- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi Dahafazlailgi
Oh be iyi yapmışsın. Kaç yaşındasın? Zaten her şekilde tıptan daha önce bitirirsin herhalde, tıpta kaldıysan bir de?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaldım... 21 yaşındayım. Tıpta kalsaydım 30 yaşında mezun olurdum en iyi ihtimal.Oh be iyi yapmışsın. Kaç yaşındasın? Zaten her şekilde tıptan daha önce bitirirsin herhalde, tıpta kaldıysan bir de?
Zorunlu İngilizce hazırlık var mı? Varsa da atlarsın heralde.Kaldım... 21 yaşındayım. Tıpta kalsaydım 30 yaşında mezun olurdum en iyi ihtimal.![]()
sen kendini dinle mımarlık ıstıyorsan mımar olMerhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Ben aileme büyük bir yalan söyledim ve yalanımda boğulmak üzereyim...
Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.
Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi.Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.
Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.
Aileme söylemeliyim evet ama; nasıl söyleyeceğim?
Amcam gibi.. amcamda makina muhendisligi okurken atilmis rekrar sinava girip jeoloji muh. Kazanmis ve bunu herkesten saklamisti ise girdikten bir muddet sonra hersey aciga cikmisti..Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Şöyle ki; ben kendimi bildim bileli mimar olmak istedim. En büyük hayalimdi. Ama lys puanım tıp fakültesine yettiği için ailemin innnanılmaz ötesi ısrarı, psikolojik baskısı yüzünden tıp fakültesi yazmak zorunda kaldım. Asla tıp okumak istemedim. Bir türlü de okula uyum sağlayamadım zaten. Sınavlara çalışmadım, geçemedim. Okula gittiğim her gün zulümdü.
Geçen senenin başında canıma tak etti ve kimseye söylemeden ygs başvurusu yaptım. Daha sonra da lys... Bir ara babama konuyu açtım; bir daha böyle bir şey söylersem çok üzüleceğini, onu çok fazla hayal kırıklığına uğratacağımı ve bu konuyu bir daha açmamamı söyledi.Annem de aynı şekilde... Gram destek yok yani.
Tercih zamanı geldiğinde aileme haber vermeden mimarlık yazdım ve kazandım. Okula kaydımı da yaptırdım. Aileme de henüz söylemedim. Sadece kardeşim, birkaç arkadaşım ve sevgilim biliyor. Okulların açılacağı tarih yaklaştıkça nefes alamıyorum. Ağız tadıyla mutlu olamadım.
Kocaman bi alkis sana ne cok sevindim yillar sonra dusunup uzulecegine bana izin vermediler die kendi hayatini eline almissin mudahale etmissin pasif kalmamissin vallahi cok tebrik ederim seni.Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Valla ben de yattigim yerden hayran oldum sizeÇok sevindim sizin de hayalinizi gerçekleştirmenize. Hakikaten korkunç bir psikoloji. Benimkiler de bana küsecek muhtemelen. Ama ömür boyu mutsuz olmamdansa küsmeleri daha makul.
Teşekkür ederim. :)
Hazırlığı atlamak için yeterli ingilizcem.Zorunlu İngilizce hazırlık var mı? Varsa da atlarsın heralde.
Çok teşekkür ederim. ^^Kocaman bi alkis sana ne cok sevindim yillar sonra dusunup uzulecegine bana izin vermediler die kendi hayatini eline almissin mudahale etmissin pasif kalmamissin vallahi cok tebrik ederim seni.
Teşekkürler. ^.^Valla ben de yattigim yerden hayran oldum size
O kadar iyi anlıyorum ki seni tüylerim diken diken oldu. Ben de tip fakültesine kayıt yaptırıp okulu bırakmıştım sonra mühendislik okudum bitirdim. Aileme nasıl söylerim diye mahvolmustum. Aileler tip konusunda inanılmaz istekli ama çocuk ne hisseder bilmiyorlar. Ben o okulda her gün gidip derslere giremiyordum iç bulantısı kusma krizlere giriyordum. Bir gün öğrenci işlerinden eve bir belge yollamislar öyle öğrendiler bizimkiler. Cok yikildilar çok kötü bir dönemdi 6 ay benle konuşmadılar yüzüme bakmadı lar.
Şimdilerde kamuda çalışıyorum muhendisim ve hukuk fak.de okudum. Cok mutluyum hayallerimi gerçekleştirdim. İnşallah hersey gönlünce olsun tatlim
Ben Başak bir bölümü her ne kadar istesem de, bu devir para kariyer devri kesinlikle elimde imkan varsa kazanmışsam tıp olur doktor olurdum. Belki prof olurdun çok ilerlerdin ne malum. Hayat bu yani. Mimarlık çok kazandıran bir meslek değil çok iyi yerlere gelmezsen o da ömrünü alır diye biliyorum çevremden. Ama tabii sen bilirsin hakkında hayırlısı olsun.
Mimarlık mı çok kazandıran bir meslek değil :0
30.000 nüfslu küçük bir ilçede yaşıyorum tam 8 tane mimarlık bürosu var he hepsinde en az 7 işçi çalışıyor maaşlar 2.000 civarından hesap edersek 15.000 yanında çalışanlara veriyor her biri. e işçilere 15.000 veren adam kendi cebine ne kadar alıyordur kim bilir? İki katlı bir villa projesi 10.000 tlye yapılıyor 2.000 tl bunun masrafı yani autocad programıyla 3-4 günde çizdiğinden 8.000 civarı bir gelirin oluyor. GÜZEL BİR ÇEVRE varsa. Denk geldi sizin yorumunuzun altına yazdım ama mimarlık kazandırmıyor diyenler gerçekten kendini ezdiren mesleğini hakkıyla icra edemeyen mimarlardır.
Sizin yorumunuza ithafen değil, genel düşünceyi kırmak için yazdım.
Burada doktor 3.000 alırken mimarların villaları jeepleri var vallahi :)
Merhaba tekrar. Neredeyse her gün bir konu açıyorum farkındayım, ama son birkaç haftam çok bunaltıcı geçti ve bir şekilde insanlara kendimi açma isteğim oluştu. Teşekkür ederim şimdiden.
Edit: söyledim, HUUH.