse ki olabilir o zaman annecinle konuşmak zorundasın
Evet ailemiz canlarımız ama önceliğimizde çekirdek aile
Maşallah çok sabırlı bir eşin var ( tebrik ederim onu) başka erkek olsa şimdiye çok farklı şeyler olurdu

Back
X