- 27 Eylül 2020
- 7.621
- 11.126
- 198
- Konu Sahibi isimsizbayan
-
Nasipse bir tane kızım olacak böyle örnekler okudukça kendimi sürekli düşünürken buluyorum ya bende kendi doğrularımı dayatmaya çalışırsam diye, baksanıza kaç yaşına gelmişsiniz üstünden zaman geçmiş ama etkisi hala üstünüzdeEvet biz senin icin en iyisini istedigimiz icin oyle yaptik, bak artik sana hic oyle tepkiler veriyor muyuz, sen de unut diyorlar.
Benim hukuk fakultesinde profesor olan annem bana 'Calisma arkadaslarima ne diyecegim, kizim yurtdisina doktoraya diye gitti dedim, tatile gidip mi geldi diyecekler sen birakirsan' dedi bana. Hala inanamiyorum yani beni buyuten guclu annemden eser yoktu. Resmen iyi egitimli kesim mahalle baskisini gordumHayatimda ilk defa ailemin mukemmelik sinirindan disari ciktim basima bunlar geldi. Simdilik sular durgun ama iste benim icimde bir miktar guvensizlik hep olacak bu konularda.
Sıkıldım yemın ederım kendımde dahıl bız kadınların bırılerınden cekınmesıne, kımene yahu kımene bu bızım hayatımız gunahıyla sevabıyla, onlara mı sorulacak bu kız neden acıldı neden ıcın verdınız dıye, hayır.. Ya neden ozgurce yasayamıyoruz gercekten yoruldum yalnız degılmısım yasadıgım her sorunu burda farklı kısılerden duyuyorum ne yorucu ya, yormayın artık saygı gormek ısstıyorsanız saygı gosterın höfff dertlendimSelamlar Hanımlar
Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım , açılmak ile ilgili.. Dini konu olması sebebi ile konum kapatıldı.
Buraya yazmanın dışında başka birine anlatamadığım için sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen konuma dini görüş belirtmeden bana yardımcı olun
Eşim her ne kadar istemese de ben açıldım. İstemiyor ancak saygı duyuyor , iş yerimden tepkiler aldım ancak onlar ile başa çıkabiliyorum en azından şimdilik ..
Ancak sorun şu ki aileme asla bu konuyu açamadım
Ailem bilmiyor ve öğrenirlerse çok aşırı sert bir tepki verecekleri için söylemekten çekiniyorum..
Ancak söylemem de gerekiyor bunu nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum . Asla hoş karşılamazlar ve ne kadar ileri gidebilirler kestiremiyorum
Sizce beni silerler mi ? Evladını sırf bu yüzden görmemek ister mi bir anne baba bilmiyorum
Kafam çok karışık bir an önce söylemem gerekiyor ancak nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Fikirlerinize ihtiyacım var
Bundan 20 yıl önce bende insanları eleştirirdim ama bugün geldiğim noktada gerçekten kimseyi eleştirmiyorum.kim nasıl mutluysa onu yapsın,tabi kendine ve çevresine zarar vermediği sürece.insanlarin dini inancı da beni ilgilendirmiyor.ben ,kalbi iyi mi,herkese yardım eder mi ,iyi düşünür mu,çevresine faydalı mi buna bakıyorum.basini açmış,başını kapatmış o kadar boş muhabet ki.Sıkıldım yemın ederım kendımde dahıl bız kadınların bırılerınden cekınmesıne, kımene yahu kımene bu bızım hayatımız gunahıyla sevabıyla, onlara mı sorulacak bu kız neden acıldı neden ıcın verdınız dıye, hayır.. Ya neden ozgurce yasayamıyoruz gercekten yoruldum yalnız degılmısım yasadıgım her sorunu burda farklı kısılerden duyuyorum ne yorucu ya, yormayın artık saygı gormek ısstıyorsanız saygı gosterın höfff dertlendim
Selamlar Hanımlar
Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım , açılmak ile ilgili.. Dini konu olması sebebi ile konum kapatıldı.
Buraya yazmanın dışında başka birine anlatamadığım için sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen konuma dini görüş belirtmeden bana yardımcı olun
Eşim her ne kadar istemese de ben açıldım. İstemiyor ancak saygı duyuyor , iş yerimden tepkiler aldım ancak onlar ile başa çıkabiliyorum en azından şimdilik ..
Ailem bilmiyor ve öğrenirlerse çok aşırı sert bir tepki verecekleri için söylemekten çekiniyorum..
Ancak söylemem de gerekiyor bunu nasıl yapmalıyım hiç bilmiyorum . Asla hoş karşılamazlar ve ne kadar ileri gidebilirler kestiremiyorum
Sizce beni silerler mi ? Evladını sırf bu yüzden görmemek ister mi bir anne baba bilmiyorum
Kafam çok karışık bir an önce söylemem gerekiyor ancak nasıl yapmalıyım bilemiyorum
Nasıl yani? Gelip bağırıp çağıracaklar mı? Bununla ne elde edebilirler ki?Aynen böyle yapmayı düşünüyorum
İş yerime kadar gelirler mi hiç bilmiyorum
Her şeyi yapabilirler bu yüzden çekiniyorum
Güçlü ve karalı durarak. Polemiğe girmeyin. Ne derlerse desinler bence gülümseyip geçin.. Şuan böyle bir karar ldım, belki fikrim değişir ama şimdilik böyle olmasını stiyorum diyin geçin.Selamlar Hanımlar
maalesef verirlerNasıl yani? Gelip bağırıp çağıracaklar mı? Bununla ne elde edebilirler ki?
Bence sizinki gibi ailelerde kadından kocası sorumludur diye düşünüp çok büyük tepki de vermeyebilirler
1 ay olacak neredeyseI isimsizbayan ne yaptınız?
Aileniz nerede, başınızı açalı kaç gün oldu? Görüştünüz mü?
Ailenizin tüm bu sert tutumuna rağmen açmışsınız madem siz yine de bir nebze de olsa tepkilerini göze almışsınız demektir zaten.
Umarım herşey iyi olurHenüz konuşmadım
Nasıl ilişkileriniz var bilmem ama aynı şehirde 1 aydır görüşmüyorsanız yakında görüşmeniz gerekebilir.1 ay olacak neredeyse
Ailem ile aynı şehirde yaşıyorum ancak henüz bir araya gelmedik
Bir araya gelmeden telefonda konuşurken söylemeyi planlıyorum ancak hep erteliyorum
Nasıl ilişkileriniz var bilmem ama aynı şehirde 1 aydır görüşmüyorsanız yakında görüşmeniz gerekebilir.
Bir an evvel söyleyin, yükünüzü atın.
Sizin hayatınız, tercihleriniz. Aileniz, eşiniz ne kadar size yakın olsalar da bir yere kadar ancak yorum yapabilirler, fikirlerini söyleyebilirler. Gerisinde size ancak saygı duyup geri çekilmeliler. İş yerindeki arkadaşları hiç söylemiyorum bile, onları zerre ilgilendirmez.
Çünkü eşinizin göstereceği anlayışını ailenizin gösteremeyeceğini düşünüyorsunuz. Çocukluğunuz gençliğinizde yaşadığınız sıkıntı ve baskılar buna sebep belki. Ama artık onlardan ayrı özgür bireysiniz. Kendi eviniz, hayatınız, kararlarınız. Kimseye hesap vermek zorunda değilsinizEşime bu tavrı koyabildim ancak aileme neden yapamıyorum inanın bilmiyorum
O kadar yorucu gelıyorki bazen burda olanları okumak, sadece okuyup gecmıyoruz hic birimiz, herkesin icinde o huzun o mucadeleBundan 20 yıl önce bende insanları eleştirirdim ama bugün geldiğim noktada gerçekten kimseyi eleştirmiyorum.kim nasıl mutluysa onu yapsın,tabi kendine ve çevresine zarar vermediği sürece.insanlarin dini inancı da beni ilgilendirmiyor.ben ,kalbi iyi mi,herkese yardım eder mi ,iyi düşünür mu,çevresine faydalı mi buna bakıyorum.basini açmış,başını kapatmış o kadar boş muhabet ki.
Konu sahibi ,3_5 gün konuşulur sonra unutulur.kafana takma
Her gün bugün diyorum
Sonra üzüleceğim aklıma geliyor erteleyebildiğim kadar erteliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?