Aileme tahammül edemiyorum artık :( ne yapmalıyım

Minasto

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
10
5
1
Meraba, ben bir konu danışmak istiyorum size ailemle alakalı. Biraz uzun yazdım ama atlaya atlaya okuyun lütfen yardıma ihtiyacım var. Uzun süredir üvey babamla yaşıyorum. Bazen o kadar saçmalıyor ki, mesela arkadaşlarımla bir etkinlik planlıyoruz ondan izin almaya gidiyorum, hiç düşünmeden hayır diyor. Niye diyorum yine hayır diyor. Ne zaman öz babamdan konu açsam o kadar öfkeleniyorki.
Kısacası annem ve babam birlik olup her konuda beni suçluyorlar her konuda üstüme geliyorlar. Normalde olsa katlanırım ama en yakın arkadaşım bir sene önce mersine taşındı ve ben kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki.
Ne yapmalıyım sizce annem ve babam beni sinirlendirdiğinde? Bazen o kadar düşünmeden konuşuyorlar ki ona rağmen susuyorum. Ne yapmalıyım,

Son düzenleme:
Eğer lisede okuyorsanız farklı bir şehirde üniversite kazanıp gidebilirsiniz. Sonra da iş hayatı derken kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz.

Eğer lisede okuyorsanız farklı bir şehirde üniversite kazanıp gidebilirsiniz. Sonra da iş hayatı derken kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz.

Ne zaman o konuyu açsam dövercesine kızıyorlar. Para göndermeyiz sefil olursun diyorlar. Ama benim tek umudum bu. Sonuçta öz babam yaşıyor. Ondan yardım isterim hatta çalışırım. Üniversteyi yurtta okurum. Sonra da yurt dışına çıkmak istiyorum. Ama ya olmazsa? Ya kazanamazsam? Kendimi bir tek buna bağlamak istemiyorum.

Sen çalışırsan kazanırsın. Ne demek bir tek buna bağlamak? Senin elinde olan bir şey bu. Böyle hedeflerin varsa kesin ve kararlı ol, çalış. Başka türlü onlardan uzaklaşamazsın.

Sen çalışırsan kazanırsın. Ne demek bir tek buna bağlamak? Senin elinde olan bir şey bu. Böyle hedeflerin varsa kesin ve kararlı ol, çalış. Başka türlü onlardan uzaklaşamazsın.

Evet çok haklısınız derslerime çok önem veriyorum zaten çok çalışıyorum. Burs kazanırsam daha da kolaylaşır işlerim. Sadece bunların hepsini yalnız yapacak olmam korkutuyor biraz beni :/

Okuldan rehber öğretmeninle konuşabilirsin. Belki annenle konuşup sıkıntılarını biraz da olsa hafifletir. Yaşını bilmiyorum ama tek çaren bir an önce üniversiteyi kazanıp, belki de hem çalışıp hem okumak. Ama bilindik marketlerde, düzgün işlerde :)

Biliyorum cok zor ama derece yapsan sinavda ilk 1000 e falan girsen bircok ozel universite bedava okumanin yaninda yurdunda barindirip her ay bin lira burs gibi ciddi yardimlar yapiyorlar. Ya da lise mezunlarinin girdigi kpssye girip memur olarak atanip hem calisip hem okuyabilirsin. Bu ruh hastalariyla yasanmaz cunku.

Ortaokuldayken rehber öğretmenimle konuşmuştum. O da annemle konuşmuş. Eve gittiğimde, sen ailede yaşadığımız şeyleri sağda solda anlatıyomusun diye azarlamıştı. Kendisiyle konuşulmadığını anlayıp bazı şeyleri düzeltmeye çalışabilirdi ama benim artık hiç umudum kalmadı onların düzeleceğine. Tek çarem okumak. Ne kadar karşı çıksalarda yurtta kalmak. :/

Ahahhaha ilk 1000 e girebilirmiyim hiç bilmiyorum ama elimden geleni yapıyorum. Memur olarak atanırsam aynı anda üniversteyi okuyabilirmiyim? Tıp veya fen alanında bir bölüm okumak istiyorum. Biraz bilgi verebilir misiniz?

Ahahhaha ilk 1000 e girebilirmiyim hiç bilmiyorum ama elimden geleni yapıyorum. Memur olarak atanırsam aynı anda üniversteyi okuyabilirmiyim? Tıp veya fen alanında bir bölüm okumak istiyorum. Biraz bilgi verebilir misiniz?
Memur olursan ayni anda universite okuyabiliyorsun fakat tip okuyacagini sanmiyorum cunku dersler cok yogun

Madem bu da işe yaramıyor kesinlikle tek çareniz okumak.

anneniz pasitmiş zaten bide buldumcuk olmuş üvey babanızın yanında saf tutuyor, yaşınızı durumunuzu bilmem tez zamanda iş güç bulup kendi düzeninizi kurun, yaşınız ufaksa babanıza gidin veya babanıza bu durumu açın o birşeyler yapsın.

Ben çok üzüldüm, anneyle baba kendi keyfi için hayatlarına birilerini almış ama kendi çocuklarını mağdur etmişler, annen evlenmiş ama çalışsaydı senin ihtiyacını karşılasaydıda ele muhtaç etmeseydi

Bu yaşadikların sana güç versin. Daha da hırs yapmalısın. Tek kurtuluş yolun okuyup iyi bir üniversite kazanmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…