Aileme artık, hayatımda biri olduğunu soylemek istiyorum ama nasıl???

DustHaze

Dedesinin Meneksesi
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
4.290
3
116
40
Almanya
Slm,

3 yıla yakın biriyle görüşüyoruz. E şimdilik herşey gayet de iyi.

Ama bunu aileme hala soyleyebilmiş değilim.

Annemle bile konusamadım.

Tavırları ve cevapları çok net. Kesinlikle kabul etmıyorlar boyle birşeyi. Daha vaktı varmış, ama ben 24 yaşındayım daha ne kadar beklıyeceğim??????????

3 yıl oncesıne kadar ben de hep ilişkilerden kaçtım, ama onla tanışınca arkadaşlığımızın ilerlemesine izin verdim, iyi ki de vermişim, hiç pişman da değilim. Aşk, sevgi, paylaşmak, sevdiğinle el ele yürümek, onu beklemek, konusmak..... herşeyin farklı bir keyfi varmış. Kavgalar bile keyifli aslında. en azından yalnız değilim diyebiliyorum.

Ama işte bunların hepsini aileme çaktırmadan yapmaya çalışıyorum. Artık gizlemiyorum. Annem lafını bile etmiyor. Konu açıldığı an kapatıyor. Hoş en son, beni ilgilendirmez ama ben istemiyorum daha 4 yılın var dedi ama, aşırı bir tepki de vermedi.

Ama ben boyle olsun istemıyorum. Kafama birşey takıldığında onla konusabilmek isterim, annem olarak bana yardımcı olmasını, ya da ne bileyim aradabir beni dinlemesini isterim.

Mutluluğumu da mutsuzluğumu da hep kendim yaşıyorum. Bazen bir büyüğün görüşüne ihtiyacım oluyor ama konusacağım kişi annem olmuyor.

Ona göre 30 yaşında evlenirmişim. O zaman biriyle görüşür 4-5 ay arkadaş tanıma faslı falan sonra evlilikmiş. Ya bu çok saçma değil mi? Ben 3 yılda hala farklı ozellıklerını goruyorum arkadaşımın, 4-5 ayda karşımdakını nasıl tanıyacağım.

Offf yine canım sıkıldı. Annemi nasıl ikna edebilirim, ne yapmaıyım.

Fikirlerinize ihtiyacım var.

ilginç...
artık kendi kararlarını verebilecek yaştasın, küçükte değilsin...
Bazı kararları kendin verebileceğini anlat onlara, ii insanın ne zaman karşına çıkacağı belli olmaz belkide tanıdığın kişi seni çok mutlu edecektir...

evet, hem kararlarımı verebilecek yaşta, hem de maddi olarak da oyle bır konuma sahıbım.

Ama bunları belirttiğim zaman da, küsüyor....

Bunun bir nedeni de aile gelirini benim sağlamam. Ama ben de kendi hayatımı kurmak istiyorum.

onlara ben hemen yarın evlenip sizle de bir daha hiç görişmeyeceğim konusmayacağım demiyorum ki zaten benim de planım 4-5 yıl sonra evlenmek. Ama bu surecte annemın benım yanımda olmasını ıstıyorum.

canım kendi kendine özgür düşünüp kararını verebilecek yaştasın daha nekadar büyümeni bekliyorlarki..
bence erteleme ve güzel bir dille annenle konuş ufak ufak bahset artık yaşının geldiğini evliliği düşündüğünü anlat çok olumsuz karşılayacağını düşünmüyrum önce annenle konuş

son 1 aydır bunun için uğrasıyorum. konu açıldığı gibi kapanıyor. ve annem o ortamı terk ediyor.
Üzerine fazla gidip onu kırmak da istemıyorum...

canım ailede annenin görüşlerine çok güvendiği biri varmı
mesela dayı teyze hala enişte abi abla gibi
git onlara aç konuyu ne düşündüğünü söyle
ve damardan damardan giriş yapsınlar annene
biraz yumuşar annende belki daha niye bekleyecekmişsinki hem öyle saçma şeymi olur

O ZAMAN CANIM frezyanın dediği gibi araya annenin çok sevdiği saydığı birini sok böylece ortamı hazırlamış olursun daha fırtınasız bir konuşma olur

ı ıh kimse yok.

Çok yakın akraba zaten etrafımızda yok. Uzak memleketteler.

Samimi olduğumuz komşu denemeye çalıştı ama geri püskürtüldü

Gerçekten çok zor bir durummuş...
İçinde olmadan anlıyamayız tabi davulun sesi uzaktan hoş gelir insana...
Hayatında biri olduğunu anlamasını sağlıyabilirsin ki eminim farkındadır ama konduramıyordur.Evliliği hemen düşünmediğini ama ciddi br adım atmak istediini belirtebilirsin.Eminim zamanla alışıcaktır.

ailenin gelirini senin sağladığın için evlenmeni istemiyor,bu haksızlık ama anneni bir şekiide ikna etmelisin ,evleneceğin kişiyide o seçecek değil ya...

evt bana yapılan haksızlık soz konusu, annem de kendince haklı olduğunu düşünüyor. haklı olduğu durum da var kısmen. ama bana karşı daha anlayışlı yaklaşmasını ıstiyorum.

sonunda bir şekilde evleneceğim ve burnumdan gelmesini istemiyorum.

Ne bileyim annemle birlikte planlar yapmak, ona göre şimdiden hayatımı şekillendirmek isterim. Annem aslında kendince hayatımı şekillendirmiş. Ama ben onu istemıyorum.

Ve yasadıklarım kendi içimde buyuk bir çelişki. iyi bir üniversitede proje asistanıyım, yurt dışındakı okullardan bile çağrıldım ama annem gitmemi istemedi hiç, şimdilik ben de düşünmüyorum ama 1 yıl sonra eğitimime orada devam etmek, orada evlenmek istiyorum. Ama annem bunları duyduğu an dedim ya konusma kapanıyor. küsüyor bana.

Aslında kafama koyduğum şeyi yapan biriyimdir. ıstediğim kişi ile istediğim yerde ve şekilde evleneceğimi de şimdiden biliyorum.

Ama benım asıl istediğim bunları yaperken annem yanımda olsun. bana küs olmasın. şuan lafı bile edildiğinde kusen kadını o zaman dusunemiyorum bile.

Ben 20 yasindayim ve anneme herseyi acik acik anlattim, sevindi acik olduguma. Ve ciddi olmasaydi benide gebertirdi lafin tam anlamiyla ama ciddi oldugumuzu bildigi icin bisey demedi bide sevgilimin ailesi yakinda gelcek tanismaya babami ikna etmek zor

Canım ilk önce 4-5 sene ewlenmeyi düşünüyorum de sonra bu dönemde ewleniceğim kişiyi tanımak isterim de insanları tanımak zordur falan de ama anlarsa tabi sabit fikirli insanlar bazen anlamıyorlar ara ara başka kişilerin üzerinden anlat arkadaşım 3 yıldır biryle çıkıyo ewlendiler çok mutlular falan de yawaş yawaş alıştır canım allah yardımcın olsun sewgileropuyorumnanaktan

amin, teşekkürler...

inş. bunu da aşacağım.

ama şu aralar konusmayı denemeyı bıraktım. Aramızı iyice yıpratmak istemıyorum.

Ve açıkçası içim rahat. Yanlış birşey yapmıyorum diye düşünüyorum. Anlaşabildiğim biriyle belli sınırlar dahilinde, çizgimi koruyarak, hayatı paylaşmak, arkadaşlık etmek, zaten insanları tanıyabilmem için gerekli de diye düşünüyorum.

Umarım herşey yoluna girer.

teşekkürler..

cnm bi süre ara ver hiç lafını bile etme annene ama konuşmaya karar verdiğin an konuyu kapatmasına izin verme. mümkünse evde babanın yada başka birinin olmadıgı yani ikinizin yalnız oldugu bi zamanı seç bunun için ve konuşmaya başla. diğer arkadaşlarn dediği gibi konuya 4-5 sene sonra dşündüğünü belrterek başla. yani taktik git başka türlü başedemezsin. önce duymak istediklerini söle. neblim mesela haklısın bencede daha erken bende ztn şuan düşünmüyorum 4-5 sene sonra için düşünüyorum istiyorum ama yalnız bu erkekle istiyorum bunu. sadece bu dönemde senin yanmda olmanı , bu mutluluğumu senle paylaşmayı istiyorum. tanısan inan çok seversn çok mutlu ediyo beni çok değer veriyo. kızının mutlulugunu istemezmisin bunu neden çok görüyosun bana istedgm sadece yanmda olman fln de.. biras damardan gir hatta dedikten sonra sarıl fln.. başta yine dinlememek için direnicektr ama sen pes etme o konuşmanın sonunu getir. yoksa bu böle dewam edicek. senin o anki üslubun çok önemli.

tartşmaya girme ama illa da dinlemem derse brasda olsa ykselt sesini dikkatini senin üzerine çek ve yumuşa konuşurken..

hem annen o senin. ne kdr katı olsada dayanamaz. senin için erken görmesi maddiyattan çok seni başkasıyla paylaşamamasından inan. başka kardeşin varmı bilmiorum ama gözünün nuru derlerya ölesn sen onun için. o kıyamıyodr şimdi seni kimseyle paylaşmaya bu ysden öle bi seçeneği düşünmek bile istemedgnden böle yapıyordur.. dediklerimi bi düşün bnce.. :teselli:

Teşekkürler...

kesınlıkle katılıorummmm KONDURAMIOLAARRR

ANNEN SENI INANILMAZ COOOK SEVIYORRR KIMSEYLE PAYLASAMIOORR KABULLENEMIOORR..SUNU SÖLIMM ANNEN SENI ISTEMYE GELECEKLERINI DUYDUGU AN AGLAMAYA BASLAR,KINA GECENDE FILAN SELPAK YETISTIREMEZSIN YADA DAMADI IC GUVEYSI ALIR BEN DIIM :1shok:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…