Aileme nasıl söyleyebilirim

Evlatlıktan reddederler diye düşünüyorum ama gelip kocamı ararlar mı ? Kocam da onaylamamıştı ve bu konu ile ilgili ailen beni aramasın demişti.
Yada iş yerime gelip akıl vermeye çalışırlar mı ? Rencide olacağımı bildikleri için yapabilirler diye düşünüyorum.
Evlerine beni böyle alacaklarının ihtimali sıfır çünkü ben o evdeyken asla açık olamazdım
Baş örtümü dışarıda nasıl bağlıyorsam evde de öyle olmalıydım yaa öok aşırılar
Gece uyurken dahi kafanızda baş örtüsü olmalı diye düşünüyorlar ve daha neler neler …
Anne ben açıldım bu konu ile ilgili beni onaylamayacağını biliyorum ancak lütfen benimle kırıcı konuşma.. babama da söylersin ve terslemek için beni kesinlikle aramasın istemiyorum desem mi ?
Zamanla sadece edecekleri beddua sayısı azalır o kadar affetmezler
Kocan sadece koca değil aynı zamanda hayat arkadaşıysa eğer yanında durmalı.
Beni aramasınlar diyeceği yere “ben karımı böyle de kabul ediyorum. Onun kişiliği için evliyim ve seviyorum başındaki örtü yada üstündeki elbise için değil” demesi lazım. Siz eşinize bunu söyleyin bence. Hayatında her ne olursa olsun sizin desteğinizi arkasında istiyorsa kendisi de onu yapacak.
Ya Allah aşkına yaradandan bu kadar çekinmemişsin bunu yaparken, onun yarattığı kul kim oluyor? Bunu eleştiri olarak söylemiyorum, bende başı açık bir kadınım.
He he de geç, senin bu kadarcık hakkına bile saygı duymayanlarda biraz uzak oluversinler.

Ben bir kere bir terapistle aile icinde ilgili bir konu hakkinda konusurken bana "Sizce bu durum böyle büyük bir patlama olmadan cözülebilirmiydi?" Dedi. Düsündüm. Adam hakliydi: O patlama iki farkli dünya görüsünün birbiri ile carpisacagi icin öyle veya böyle olucakti. Ailenizi siz taniyorsunuz. Anlattiginiz kadar muhafazakarlarsa ilk tepkileri ona göre siddetli olacaktir. Sizin karariniz kesin ve net mi? Yani.size "seni.evlatliktan reddederiz..hakkimizi haram ederiz" deseler kararlarinizin arkasinda duracakmisiniz. Durum öyleyse nasil söyleyeceginizin pek bir önemi yok. O patlama öyle veya böyle olucak. Mühim olan söyledikten sonra olacaklat

Ya
Evlatlıktan reddederler diye düşünüyorum ama gelip kocamı ararlar mı ? Kocam da onaylamamıştı ve bu konu ile ilgili ailen beni aramasın demişti.
Yada iş yerime gelip akıl vermeye çalışırlar mı ? Rencide olacağımı bildikleri için yapabilirler diye düşünüyorum.
Evlerine beni böyle alacaklarının ihtimali sıfır çünkü ben o evdeyken asla açık olamazdım
Gece uyurken dahi kafanızda baş örtüsü olmalı diye düşünüyorlar ve daha neler neler …
Anne ben açıldım bu konu ile ilgili beni onaylamayacağını biliyorum ancak lütfen benimle kırıcı konuşma.. babama da söylersin ve terslemek için beni kesinlikle aramasın istemiyorum desem mi ?
Yaşı 30 olmuş insanların halen böyle kişisel kararları alamıyor olması çok üzücü

Aileniz saygı duymak zorunda

Kocan sadece koca değil aynı zamanda hayat arkadaşıysa eğer yanında durmalı.
Beni aramasınlar diyeceği yere “ben karımı böyle de kabul ediyorum. Onun kişiliği için evliyim ve seviyorum başındaki örtü yada üstündeki elbise için değil” demesi lazım. Siz eşinize bunu söyleyin bence. Hayatında her ne olursa olsun sizin desteğinizi arkasında istiyorsa kendisi de onu yapacak.
Ya Allah aşkına yaradandan bu kadar çekinmemişsin bunu yaparken, onun yarattığı kul kim oluyor? Bunu eleştiri olarak söylemiyorum, bende başı açık bir kadınım.
He he de geç, senin bu kadarcık hakkına bile saygı duymayanlarda biraz uzak oluversinler.

Kocam beni böyle gördüğünü tanıdığını ve böyle kalmamı istedi.
Açılmayı hep istiyordum ancak asla cesaret edememiştim diye eşime bunu evlenmeden önce söylememiştim ki evlendikten 4 yıl sonra artık yeter dedim..
Eşim istemiyor ve bu konuda hakkım var ise haram olsun demişti bana . Ben hayata geçirdikten sonra daha ılımlı yaklaştı isterse gidebilir keyfi bilir.
Onu kandırmadım zaman içinde düşünceler değişebilir kaldı ki dini değerlerimde herhangi bir değişiklik yok sadece yapabildiğim içimden geldiği kadarını yapmak istiyorum

haklısınız daha fazla ötelemem gerekiyor ancak bugün denedim aradım annemi
İstanbul’da deprem olmuş konusunu açtı ve yine dini bir konuya daldı araya giremiyorum

İnş en kısa zamanda konuşup bu ağırlıktan kurtulacağım

Ben bir kere bir terapistle aile icinde ilgili bir konu hakkinda konusurken bana "Sizce bu durum böyle büyük bir patlama olmadan cözülebilirmiydi?" Dedi. Düsündüm. Adam hakliydi: O patlama iki farkli dünya görüsünün birbiri ile carpisacagi icin öyle veya böyle olucakti. Ailenizi siz taniyorsunuz. Anlattiginiz kadar muhafazakarlarsa ilk tepkileri ona göre siddetli olacaktir. Sizin karariniz kesin ve net mi? Yani.size "seni.evlatliktan reddederiz..hakkimizi haram ederiz" deseler kararlarinizin arkasinda duracakmisiniz. Durum öyleyse nasil söyleyeceginizin pek bir önemi yok. O patlama öyle veya böyle olucak. Mühim olan söyledikten sonra olacaklat

Benim kararım net
Ben istemediğim hazır hissetmediğim sürece tekrar örtünmek istemiyorum
İster kocam ister annne ve babam benimle görüşmeme kararı olsun bundan çekinmiyorum
Ailem iş yerime komşularıma vs kadar beni mahçup edebilir diye düşünüyorum o yüzden biraz korkuyorum

Onlara giderken yazma takın. Arada ortamda acin falan belki alisirlar. Çok netlermis bu konuda ama isiniz zor cidden. Arkadasima annei kustü bir ara etraf dedikodu yapti falan. Ama sonra alisti herkes. Bence siz ne kadar dogal davranirsaniz etraf o kadar alisir

Onlara giderken yazma takın. Arada ortamda acin falan belki alisirlar. Çok netlermis bu konuda ama isiniz zor cidden. Arkadasima annei kustü bir ara etraf dedikodu yapti falan. Ama sonra alisti herkes. Bence siz ne kadar dogal davranirsaniz etraf o kadar alisir

Telefonda söyleyecek cesareti yakalayıp artık ne olacaksa olsun bitsin istiyorum
onlar ne kadar net ise bende korkmadan o kadar net olduğumu görsünler gösterebileyim istiyorum

Telefonda söyleyecek cesareti yakalayıp artık ne olacaksa olsun bitsin istiyorum
onlar ne kadar net ise bende korkmadan o kadar net olduğumu görsünler gösterebileyim istiyorum
bir akrabam bir de arkadaşım açıldı.ilk hafta sadece garipsediler sonra alıştılar insanlar.o kadınlar aynı insanlar hala.ahlakları da aynı karekterleri de aynı.siz de nasıl mutlu olacaksanız onu yapın.

Telefonda söyleyin en fazla çok tepki verirler ananı babanı unut hakkımız haram derler bir iki ay sonra unuturlar evlatlarından vazgecemezler kavgaya hazır olun tatlı sert tepkiler verin fazla alttan alırsanız burnunuzfan getirirler sert çıkarsanız bir yil falan kus kalırlar. Ortayı bulun ama direk karşılarına çıkmayın önce ortam yumuşasin fikre alissinlar

Açılır veya kapanırsınız kime ne? Tepki vermek kimin ne haddine yahu. Naptınızda sizden beklemiyorlarmış aa. Ailenizde açıldınız diye niye reddetsin siz hala aynı kişisiniz değişen birşey yok ki. Nasıl mutluysanız öyle yaşayın

Ailem çok aşırı derecede muhafazakar
Evin içinde bile açık olmama asla izin vermezlerdi
Sileceklerini düşünüyorum
Etrafı çok önemsemiyorum böyle istedim bu konu ile ilgili fikirlerinizi kendinize saklayın diyip geçiyorum genelde
Yok artık böyle yaparlarsa kim olsa bunalır

Selamlar Hanımlar

Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım , açılmak ile ilgili.. Dini konu olması sebebi ile konum kapatıldı.

Buraya yazmanın dışında başka birine anlatamadığım için sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen konuma dini görüş belirtmeden bana yardımcı olun :(

Eşim her ne kadar istemese de ben açıldım. İstemiyor ancak saygı duyuyor , iş yerimden tepkiler aldım ancak onlar ile başa çıkabiliyorum en azından şimdilik ..

Ancak sorun şu ki aileme asla bu konuyu açamadım :(
Ailem bilmiyor ve öğrenirlerse çok aşırı sert bir tepki verecekleri için söylemekten çekiniyorum..
Ancak söylemem de gerekiyor bunu nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum . Asla hoş karşılamazlar ve ne kadar ileri gidebilirler kestiremiyorum

Sizce beni silerler mi ? Evladını sırf bu yüzden görmemek ister mi bir anne baba bilmiyorum

Kafam çok karışık bir an önce söylemem gerekiyor ancak nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var:(
Kardesiniz ablzniz fLzn varsa onlar anne babanixin kulagins atsa

Sunu bil ki bi sure tavir takinacaklar konusmayacaklar sonra hicbirsey olmamis gibi devam edecek hersey

Bir karar vermişsiniz.
Bir şekilde değişimlere herkes tepki verir olumlu yada olumsuz bir duygu belirtir. Muhtemelen üzüleceklerdir. Neden bu şekilde bir değişime gittiğinizi kendi iç dünyanızda cevapladıysanız ailenize de aynı içtenlikle anlatabilirsiniz. Ancak kendi içinizde bir şeyler oturmamışsa öteki konumunda davranırsınız.

Ben doktora yaparken cok mutsuz oldugum bir donem olmustu. Birakmaya karar verdim. Aileme laf arasinda soyledim ve inanilmaz olay oldu! Annem de babam da profesor, onlardan doktora yapmayan bir cocuklari olduguna inanmak istemediler. Kafalarindaki mukemmel kavramina uymuyordum.

Bu olay oldugunda ustelik onlardan 10000km uzakta dunyanin obur ucunda yasiyordum ve evliydim. Bir sure gorusmedim, iliskinin sogumasini bekledim.

O arada ise baslayacagim sirketle konustum doktorami yari zamanliya cevirdik, kabul ettiler o sekilde. Bunu kendim icin yaptim.

Ama bu ailem icin yeterli oldu mu? Tabii ki hayir. Aradan neredeyse 4 sene gecti. Ben yakin zamanda doktorami bitirdim. Isimde yukseldim ekip lideriyim su an. Ve verdikleri buyuk tepkiyi her firsatta baslarina kakiyorum ailemin. Sanki aramizda bir seyler koptu o olaydan sonra. Cok severim ikisini de ama bu konuda affetmiyorum.

Yine de merak etmeyin sular duruluyor, durulacak. Bunu yasamazsaniz hicbir zaman istediginiz gibi bir insan olmayacaktiniz. Kendinizle gurur duyun. Herkes dunyaya bir kere geliyorken, siz tekrar tekrar gelmeyeceksiniz. Mutlulugunuzu siz dusunmezseniz sizin icin kimse dusunmez.

Ben doktora yaparken cok mutsuz oldugum bir donem olmustu. Birakmaya karar verdim. Aileme laf arasinda soyledim ve inanilmaz olay oldu! Annem de babam da profesor, onlardan doktora yapmayan bir cocuklari olduguna inanmak istemediler. Kafalarindaki mukemmel kavramina uymuyordum.

Bu olay oldugunda ustelik onlardan 10000km uzakta dunyanin obur ucunda yasiyordum ve evliydim. Bir sure gorusmedim, iliskinin sogumasini bekledim.

O arada ise baslayacagim sirketle konustum doktorami yari zamanliya cevirdik, kabul ettiler o sekilde. Bunu kendim icin yaptim.

Ama bu ailem icin yeterli oldu mu? Tabii ki hayir. Aradan neredeyse 4 sene gecti. Ben yakin zamanda doktorami bitirdim. Isimde yukseldim ekip lideriyim su an. Ve verdikleri buyuk tepkiyi her firsatta baslarina kakiyorum ailemin. Sanki aramizda bir seyler koptu o olaydan sonra. Cok severim ikisini de ama bu konuda affetmiyorum.

Yine de merak etmeyin sular duruluyor, durulacak. Bunu yasamazsaniz hicbir zaman istediginiz gibi bir insan olmayacaktiniz. Kendinizle gurur duyun. Herkes dunyaya bir kere geliyorken, siz tekrar tekrar gelmeyeceksiniz. Mutlulugunuzu siz dusunmezseniz sizin icin kimse dusunmez.
O zaman verdikleri tepki için şuan ne düşünüyorlar, size hiç hata etmişiz gibi bir yaklaşımda bulundular mı merak ettim 😐

Başarılarınızın devamını dileirm
Haklısınız teşekkür ediyorum yorumlarınız için

O zaman verdikleri tepki için şuan ne düşünüyorlar, size hiç hata etmişiz gibi bir yaklaşımda bulundular mı merak ettim 😐

Evet biz senin icin en iyisini istedigimiz icin oyle yaptik, bak artik sana hic oyle tepkiler veriyor muyuz, sen de unut diyorlar.

Benim hukuk fakultesinde profesor olan annem bana 'Calisma arkadaslarima ne diyecegim, kizim yurtdisina doktoraya diye gitti dedim, tatile gidip mi geldi diyecekler sen birakirsan' dedi bana. Hala inanamiyorum yani beni buyuten guclu annemden eser yoktu. Resmen iyi egitimli kesim mahalle baskisini gordum🙈 Hayatimda ilk defa ailemin mukemmelik sinirindan disari ciktim basima bunlar geldi. Simdilik sular durgun ama iste benim icimde bir miktar guvensizlik hep olacak bu konularda.

Giyim kuşamin mi önemli, kalbin ve kendine ,çevrene yaptiklarin mi?yil olmus bilmem kac ,hala o kadar gereksiz mevzular üzerine kafa yorup ,üzülüyoruz ki.hayata biraz geniş acıdan bakmak lazım.

Back
X