tatlım emin ol sende allı duvaklı baba ewinden çıktıgnda ne demek istedigmizi anlayacaksınayrıca inan bana da diyorlardı kız üzülme arabaya binene kadar aglarsın diye hehehe ve nitekim ögle oldu kıs ciddiym hatta oyun havası cd si koydulardı ay ne güzel günmüş.
ay kendimi hatırladım bi an. hele düğün sonu ayrılmak çok kötü. sen yine yakınmışsın benim 9 saat aram vardı ( şimdi 22 saat uzağım ). ilk aylar zırıl zırıl ağlardım. eşim bile bıkmıştı bu halimden. ne zaman bebişim oldu, ağlamalarım o zaman kesildi. ama özlem hiç bitmedi.
Kıyamam canım yaaa üzülme evlenince ilk zamanlar elbet zor geliyo ama zamanla hayat alışmayı öğretiyo sen yine yat kalk dua et ben balıkesirliyim eşim adanalı 16 saat var aramızda ben ne yapayımmm önemli olan eşinle mutlu huzurlu olman zamanla herşey rayına oturuyo
bende baslıgı görünce kötü bişey sandım canım Allah baska dert vermesin..
benim ablam istanbulda biz Tokatta arada 12 saatlik yol var ha deyince gidilmiyor ama sende haklısın baba evinden ayrılmak zordur yinede şükret derim...
ahh be canım ben tek çocukken 20 saat uzağa geldim. sıkma canını fazla . artık senin ailen eşin...evlilik bana bunu öğretti. eşin ve sen mutlu ol eminim ailen de mutlu olacaktır
annemler memlekette olduğu için onlardan uzak olmaya alışmıştım abimle kalıyordum.
eşyalarımı toparlarken bende kötü hissettim sanki evden dışlanmışım gibi.
sanki tamamen kopacakmışız gibi falan hissettim.
hatta evlendiğimiz gün eşimin kuzeni bizi eve bıraktı.
bende sizde gelin falan dedim eşim biraz kızarak baktı
o gün çok stres olmuştum çünkü kimsem yoktu yanımda gece gece nasıl ağladım eşim benimle konuştu Allah razı olsun.
işe gidip geliyordum sanki o ev benim evim değilmiş gibi geliyordu.suçluluk hissediyor gibiydim.
zamanla alıştım evimi daha çok seviyorum evimde rahat ediyorum.
biz eşimle severek evlendik 3,5 yıl nişanlı kaldık ve ailem her zaman görüştürmüyordu bizi.ev alın diyordu bizimkiler eşimin ailesine.
evimizi hazırlerkende hep ben ilgilendim küçük ablam bana hep yardım etti temizlikte kına gecesi düğünde falan büyük ablamsa pek değil.
inan son dakikaya kadar evlenmemi istemiyorlardı.
evlenmeden bir kaç gün önce falcıya gitmişler güya bu kıza yazık olacak falan demiş nasıl sinir olmuştum.nekadar cahilceydi.
ama bazen insanın hali bile kalmıyor kendini savunmaya.
şimdi eşim bizim ailede benden önce geliyo küçük damat diye:)
çok ağladığım çok üzüldüğüm zamanlar oldu ama biz birbirimizi çok sevdik ve hala öyleyiz 3 yıldır Allaha şükürler olsun.
o kadar stresliydim ki düğünüm nasıl oldu anlamadım bile.inan benimki kadar değildir ama evlilik öncesi herkes stresli oluyor anlık tepkiler veriyor ağlıyor.
bunların hepsi geçecek senin değerini kıymetini bilen bir kişiyse eşin kendi evine daha çabuk alışırsın.
geçiş dönemin olacak tabi sabırlı olmaya çalış.bir kaç saatlik yoldan birşey olmaz hem ailende sende kalır sende gidip gelirsin.
biraz karışık ve uzun oldu galiba
sana şimdiden mutluluklar
Zordur elbet ayrılıp baska bir yuva kurmak..
Bircok kisi seninle aynı hisleri paylasmıstır hatta daha da uzaklara gelin olanlar var sen yine sanslısın.
Hem ne güzel senin istedigin zaman gidip görebilecegin bir annen var ben hic bir zaman bunu yapamıyıcam..
Neyse, konuyu dagıtmayım Mutluluklar dilerim..
bende aynı durumdayım ağustosta evlenicem tamam belki annemlerle aynı sokakta oturucam ama ne bileyim hep bi burukluk var içimde sonuçta o evden çıkıcam hele eşyalarımı toplamak filan herşeyimi kardeşime bırakmak en mantıklısı belki daha az üzülürümbide bizim aile daha önce kız vermedi hep alındı dayılarıma filan annem onlarda bile ağladı sülalede ilk ve en büyük kız benim en küçüğü henüz daha 7 aylık nasıl dayanıcaklar bilemiyorum allah yeni evlenenlere güç kuvvet versin çok zor durum
1 saatlik yol çokmu uzak ben sevdiğimin peşine 24 saatlik yoldan geldim ve geldim geleli hiç gitmedim evime çok zor evimden gelinliğimle çıkamadım kendi evimden gelin olup çıktım düğünüm eşimin memleketinde olduğu için ve ben 2 senedir evime gidemedim annem geldi sadece bunları düşünde haline şükret canım
Allah mutluluklar versin size hayırlısı olsun..
henüz içinde olmadığımdan mı yoksa bir an önce
ev bark sahibi olmak istediğimde mi ( tek başına
yada evlenerek) o kadar büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum..
pek çok insan aradığı kişiyi bulamamışken,biz düzen
oturtamamışken ayrı bir mutlulukla gelin olmak en güzeli olsa gerek..
ben de ailme çok bağlıyım,ama bir o kadar ayaklarımın üzerinde duruyorum...
haa benim babamda ağlar ki okula bile bırakırken -üni.de- nasıl ağlamıştı..
bazı şeyler yaşansın elbette aynı şehirde olupta ben şimdi napıcam onlarsız
işte haftanın şu kadar günü gideyim falan demek bana yersiz geliyor,benim
açımdan yani..Allah hepsine uzun ömür versin de yalnız yaşamayı,kendimize
ait düzen kurmayı öğrenmemiz gerekiyor bir şekilde..naçizane fikirlerim,
ömür boyu mutluluklar size....
benimde yaza düğünüm var aynı şehirde olmamıza rağmen bizimde 1 saat gibi mesafe olcak aramızda. ben anneme çok düşkünüm nasıl dayanacağım bilmiyorum. aklıma geldikçe üzülüyorum aslında
Benimde aklima geldi yazini okuyunca, esyalarimi topladigim zamanlar.
Insanin bogazina bir sey dugumleniyor.
Bir yandan evliligin heyecani, sevdigine adama kavusmanin mutlulugu,
bir yandan da evinden, odandan, ailenden ayrilmanin huznu.
Annemle bizde ayni seyleri yasamistik.
Cok aglamisti, cok uzulmustu.
Ne mutlu sana ki, 1saat uzakta olacaksin.
Ben ucakla 6saat uzaktayim
5aydir annemi, babami, kimseyi goremedim bile.
Yasadiklarin cok guzel duygular, evlenince insan evine daha kolay alisiyor.
Mutluluklar bu arada.
selam kızlar....
nişanlıyım ve bi süre sora evlenip yuvamdan ayrılacağım,ailemle istanbul anadolu yakasında oturuyoruz şimdi ise evlenince avrupa yakasına taşınacağım.
aramızda arabayla 1 saat gibi bi mesafe olacak yani çat kapı girip göremeyeceğim onları ancak planlı git gel olacak..
biraz önce dolaptaki atılcak eşyaları seçiyordum,kozmetikleri falan kutulara koyup toparladım hepsini bi araya yavaş yavaş yapıyordum anneciğim odama geldieşyalarımı toparladıgımı görünce gözleri doldu ben ise soğukkanlı duruyorum hep belli etmiyorum ama artık onlardan ayrılacağım yeni yeni bana dank ediyor.
işleri yarıda kestim ve buraya yazmak istedim.
çok zor ya belli yaşa kadar ailenle ol sonra bambaşka bi ev ve yeni bi hayatzor hemde çok zor.
evinde tek kızıyım düğün günü çok ağlıycaklar nasıl dayanıcam nasıl kendimi tutucam hiç bi fikrim yok
sizlerde çok zorlandınızmı?
Allah yuvanda sağlık, huzur ve mutluluk versin. Evine çabuk alışırsın. sonra babanın evini yabancılarsın :) yani evlenen kişiler öyle diyor :)
bende nişanlıyım, ah hayırlısı ile kendi yuvamı bir kurabilseydim. ne güzel siz bunu başarmışsınız, bizde çabalıyoruz.
kız kardeşimin bir lafı var, eğer böyle rahat edeceğimi bilseydim , çok daha önce evlenirdim. İnsanın kendi evi, kendi düzeni, kendi hayatı gibi varmı?
O ara bende kaktıydım evleneceğim diye, kardeşimin tavsiyeleri sonucunda tabiki :)) nasip 3 yıl sonraya oldu. Hayırlısı bakalım. Rabbim yuvalara sağlık huzur ve mutluluk versin inşallah :)
aynen arkadasa katılıyorum... zamanla kendi düzenini oluşturcaksın ailene gttiğinde bile evini özliceksin 10 aylık evliyim evime geldiğim zaman ohh insanın kendi evi gibisi yok diyip keyif yapıyorum her içeri grdiğimde:))) zamanla alışırsın hayatım allah mutlulukla ağız tadıyla yaşamanızı nasip etsin tek derdin sıkıntın bu olsun inşallah:))
selam kızlar....
nişanlıyım ve bi süre sora evlenip yuvamdan ayrılacağım,ailemle istanbul anadolu yakasında oturuyoruz şimdi ise evlenince avrupa yakasına taşınacağım.
aramızda arabayla 1 saat gibi bi mesafe olacak yani çat kapı girip göremeyeceğim onları ancak planlı git gel olacak..
biraz önce dolaptaki atılcak eşyaları seçiyordum,kozmetikleri falan kutulara koyup toparladım hepsini bi araya yavaş yavaş yapıyordum anneciğim odama geldieşyalarımı toparladıgımı görünce gözleri doldu ben ise soğukkanlı duruyorum hep belli etmiyorum ama artık onlardan ayrılacağım yeni yeni bana dank ediyor.
işleri yarıda kestim ve buraya yazmak istedim.
çok zor ya belli yaşa kadar ailenle ol sonra bambaşka bi ev ve yeni bi hayatzor hemde çok zor.
evinde tek kızıyım düğün günü çok ağlıycaklar nasıl dayanıcam nasıl kendimi tutucam hiç bi fikrim yok
sizlerde çok zorlandınızmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?