Niye isi yokmus cocuk yapamadi ayrildi hala neden duzeni oturtmamis o okuldan mezun diye bulacakmiymis her seyin zamani var herlde vardir Rabbimin bir bildigi bunca iskenceyi bosuna cekmiyoruzdur herhalde.bende ankarada okudum oraya gelmeyi hedefliyoruz tekrardan : )) insallahhhhhhKusura bakmasınlar ama o ODTÜnün kapısından geçebilir mi acaba ODTÜnün değeri kalmadı diyenler ya da diyenlerin çocuklarıDünyada sayılı üni.lerden, ortalama bir zeka istediği kadar çalışsın kapısından giremez, bu bir gerçek, zeka istiyor.
Zaten aslen Ankaralıyım. Benim ODTÜ mezunu çok arkadaşım ya da yakınım var, ben giremedim malesef zamanında aklım yetmediŞaka bir yana tanıdığım odtülülerin 35'ini geçenlerin çoğu da çok yüksek standartlarda hayatlar sürüyor, için rahat olsun, laf ettirme sevgiline. Tabi ille odtü mezunu diye süper bir insandır demiyorum, ama zekidir orası kesin, iyi bir gelecek kurar çok yüksek ihtimalle kötü huyları yoksa, e iyiliğini uyumunuzu da sen anlatıyorsun.. oldu bitti, başkalarına annen de olsa susup oturmak düşer
Zengin olsaydi taparlardi eminim : )) zekaya ben bakiyorum bizimkiler icin onemi yok.sagol canim bekliyoruz iste yosun bagladim 1 bucuk yildir gerci hep der bana bir biz degiliz bekleyen diye kizarim ama sabretmek lazim o kuzenim mesela 5 yilin sonunda teklif aldi o zaman kimse sesini cikarmadi kalkip nisana kimseyi cagirmayacakmis ben yapsam var ya sulaleden reddedilirdim :)Cıldırmıs olmalılar odtü mezunu damadı mı istemiyorlar
Odtülü hic acıkta kalır mı ayol nereden duyuyorlar böyle seyleri
Her seyin bir zamanı var sadece, sabırlı olun insallah olacaktır.
Ben izmirdeyim uzun zamandır ama doğma büyüme ankaralıyım, inşallah çok mutlu bir hayatınız olur benim memleketimde :)Niye isi yokmus cocuk yapamadi ayrildi hala neden duzeni oturtmamis o okuldan mezun diye bulacakmiymis her seyin zamani var herlde vardir Rabbimin bir bildigi bunca iskenceyi bosuna cekmiyoruzdur herhalde.bende ankarada okudum oraya gelmeyi hedefliyoruz tekrardan : )) insallahhhhhh
O da calisiyordu o zaman kimsenin sesi cikmadi ayrildi yapamadi adam ozellikle egitimden vurdu tahamul edemedi ayrildi.bir hafta onceden teklif etmisti niye acele ettiki dedi bi teyzem haayatta her sey planli sanki.bencede bu kadar hayat kaygisinin icine benide surukluyolar sonra cocuga sariyorum garibimde beni sakinlestirmekle ugrasiyiBen izmirdeyim uzun zamandır ama doğma büyüme ankaralıyım, inşallah çok mutlu bir hayatınız olur benim memleketimde :)
Çocukken annem babam odtü de odtu diye çok işlemiştir bize, ama yok kapısından giremedik vallaben de başka yeri bitirdim.
İş güç meseleleri de elbet biraz şans işi ama çok yüksek ihtimal zaten güzel standartlarınız olacak. Misal bizim bir ağabeyimiz odtüye dereceyle girdi dereceyle bitirdi okulu, adam kırkına kadar bir türlü bir yerde uzun çalışamadı, ama tabi çalıştığı yerde de maaşı düşük olmadı ama rahat edemedi. Sonra yurt dışından teklif aldı, karı koca gittiler. Şimdi yaşadıkları hayat standartına trde yaklaşmak bile zordur, çok birikim yaptılar, burada yazlıklar evler, orada ev vs.. Ama 45inden sonra..
Ha ille yapılacak mı, hiç mühim değil bana kalsa, bir kira dairede de mutlu mesut ömür geçer, ama para para diyenler de zekayı eğitimi çok küçümsemesinler diye anlattım
O da calisiyordu o zaman kimsenin sesi cikmadi ayrildi yapamadi adam ozellikle egitimden vurdu tahamul edemedi ayrildi.bir hafta onceden teklif etmisti niye acele ettiki dedi bi teyzem haayatta her sey planli sanki.bencede bu kadar hayat kaygisinin icine benide surukluyolar sonra cocuga sariyorum garibimde beni sakinlestirmekle ugrasiyi
HahahahSiz yıpratmayın birbirinizi kuzum, hiç kaygılanma, su akar yolunu bulur derler..
Annen teyzen odtü de neymiş derse tekrar bizim o abiyi anlat, belki çocukta potansiyel olabilir sıkalım dişimizi azıcık, derler
Hahahahbelki bir durup dusunurler sanmiyorum ama denerim :) cok sagol zeytin kiz
Fantezidir o fanteziBir de sapik universitede 1 yil uzaklastirma almisti kiz yurdunda sevgilsyle oynasirken basildigi icin
Hahahah ben sakin yapidayim hic bana gore degilFantezidir o fantezi
Anne tarafim yokluktan gelmis hepsi annem sayesinde teyzelerm falan bir yerlere gelmisler.kimisinin durumu cok iyi ama yenemedikleri bir sey var para para para....
Hayatimdaki insani kabullenemediler annemde dahil..surekli bir tanesi tanidiginndan bahseder.cocuk saf salak bir cocuk. eczaci diye illa israrl aaramizi yapmaya calistilar .cocuk hoslandi keskin sert dille reddettim kendi kizini ver dedim.olmazmis arkadasiymis :))teyzem kendisi ingilizle evlenebilirsin demis kuzenime :)) yabanciya vercekmis :)))
suan evlenme teklifi aldim hayatimdaki insandan..hala bir araya gelip x...kisine gitmedi zengindi muhabbeti donuyor. annemde bana gelince ister gibi yapip teyzemlerle çulsuz bilmem ne diye cekistiriyor.kuzende teklif aldi pirlantasi kocaman,benimki ufak bende oo dedim parliyo,bana pirlantanin cesitlerini sayiyo diger teyzem. annemde o an bi biz bulamadk nerde culsuz bizi bulur dedi kafamdan asagi kaynar su indi.az oncede duydum hala x..kisisi konusuluyo sinrden elim ayagim titriyor zamaninda bende emekleri var diye bu eziyet terbiyesizlige katlanamiyorm eve gidelim annemle okkali bir konusma yapicam.tamam parasiz gecinilmiyor ama ben atanmayi bekliyorm sevgilmde daha oncede yazmistim cok iyi bir universiteden mezun. isten ayrildi ama cok guzel yerlere gelecegine inaniyorum en azindan kendimizi gecindirebiliriz nedir bu hirs? Konusurlarken bile o zengine mi gitmis muhabbeti donuyo girtlaklicam birini.
kizlar ben ne yapicam nasil ustesinden gelicem ???
Komik buldugum fazladan atmasi oldu hanimefendi gayet mutevazi yapidadir normalde modern olmaya calisirken suyunu cikartmasi komik geliyo bana insan secmiyorum yaniO değil de ne kadar ilginç bir espri anlayışınız var.Yabancıyla evlenmenin nesini bu kadar komik buldunuz?
Fakir dedikleri orta gelirli bir aile.ailesi ben her seyini yapicm derken her seyi kendisi yapmak isteyen biri armut pis agzima dus yapsa iyi sanki..umarim dediginiz gibi olir umarm ilerde utanirlarBu tarz hikayeleri cok duydum ben.
Simdi ovundukleri o damat adayi ilerde hayirsizin teki, ve senin "culsuz" es adayin en hayirlisi oluyor Allahin izniyle.
Bekle gor.
Fakir diye sevdiginden ayrilmak olamaz asla.
Varsin onlar zenginlik icinde bogulsunlar, sense mutluluk icinde bogul :))
Yani sadece sinava kadr disimizi sıkiyorz olmazsa zaten ozelde devam edecek evi arabasi yok diye kucuk dusurucu alayci cumleleri beni cok rahatsiz ediyo annemle konstum o da cok pisman oldu dusunemedim dediElbette bir ev döndüreceksiniz, parasız olmuyor ama tek başına para da saadet için yetmiyor.
Teyzelerinizin böyle konuşması çirkin, ancak bu cesareti belli ki annenizden alıyorlar. Anneniz müsaade etmese, kendisi söylemese, onların böyle konuşabileceklerini (en azından senin ve annenin yanında konusunu açabileceklerini) zannetmem.
Durumu direkt annenle konuşmalısın ve hatta mümkünse biraz da keskin davranmalısın. (Bağırıp çağır demiyorum, sakın)
Annene "Teyzemler senden yüz buluyor" fikrini de kapsayan net bir ikaz konuşması yapmalısın "Beni kendinden uzaklaştırıyorsun" gibisinden.
Teyzen çok asabını bozarsa, annen de müdahil olmazsa "Yeter ama aaaa!" diye başlarsın... Bazı insanlar bundan anlar çünkü.
İşten ayrılabilir sevgilin, ne olmuş, başka bir işe başlar. Önemli olan iş azmi, sebat etmek ve çalışkanlık. Bu özelliklerin onda olduğuna inanıyorsan tamamdır.
Zengin kocaya gidip hergun mutsuz olabilme ihtimalimde var ayrica hayat bu neyin ne olacagi belli olmaz zengin diye gidersn tepe taklak olursun ne oldugunu anlayamazsin(ornek babam) ve zengin koca arayisinda olanlarinin sonunun mutlu oldugunu dusunmuyorum hic.onemli olan cabalayacak azmi zekasi akli tutumlari bir insanin.zengin koca tabiride cok cirkin eger oyle evlenen varsa evliyim diye dolasmasin o guzel muesseseyide kirletmesin pis dusuncelerle kimse mal degil cunku satin alinsn verilsnAilenden niye utanıyorsun ? Zengin bi Kocaya gitmeni rahat etmeni istemelerinde bi kötülük yok bence
Ozaman özellikle fakir koca arasın millet sizin yorumunuza göre... Bende size katılmadığıma göre fazla söze gerek yok. Hadi iyi günlerZengin kocaya gidip hergun mutsuz olabilme ihtimalimde var ayrica hayat bu neyin ne olacagi belli olmaz zengin diye gidersn tepe taklak olursun ne oldugunu anlayamazsin(ornek babam) ve zengin koca arayisinda olanlarinin sonunun mutlu oldugunu dusunmuyorum hic.onemli olan cabalayacak azmi zekasi akli tutumlari bir insanin.zengin koca tabiride cok cirkin eger oyle evlenen varsa evliyim diye dolasmasin o guzel muesseseyide kirletmesin pis dusuncelerle kimse mal degil cunku satin alinsn verilsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?