Aileme nasıl söyleyebilirim

Selamlar Hanımlar

Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım , açılmak ile ilgili.. Dini konu olması sebebi ile konum kapatıldı.

Buraya yazmanın dışında başka birine anlatamadığım için sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen konuma dini görüş belirtmeden bana yardımcı olun :KK43:

Eşim her ne kadar istemese de ben açıldım. İstemiyor ancak saygı duyuyor , iş yerimden tepkiler aldım ancak onlar ile başa çıkabiliyorum en azından şimdilik ..

Ancak sorun şu ki aileme asla bu konuyu açamadım :KK43:
Ailem bilmiyor ve öğrenirlerse çok aşırı sert bir tepki verecekleri için söylemekten çekiniyorum..
Ancak söylemem de gerekiyor bunu nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum . Asla hoş karşılamazlar ve ne kadar ileri gidebilirler kestiremiyorum

Sizce beni silerler mi ? Evladını sırf bu yüzden görmemek ister mi bir anne baba bilmiyorum

Kafam çok karışık bir an önce söylemem gerekiyor ancak nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var:KK43:
Ailenize ne pardon ! Onları ilgilendiren bi durum yok ortada isterseniz açılır isterseniz kapanırsınız ! Onlara karşı açıklama yapmak zorunda değilsiniz önce siz kendinize saygı duyun sonra onlar da duyar mecbur duyacak dediğim gibi ben kapansam ailemi ilgilendirmez misal

Sizce beni silerler mi ? Evladını sırf bu yüzden görmemek ister mi bir anne baba bilmiyorum
Kişiler sizi silse ne olacak. Dini tercihler tamamen kişiyi bağlar. Bunun hesabı Allah indindedir. Aileniz sert tepki verse ne olacak. Bence hiçbir önemi yok.

Valla ben olsam, yüzyüze bu durumu asla söylemezdim. İlk tepkiler hep ayarsız olur. Ablam, abim, kardeşim varsa önce onlarla, yoksa telefonla bilgi verirdim. Böylece sindirmeleri ve ayarsız tepkileri dizginlemeleri için zamanları olurdu.

Sonra da bunun artık benim kararım olduğu, verdikleri tepkilerin kararımı değiştirmeyeceği yönünde konuşma yapardım.

Kolay bir süreç olarak düşünme bence, 1 yıl ver kendine. Zaman içinde alışıp, ilişkileriniz normale dönecektir.

Benim kız kardeşim 7 sene kapalı kaldıktan sonra açıldı. Kapanırkende kimseye sormamıştı açılırkende. Bir sabah uyandı kapandı, bir sabah uyandı açıldı. Benim ailemde nispeten dini hassasiyetleri olan bir aile. 3 kız kardeşiz diğer kardeşim hep açıktı. Kimse 1 gün ona kapan demedi ama bu kız kardeşimin şuan açık olmasına annem üzülüyor. Evlatlıktan silme vs olmaz ama muhtemelen üzülür. Çünkü kız kardeşim pardesü giyinirken radikal bir değişim yaşadı. Birden bikini, şort giymeye başlayınca işte "kızım kendine yazık ediyorsun" tarzı tepkiler oldu ama dediğim gibi bu inançtan ötürü üzüntüydü. Eğer gerçekten inançlı insanlar ise üzüntü duyarlar sadece. O da sevdiğim biri bile isteye günaha gidiyor anlamında bir üzüntü. Onun dışında tepki vermezler bence korkmayın bu kadar. Tabi iş inanç dışında bir katı yaşantıysa onu bilemem ama hiç bir aile için evlat silmek kolay değil.

Selamlar Hanımlar

Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım , açılmak ile ilgili.. Dini konu olması sebebi ile konum kapatıldı.

Buraya yazmanın dışında başka birine anlatamadığım için sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen konuma dini görüş belirtmeden bana yardımcı olun :KK43:

Eşim her ne kadar istemese de ben açıldım. İstemiyor ancak saygı duyuyor , iş yerimden tepkiler aldım ancak onlar ile başa çıkabiliyorum en azından şimdilik ..

Ailem bilmiyor ve öğrenirlerse çok aşırı sert bir tepki verecekleri için söylemekten çekiniyorum..
Ancak söylemem de gerekiyor bunu nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum . Asla hoş karşılamazlar ve ne kadar ileri gidebilirler kestiremiyorum

Kafam çok karışık bir an önce söylemem gerekiyor ancak nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Analar babalar başımızın tacı ama Haşa Allah değiller. Bizim toplumumuzda anneler babalardan gereksiz bir çekinme var. Anan babanın mutluluğu için iş yapmak alevden bir topu yutmak zorunda kalmak gibi. Mutsuz günlerinizin hesabını kim verecek?

Selamlar Hanımlar

Hayat sizin hayatınız, biraz dik durun yahu

hayat sizin hayatınız ve seçimler yalnızca sizi ilgilendirmeli. aileniz yarın çbür gün hayatta olmayabilirler siz onların seçimini sürdürüp kendinizi kandırmayın bu büüyk bir psikolojik yıkım olabilir.
bu kararınızın altında da ezilmeyin lütfen. tekrar ediyorum hayat sizin haytınız

Ev hayvanı yüzünden evinize gelmeyen ve size bu kadar sert tepki gösteteceğinden endişe ettiğiniz insanlar aslında size hakettiğiniz değeri vermiyordur. Çok üzüleceğinizi hissediyorum ama her şey bittiğinde çok ferahlamış hissedeceğinize inanıyorum ben

Ailenizi ancak kendiniz tanırsınız.
Benim ailem olsa gerçekten epey üzülürler fakat beni silmezler mesela.
Aileniz gerçekten dindar ise üzülürler. Fakat çevreye müslümanlarsa, elalem ne der diye namustan girip dedikodudan çıkarlarsa o zaman korktuğunuz başınıza gelecektir.
Gerçekten dindar olan vazgeçirmeye çalışır, üzülür ve dua eder. Başka ne yapılabilir, hoşgörü esas sonuçta. Elinden geleni yaparsın, olmuyorsa bırakırsın.
Eşiniz dahil tüm aileniz çevreniz tepki vermişken siz yine de böyle bir yol seçtiyseniz gerçekten çok istemiş olmalısınız.İnsan kendini mutlu hissetmiyorsa o örtüyü de layıkıyla taşıyamazdı zaten.
Hakkınızda hayırlısı.

Off ya şu toplumsal baskı ne kadar ağır bir şey.
Başına takacağın örtüye kadar başkalarının onayını bekliyorsun, tepkiden korkuyorsun.
Eğer siz dik durur "bunu ben istedim ve yaptım. Eğer bir hesap vereceğimi düşünüyorsanız bununda muhattabı siz değilsiniz. Örtüyü takmadığım için ahlakımdan eksilen bir şey yok.
Öyle düşünüyorsanız görüşmessiniz benimle" tarzı bir tavır alırsanız kimse üstüne gidemez.
Tam tersi yaptığınızın altında ezilir gibi davranıp gereksiz açıklamalara girerseniz üstünüze gelirler. Haddini aşan yorumlar yaparlar.
İşyerindekilere de "ben sizin saçınızı, kıyafetinizi, değerlerinizi konuşuyor muyum?
Lütfen kimse üstüne vazife olmayan konularda yorum yapmasın, sınırını korusun" der susturursunuz.

Off ya şu toplumsal baskı ne kadar ağır bir şey.
Başına takacağın örtüye kadar başkalarının onayını bekliyorsun, tepkiden korkuyorsun.
Eğer siz dik durur "bunu ben istedim ve yaptım. Eğer bir hesap vereceğimi düşünüyorsanız bununda muhattabı siz değilsiniz. Örtüyü takmadığım için ahlakımdan eksilen bir şey yok.
Öyle düşünüyorsanız görüşmessiniz benimle" tarzı bir tavır alırsanız kimse üstüne gidemez.
Tam tersi yaptığınızın altında ezilir gibi davranıp gereksiz açıklamalara girerseniz üstünüze gelirler. Haddini aşan yorumlar yaparlar.
İşyerindekilere de "ben sizin saçınızı, kıyafetinizi, değerlerinizi konuşuyor muyum?
Lütfen kimse üstüne vazife olmayan konularda yorum yapmasın, sınırını korusun" der susturursunuz.

Maalesef toplum baskısı çok fazla.
Ne kadar umursamıyorum desem de psikolojimi altüst ediyor zaman zaman …
Dik duruyorum ama içimde yaşadıklarımı ben biliyorum
Ailem beni çok korkutuyor
Bazen diyorum en fazla ne olabilir ki
Ama kestiremiyorum
Sonra güçlü olmadığımı düşünüp daha çok üzülüyorum 😞

Ama kestiremiyorum
Dediğin gibi en fazla ne olabilir ki?
Kafanı kesip seni evlatlıktan reddedecek değiller ya.
Bir süre surat yaparlar, kendilerince öğüt verirler belki. Yada kendi düşüncelerine göre ne kadar günaha girdiğini anlatırlar.
Ama sen tüm bunları düşünüp tartıp ona göre karar vermedin mi?
Üstüne düşünüp, muhasebeni yapıp çizikler atıp karar vermedin mi?
Hal böyleyken alacağın tepkiler seni korkutmamalı.
Eyvallah der geçersin, tartışmaya girmezsin. Bir süre tavır yaparlarsa daha az gider kırgınlığını belirtirsin, onlardan olumlu tepki beklersin.
Zaman herşeyin ilacı.
Ama dediğim gibi yaptığının arkasında dur, fazla eleştiriye izin verme ve gereksiz açıklamalar yapma.
Senin yerinde olsam şimdi arar tak diye söyler, içimde büyüttüğüm gereksiz korkuyu atarım kafamın içinden. Bak nasıl ferahlayacaksın.
Hem bunu yapmadan alacağın tepkiyi bilemez, yolunu çizemezsin. Bir kaç gün daha kafanı meşgul eden bu korkuyla yaşar gidersin. Ertelersin ama sorunu bitiremezsin.

Dediğin gibi en fazla ne olabilir ki?
Kafanı kesip seni evlatlıktan reddedecek değiller ya.
Bir süre surat yaparlar, kendilerince öğüt verirler belki. Yada kendi düşüncelerine göre ne kadar günaha girdiğini anlatırlar.
Ama sen tüm bunları düşünüp tartıp ona göre karar vermedin mi?
Üstüne düşünüp, muhasebeni yapıp çizikler atıp karar vermedin mi?
Hal böyleyken alacağın tepkiler seni korkutmamalı.
Eyvallah der geçersin, tartışmaya girmezsin. Bir süre tavır yaparlarsa daha az gider kırgınlığını belirtirsin, onlardan olumlu tepki beklersin.
Zaman herşeyin ilacı.
Ama dediğim gibi yaptığının arkasında dur, fazla eleştiriye izin verme ve gereksiz açıklamalar yapma.
Senin yerinde olsam şimdi arar tak diye söyler, içimde büyüttüğüm gereksiz korkuyu atarım kafamın içinden. Bak nasıl ferahlayacaksın.
Hem bunu yapmadan alacağın tepkiyi bilemez, yolunu çizemezsin. Bir kaç gün daha kafanı meşgul eden bu korkuyla yaşar gidersin. Ertelersin ama sorunu bitiremezsin.

Evlatlıktan reddederler diye düşünüyorum ama gelip kocamı ararlar mı ? Kocam da onaylamamıştı ve bu konu ile ilgili ailen beni aramasın demişti.
Yada iş yerime gelip akıl vermeye çalışırlar mı ? Rencide olacağımı bildikleri için yapabilirler diye düşünüyorum.
Evlerine beni böyle alacaklarının ihtimali sıfır çünkü ben o evdeyken asla açık olamazdım
Baş örtümü dışarıda nasıl bağlıyorsam evde de öyle olmalıydım yaa öok aşırılar
Gece uyurken dahi kafanızda baş örtüsü olmalı diye düşünüyorlar ve daha neler neler …
Anne ben açıldım bu konu ile ilgili beni onaylamayacağını biliyorum ancak lütfen benimle kırıcı konuşma.. babama da söylersin ve terslemek için beni kesinlikle aramasın istemiyorum desem mi ?
Zamanla sadece edecekleri beddua sayısı azalır o kadar affetmezler

Bir çok insan maalesef birileri istediği için kapanıyor. Ya eş ailesi,ya kendi ailesi v.s.

Kapanmak kendi içinden gelmeli , mutlu değilseniz ne yaparsanız yapın olmaz.

Kabullenmek gerek.

Nasıl mutluysa öyle olmalı insan .

Yıllarca dedem tarafından kapanmam için zorlanıldım.

Ben istemediğim için olmadı çok mücadele ettim.

Şimdi erkek çocuğu gibiyim.

Evlatlıktan reddederler diye düşünüyorum ama gelip kocamı ararlar mı ? Kocam da onaylamamıştı ve bu konu ile ilgili ailen beni aramasın demişti.
Yada iş yerime gelip akıl vermeye çalışırlar mı ? Rencide olacağımı bildikleri için yapabilirler diye düşünüyorum.
Evlerine beni böyle alacaklarının ihtimali sıfır çünkü ben o evdeyken asla açık olamazdım
Gece uyurken dahi kafanızda baş örtüsü olmalı diye düşünüyorlar ve daha neler neler …
Anne ben açıldım bu konu ile ilgili beni onaylamayacağını biliyorum ancak lütfen benimle kırıcı konuşma.. babama da söylersin ve terslemek için beni kesinlikle aramasın istemiyorum desem mi ?
aile bazen büyük şans bazen büyük şansslık, çok eksik ve yanlış bilgilerle sizi korkutmuş yönlendimişler , böyle baskının dinimizde zaten yeri yok. ailenizin tepkisini biliyorsunuz bu tepki illaki gelecekti. bunu göze aldınız. o yüzden korkacak birşey zaten kalmamış olmalı. daha kızım 7 yaşında ,sınıf arkadaşı allahtan korkulur demiş , kızım allahtan kötüler korksun iyilerin korkacağı birşey yok allah sevilir demiş. konunun nasıl aktarıldığı öğretildiği çok önemli baskıyla olmaz korkutarak olmaz ,sizin aileniz size kötülük yapıyor .

Selamlar Hanımlar

Hayat senin hayatın, neden bu hayatı başkaları için yaşıyorsun ki?

Ama kestiremiyorum
Güçlü olmasan bu kararı veremezdin. Cesaret korkuya rağmen gerekeni yapmaktır. Geciktirdikçe daha çok korkacaksın.
Çok bağnaz bir ailede büyümüşsünüz, evet bu insanlar sizi affetmez ama çıktığınız yoldan dönmek sizi mutsuz edecek. Gözünüzü karartmasanız o örtüyü zaten çıkaramazdınız. Yatağa bile örtüyle giren bir insan böyle bir tercih yaptıysa bu gerçekten istediği için olabilir.

Bence annenizi arayıp aynen yazdığınız cümleleri söyleyin. Sonuna da bu benim meselem sakın kocamı aramayın diye ekleyin

aile bazen büyük şans bazen büyük şansslık, çok eksik ve yanlış bilgilerle sizi korkutmuş yönlendimişler , böyle baskının dinimizde zaten yeri yok. ailenizin tepkisini biliyorsunuz bu tepki illaki gelecekti. bunu göze aldınız. o yüzden korkacak birşey zaten kalmamış olmalı. daha kızım 7 yaşında ,sınıf arkadaşı allahtan korkulur demiş , kızım allahtan kötüler korksun iyilerin korkacağı birşey yok allah sevilir demiş. konunun nasıl aktarıldığı öğretildiği çok önemli baskıyla olmaz korkutarak olmaz ,sizin aileniz size kötülük yapıyor .

Maalesef dediğiniz gibi aile şans veya şanssızlık olarak karşınıza çıkabiliyor
Nasıl yetiştilerse bizi de aynı şekilde yetiştirdiler aksini bilmiyor kabul etmiyor ve görmüyorlar
Dinimizde yeri olmayan bir çok şeyi yapıyorlar
Kulaktan duyma yaşıyorlar bu hayatı araştırmadan
Çünkü araştırmakta onlara göre yanlış
Üzeceksin değer mi diyorum kendi kendime
Ama o zamanda bu hayatı sadece onlar için yaşamış kendimi hiçe saymış olacağım
Kızınız bu cevabı sizin sayenizde verdi emeklerinize sağlık umarım hep gururlanırsınız

Back
X