- Konu Sahibi benkahvecanavari
Anneniz haklı net
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bazen KK'nin her kesimden kadının olduğu bir mecra olduğunu düşünüyorum, bazen de yorumları okuyup sasip kalıyorum.
Nasıl bir siteyse hiç kimse gece vakti dışarıda olmamış, akşam arkadaşlarıyla eğlenmeye gitmemiş, sevgilisinde kalmamiş, ailesine zinhar yalan söylememiş, "birinci yıl donumumuzde sevgilim beni öpmek istedi" diyen konu sahibine "adamın niyeti kötü, terket şerefsizi, sevse dokunmaya kıyamazdi" diyen insanlarla dolu bir site...
Gece 2 tabii ki geç bir saat ama altlarında araba var ve kadını eve kadar bırakıyorlar.
Kaldı ki bir konsere gitsen ortalama 12.30da biter, şurada bir kokoreç yiyip eve geçeyim desen yollar beraber eve varman ikiyi bulur. Çoğu mekanda saat 11de kapılar açılır.
Ben de ailemle yaşıyorum. Eve giriş saati konusunda ben de çok problem yaşıyorum. Ki saat 12yi gectigim nadirdir.
Arkadaş ortamından her zaman ilk ayrılan kişi olmak benim için de fazlasıyla rahatsız edici. Ama ailemi de anlamaya çalışıyorum. Gittiğim yerleri asla haber vermem ve arkadaşlarımın ismini bile bilmezler. Arabam yok, kimseye kendimi eve bıraktıracak biri değilim, o saatte tek başıma geliyorum.. bir de benim için istiklal hala tıklım tıklım ve saat henüz ortam itibariyle erkenken onlar yemeklerini yemiş, Tv'de dizilerini izlemiş,coktan yatma saati gelip gözleri yollarda beni beklemis oluyorlar. Zaman kavramı göreceli oluyor yani.
Ben de çözümü fazla geç saate gelmemekte, eğlence hayatima sık sık gittiğim tatillerde devam etmekte buldum.
Ha mutlu muyum? Tabii ki hayır. Keşke kendi evimde yaşasaydim da eve giriş saati diye bir problemim olmasaydı. Ya da muhabbet çok guzelken arkadaşımın evinde kalabilseydim. Ama bir evde yasiyorsan onun da kurallarına uymak lazım. Sonucta yurtların,bazı otellerin bile bir giriş saati oluyor.
Konu sahibineyse tavsiyem fevri davranıp yarın yüzüne bakacağin insanların kalbini gereksiz yere kırma.
Zaten Ağustos bitmek üzere. Eylül'de bir bahaneyle gidersin sehrine, dilediğin gibi yaşarsın. Görüşmek istemiyorsan yaz tatilinde de staj - yurtdışı bilmemnesi falan ayarlarsın.
Yani yine görüşmezsin. Ama kavga Edip kalpler kırıp gitmeye gercekten değer mi?
Bence değmez.
Ha yine gelme yanlarına,ama dersaneye başladım falan de. Bir bahane sun. Böyle köprüleri yıkıyorsun ama insanın başına herşey gelebilir. Bir sonraki şehre gelişin onlar için hastaneye gitmek için olabilir, sen kötü bir olay yaşayabilirsin, onlar yanına gelebilir ya da uzuuun sure işsiz kalip onlardan gelen harcliga muhtaç olabilirsin. Her şey insanlar için. Böyle atar trip yapıp köprüleri yakma derim ben.
Ben sizi haklı buluyorum ama biraz fevri davranıyorsunuz. Kusura bakmayın ama annenize verdiğiniz tepki yaşınızın tepkisi değil bence. Daha sakin davranarak, konuşarak anlatmalısınız derdinizi.
Benim ailem de karışırdı eve gidiş geliş saatlerime. "Kız çocuğunun orada ne işi var, o saatte ne işi var" kafasında insanlar değiller kesinlikle. Korumacı oldukları için karışıyorlardı ve bir yerde haklılardı da.
Şehir dışında okudum, tek başıma yaşıyordum. İlk söylediklerim "ben başka bir şehirde her şeyle tek başıma mücadele ediyorum. Eve kaçta geldim, kaçta çıktım, kiminle, neredeyim bilmiyorsunuz. Buraya geldiğimde neden bana güvenmiyorsunuz, çocukmuşum gibi davranıyorsunuz" demiştim.
O an aldırış etmese bile eminim bunun üzerine düşünmüştür.
Birden bire gece 2'de 3'te gelmeye başlamadım ama yavaş yavaş arttı saatler. Kafeye de gitsem, bara da gitsem sorduğu zaman gittiğim yer hakkında doğruyu söyledim, arkadaşlarımdan bahsettim. Sakince "gecenin 1'inde sokakta bir başıma durmuyorum sonuçta. Arkadaşlarım var yanımda" diyordum.
Aileler korumacı davranmakta haklılar. Ama bu yüzden insanlar okul bitince eve dönmek zorunda kalırlarsa, baskıdan kurtulmak için buldukları ilk adamla yanlış evlilikler yapıyorlar. Bunları bile söyledim hep bıkmadan. "Lütfen beni bunaltmayın" dedim ama kavga etmedim hiç. Kavga ederek ya da iletişiminizi keserek bir şey elde edemezsiniz çünkü.
Sakin olun, sakince mantıklı konuşun ki büyüdüğünüzü kabullensinler. Her an her saatte başımıza bir şey gelebilir, gece vakti bunun olma olasılığı daha fazla tabii ki. Ama siz aklı başında bir profil çizmezseniz karşınıza çıkan zorluklarla mücadele edebileceğinizi düşünmezler.
Destan yazmışım resmen.Umarım aranızı düzeltirsiniz.
Çok büyük tepkiler veriyorsun ailen seni düsünuyor ve gece 2 lere kadar dışarda kalmanı istemiyor bu çok normal çünkü dışarisi tehlikelerle dolu ve o an seni kurtaramazlar..bu yüzden dizlerinin dibinde ol istiyorlar..ha yine çık dolaş ama makul saatlerde evinde ol..böyle bi sey için anneye rest çekilmez..anne ya anne..Herkese iyi aksamlar, iyi bayramlar,
Oncelikle bilgisayarim bozuldugu icin maalesef telefondan yazacagim ve mesajlarinizi alintilamaya calisacagim, biraz zor olsa da. Simdiden hatam olursa affola, zaten yeterince gerginim.
Evet baslikta da belirttigim gibi aslinda aileme karsi biraz daha mesafeli olmak ama tamamen anneme karsi resti cekmek istiyorum. 24 yasindayim, guvendigim ve bildigim arkadaslarimla disariya cikiyorum, bazen en gec eve 2de geliyorum, arkadaslarim evime kadar birakiyor, apartman icine girene kadar ayrilmiyor ama annemle sirf bu sebepten dolayi cok tartisiyoruz. Bana karsi anlayisli ve saygili degiller, ben onlara saygi da kusur etmemeye calisirken ustelik. Su 2 gundur kavga cok buyudukce evden kacip gidiyorum 1 2 saat dolasip geliyorum ama inanin su an odamdayim ve duvarlar ustume geliyor evde durmak istemiyorum ama gidecek yerim yok. Anneme cok agir laflar ettim, yarin yine konusacagim, hic bir mutlu mutsuz anima onu dahil etmek istemiyorum, yuzumu gormeye muhtac kalsin istiyorum, baska sehirde universite okumaya gittigimde asla gorusmek istemiyorum.
Çok büyük tepkiler veriyorsun ailen seni düsünuyor ve gece 2 lere kadar dışarda kalmanı istemiyor bu çok normal çünkü dışarisi tehlikelerle dolu ve o an seni kurtaramazlar..bu yüzden dizlerinin dibinde ol istiyorlar..ha yine çık dolaş ama makul saatlerde evinde ol..böyle bi sey için anneye rest çekilmez..anne ya anne..
Onlarda ellerinin uzandıgı yere kadar müdahale etmek istiyor..mesela bak ben 24 yaşındayım çok gencim ama anneyim..oglumu tüm tehlikelere karşı bi fanusa kapatmak isterim yani tamamen senin iyiligin için yapiyorlar orta yolu bulmaya çaliş bu yüzden ailenle aranı bozma klişe bir söz ama gerçekten anne olunca çok iyi anlayacaksin annenden cok daha korumacı bi tavir takınacaksın belki de...Tepkilerimin cok fazla oldufunu biliyorum, size yazdiklarim yuzde 25i, hala ovunuyo muyum asla... Ama burnuma kadar geliyor artik. Dogru kotu birsey olsa kurtaramazlar dunyanin binbir turlu hali var fakat bu beni sonsuza kadar koruyabilevekleri anlamina gelmez. Ben baska ilde okurken basima gelebileceklerini bilemezler, her turlu tehlikeye acik oldugumu, yanlis seyler kullanabilecegimi ya da evime erkek sokabilecegimi,gozleri gormez. Bu yuzden evet hakimiyeti birakmasinlar ama kontrolu biraz bana versinler istedim, cunku onlar mudehale ettikce ben birsey bilemedim, gormedim, ogrenmedim
Onlarda ellerinin uzandıgı yere kadar müdahale etmek istiyor..mesela bak ben 24 yaşındayım çok gencim ama anneyim..oglumu tüm tehlikelere karşı bi fanusa kapatmak isterim yani tamamen senin iyiligin için yapiyorlar orta yolu bulmaya çaliş bu yüzden ailenle aranı bozma klişe bir söz ama gerçekten anne olunca çok iyi anlayacaksin annenden cok daha korumacı bi tavir takınacaksın belki de...
Neden sevgili yada arkadaş yasak koyduğunda tatlı görünüyorda anne baba koyunca bu kadar atarlanılıyor ? Ben annemin kalbini kırsam ( ki ağır konuşmak haddime değil) sabahı bekleyemem özür dilemek için, sabah özür dilemeye gittiğimde ölüsüyle karşılaşırsam diye...
Yaptıgın sey yanlış gece eglenmeye gıtmek nedemek senın yolun yol degıl annen cok haklı basına buyruk yasayamassın yasın cok kucuk buyuk olsa ne yazar bır dusun senın evladın olsa gece yarıları eve donmesını ıstermisin.Cok denedim ama dusuncelerime saygi diymuyor, dindar diyebiliriz ama sıkmaz oyle ev isi vs bile yaptirmaz aslinda cok rahat yasiyorum ama 40 yilda bir gece eglenmeye cikiyorum burnumdan geliyor halbuki yaptigim seyin yanlis oldugunu ben bilsem gitmem
Gece 2de eve geldiğinizde ses etmiyosa delirin bence. Ortalık sapık kaynıyo napmasını bekliyosunuz? Memnun değilseniz bulun bi iş çıkın ayrı eve kafanıza göre yaşayın. 24 yaşındaki insanlar üniversiteden mezun oluyo siz başka şehirde üniversite hayali kuruyosunuz. Dayamışsınız sırtınızı ailenize ooh.