Eğer lisede okuyorsanız farklı bir şehirde üniversite kazanıp gidebilirsiniz. Sonra da iş hayatı derken kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz.
Sen çalışırsan kazanırsın. Ne demek bir tek buna bağlamak? Senin elinde olan bir şey bu. Böyle hedeflerin varsa kesin ve kararlı ol, çalış. Başka türlü onlardan uzaklaşamazsın.Ne zaman o konuyu açsam dövercesine kızıyorlar. Para göndermeyiz sefil olursun diyorlar. Ama benim tek umudum bu. Sonuçta öz babam yaşıyor. Ondan yardım isterim hatta çalışırım. Üniversteyi yurtta okurum. Sonra da yurt dışına çıkmak istiyorum. Ama ya olmazsa? Ya kazanamazsam? Kendimi bir tek buna bağlamak istemiyorum.
Babanla yaşama imkanın var mı?
Sen çalışırsan kazanırsın. Ne demek bir tek buna bağlamak? Senin elinde olan bir şey bu. Böyle hedeflerin varsa kesin ve kararlı ol, çalış. Başka türlü onlardan uzaklaşamazsın.
Okuldan rehber öğretmeninle konuşabilirsin. Belki annenle konuşup sıkıntılarını biraz da olsa hafifletir. Yaşını bilmiyorum ama tek çaren bir an önce üniversiteyi kazanıp, belki de hem çalışıp hem okumak. Ama bilindik marketlerde, düzgün işlerde :)
Biliyorum cok zor ama derece yapsan sinavda ilk 1000 e falan girsen bircok ozel universite bedava okumanin yaninda yurdunda barindirip her ay bin lira burs gibi ciddi yardimlar yapiyorlar. Ya da lise mezunlarinin girdigi kpssye girip memur olarak atanip hem calisip hem okuyabilirsin. Bu ruh hastalariyla yasanmaz cunku.
Memur olursan ayni anda universite okuyabiliyorsun fakat tip okuyacagini sanmiyorum cunku dersler cok yogunAhahhaha ilk 1000 e girebilirmiyim hiç bilmiyorum ama elimden geleni yapıyorum. Memur olarak atanırsam aynı anda üniversteyi okuyabilirmiyim? Tıp veya fen alanında bir bölüm okumak istiyorum. Biraz bilgi verebilir misiniz?
Madem bu da işe yaramıyor kesinlikle tek çareniz okumak.Ortaokuldayken rehber öğretmenimle konuşmuştum. O da annemle konuşmuş. Eve gittiğimde, sen ailede yaşadığımız şeyleri sağda solda anlatıyomusun diye azarlamıştı. Kendisiyle konuşulmadığını anlayıp bazı şeyleri düzeltmeye çalışabilirdi ama benim artık hiç umudum kalmadı onların düzeleceğine. Tek çarem okumak. Ne kadar karşı çıksalarda yurtta kalmak. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?