Aileme nasıl söyleyebilirim

Ailem çok aşırı derecede muhafazakar
Her zaman söylüyorum, gerçek muhafazakar kimse bu tarz basit yaklaşımlar ile kızından oğlundan vazgeçmez. Allah inancı olan bir anne ve baba veya aile bireyleri asla neslinden vazgeçip onu kötü bir duruma sokacak pozisyona getirmez.

Yukarda bir üyenin de dediği gibi üzülür ama dua ederler.

Eğer aileniz silmek kadar ileri giden bir aile ise yüzlerine karşı Allah icinize evlat merhameti versin, Allah korkusu versin diyin onlar anlar. Ama gerçek inançlı kimse evladını silmez. Net. Sizin aileniz kalıp müslüman. İran'da nasıl başörtüsü mecburiyeti var diye şal atıyorsa kadinlar o misal.

Ki böyle bir durumda zaten benim de o ailenin görüşleri umrumda olmazdı açıkçası:)

Dediğiniz gibi bizimkiler kalıp müslüman ne yazık ki .. Zaman asla onlara ilaç olmaz aksine öfkeleri daha çok artacak biliyorum .
Abimle konuştum o da bana hak veriyor ancak tepkilere hazır olmamı söylüyor maalesef

Yatakta bile başını kapatacaksın derecesinde baskıcı bi ailede büyüdüğünüz için acilmanizi çok normal buldum.
Evde neden insan başını kapatsın ki?
Abisinin babasının yanında rahat edemeyecekse.....
Içinizde kalmış belli ki ve muhtemelen küçücük yaşta örtüye zorlandınız.
Ben de ailenizin sorun çıkaracağını düşünüyorum çünkü çok uç anlattıklarınız.
Nasıl mutluysanız öyle kalın.
Bol şans

Eğer aileniz elalem kavramından uzak bir düşünceye sahipseler kızsalar bile bir gün anlayabilirler.
Ancak iş yerinizdeki arkadaşlarınızın verdiği tepkiler, ailenizle aynı şehirde yaşamanız, muhafazakar akrabalardan anladığım üzere kolay olmayacak.
Herkes hesabını Allah'a verecek orası ayrı da toplumumuzda yaratıcıdan önce hesap aileye, insanlara veriliyor.

Benim kuzenim kapanmıştı kendi isteğiyle sonra yapamadığına karar verdi ve açıldı. Ailesi başta çok tepki verdi elalem ne der diye ama baktılar kimse fark etmiyor bile karışmayı bıraktılar. Kuzenim ilk saçlarını açıp çıkınca ben farketmedim bile. Siz kararinizin kesin olduğunu eşinizin sizi desteklediği ve onlara haber verdiğinizi ise böyle geldiğinizi söylerseniz karışacak bir şey olmadığını fark ederler. Uzulseler de kendileri bilir. Çocuk yaşta baskıyla kapatılan, neyin ne olduğunu bilmeden sırf herkes kapalı diye kapanan bir çok arkadaşım yaşadı bu durumu. Sütümü helal rtmem diyenler bile zamanla kabullendi. Kolaylıklar diliyorum

Elalemi çok önemsiyorlar kaldı ki onlar da çevrede kapanmayan biri varsa eleştirirler
Evet kolay olmayacak ama ben ne yaşanırsa yaşansın artık istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum

13 yaşında babamın baskısından dolayı kapandım. Tam 19 yıl sonra artık maddi gücümü de elime alınca, açılmaya karar verdim ve açıldım. Daha iki aylık gelindim, annem gibi sevdiğim ablam açıldığımı öğrenince bana oyle ithamlarda bulundu ki anlatmaya dilim varmıyor. Cok üzüldüm cok ağladım, haketmemiştim. Oyle ki üzüntüden yumurtalıklarım etkilendi ve Amh hormonum gebe kalamayacak kadar düştü. Açılan başka arkadaşlarım da oldu fakat hiç birinin ailesi böyle tepkiler vermedi. Ama herseye rağmen kim ne derse desin ne yaparsa yapsın ben böyle mutluyum. Benim için cok zor oldu süreç umarım siz yaşamazsınız bu zorluklari

Geçmiş olsun
Maalesef insanlar çok acımasız
Cesaretinizi kutlarım

Niye bukadr karamsar düşünüyorsunuz. Olan olmuş zaten acilmissiniz. Ben acilsam annem babam tepki vermez eşim olmaz der ama biyerden snra kararlıysam oda saygi duyardı. Sonuçta sizde bu yola girmissiniz zaten

Niye bukadr karamsar düşünüyorsunuz. Olan olmuş zaten acilmissiniz. Ben acilsam annem babam tepki vermez eşim olmaz der ama biyerden snra kararlıysam oda saygi duyardı. Sonuçta sizde bu yola girmissiniz zaten

Benimde eşim istemedi ancak günün sonunda saygı duyacağını bildiğim için zaman verdim sadece ona
Ancak ailem öyle değil
Zaman ile daha da öfke kusacaklar

Hesap vermek zorunda değilsiniz ki. Bu sizin kararınız,kimseyi ilgilendirmez. Kendinizi nasıl beğeniyor nasıl seviyorsanız öyle yaşamak hakkınız. Çevrenizdekiler de size saygı duymak zorundalar.

Elalemi çok önemsiyorlar kaldı ki onlar da çevrede kapanmayan biri varsa eleştirirler
Evet kolay olmayacak ama ben ne yaşanırsa yaşansın artık istemediğim bir hayatı yaşamak istemiyorum

"Ne diyebilirler?", "Kararınıza saygı göstermek zorundalar?", "Kızarlar ama sonra yumuşarlar?" diyemeyeceğim. Çünkü bazen insanın düşmanından gelmeyecek şeyler en yakınlarından geliyor. Özellikle de kalıp müslüman olarak tanımladığınız, çok sabit ve katı fikirli insanlar olduğunda bununla daha çok karşılaşılıyor.

Kararınızı vermişsiniz ve bu şekilde devam etmeyi planlıyorsunuz. Kendinizi gelecek tepkiye az çok hazırlamışsınızdır. Size tek tavsiyem sanki yanlış bir şey yapmış gibi alttan almayın. Alttan aldığınız zaman tepkiler daha da sertleşir. Biraz amiyane bir ifade olacak ama çetin ceviz olmaya bakın ki diş geçiremeyeceklerini anlayıp geri çekilsinler. İlk tepkilerde sağlam durursanız karşınızdakiler sonrasında en azından gelecek tepkiden çekinip ihtiyatlı davranabilirler.

Bu arada abinizle konuştuğunuzdan bahsetmiştiniz. Sanırım o, durumu biliyor ve sizi destekliyor. Belki size destek verirse tepkinin şiddeti daha az olur.

Her ne olursa olsun lütfen şunu unutmayın ki verilecek tepkiler, yapılacak yorumlar sizinle ilgili değil onların düşünce yapısı ile ilgili. Hatalı veya kusurlu olan siz değilsiniz. Asıl sorun, vereceği sevgiyi koşula bağlayan ve ne olursa olursa veya nasıl olursa olsun evladını sevmeyi başaramayan kişilerdedir.

Açıkçası hazır değilim tepkilerine
Bugün annem aradı konuştuk öyle havadan sudan
O kadar baskıcılar ki konu yine dine geldi ve maalesef yobaz düşüncelerini dile getirdi
gerçekten dindar olsalar zaten korkmazdım ama onlar için onlar gibi olmayan herkes çok aykırı ve yanlış
aynı zamanda sonradan açılan veya kapanmayan yok çevrelerinde …
Abim dini Vecibelerini yerine getirmediği için onunla araları iyi değil ve onaylamıyorlar hiç bir sözünü
Abim ben konuşsam daha kötü olur dedi ve haklı da
Yarın şansımı deneyeceğim

Fikirleriniz önerileriniz için teşekkür ederim

1 aydır aynı şehirde olduğunuz aileniz ile görüşmediyseniz çok sıkı aile bağlarınız yok sanki
Ben olsam görüntülü arar artık böyleyim derdim çoktan. Kararım bu şekilde, değişmeyecekte diye belirtirdim
Önce anneme anlatırdım, babama sen söyle derdim
Ondan sonra tepkilerini beklerdim.
Kararınızı vermişsiniz onların fikriyle kararınız değişmeyekcse saklamanın zaman kazanmak dışında bir faydası yok.
Söyleyin gitsin, nedir yani
Bir örtü için evlatlarını sileceklerse kendileri bilir.

Tamamen sizi ilgilendiren bi konu kime ne yahu? Bir de ruhen örtülü değilken bedenin kapalı olması ne için? Allahla kul arasındaki bi mevzu. Şimdi birisi dese ki nazmaz kılmayı bıraktım kimse yadırgamaz yargılamaz (islamın şartı) ama başörtüsü takmamaya karar verdım deyince linç ya bu nasıl bi mallık?

Bir arkadasimda sonradan açıldı ailesi çok katıydı.Kiz babasının yanına gidince kapanıp gidiyordu soyleyememisti.Bir süre sonra böyle devam edemedi.Ailesi öğrendi araları bozuldu ama bu zorla yapılacak birşey değil.Ne başkaları için kapanın ne de açılın.İcinizden nasil geliyorsa öyle davranın.

Her gün konuşuyoruz ancak gitmiyorum
Açılmamış olsamda giyim kuşamımı beğenmedikleri için işten önce evime gelip onların istediği gibi giyinip gitmem gerekiyor yoksa öyle gitsem kavga ederiz
Bende gitmiyorum
Geçen annem ısrar etti de gittim
İstedikleri tepkiyi versinler tekrar kapanmayı şuan için düşünmüyorum
sadece moralimin alt üst olmamasını istediğim için erteliyorum
Yarın konuşmayı düşünüyorum bakalım

konu ne olursa olsun aşırı gidince sapıtılıyor
Ben çok aşırıya kaçtıkları için artık doğru düşünmediklerine inanıyorum
Belli kalıpların dışına çıkmadıkları için hoş görü kalmamış

Çok gerildim konunuzu okurken, sizi nasıl bu derece ezmişler anlayamadım.
Evlenip barklanmışsınız, ailenizle yaşamıyorsunuz. Eve almazlarsa keyifleri bilir, sileceklerse sizin de eyvallahınız olmasın. Niye bu kadar onaylanma ihtiyacı hissediyorsunuz?
Çocuğu başını açtı ya da kapattı diye onu silecek aile zaten olmaz olsun bence. Ne beklenir ki onlardan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…