Ailemi sevemiyorum

Ailen üzerinde fazla baski kurmuş çünkü tam hata yapmaya en acik ergen yaslardasin. Doğru mu dersen evet bu kadari doğru degil. Ama tamamen seni koruma içgüdüsü ile boyle davranıyorlar. Daha çok kucuksun ve hayatin ne kadar pislik, acimasiz ve kotu bir yer olduğunu bilmiyorsun. Ailen biliyor o yüzden boyle davranıyor. Hosgormeye calis. Başka ülkelerde yasama hayali kuracagina güzel bir üniversitede güzel bir bolum okuma hayali kur oradan kibar, kültürlü ve seni mutlu edecek bir es bul. Hayatına mutlu mesut devam et. Sana tavsiyem budur tatlim.

Cunku annem benim dinimden her ne akla hizmetse suphelenip ona sordu, ucumuz yemek yiyorduk. "Beni ilgilendirmez" deyince "ateist arkadaslariniz var mi" dedi. ve o da tepkinin bu derece olamayacgini dusundugu icin soyleyiverdi.

İş sana düşüyor bundan sonrasında. Bir insanı iyi veya kötü yapan sadece inanma ihtiyacını ne ile karşıladığı değil, buna göre bir etiket belirleyemeyiz en azından. Annenin önyargısını yavaş yavaş kırabilirsin, seninkinden şüphelenmesinin altında da bu konularda fazla konuşmamanız yatıyor sanırım. Ne akla hizmet dediğin şeyin birden fazla sebebi olabilir yani. Kendisininkiyle aynı mı diye merak etmiştir veya çevreden duyduklarına çok prim veriyordur veya şimdiye kadar canlı bir örnek görmemiştir veya senin kendisinden farklı olmanı istemiyordur vs. Arkadaşını başka konularda devamlı öv demiyorum ama bu konuda seni herhangi bir şekilde değiştiremeyeceğine ikna edebilirsin zamanla. Ama bunu aileni sevme konusuyla karıştırma, ikisinin yeri farklı. Önümüzdeki yıllarda bir sürü başka konuda zıt düşünceleriniz olucak zaten, her biri için sevgiden eksiltme yoluna gitmekle çözemezsin, sevgi ve güven arada sabit kaldıktan sonra fikir ayrılıkları her zaman aşılabilir, bir yol bulunabilir, o ikisi zarar görürse isterse diğerleri tamamen aynı olsun; aile olamazsınız.

Ailenin kötü bir niyeti yok ki sırf arkadaşına onay vermediği için aileyi sevmemek olur mu ? daha küçüksün büyü o zaman anlarsın onların seni ne kadar sevdiğini ve üzülmemen için yaptıklarını, hoş sana ne kadar desekte bu yaşlarda bir kulağından girer diğerinden çıkar yaşadıkların sana tecrübe olacak ve bu şekilde büyüyeceksin işte o zaman ailem benim için yapmış bunları diyeceksin

Peki arkadasimin bana zarari nedir? Ben universite sinavina girecegim, meslegime karar verdim, istediğim bir hayat var. Hayir cok buyumedim ama hala 13 yasinda gibi davraniliyorum
Ailen onun düşünceleriyle seni etkileyeceğini düşünüyor. Bunu anlamak çok basit. Üniversiteni kazan, oku, bitir, işinin başına geç o zaman kendi ayakların üstüne durup kendi kendine yeteceksin. Bir süre daha ailenin bu durumuna ayak uydurmak zorundasın.

Onay vermeme sebepleri bana yanlis geliyor ve beni acitiyor cunku herhangi bir degil en iyi arkadasimi bana gore sacma bir dusunus tarziyla silip neden atayim? Bunu anlamiyorum.

Canım benim seni öyle iyi anladım ki ailemizin kafa yapısı tamamen aynı.

Seninkiler yakın arkadaşınla tanrıya inanmıyo diye ilişkiyi kestirmisler, benimkiler niye kestirdi biliyo musun?
Kızın sevgilisi olduğu için. Şaka değil doğru. Beni kötü yola sürüklermis.
Mesela dışarı çıktığımda 50 kere ararlar, eve geldiğimde kendimi suçlu hissederim. Ama yaşıtlarım her yerde geziyo.
Arkadaşlarla sinemaya gittim diye demediklerini bırakmadılar. Asosyallikte çığır atlattım. Senden 1 yaş büyüğüm üniversiteye gidiyorum. Ailemi bende anlamıyorum ve sevemiyorum.
Sana cözüm bulamadım, kelin melhemi olsa kendi kafasına sürer. Ama seninle aynı durumda biri daha var, belki bu seni rahatlatır

Ortalıkta it ve kopuk ailen haklı çokta serbest olmamanda ama bunun da bir zamanı var beklemede kal

21 yasımdayım unı 3. Sınıfım ve şimdiye kadar bır tane arkadaşımda kalamadım. İzin vermezler sabah gıder aksam gelirim. Gun içinde annemle bı kac kez konusuruz. Bır yere gıderken hala haber veririm. Çünkü basıma bişey gelse nerde oldugumu bılsınler. İçim de rahat etmiyor acıkcası gizli bişey yaptıgımda. Arkadaşında kalmak pek önemli bişey değil ve aılen izin vermıyorsa bırseylere bu demekki kötüdür. Sen daha kucuksun bılemezsın tehlikeli nerden gelir. Onları dinle

Tesekkurler :/ hele yilbasinda diger arkadaslarim bana hediye almis, "niye almislar, cekilis mi vardi, niye karsiliksiz hediye alsinlar" vb. bir suru sey siralayip erkek arkadasim oldugunu falan dusunmeye basladilar.

Tesekkurler :/ hele yilbasinda diger arkadaslarim bana hediye almis, "niye almislar, cekilis mi vardi, niye karsiliksiz hediye alsinlar" vb. bir suru sey siralayip erkek arkadasim oldugunu falan dusunmeye basladilar.
Bende telefonla çok oynuyorum diye. Vay efendim telefona niye sifre koymusum hangi oģlanla konusuyosun vs. Anlatsam sayfalar yetmez. Niye eve 10 dk geç kalmışım. Mezun olunca kardesimi de alıp evden kaçmayı planlıyorum

Bende telefonla çok oynuyorum diye. Vay efendim telefona niye sifre koymusum hangi oģlanla konusuyosun vs. Anlatsam sayfalar yetmez. Niye eve 10 dk geç kalmışım. Mezun olunca kardesimi de alıp evden kaçmayı planlıyorum

Telefonla oynama klasik zaten

haberlerde buralarda hergün neler okuyoruz ailenin korumacı tavrı gayet normal bunları bir de ailenden dinlemek lazım sen ateist olduğu için görüştürmüyorlar diyorsun ya başka şeyler duymuşlar biliyorlarsa yada kızın kötü bir huyu var ve bunu sen görememişsen? ben 23 yaşındayım hala bir arkadaşımda kalmam ben gece 3e kadar oturcam desem babam 3te gelir alır sende öyle yap madem izin vermiyorlar kalmana gec saate kadar otur sonra evine getirsinler seni ..ortalık çok kötü seni bir kardeşim olarak görüyorum abla tavsiyesi olarak kabul et bunları ergenlik zamanındasın tüm bunlara isyan etme yaşın herşey normal ama ailene nefret besleme lütfen şükret ki seni koruyan kollayan sahip çıkan bir ailen var

O okul çıkışlarındaki, dersane çıkışlarındaki planlara ben de hiç uyamadım, iyi ki de uymamışım.
Sen öğrencisin, tamam gezeceksin tozacaksın, kafa dağıtacaksın ama şu an okul daha önemli.
Ben de ebeveyn olsam ilk olarak çocuğumun eğitimini düşünürdüm, arkadaşları hakkında seçici olurdum.
Keşke arkadaşının inançsız olduğunu söylemeseydin, maalesef ne kadar modern aile olsa bile eski kafalıysa böyle şeyler kabul görmüyor hala.
Sana tavsiyem, her şeyin zamanı var. Ben lisede oturduğum semti bile tanımıyordum, hiç gezmemiştim inan. Üniversiteye gittim, koskoca şehrin kurdu oldum

Hayir, 4 senedir arkadasiz ve bilmedigim hicbir sey yok eminim. Dediginiz guzel fakat evlere gitmem de genelde yasak ayrica gelip alma imkanlari yok bu yuzden cogu etkinlige de katilamiyorum okuldaki

Benim icin okul hep birinci planda olmustu zaten ancak ben de onlarla eglenmek istiyorum... O "zamani" bekliyorum zaten ama yorulmus hissediyorum...

ben 22 yaşındayım ve annem bni her dışarı çıktığımda arar.
çünkü bir anne evladının nasıl olduğunu hep merak eder hep aklındadır.
üniversiteye gidip onların yokluğunu çektiğinde anlarsın buradaki nisanların ne demek istediğini.

Annenin babanın nefes almadıklarını,yüzlerini bir daha hiç göremeyeceğini,kokularına hasret olacağını düşün.(Allah gecinden versin cümlemize) Ve üzme onları.. Akıllı kızsın sen,üzmeden herkesin mutlu olacağı yöntemleri keşfetmeye kafa yor. Orta yolu bulursun diye düşünüyorum..

Hayir, 4 senedir arkadasiz ve bilmedigim hicbir sey yok eminim. Dediginiz guzel fakat evlere gitmem de genelde yasak ayrica gelip alma imkanlari yok bu yuzden cogu etkinlige de katilamiyorum okuldaki
anladım canım dur bakalım şimdilik böyle olurlar sen derslerine çalış üniversiteye git orada zaten özgürlüğünü fazlasıyla yaşayacaksın herkes aynı şeyleri yaşamıştır benimde vaktinde nefret ettiğim oldu ama şimdi asla öyle düşünmem ne kadar haklılarmış derim ama yaşadıkların çok normal ekstrem bir durum yok olması gereken bu

Benim ailemde cogu seye hayir derdi izin vermezdi benimde okuldan eve evden okula yasamim vardi siradan monoton bi yasam evet sıkıciydi ama yapacak bisey yok ne kadar yanlis yapsalarda senin iyiligini ailenden cok kimse dusunemez ailemi sevmiyorum demen cok sacma ve yanlis degerini ilerde anliyacaksin..

bence ailen düşüncelerinde haklı olmakla beraber seni fazla sıkıyolar.
ben de dini siyasi inanışın önemli olmadığını düşünürdüm ama Peygamber efendimizin bir hadisi diyorki: bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim. neticede ben her türlü insanla arkadaşlık yaptım ama benim düşüncülerim oturmuş, doğrum yanlışım belli, arkadaştan etkilenmem, sadece konuşmaları filan rahatsız ettiği için samimiyetimi bitirdim.
sen de tam etkilenme dönemindesin. ben de olsam hoşlanmazdım bu durumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…