Aileme söylediğim büyük yalan...

Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.

Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...

Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.

Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi. :KK43: Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.

Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.

Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?
Bu ne zeka maşşallah ya.bende şimdiden 5 yaşındaki kızıma diyorum kızım doktor ol büyüyünce diye.ama yanlış demekki.aileler çok şey istiyo çocuklardan.

Bölüm ne olursa olsun, insanın istediği sevdiği ve her şeyden önce mutlu olacağı bir bölüm okuması gerekir.. Ne mutlu ki azmin ile başarmışsın bunu.. Bu aile baskısını, ille şurayı yaz diye diretmeleri hiç anlamam.. Benimde bir evladım var, daha 2 yaşında ama şimdi düşünüyorum onun için illa ki istediğim bir şeyler olucaktır ama o istemiyorsa, mutlu olmayacaksa istediğini seçmesi konusunda desteklerim..

Dahafazlailgi Dahafazlailgi evet söylemelisin.. Nasıl olacağı konusunda inan çok fazla yorumum yok, aileni sen tanıyorsun.. Eğer ne dersen de fikirleri değişmeyecekse, o zaman bodozlama söyle gitsin.. Eğer ufakta olsa seni anlamaları için bir ihtimal varsa otur güzel güzel anlat.. Duygularını, düşüncelerini, isteklerini..

Benzer durum ben de yasadım. Babam baska bır meslek sahıbı olmamı ısterken ben ogretmen oldum. Bolumumu degıstırdım tercıhlerımı kendım yaptım. Hıc fıkır danısmadım bıle. Cunku saygı duyulmuyordu bana ve kurmak ıstedıgım hayata.. Sımdı cok mutluyum. Bu hayat senın. Ve meslek bır omur boyu surdurulecek bır sey. Cok onemlı. Sen nerde mutluysan orda dur. Aılene de soyle guzelce ızah et. Anlarlarsa ne ala. Anlamazlarsa kavga cıkar canın sıkılır. Ama enınde sonunda sen ıstedııgn hayatı yasıyor olursun. Sen mutlu ve basarılı oldugunda onlar da senı ne kadar bos yere uzduklerını goreceklerdır. Zamaana ıhtıyacları var hatalarını gormek ıcın.

Sımdı yapman gereken tek sey kararlarının arkasında durmak.

Senin hayatın senin tercihin bu kadar baskının anlamı ne uygun bir dille anlat diyecem ama anlayışla karsilamayacaklardir muhtemelen

Hayatının en doğru kararını vermişsin. Annen baban da olsa kimsenin isteği üzerine istemediğin bir hayatı yaşama. Bazı anne babalar çocuklarını köle, kendilerini de onların efendisi olarak görüyor. Onlar ana babanız ama sahibiniz değil unutmayın!

Yetişkin bi insansınız ve hayatta ne olmak istediğini sen karar verirsin. İyi yapmışsın. Bence bu yıl oku ondan sonra söyle çünkü şimdi söylerseniz tekrar tıpa geçiş yapmanız için zorlarlar.

Yolun açık olsun çok mutlu olursun umarım, kararının arkasında ol hayallerinin peşinden git:)

Soylemezsen birgun baska sekilde ogrenecekler en iyisi bir an once soylemek.aslinda ne yalan soyleyeyim dr olsan daha iyiydi :KK53: tabi olmuyorsa olmuyor.kazandigin bolum de cok iyi bir bolum herkesin kazanabilecegi bir yer degil.peki tipta kac sene okumustun?ama akilli kizmissin tebrik ediyorum:KK8:

senin bu yasadiklarinin bir benzerinide kardesim yasadi. Ailem onu hemsirelik icin zorluyordu kardesim ise ogretmenlik istiyordu. Simdi istedigi blumu okuyor ama ailem ogrendiginde sabaha kadar kimse uyumadi evde kavga kiyamet. Aklim sende kaldi su an :( aileme soylemeye gidiyorum demissin . musait oldugunda yaz ailenin tepkisini . allah yardimcin olsun

Iyi de ygsye girmeden de dikey gecisle mimarlığa gecebilirdiniz sanki, yanlış mı biliyorum?

Her neyse.. ailenize söylemenizde fayda var, umarım cok sorun çıkmaz. Hayallerinizin pesinden gitmeniz takdire şayan gercekten :)

Senin bir ömür boyu üzülmenmi daha iyi yoksa onların iki gün üzülmelerimi:Gözlerini kapat ve bir çırpıda anlat bir iki gün kızarlar sonra alışırlar.

Senin bir ömür boyu üzülmenmi daha iyi yoksa onların iki gün üzülmelerimi:Gözlerini kapat ve bir çırpıda anlat bir iki gün kızarlar sonra alışırlar.

Veeeeeeeee konuştum.

Yemek yedikten sonra herkes masadayken nasıl söyleyeceğimi düşünürken istemsiz ağlamaya başladım. Sonra herkesin dikkati bendeyken pat diye söyledim. 1 dakikalık sessizlikten sonra annem ve babamın suratında 'wtf???' ifadesi oluştu. Ben de güzel güzel anlattım. Babam çok sinirlendi. Bize danışmadan nasıl böyle önemli bir karar alırsın vs diyerek bağırdı. Annem de şoka girdi ama babama oranla daha ılımlıydı. Babam kalktı masadan, balkona gitti, tekrar salona geldi, tekrar balkona gitti derken en sonunda salonda durdu.

Ben odama gittim. Yarım saat sonra babam geldi. Böyle bir şeyi sakladığım için çok sinirlendiğini ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Ben tekrar ağladım. Beni buna siz ittiniz dedim. Babam tekrar gitti. 5 dk sonra geri geldi. Hiç konuşmadan oturdu karşımda.

Biz babamla susarak konuştuğumuz esnada annem de girdi içeri. Annem: "her ne kadar onaylamasak da senin hayatın. Umarım pişman olmazsın." Dedi. Babam da: "bana bir daha yalan söyleme, beni çok üzdün, çok kırdın" dedi. Öpüştük barıştık. Hala bozuklar bana karşı ama beklediğimden iyi karşıladılar ve attım üzerimdeki yükü. :KK50:

Velhasıl sonunda itiraf ettim. Önerileriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim hepinize <3333333

Çok sevindim sizin adınıza. Hayırlı olsun

Mesleğini sevmeden yapan kişiler hem kendisine hem başkalarına zarar veriyor fazlasıyla.
Özellikle doktorluk sevilmeden asla yapılmaz.
Aile baskısı, ünvan derdi için o masada oturan gelişmemiş, asık suratlı doktorlardan biri daha eksik kaldığı için çok teşekkürler size :)

ooohhhh ne guzel soylemissin kurtulmussun. sana biraz tavirli olmalari normal . Bizde de oyleydi . Zamanla sogur ortam . Senin adina sevindim :)

Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.

Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...

Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.

Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi. :KK43: Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.

Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.

Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?
Bence bir an once soylemelisin ve olan olmus canim kafana takma hayat senin hayatin istemeden tip egitimi alip doktor olurdun istemeye istemeye insanlari muayne ederdin ameliyata kefiysiz girer insanlar elinde kalirdi tip meslegini seveceksin ki yurekten yapabilesin bence en dogrusunu yapmissin ailen uzulur ama en azindan bi meslek sahibi olcaksin

Soylemezsen birgun baska sekilde ogrenecekler en iyisi bir an once soylemek.aslinda ne yalan soyleyeyim dr olsan daha iyiydi :KK53: tabi olmuyorsa olmuyor.kazandigin bolum de cok iyi bir bolum herkesin kazanabilecegi bir yer degil.peki tipta kac sene okumustun?ama akilli kizmissin tebrik ediyorum:KK8:
2013 girişliydim. Teşekkür ederim. :)

Back
X