aileme görüşlerimin ve kafa yapımın onlardan farklı olduğunu nasıl anlatabilirim?

şu an tam deli çağlarındasın. ne tarafa dönersen o tararta yoğun uç noktalarda yaşıyaaksın. onlarda bunun farkındalar korumaya çalışıyolar. bişey daha söyliyim bunun muhafazakarlıkla alakası yok.
diyosun ya açık giyinmeme kızıyolar geç saatte gelemem kızıyolar diye
dindar bi ailenin kızıyım ben evin ne büyüğüyüm ne ilk okuyanı. abla ve abilerimde şehir dışında okuyan, yurtdışına çıkan var. siyasi olarak da farklı görüşlerimiz var kavgalarda çıkar.
bundan bikaç yıl önce benimde "ben" durumum söz konusu olduğunda daha önce ailemle o kadar çatıştığımı hatırlamıyorum, o kadra yasak aldığımı da.. ha dedim ya ailem dindar insanlardan oluşur bak işte buna rağmen ben açık kıyafetler giydiğim için eleştirilmedim çok kapalı giyindiğim için eleştirildim, başörtüsü için eylemlere mitinglere katıldığım için yasaklar aldım. sana şu kadar söyliyim sınava 2 ay kala dışarı çıkma ve arkadaşlarımla görüşme yasağı aldım 2 ay boyunca ders çalışımam istendi. başımı açmak istemediğim için gitmek istemiyodum ama bunu onlara söyleyemedm.
ha şimdi ne oldu zamanla bende oturdum daha duruldum daha standarda yakın yaşamaya başladım onlarda duruldular onlarda beni kabullendiler.
o zaman çok kızıyodum "yanlış birşey yapmıyorum ki gururlanmaları gerekir" diyen ben şimdi onları anlıyorum. çok uçlarda yaşamamız onları korkutuyo. kabul edeyim eğer beni kısıtlamasalardı ben çok uçlarda yaşardım..

hepinize teşekkürler arkadaşlar. ailemle beraber ankaradayız.ben de ankarada okuyorum artık. yavaş yavaş anlatayım kendimi derdimi falan derdim eskiden ama en sonunda geçen gün yaşadığım bi sinir kriziyle herşey koptu. gerçekten kendimden geçtim diyebilirim o kadar çok dolmuşum ki.. artık o zaman anladılar içimde ne fırtınalar koptuğunu. artık bu böyle olacak dediğim zaman çok tepki vermiyorlar. artık büyüdüğümü kendi kararlarım,seçimlerim olacağını zor da olsa anladılar sanırım :) biraz da güven oluştu artık herhalde.. siyasi düşüncelere gelince onların tersinde oy kullandım bizimkiler sevindi bile diyebilirim kendi kararlarımı verdiğim için.. zaten hiçbir şeyi çok uçlarda yaşamıyorum aşırı şeyler istemiyorum onlar da kısıtlamıyor şimdilik orta bi yerde buluştuk galiba :) düşünceleriniz benim için çok değerli hepinize teşekkür ediyorum. :1rolleyes:

Back