Ailemi nasıl ikna ederim? Lütfen yardım edin.

blush

Beriliçe
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
655
40
318
Merhaba bayanlar size danışmak istediğim önemli bir konu var.

Ben Kıbrıs ta tam burslu okuyan bir öğrenciyim. Burada okumak biraz masraflı tahmin edersiniz ki. Ailemin bana aylık gönderdiği harçlık yetmiyor. Bu yüzden de sürekli çalışmak zorundayım. Yaşadığım yerde restorantlarda ya da barlarda garsonluk yapmaktan başka fazla iş seçeneği yok. Part time çalışıyorum akşam 18 gibi gidip geceyarısı 1-2 gibi paydos ediyoruz. Bu genelde her yerde böyle.

Konuya gelirsek (hem Kıbrısta hem de İstanbulda) bir şekilde oralarda buralarda çalışarak kendimi idame ettirmeye çalışıyorum. Kiramı, yaz okulu paramı extra masraflarımı hep ben karşılıyorum. İnanın çok yorucu. Ben çalışmayı seven bir insanım. Çalışmaktan hiçbir zaman gocunmadım. Yeri geldi gündeliğe dahi gittiğim oldu.. Garsonlukta kolay bir meslek değil, hele bir bayan için hiç kolay değil, saatlerce ayaktayız ve insanlarla uğraşmak zorundayız, ben işimi seviyorum ama artık çok yoruldum. İstanbulda 2 tane evimiz, Ordu da da 1 tane evimiz yani toplamda 3 tane evimiz var. İstanbuldaki evin bir tanesinde ailem oturuyor diğerini yazlık olarak kullanıyoruz. Ordu da ki evde boş boş duruyor işte..

Geçen annemle konuşurken İstanbuldaki evin bir tanesini kiraya vermelerini önerdim. Bu benim için çok iyi olurdu. Burada maddi açıdan çok sıkıntı çekiyorum çünkü. Ama annemin cevabı "ben nerede yaz yapıcam?" oldu. Eşyalar için de endişeleniyorlar. Evin içinde pek bir eşya yok. Bir çamaşır makinesi, bir bulaşık makinesi, bir de yeni aldığımız çekyatlar var.. Ben mezun olduğumda size söz o evin içini full yenileyeceğim dedim. Ama annem bir sürü bahane sürdü yok kirayı alamayız belki falan dedi. Lafını bile açtırmadı yani anlayacağınız.. Ara sıra bu konu aramızda açılıyor hep ama annem çok karşı çıkıyor. Ordu daki evde belalı bir ailenin evini aldığımız içinde kimse kiralamıyor, bizimkiler almadan önce yeterli araştırma yapmamış ne yazık ki.. Çalıştığımdan ve çektiğim sıkıntıdan aileminde haberi var, özellikle annem geceleri çalışmamdan rahatsızlık duyuyor ama yaptıkları hiçbir icraat yok.

Tamam anlıyorum yaz yapmak onlarında hakkı ama ben burada cidden sıkıntı içindeyim. Annemde üniversite mezunu ve dedem onu çok iyi şartlarda okutmuş hiç çalışmasına gerek kalmamış.. Ben ise 4 senedir çalışıyorum. Yıllardır bir yere gidip çay içip, yemek yediğimi, sinemaya gittiğimi bilmem.. Boş vakitlerimde hep çalıştım.. Ben kendi ekmek paramı kazanmaktan zevk alan birisiyim ama artık aileminde kayda değer bir çabasını görmek istiyorum..

Lütfen bayanlar fikir verin ailemi bomboş duran evleri kiraya vermeye nasıl ikna ederim ?
:26:

canımm sn böyle bir zamanda gerçekten zoru başarıyorsun en başta tebrik etmem gerek seni .. yani bana göre tamamen haklısın peki okulunun bitmesine ne kadar var? tek çocukmusun . annenin gidip söyle bi kaç hafta en fazla 1 ay kadar kalabileceği kardeşi vr mı ?hani abin ablan varsa onlarla konussan sana destek çıksalar bu konuda babanla görüşsen..

Çok teşekkür ederim. Daha 1. sınıftayım okul 2016 tı da bitecek daha var yani.. Benden küçük 8 yaşında bir erkek kardeşim var en büyük çocuk benim abim ya da ablam yok.. Annemin Antalya da yazlığı olan kızkardeşi var ama hayatta onlarla kalmaz. Bütün ailesiyle kavgalı bütün kardeşleri kız.. Haliyle kıskançlık, çekememezlik çok oluyor.. Babamlada küsüm 5 senedir konuşmuyorum evi terk ettiğimden beri. Ama o da kira fikrine sıcak bakmıyor.

kendi başına o kadar zaman çalıştığın için artık senin halledebileceğini düşünüyorlardır.
o yüzdende ödün vermiyorlardır.

kendi başına o kadar zaman çalıştığın için artık senin halledebileceğini düşünüyorlardır.
o yüzdende ödün vermiyorlardır.

Evet hak veriyorum size, ben de böyle düşünüyorum.

Annemi arayıp ciddi bir şekilde duygu sömürüsü yapmayı düşünüyorum. Gece eve çok geç saatlerde geldiğimi, gelirken binbir tür tehlike atlattığımı falan..

bazen buyuk sırketler burs verıyor benım bu konuda bılgım yok ama burs veren sırketler hakkında bılgııs olan varsa belkı buradan sıze yardımcı olablır ya da sız kendınız arastırsanız?

Senin hem okuyup hem çalışıp kendi paranı kazanıyor olmanı tebrik ediyorum

ama ailene şaşırdım açıkcası, 3 tane eviniz var, anne üni mezunu belki çalışıyordur, eğer öyleyse onun maaşı ee babanın maaşı. Bence durumunuz bir çok insana göre oldukça iyi sayılır. Bu şartlarda senin okadar zorluk içinde çalışıyor olmana üzüldüm.

Kendimden örnek vereyim, babam beni bir emekli maaşıyla okuttu nur içinde yatsın. Annem bağkur babamda işçi emeklisiydi, birinin maaş kartı bendeydi o benim harçlığımdı. Dişinden tırnağın arttırdı, yemesinden içmesinden kıstı bana verdi.
Bi keresinde, sadece biçok arkadaşım yapıyor diye özendim ve stant elemanı olarak bi markette çalışacağımı söyledim hepi topu 2 gün ama '' ben daha ölmedim, para lazımsa söyle bulur buluşturur yollarım '' dedi.

Demekki tüm ebeveynler aynı mantıkta değiller.

Allah sana okuma ve çalışma gücü versin.

annen bu kadar kendını düşünen bir hanımsa çok üzgünüm ikna edmezsin...

kendi çocuğu gece 1 2 ye kadar ayakta çalışacak bacakları varis dolacak ama o, ben yazımı nerede yapicim çok önemli benim yazım, ben çok önemliyim, çocuğumdan banane(ki asla bunu itiraf etmez yavrum evet çok yoruluyorsun hiç içime sinmiyor der) gibi bir tutum sergiliyorsa ben kimseden minnet etmem birşey isteyemem ve bunuda asla unutmazdım.

ya da çıngar çıkaracaksın...

Allah yardımcın olsun öncelikle cnm ama sana ilk tavsiyem kıbrısta barda filan calısacagına her gün temizlige git cok daha iyi lütfen o ortamlara girme deerim sana Allah korusun annenede tekrardan konuyu ac madem kızınn gece calısmasına razı olmuyor yaz tatilinden daha mı önemliyim bana bişe olsa gidip tatil yapabilecek misin filan de duygu sömürüsü yap azcık ve bnce bolda dua et mal mülk hersey Rabbimin istemese annengilden de o evleri alır annengile yalvaracagına Rabbimden iste kısa yoldan derim hem daha garanti :)

Aileme çok kinim var bilemezsiniz, özellikle de anneme. Yıllarca babamın bizi ezmesine, beni dövmesine göz yumdu. Çok ezildim en sonunda evi terk ettim. Ama bir kere babama dönüpte kızımı evden kaçırttın dememiştir. Bana sen evden kaçtın sütün bozuk, bizden değilsin tarzı laflar eder. Neyse..

Bir şey isteyemem demişsiniz ya ben o raddeyi çoktan geçtim artık böyle şeyler düşünecek durumda değilim inanın. Zaten okulu bitirip iş bulduğumda benim için yaptıkları bütün harcamaları onlara geri ödeyeceğim..

Bu arada bayanlar SSK emeklisi birinin maaşı ne kadar? Hiç bilgim yok bütük SSK emeklileri aynı maaşı mı alıyor? İnternetten baktım o kadar hiçbir şey çıkmadı.

Canım şu an restorantta çalışıyorum düzgün bir yer.. Tek sorun çalışma saatleri uzun yorucu. Bir bayan için çok daha zor. Temizlik daha sıkıntı inan. Evine gideceğin insanı bilmiyorsun. Bu yüzden bıraktım zaten gündeliği, yoksa çok iyiydi.

Canım burs veren kuruluşlar var. Bilmiyorum burdan isim belirtebilirmiyim ama özelden yazayım düşünürsen.Birçok arkadaşım onların sayesinde atlattı okul hayatını ailesi para gönderemiyordu onlara da .

Canım burs veren kuruluşlar var. Bilmiyorum burdan isim belirtebilirmiyim ama özelden yazayım düşünürsen.Birçok arkadaşım onların sayesinde atlattı okul hayatını ailesi para gönderemiyordu onlara da .

Canım ben de çok araştırdım ama Kıbrısta okuyan (okul burs vermiş olsa dahi) burs vermeye kimse yanaşmıyor.

canım cok haklısın malesef kımse burs vermıyo. ama bu seneden ıtıbaren yurtkur veya kyk burs vermeye basladı hemen sıteye girip formu doldurmanı oneririm.ama ne kadar verıyo hiç bi bilgim yok. sen en azından ıs bulmussun ben onu da yapamadm ve işsizim cok zor dururumum suan. ben senın yerınde olsam kımseye guvenıp işi bırakmazdım yoksa bi daha iş bulamayabilirsin.

Canım kyk ya başvurmuştum zaten kredi çıktı onun içinde 2 tane kefil istiyorlardı yurt dışında olduğum için, kefil bulamadım kaldı öyle yani... İşimden çok memnunum şükürler olsun. Ama artık bunaldım yani. Bilemiyorum durumlar ne gösterir bakıcaz artık..

Sen de mi Kıbrıs ta okuyorsun?

hadı yaa ne kefili istiolarkı oyle. pekı kac para verdıklerınden habern var mı. ben de kıbrısta okuyorum ama iş bulamayınca ınsan gercekten cok zorlanıyo. garsonluk yapmıstım bi ara senın dedıgın gibi cok zor, okadar saat ayakta durmak ölüm gibi.ama bence sen okullar baslayana kadar devam et.annenleri istanbuldakı evi kiraya verip yazları da bir haftalıgına bi pansıyonda veya otelde kalmalarını teklıf edebılırsın hem değişiklik olur. ya da baktın olmuyo işten kovuldm ramazandan dolayı musteri gelmıyo dersın ama bu sırada onlar ıkna olana kadar gizli gizli calısırsın.

Canım bana özel mesaj atmışsın ama benim 100 mesaj dolmamış cevap veremedim .Dernek ismi yazmamda sakınca olurmu emin olamadım ama özelde yazmaya çalıştığımda da kanunlar falan çıktı korktum.mail atayım en iyisi sen şu maile boş mesaj at ben dönerim elif-bio@hotmail.com

Yurt dışında olduğumuz için kefil istiyorlar canım işte.. 260 tl olması lazım aylık. Hangi okulda okuyorsun? Bilmiyorum ki cnm bir karara varıcam artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…