ailemden çok çekiyorum suçlu kim

Annenize, anne senin evde gidip bu hafta sonu temizlik yapalım,
uzun zamandır evine gitmedin, artık abim ve yeğenimle evine geç istersen.
demelisin bence. zira bunun başka yolu yok gibi. bu arada anneniz o rahatça konuşabilmelisiniz.

benim küçük kızımada annem bakıyor bende çalışıyorum. sabah ben işe gitmeden geliyor annem akşam ben işten gelince 1 dakika tutamıyorum. hemen evine gitmek istiyor anne yemeğe kalın yemeğinizi yeyip gidin diyorum ama durmuyorlar babamda annemde çalışıyorsunuz yemeğinizi yeyin dinlenin diyorlar. zor güç evde o gün annem yemek yapmışsa bir kaba bölüyorum evde yemekle uğraşma diye onu bile herzaman kabul etmiyorlar. anneninde biraz anlayışlı olması gerek çocuğuna bakıyor diye bu kadar hayatına girmemeli.

başınız sağolsun.. Ne şamın şekeri ne arabın yüzü deyip, iş nedeniyle bahane edip taşının..

benim küçük kızımada annem bakıyor bende çalışıyorum. sabah ben işe gitmeden geliyor annem akşam ben işten gelince 1 dakika tutamıyorum. hemen evine gitmek istiyor anne yemeğe kalın yemeğinizi yeyip gidin diyorum ama durmuyorlar babamda annemde çalışıyorsunuz yemeğinizi yeyin dinlenin diyorlar. zor güç evde o gün annem yemek yapmışsa bir kaba bölüyorum evde yemekle uğraşma diye onu bile herzaman kabul etmiyorlar. anneninde biraz anlayışlı olması gerek çocuğuna bakıyor diye bu kadar hayatına girmemeli.
çok rahat ediyor evim de yalan değil ,geline gitmek istemezdi bende gidebilirsin aynı şey sonuçta ,oğlunun ev kredisini sen ödüyorsun bende ki gibi orada da rahatbedebilirsin dediğimde halde ben istemiyorum orayı derdi

kardeşim bekarken annem de sizinkiler gibiydi kapıdan hemen teslim eder giderdi .Ama kardeşim evlenince tek başına kaldı beraber yedik içtik evine geçti gece .Ama şimdi tam tersi oldu herşey

Annenizle konusup belli gunler esimle yalniz kalmak istiyorum anne haftada 2 gun 3 gun gel bana de kardesimde arada sırada gelsin bunaldı esimde benimle bas basa kalmak istiyor de alincak bisey yok bence boyle dersen en kotu ihtimal esini atarsin one

Annem.basim ustune diyorsunuz ama kardesiniz size gelmeden once de mutfak masrafindan,yok 40 i yok 52 si gitmedi diyerek bas ustu degil ayak alti yapmissiniz zqten.bir de mutfak masrafini karsiladi diyorsunuz..sizin cocuk bakici fiyatlarindan haberiniz var mi ve annen hem seni buyutmus hem de oglunu buyutuyir.ne zqman kendi hayatini yasayacak annen.bunun karsiligi parayla olculemez..tamam kardes konusunda haklisiniz ama artik annenizle isiniz bitince batmasin herseyi size

çok rahat ediyor evim de yalan değil ,geline gitmek istemezdi bende gidebilirsin aynı şey sonuçta ,oğlunun ev kredisini sen ödüyorsun bende ki gibi orada da rahatbedebilirsin dediğimde halde ben istemiyorum orayı derdi
Nasil yani evi anneniz almis oldugu icin mi rahat etmeli siz de..ya da krediyi odedigi icin gelininize gidebilmeli..pess

Çok şaşırdım size gerçek manada konuyu okurken başlarda da şaşırmıştım.. Bizde yediler mutfak masrafı 40 ı 52si gitmedi falan. Bir de krediyi kim öderse o rahat etmeye hak kazanır gibi olmuş madem böyle düşünüyorsunuz eşinize de diyin krediyi annem ödüyor sen sus diyin

Aile bireyi de olsa herkesin bir sınırı olmali farkinda degiller ki bu kadar anlayissiz olabiliyorlar. Ben kotu olma pahasına oturup konuşurdum herkes kendi hayatına bakmali sayelerinde özeliniz kalmamis cok uzucu.

Merhaba hanımlar öncelikli olarak en baştan kısaca özet geçeyim isterim.15 yıllık evliyim 1 oğlum var .Annem baktı ben çalıştığım için Allah razı olsun .Tabiki mecbur değildi bakmaya ama sorunumuz yoktu .Ayrıca ben ailemin evinde oturuyorum .Kardeşiminde var anneminde var onda da bir sorun yok .Sorun ne diyeceksiniz başlıyorum .Yıllarca annem oğluma baktığı için bizde yemek yedi evine gitti en doğrusu oydu çünkü ,kardeşimde evliydi .Babam çalışıyordu haftanın bazı günleri gelirdi onda da benim evde yemek yenirdi .Yıllarca bu böyle devam eti. Tabiki katkıları oldu mutfak masrafına da.Kardeşimin kızı oldu gelin yemek yapmıyordu her akşam bana gelip yemek yiyip gittiler yıllarca sürdü .sesimi evladım için çıkaramadım.Oğlum ezildi bu arada çok, onun hakkını nasıl öderim o da ayrı.Daha sonra babam kanser oldu tedavi süreci başladı .Evlerine gidip geliyorlardı .2017 temmuz a kadar .Babam terapiden kötü olunca benim evde kamaya başladılar.Nisan da gidelim dedi babam .Durumu kötüye gidince yollamadım .Hazran da da vefat etti.Annem yok 40 ı çıksın yok 52 si çıksın gidicam dedi dedi gitmedi .bu arada kardeşim de eşinden ayrı yaşıyordu o da geliyor kızı da annem bakıyor .Benim ev aşevi gibi oldu.İnsan fazlalığından gına geldi .Kardeşim boşandı ve halaa aynı süreç devam bizim evde .Annem evine geçmiyor.Tamam geçmesin dedim yemek yedikten sonra gitsinler yok saat 11:00 olmadan gitmiyor plan yapmış kendine .Kardeşim gece çalışıyor zaten saat 10:00 da yemek yemeye geliyor sonra annem gitme peşine düşüyor.Eşim artık katlanamıyor bu duruma ve huzursuzluk çıkıyor aramızda .ima ediyorum anneme yaşım 40 ama 60 gibiyim insan fazlalığından yıprandım evli gibi değilim ,hiç yalnız değiliz gibi gibi şeyler söylüyorum .Ama yok evliliğim çatırdıyor aramız iyi değil sürekli insan sirkülasyonu .cmt kardeşim izinli gece olmuş 11 oturuyorlar eşim haklı çekiyor kenara bu ne hal niye burdalar diyor.çekicam gidicam evden dedi en son .Tmm evlerinde oturuyoruz ama bu kadar da olmaz ki diyor.özel hayat kalmadı bizde.konuşmak için bile yer yok .annem benim evde mutlu .ama tek annem olsa başım üstüne o bana emenet ama tek değil işte kardeşim de var gün içinde kızı da geliyor öğlene kadar bakılıyor.Oğlumla anlaşamıyorlar ordan da sıkıntı .Ama herkes memnun biz dışında .Nasıl bir yol izlerim nolurr akıl verin aklımı oynatıcam .Birde çalışıyorum .Kardeşimin evliliğine gösterilen saygı benimkine olmadı.herkesin kahrını çek ve devam et halaa.
kusura bakmayın çok uzun olmuş özet demiştim ama roman olmuş resmen
Tek yapamınız gereken uzak bir yere taşınmanız veya aileniz ile konuşmanız.
Özel hayat diye birşey var ve buna saygılı olmak zorundalar kim olursa olsun...

Allah aşkınıza birbirinizden başka kiminiz var?
Esinizin ailesi bu şekilde yapsaydı emin olun eşiniz ailesini seçerdi değil mi? Siz de evi terketmek zorunda kalırdiniz?
Ama anladığım bu durumdan siz de rahatsizsiniz sadece eşinizden dolayı değil . Boşanmış olsanız anneniz size yine kapısını açardı kardesiniz keza.
Naçizane tavsiyem oturup kalp kırmadan annenize kardesinize konuyu açmanız ve gidip gelmelerin bir sınırı olması gerektiğini söyleyin çocuğunuz var ayrı oda isteyecek ergenliginde o da yalnız kalmak isticek sizin de bir kemik aileden oluştuğunuzu anlatın .
Belki başta kırılırlar ama zamanla anlarlar diye umuyorum

Valla ben annesiyle empati yapıyorum.
Içimden bu geliyor .
Isı bitince arkasını dönmek isteyen kızı.
Ona empati yapamam ...
O zaman hiç baktırmayacaktı çoluk çocuk
Coreklenmeyeceklerdi bedava eve de ..
Tırnağın varsa başını kası demişler..
Her şeyin bi bedeli var

Evli misiniz? Cocugunuz var mi? Ne kadar kendinden emin ve konu sahibini kirici konumussunuz. Sizin hic birseyden anladiginiz yok. Annaminda bacimin da abiminde basimin ustunde yeri var mantigi sizdeki. Tamam tabii ki. Ama evlenince isler degisiyor. Annenin evi ayri. Oglunun da ona isi dusmus simdi. Kadinin gidecek yeri yok gibi bi durumu yok. Sadece istemedigi icin gitmiyor. Esi de dogal olarak bikmis bu durumdan. Benimde kaynanam gelip bize yerlesse, ustune gorumcem de hergun gelip cocugu da saatlerce bende kalsa, bana da afakanlar basar.

Neyse anlayacaginizi dusunmuyorum. Ama yinede yorumlarinizdan o kadar rahatsiz oldum ki cevap verme geregi duydum.

Konu sahibi annenize dolayli yoldan degil, acik acik ve direk bi sekilde durumu anlatmaniz gerekiyor. Anne evliligim kotu etkilenmeye basladi, kocamla ozelimiz kalmadi, sen evine yerles kardesimde senin evine gelsin de. Laf carpitmayla anlamiyor belli ki..

Merhaba hanımlar öncelikli olarak en baştan kısaca özet geçeyim isterim.15 yıllık evliyim 1 oğlum var .Annem baktı ben çalıştığım için Allah razı olsun .Tabiki mecbur değildi bakmaya ama sorunumuz yoktu .Ayrıca ben ailemin evinde oturuyorum .Kardeşiminde var anneminde var onda da bir sorun yok .Sorun ne diyeceksiniz başlıyorum .Yıllarca annem oğluma baktığı için bizde yemek yedi evine gitti en doğrusu oydu çünkü ,kardeşimde evliydi .Babam çalışıyordu haftanın bazı günleri gelirdi onda da benim evde yemek yenirdi .Yıllarca bu böyle devam eti. Tabiki katkıları oldu mutfak masrafına da.Kardeşimin kızı oldu gelin yemek yapmıyordu her akşam bana gelip yemek yiyip gittiler yıllarca sürdü .sesimi evladım için çıkaramadım.Oğlum ezildi bu arada çok, onun hakkını nasıl öderim o da ayrı.Daha sonra babam kanser oldu tedavi süreci başladı .Evlerine gidip geliyorlardı .2017 temmuz a kadar .Babam terapiden kötü olunca benim evde kamaya başladılar.Nisan da gidelim dedi babam .Durumu kötüye gidince yollamadım .Hazran da da vefat etti.Annem yok 40 ı çıksın yok 52 si çıksın gidicam dedi dedi gitmedi .bu arada kardeşim de eşinden ayrı yaşıyordu o da geliyor kızı da annem bakıyor .Benim ev aşevi gibi oldu.İnsan fazlalığından gına geldi .Kardeşim boşandı ve halaa aynı süreç devam bizim evde .Annem evine geçmiyor.Tamam geçmesin dedim yemek yedikten sonra gitsinler yok saat 11:00 olmadan gitmiyor plan yapmış kendine .Kardeşim gece çalışıyor zaten saat 10:00 da yemek yemeye geliyor sonra annem gitme peşine düşüyor.Eşim artık katlanamıyor bu duruma ve huzursuzluk çıkıyor aramızda .ima ediyorum anneme yaşım 40 ama 60 gibiyim insan fazlalığından yıprandım evli gibi değilim ,hiç yalnız değiliz gibi gibi şeyler söylüyorum .Ama yok evliliğim çatırdıyor aramız iyi değil sürekli insan sirkülasyonu .cmt kardeşim izinli gece olmuş 11 oturuyorlar eşim haklı çekiyor kenara bu ne hal niye burdalar diyor.çekicam gidicam evden dedi en son .Tmm evlerinde oturuyoruz ama bu kadar da olmaz ki diyor.özel hayat kalmadı bizde.konuşmak için bile yer yok .annem benim evde mutlu .ama tek annem olsa başım üstüne o bana emenet ama tek değil işte kardeşim de var gün içinde kızı da geliyor öğlene kadar bakılıyor.Oğlumla anlaşamıyorlar ordan da sıkıntı .Ama herkes memnun biz dışında .Nasıl bir yol izlerim nolurr akıl verin aklımı oynatıcam .Birde çalışıyorum .Kardeşimin evliliğine gösterilen saygı benimkine olmadı.herkesin kahrını çek ve devam et halaa.
kusura bakmayın çok uzun olmuş özet demiştim ama roman olmuş resmen
Anneniz ile altlı üstlü oturacak şekilde evlerden birini satsanız.
Anlaşılan annenizde yalnızlık korkusu var üzüldüm onun adına.
Altlı üstünü oturursanız kardeşiniz geldiğinde annenize postalarsınız.
Bir de kardeşimin kızı diyip durmuşsunuz o sizin yeğeniniz değil mi, biraz sevgisiz bir yaklaşım olmuş, ya da bıkkınlık gelmiş

İnsan ailesiyle kolayca konuşamaz mı ya?Hani konuşmayı geçtim bir aile bu kadar zahmet verdiğinin nasıl farkında olmaz hala şaşıyorum.Çok şükür ki ne ben konuşsam beni yanlış anlayacak nede bana bu derece zulmedecek bir ailem yok...Ve şunu da anladım ki aileden verilen bir evde oturuyorsan hiçte rahat edemiyorsun rahat edeni görmedim...Allah kolaylık versin.

bende altli ustluyum ailemle.10 yildir oturuyoruz.ne ben cok giderim nr onlar gelir.herkes evinde yer icer katiyyen vicik vicik degiliz.misafir gibi haddimizi sinirimizi biliriz.anlamadigim anneniz damadinin yaninda nasil rahat ediyor.her gun hergun.birde kardesiniz niye geliyor size.koskoc adam bosanmissa bosanmistir ya otursun evinde.annenizin eteginde mi yasayacak surekli.aileniz bir tuhaf sanki esinizi yok saymislar.vallahi adam iyi dayaniyor ben olsam cekmis gitmistim.
neden kiza ev verilince bedavaci olunuyor mus...haa erkek evlat kiz ne..cok ilginc yorumlar var..sok oldum ya yok damat ic guveysiymis yok bedava ev bulmus..anlamadigim erkek evinde olsa kp kv gelip bide ustune gorumce cicuguyla gelse kk linc ederdi kovgitsinler diye hayrettttt dogrusu...
kiza ev verilmez mis bal gibi verilir..cekemeyenler catlasinnn
konu sahibi ailen cok garip kesinlikle herkes boyle degil..annen evine donsun cocuguna orda bsksin aksam al cocugunu evine git.ama annene belli bir para ver her ay.bedava olmaz ayip yani.kardesinde annesine gider ve size gelmez sende kapa kapini evini tadini cikar...aksi halde o koca o evde durmaz inan bana...adama acidim ya yazik bu ne rahatlik boyle utanma da kalmamis...

Ben size hak verdim sonucta annenize karşı degilsiniz annenizin kardesinizin hayatini sizin evinize taşımasına karşısınız hatta özel hayatınızın bundan olumsuz etkilendiğini de birebir yaşayarak gözlemliyorsunuz ve care arıyorsunuz.Burasi da zaten bunun icin var oyle değil mi bu arada sizi olumsuz elestirenler de olmuş onları pek dikkate almayın öncelikle çünkü konuyu anlayamamislar gibi geldi bana anne baba hakki odenmez tarzi klasik bakis acilariyla yorumlamislar konunuzu.Siz zaten yeri gelmis kanser olan babaniza dahi evi varken kendi evinizde bakmis ilgilenmissiniz ,annenizle ilgili olarakta onun sorun olmadigini belirten cumleleriniz var o yuzden bu konu anne baba konusu degil..Bence annenizle dosdoğru karsiniza alip konusun ve sunlari soyleyin.Anne sen gel, kal kafana göre takıl burasi senin de evin ama kardesimin bosanmasi ile degisen koşullar var.Kardesim gece 11 de eve geliyor bu bizim eve birinin gelmesi icin uygun bir zaman dilimi degil maalesef , esim bu durumdan cok rahatsız,haftasonlari da ayni sekilde ailecek basbasa gecirmek istedigimiz zamanlardan birisi de haftasonları biliyorsun biz calisiyoruz.Ayrica benim bir cocugum var ve bu ev onun kesinlikle rahat edebilecegi bir yer olmali yegenimi cok sevsemde cocugumla ikisi devamli bir anlasmazlik yasiyorlar bu durumun oglum acisindan yanlis oldugunu zaman zaman ayri kalmalari gerektigini düşünüyorum.Seninle bunları annem oldugun icin beni anlayacagini bildigim icin konusuyorum umarim beni yanlis anlamazsin ama ben bu dediklerimi yapmanı istiyorum çünkü dogrusu bu ve takdir senin...Benim konunuza yorumum konusmaniz gerektiği yönünde arkadasim insallah en uygun çözümü aile birligin bozulmadan bulabilirsin.

Yarın kahvaltıya cagirmayin dışarıda esin oğlun ve sen kahvaltınizi yapın. Sonrada dolaşın sinemaya falan gidin akşam evinize dönünce annenizi arayın yarın okul çıkışı oğlum sana gelecek eşimle biraz zaman geçirmek istiyorum gece alırız çocuğu deseniz belki düşünürler biraz yaptıklarının yanlış olduğunu. Ayrıca kardeşiniz şuan annenizin evinde kalıyor anladığım kadarıyla anneniz yanlız değil. Çok fazla sizi suçlayıcı yorumlar ama ben sizi haklı gördüm insan evinde eşi ve çocuğuyla zaman geçirmek istiyor.

Back
X