Ailemi nasıl ikna ederim ?

Babanıza neden söylemiyorsunuz?
Tamam her baba kolayca kabullenmez böyle bir şeyi ama zaten ipler kopmak üzere. Ne kaybedeceksiniz ki?
Gidip habersiz evlenince de silecek sizi. Belki uzun bir süre görüşmeyecek. Çocuğun doğduğu tarihe bakınca neden bu kadar acele ettiğinizi de anlayacak.
Kaçarak evlenirseniz babanız çevreye karşı zor durumda kalacağı için affetmesi daha zor olacaktır.

Açıkça söyleseniz de olacak olan buysa, size zarar verecek biri değilse söyleyin gitsin. Belki düşündüğünüz gibi olmaz, "elalem ne der" diye düşünerek "gelip istesinler hemen evlendirelim" der.
Kabul etmezse yine gider evlenirsiniz zaten.
Ama siz diğer yolu denemeden direkt kötü olanı seçiyorsunuz.

Belli oluyo kimin cahil geri kafalı olduğu. Geri kafalı değilsin madem toplumun baskısından neden korkuyorsun. İşim gücüm var senle uğraşamam seviyemi de düşüremem daha fazla

Babamın huyunu suyunu biliykrum her şeyi yapabilecek kapasite var dememem daha iyi ki boyle yapiyorum bende bi yol bulmaya calistim ikna olsun diye çırpınıp durdum ikna olmadi yapacak tek çare kalıyo geriye de maalesef
Belli oluyo kimin cahil geri kafalı olduğu. Geri kafalı değilsin madem toplumun baskısından neden korkuyorsun. İşim gücüm var senle uğraşamam seviyemi de düşüremem daha fazla
Ya hadi arkadasım bak işine ne uzattın konuştun sen oyle ya parazitmisin nesin
Ya bu yaşta çocuk mu doğurulur
Ne yapayım 5 sene daha mı icimde tutayım ?

[B]@mavimilena1[/B] Umarım biran önce bu kadar stresin ve yükün altından kalkarsın hem sana hem bebeğine zarar. Güzellikler seninle olsun
Teşekkür ederim inşallah her şey düzelir bu stresin yükün altında boğuldum artık hem onlara kıyamıyorum hemde hâlime üzülüyorum çok zor çok
İş daha da karışır sevgilime dahi kalkıp zarar verme noktasına gelir birde anneme de hayatı dar eder ona da yüklenir her şeyi yapabilir bu şeyi denecek son insan yoruldum artık bu yüktende silecek beni o kesin de sebebini Allah biliyo ya o da yeter o bilmese de olur ben keyfime pat diye nikah kıymak zorunda kalmıyorum sonuçta
Konuyu takipteyim insallah baban insafa gelir dualarim seninle canim
Sağol canım inşallah ama umudum kalmadı hiçbir şey daha eskisi gibi olmaz

Ne kadar kotu bi donem gecirdigi belli degil mi
Neden ustune geliyorsunuz daha, biraz insaf lutfen

Annenize yüklenecekse babanız bence de söylemeyin. Yazık kadına. Babanız hırsını ondan almasın.
umarım herşey yoluna girer. Hamilesiniz hormonlarınız zaten altüst olmuş. Böyle üzülmemeniz lazım. Kendinize hızlıca düzen kurun. O düzende sağlığınızla ilgilenin. Üzülmemeye çalışın. İnanın herkesin hayatında işlerin çığrından çıktığı dönemler oluyor. Siz güçlü durun. Bu sarsıntıları atlatmaya çalışın.

Ne kadar kotu bi donem gecirdigi belli degil mi
Neden ustune geliyorsunuz daha, biraz insaf lutfen
Insanin damarına basıp lafı yerler sonra iyilik yaramaz dogacak cocuga acıdım sana her sey mustehak tarzı yorum atar bu kadın neyin kafasında ben anlamadım bi gerilik var beyninde

Evet bunun icin demekten de geri duruyorum anneme yüklenecek diğer yandan kendimi gectim anneme dayanamam susuyorum işte elden ne gelir stresli olmamam en önemli zamanda 23 senedir yaşamadığım stresi gerginliği yaşıyo bulunmaktayım sabır diyorum anca sabır

Babanız bebeği er ya da geç öğrenecek, o zaman da yüklenecek annenize.
Sen biliyordun diyecek, araları bozulacak.

Babanız da haklı. Adam kızını evlendirmeyeceğini söylemiyorki, ne aceleniz olduğunu merak ediyor.
Bu kış kıyamette,apar topar ne nikahı diyor. Tamamen haksız diyemeyiz. Davet edeceği insanlar vardır, hayalleri planları vardır baba olarak.
Ama sizin de başka çareniz yok.
Anneniz söylemeli.
Sahiden başka çare yok.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz ama hamilelik sürecinde bebeğin kilo olarak önde gittiğini, gebelik şekeriniz olduğunu vs söylersiniz, bebeğin büyük doğacağına hazırlamış olursunuz çevrenizi.
Buna gerek var mı bilmem ama aklıma geldi yazdım.

Yaptığınız hatayı bir de ben dillendirmeyeceğim. Keşke demenin faydası yok artık.
Umarım en az hasarla atlatırsınız bu günleri.

Çevreyi çok takmayın, konuşmak isteyen her türlü konuşur. Bizde karar verdikten sonra çok kısa sürede evlendik, 1 ay sonrada hamile kaldım. Hesap uymadığı halde hamile olduğum için evlendiğimi konuşan, düşünen olmuştur. Takmayıp geçeceksiniz. Bebeğiniz için şuan stresli olmanız çok sakıncalı, mümkün olduğunca kendinizi sakin tutmaya çalışın, bugünler geçip gidecek çocuğunuza şimdiden stres yüklemeyin. Herşey gönlünüzce olur umarım.

Basin nikahi kimseye haber vermeden olmaz mi?
Karnin belirginlesince nikahli karisiyim desen ici sogumaz mi babanin?
Cok gencsin su gibi ona ragmen bebegini aldirmayi dusunmemissin aferin kiz.

İnşallah iyisindir..
Basin nikahi kimseye haber vermeden olmaz mi?
Karnin belirginlesince nikahli karisiyim desen ici sogumaz mi babanin?
Cok gencsin su gibi ona ragmen bebegini aldirmayi dusunmemissin aferin kiz. ❤
Son durum nedir inşallah iyisindir

merhabalar,yazamadim kusura bakmayin yogun telastan yarına nikahimiz var evleniyoruz evde tamamen kuruldu bi eksigimiz olmadan cok sukur yarın gunduz nikahimizi da kiyiyoruz bugun hastaneye gittik kan verdim hamileligim kesinlesti hamileymisim gene icimde bi suphe vardi belki degilimdir eczaneden aldigim testlere guvenmim diye de ya 6 haftalik yada 7 haftalikmis suan 2 tane de ilac verdi 3 ncu ayina girdiginde bunlari duzenli kullanacaksin dedi şuan evimde son gecem icim cok buruk cok agladim duygulandim ama yapacak bir sey yok evimide ozlucem hayirlisi olsun

Allah yardımcın olsun canım . Güçlü olmaya çalış . Zamanla ailen de seni anlıcak inşallah . Bebeğin için bu yola girdin . Sen kendine iyi bak ki o da iyi olsun

Yani babaniz bilmeyecek mi? Nasil haber vereceksiniz. Hayrlisi olsun hakkinizda

Bi şekilde annenle konuş

Arkadasim bebek 2 aylikken evlendi. Gobrk mobek yoktu tabi. Dogunca da erken dogdu dediler ama tosun gibi cocuktu. Premature olmadigi 10 metre oteden belliydi. Kimse inanmamis tabi. Baya arkasindan konusmuslar kizin
Kime neyse çok biliyor millet de yanı...evliler mı evliler artık şu saatten sonra lafını yapmak da çok ayip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…