- 27 Ağustos 2016
- 64
- 81
- 3
- 30
- Konu Sahibi Dahafazlailgi
-
Evet.Tıp okuduğunuz okulla mimarlık kazandığınız okul aynı şehirde mi?
Sende aynı anda iki üniversite oku öyle bir şansın var. :) zor gelir diyorsa mimarlığı oku sadece ailene de de. Benim hayalimdi. Ben artık büyüdüm hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bazen değişmek için sınırlarımızıMerhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...
Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.
Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi.Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.
Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.
Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?
yani aslında bazen hayallerimizi gerçekleştirmek için olmak istediğimiz kişi için sınırlarımızın dışına çıkmamız gerekirSende aynı anda iki üniversite oku öyle bir şansın var. :) zor gelir diyorsa mimarlığı oku sadece ailene de de. Benim hayalimdi. Ben artık büyüdüm hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Bazen değişmek için sınırlarımızı
Çok sevindim sizin de hayalinizi gerçekleştirmenize. Hakikaten korkunç bir psikoloji. Benimkiler de bana küsecek muhtemelen. Ama ömür boyu mutsuz olmamdansa küsmeleri daha makul.O kadar iyi anlıyorum ki seni tüylerim diken diken oldu. Ben de tip fakültesine kayıt yaptırıp okulu bırakmıştım sonra mühendislik okudum bitirdim. Aileme nasıl söylerim diye mahvolmustum. Aileler tip konusunda inanılmaz istekli ama çocuk ne hisseder bilmiyorlar. Ben o okulda her gün gidip derslere giremiyordum iç bulantısı kusma krizlere giriyordum. Bir gün öğrenci işlerinden eve bir belge yollamislar öyle öğrendiler bizimkiler. Cok yikildilar çok kötü bir dönemdi 6 ay benle konuşmadılar yüzüme bakmadı lar.
Şimdilerde kamuda çalışıyorum muhendisim ve hukuk fak.de okudum. Cok mutluyum hayallerimi gerçekleştirdim. İnşallah hersey gönlünce olsun tatlim
Vov... Benim yalanım ortaya çıkar...Ben de geçen sene hukuk bırakıp psikolojiye geçtim ve ailem hala bilmiyor.
Zaten sen muhakkak söyle, benim hayatım birçok konuda yalancı yarimdeki alfonso Tarık 'a döndüVov... Benim yalanım ortaya çıkar...
Konuyla alakasız olacak ama, hay maşallah diyesim geldi.O kadar iyi anlıyorum ki seni tüylerim diken diken oldu. Ben de tip fakültesine kayıt yaptırıp okulu bırakmıştım sonra mühendislik okudum bitirdim. Aileme nasıl söylerim diye mahvolmustum. Aileler tip konusunda inanılmaz istekli ama çocuk ne hisseder bilmiyorlar. Ben o okulda her gün gidip derslere giremiyordum iç bulantısı kusma krizlere giriyordum. Bir gün öğrenci işlerinden eve bir belge yollamislar öyle öğrendiler bizimkiler. Cok yikildilar çok kötü bir dönemdi 6 ay benle konuşmadılar yüzüme bakmadı lar.
Şimdilerde kamuda çalışıyorum muhendisim ve hukuk fak.de okudum. Cok mutluyum hayallerimi gerçekleştirdim. İnşallah hersey gönlünce olsun tatlim
Yalan söylemek güzel bişey değil ama bu senin hayatın hayallerinle kalmalısınMerhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...
Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.
Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi.Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.
Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.
Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?
Cok tesekkurler dünyaya bir kez geliyoruz ve hayallerimizin peşinden kosmaliyizKonuyla alakasız olacak ama, hay maşallah diyesim geldi.Azimli insanlara hayranım ya, hem mühendislik oku, hem yüksek yap, bir yandan da çalış ve hukuk da bitir.
Şu azimin 1/4 ü bende de olsaydı keşkee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?