Aileme söylediğim büyük yalan...

Dahafazlailgi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
64
81
3
30
Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.

Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...

Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.

Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi. Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.

Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.

Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?

Edit: söyledim, HUUH.

Son düzenleme:
Ne mutlu size ki ne guzel bir bolum kazanmissiniz
Ailenize de aynen bize anlattiginiz tatlilikla anlatirsaniz sorun olmaz diye dusunuyorum
Sonucta hayaliniz gercek olmus ne guzel
Masallah diyorum
Basarilarinizin devami gelsin insallah

Canım benim de evladım mimarlık mı
tıp mı yazayım dese tabi ki tıp yaz derim :)
Ama ailen baskı yapmayacaktı.
En büyük hatayı onlar yapmışlar.
Şuan yaptığın şey kendi adına doğru evet
onun için ailen bir şekilde saygı duyacak.
Başlarda kızacaklardır
üzüleceklerdir ama bir şekilde alışacaklar.
Yapacak bir şey yok.
Söyle kurtul.

Biraz destek almak istedim ama görmedim bu desteği yine de başvuru yaptım, istediğim bölümü yazdım ve kazandım. Yanımda olup olmamanız sizin kararınız olabilceği gibi bu da benim kararım de. Hayat benim ben yaşicam ve işimi severek yapmalıyım ki başarılı olabileyim de.

Öncelikle tebrik ederim seni. Hem tıp hem de mimarlık kazanmak herkesin harcı olmaz heralde.
Ailen bu başarından dolayı seninle gurur duymalı.
Nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa hayatını. Sonuçta iyisiyle kötüsüyle sen yaşayacaksın.
Bundan dolayı açıkça söyle. Tıp istemediğini. Allah yolunu açık etsin.

Senin hayatın ve seçimlerini sen belirlemelisin,hele de yapmak istediğin işle ilgili karar elbette senin olmalı.
Anne baban üzülebilir,yapacak bir şey yok hayat her zaman onların belirleyeceği şekilde ilerlemez.
Bu yüzden seni evlatlıktan reddedecek değilller :) biraz üzülürler sonra her şey normale döner.
Ayrıca seni bu zor duruma sokanlar da onlar zaten.Yanlış bir şey yapmamışsın,adam öldürmemişsin,hırsızlık yapmamışsın,sadece hedeflerinin peşinden gitmek istemişsin.
Senin isteklerin,hedeflerin,onların etrafa " kızımız tıp okuyor" deyip gururlanmalarından çok daha önemli.

İyi de böyle saçma baskı, duygu sömürüsü mü olur? Sözde olgun, sizden daha çok gün görmüş bireyler, zorla istemediğiniz bir mesleği bir ömür boyu size dayatırken üzülmüyorlar da, siz mi pişmanlık, vicdan acısı yaşıyorsunuz. Niye, benim kızım doktor diyemeyecek anneniz, babanız...

Pff bir nefes de söyleyin. Benim hayatım, ben bunu istiyorum diye... sanki mimarlık burun kıvrılacak bir kariyer...

O kadar iyi anlıyorum ki seni tüylerim diken diken oldu. Ben de tip fakültesine kayıt yaptırıp okulu bırakmıştım sonra mühendislik okudum bitirdim. Aileme nasıl söylerim diye mahvolmustum. Aileler tip konusunda inanılmaz istekli ama çocuk ne hisseder bilmiyorlar. Ben o okulda her gün gidip derslere giremiyordum iç bulantısı kusma krizlere giriyordum. Bir gün öğrenci işlerinden eve bir belge yollamislar öyle öğrendiler bizimkiler. Cok yikildilar çok kötü bir dönemdi 6 ay benle konuşmadılar yüzüme bakmadı lar.
Şimdilerde kamuda çalışıyorum muhendisim ve hukuk fak.de okudum. Cok mutluyum hayallerimi gerçekleştirdim. İnşallah hersey gönlünce olsun tatlim

Sende aynı anda iki üniversite oku öyle bir şansın var. :) zor gelir diyorsa mimarlığı oku sadece ailene de de. Benim hayalimdi. Ben artık büyüdüm hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bazen değişmek için sınırlarımızı

yani aslında bazen hayallerimizi gerçekleştirmek için olmak istediğimiz kişi için sınırlarımızın dışına çıkmamız gerekir

Çok sevindim sizin de hayalinizi gerçekleştirmenize. Hakikaten korkunç bir psikoloji. Benimkiler de bana küsecek muhtemelen. Ama ömür boyu mutsuz olmamdansa küsmeleri daha makul.

Teşekkür ederim. :)

Konuyla alakasız olacak ama, hay maşallah diyesim geldi. Azimli insanlara hayranım ya, hem mühendislik oku, hem yüksek yap, bir yandan da çalış ve hukuk da bitir.

Şu azimin 1/4 ü bende de olsaydı keşkee

Yalan söylemek güzel bişey değil ama bu senin hayatın hayallerinle kalmalısın

Konuyla alakasız olacak ama, hay maşallah diyesim geldi. Azimli insanlara hayranım ya, hem mühendislik oku, hem yüksek yap, bir yandan da çalış ve hukuk da bitir.

Şu azimin 1/4 ü bende de olsaydı keşkee
Cok tesekkurler dünyaya bir kez geliyoruz ve hayallerimizin peşinden kosmaliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…