Ailemi sevemiyorum

Sevmemek için bir neden yok beni de çok sıkarlardı sonra yurtdışına bile gittim yalnız başıma. Merak etme biraz büyü herşey olur, acele etme onlar senin iyiliğini istiyor. Görüşmeni istemediğin arkadaşınla yıllar sonra neden istemediklerini anlar hak verirsin kesin..

Peki arkadasimin bana zarari nedir? Ben universite sinavina girecegim, meslegime karar verdim, istediğim bir hayat var. Hayir cok buyumedim ama hala 13 yasinda gibi davraniliyorum
bu yaşta kendince haklı olduğunu düşünmen çok normal ama bir de madalyonun öteki yüzünden bakalım ailenin yerine koy kendini yıllardır binbir sıkıntıyla bakıp büyüttüğün, her türlü hastalıktan kötülükten korumaya çalıştığın gözünün nuru bir yavru
ailenin endişelenmesi çok normal günümüz gençliği çok farklı arkadaş çok önemli sen mükemmel olabilirsin ailen sana sonsuz güvenebilir ama çevre bozuk nerden ne kötülük geleceğini kestiremiyoruz bile
diyosun ya ne zararı var arkadaşımın diye mesela bir gece beraber çıktınız hadi şunu yiyelim şunu içelim ya şunu bi dene bişey olmaz şuraya gidelim kıramazsın yaparsın gidersin bi bakmışsın ki çok farklı yerlerdesin Allah korusun hiçbir anne baba çocuğu mutsuz olsun istemez ne olur biraz anlamaya çalış empati kur onları daha iyi anlayacaksın Rabbim hepimizin yavrularını korusun

Bende oğlumun ataist yada farklı bir inanca sahip bir insanla arkadaş olmasını istemem çünkü "Ey inananlar,müminleri bırakıpta kafirleri dost edinmeyin!"der yüce kuran-ı kerim.

Tee allam ya, şimdiki nesil hep böyle. Bi agresiflik bi artistlik.
Acaba ailen cebinde ki harçlıktan kesseler napacaksın? İntihar fln da edersin.

Haftaya 28. yaşım bitiyor, evliliğimin 8. ayı doluyor hala yeri geliyor anneme hesap veriyorum.

17 yaşındasın bi zahmet annen üzerine düşsün arkadaşlarına karışsın. Ben evlenmeden önce nişanlıyken bile arkadaşlarımla akşam 10'dan sonra eve gitsem babam bozulurdu. Ama hiç bir zaman ailemi sevmiyorum diye düşünmedim.
Bu söylediklerine çok pişman olacaksın.
Ailenin kıymetini bil.

Aşırı baskıcı bir ailen var anlaşılan. Kontrol etmelerini anlarım ama bu artık aşmış gitmiş. Senin mesajlarınını alıp okumalar, telefonu vermemeler, dışarı çıkmanı engellemeler. Çok çok yanlış haklısın. Böyle yaparak senin gençlik yıllarını elinden alıyorlar. Koruyalım derken zarar veriyorlar. Sosyal yaşantını bitirerek içe kapanık, mutsuz bir genç kıza dönüşmene vesile olmuşlar resmen.
Ama kötü bir niyetleri de yok. Onlar bunu doğru sanarak yapıyorlar. Sevmemek falan ağır cümleler bunlar, düşünme lütfen. Seni sevdikleri için böyleler sadece abartmışlar.

Dediğin gibi sen derslerini sıkı tut ve şehir dışında bir üniversite kazan. Bu baskıcı tutumla giden güzelim yıllarına olur yoksa.

1- harclik almiyorum, birileri yuzunden kendi hayatimdan olacak da degilim.
2- aksam 10 dan bahsediyorsunuz, ben disari cikmiyorum diyorum.

Belki bu da agresifce bir yanit olmustur ama cevaplamak istedim

Gecen gun maddi nedenlerle sehir disinda okumamin zor olacagini soylediler, kendimi kotu hissediyorum aslinda... ama boyle de devam edemez...

Böyle hayat gitmez,senden 1 yaş büyüğüm,ailem ne beni ne diğer kardeşlerimi asla sıkmadı.Hepimiz kızız.Hatalar yapmadık mı ?Yaptık.Belki annem babam beni sıksaydı çok daha kötü hatalar yapacaktım,o hataları tekrar edecektim vs.
Ama sıkmadıkları için o hatayı bir kere yaptım ,çünkü hatamın sonucunu ben üstlendim.BEN yaptım.Hala da öyledir biz de mantık.Bir şey yaparsan sonucuna katlanırsın.Mesela annem sigara içiyor,ben şakadan diyorum ;Anne "ver bir fırt çekeyim ben de "Annem direk sigarayı uzatıyor ,al kızım diye
İçmeyeceğimi biliyor çünkü ,gizli yapacağına yanımda yap diyor.
Ayrıca benim de ateist arkadaşlarım var,erkek kız ..Annem hiçbir şey demedi,Ateistler kötü insanlar değil.Hepsi deliler gibi birileriyle yatmıyor,sevgili peşinde koşup uyuşturucu içmiyor.Aklı başında insanlar.
Bence üniversiteyi kesinlikle farklı bir şehirde kazan,hatta çıkabiliyorsan yurt dışına çık üniversitede.
Tamam herkes hata yapar,tabi ki ailen seni kollayacak ,bizimkiler bizi kısmıyor diye kollamıyor mu sanki.
Bizleri asla sıkmıyorlar ama bir gözleri de üzerimizde,biliyoruz.
Ailen senin iyiliğini düşünüyorsa bu kadar sıkmamalı.Kızlarını bu kadar kısıtlayan kişiler bilmiyorlar ki kısıtlanmayan kişilerden daha beter şeyler yaptıklarını birçoğunun.
Umarım ailenle aran düzelir ...Seni anlarlar.

Aynen sizin gibi dusunuyorum, tesekkurler

Devlet yurdunda falan kalabilirsin belki? Böylece bir tek harçlık verirler?

O donem gelsin de garantor bulabilirsem Almanya icin ikna etmeye calisacagim oncelikle, liseye basladigimdan beri istiyordum bunu zaten ve onlar da biliyor su ana dek cok ciddiye almasalar da. Turkiye'de Odtu dusunuyorum ama bakacagiz artik, umarim bir taraf iyice kirilmadan cozulur bu mesele... Simdi mezuniyet torenini dusunuyorum, onun da ailesi olacak benim de ve ben konusmazlik etmek istemiyorum sirf ailem var diye. Onun ailesi beni ikinci kizlari olarak gorurken benimkiler boyle olmasaydi keske. Neyse, tesekkurler fikirleriniz icin :)

Kendimi gördüm anlattıklarının her kelimesinde.Ben üniversite tercihlerimi yaparken kariyerimi dusunerek aynı sehırden tercıh yaptım fakat sen arkana bakmadan kaç derim suan kopekler gıbı pısmanım. 30una gelsen de aynı muameleyı goreceksın haberın olsun. Kaç kurtul

hissettiklerin çok normal bu yaşlarda arkadaş çevresi o kadar önemli olur ki seni gözünden sakınan ailenin önüne bile geçerler .. ailenin her yaptığı doğru demiyorum ama yıllar geçtikçe onları bu haliyle sevmeyi öğreniceksin bunlar geçici bil.. bende bi zamanlar senin gibi düşünüyordum yaklaşık 10 - 11 yıl önce sırf ailemden uzak olmak için üniversite tercihlerimi hep uzak yerlere yapmıştım .. pişmanmıyım değilim galiba çünkü insan ayrı kalınca onların değerini daha iyi anlıyor ve kendi başına varolma çabasıda olgunlaştırıyor.. fazla kafana takma derim ..

Yaa senin yasin okadar kucukki sen daha cocuksun.kendi hayatini kurabilecek yasta degilsin kesinlikle.ve 18 ine girecek olman seni buyuk bi kadin yapmaz once bunu bil. Sonra suan icin tek gorevin derslerin ve okulun. Din dil irk falan bu konulara daha cok erken.sen yarin obur gun okul bitiremeyip bi manyagin eline dusersen ne o ugruna aileni bile kenara atacagin arkadasin yaninda olacak nede ailenin tasvip etmedigi cevren.aklinizin suan bes karis havada oldugu bi donemde ve yastasin.bende cok zor bir ergenlik gecirdim annem cok cekti benden.simdi ben anne oldum ve o gunleri dusundukce annemi uzdugum icin aglarim hep.suan ergenlik donemindesin kendine muthis bi ozguven vardir simdi sende ama bu bir donem bu donemi atlatinca eger aileni dinlememek gibi bir hata yaparsan cok uzulursun.suan senin goremedigin yanlislarii ailen goruyor emin ol.onlara guven.bi dene bakalim hic bisey kaybetmeSin inan bana.ailen asla kotulugunu istemez once bu yaz beynine.ne zorluklarla buyuyup bu stresi cektirmeyin ailenize yazik gunah ya

Canim 18 yasina girsen de ailen seni hep arar beni 21mde hep aradilar universiteye gttigim halde her zamanki bindgm otobusu kacirdgm an olay olurdu ki ben hep haber verirdim babama. Anne ve baba olnca anlarsn suan evlym diye nerdesn falan diyemiyorlr ha evli olmasaydm 30yasnda olsaydim yine ararlardi. Sen suan hic anlayamazsn . Senin icin endiseleniyorlr cevre kotu cnku.

Ailenin sözüne değer ver.Ama her dediklerini de yapma.
Bunu öğrendim ben.
Hem onları üzme,hem kendini.Boşver yalansa yalan olsun.Arkadaşının dini inancı farklı diye dışlamaları hiç hoş değil ama onların düşünceleri.Sen arkadaşına değer veriyorsan görüş ama ailenle paylaşma bu durumu.
İleride kendine farklı bir hayat kuracaksın zaten.Sıkma canını.

tanrı demeniz dikkatimi çekti .ama şunu unutmayın hayatın daha çok başındasınız yarın öbür gün o sevmedigini benim ailenize muhtaç duruma düşmeyin .benimde iki erkek çocugum var 23 ve 15 yaşında eve gelme saatlerine kadar kurallarımız var . her evin kuralları vardır birde şunu belirteyim ergenlik denilen olaya sıgınmayın ben inanmıyorum.

Ben annemle hiç anlaşamayan, babası sosyal fobik olan, umursamaz ve zaman zaman çıkarcı bir aileye sahip bir insanım. Bütün yaşantım türlü sorunlarla ve şu evden bi gitseydim dualarıyla geçti. Evden gittiğim için pişman değilim, şimdi ziyarete gittiğimde 2 gün misafirlikten sonra 3. gün yine aynı sorunları yaşıyorum ama bazı şeyleri de yeni anlıyorum.​
O anlaşamadığım ailemi bile en iyi kocaya, arkadaşa tercih ederim. Başkalarının sırf canımı yakmak amacıyla bir şeyler yapabilme ihtimali varken ailemin yoktur. Ucu bana dokunur belki ama asla "şunun canını sıkayım" değildir düşünceleri.

Yavrucum 17 sinde genellikle herkes böyle düşünür.bende ailemle anlasamaz onlardan çok uzakta yaşama hayalleri kurardim.farkli olduğumuzu düşünürdüm.uzakta yaşıyorum ve artık böyle düşünmüyorum.anneyim kızım için endişe ettiğimde ve onu sinirladigimda daha 8 yaşında olmasına karşın bana duvarlarını örüp birey olduğunu gösteriyor ve hemen kendime dönüp bakıyorum anneme benzedigimi düşünüyorum.o çok kizdigim anneme.koruma iç güdüsü ve sevgimle.onu anlamiyormusum sadece sevmek ve korumak istiyormuş ve ben onlara kiziyormusum.yani onlar kötü değil ailen.çok klişe olacak ama anne olmadan anneni anlamicaksin maalesef

canim benim yasim 28 ve ben halen senin sikayet ettigin gibi yasiyorum...
çalistigim zaman rahatim ama evde oldugum zaman, depresif bi moddayim.. bende sikayet ediyorum ama yapacak birsey yok...! annemle zit karakterlere sahibiz... arkadaslarimla bile görüstügümde yer yer gizliyorum ailemden... sonra söylüyorum gerek duyarsam! arkadasina da gelince, herkesin inanisi inanmayisi kendine... ama fikrimce ya kazanmaya çalis yada tamamen uzak dur öyle insanlardan... seninde düsünce yapini bozabilir, imanini sarsabilir...!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…