Ailemi tamamen sildim ama sizce ?

Şimdi bence hic biri ile görüşmüyorum demek eşinin ailesine şöyle bir hak verir. En ufak bir sıkıntıda "sen zaten problemlisin" derler.
Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak lazım . Bence o kardeşiniz ve esi ile arayı sağlam tutun.
Artık o bana bunu yaptı bu bana bunu yaptı dan sıyrılın . Herkes adaleti kendi çıkarına uygun olarak belirliyor
Çok haklısınız duruma bakacağım

Kendine ne kadar güveniyorsun?
Bir kapıya güvenip diğer kapıyı sertçe kapatmak seni zarara uğratır.
Bugün ailene koyduğun tepkiyi yarın eşine ve ailesine koyabilecek gücün varsa canın nasıl isterse öyle davran.
Lakin buradan güçlü görünmüyorsunuz.
Psikolojin bozuk belli.
Acil psikolojik destek almalısınız.

Konu sahibi arkadaşım, ailenle görüşmüyorsan ya da görüşmek istemiyorsan bunun için kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kayınvaliden sorduğunda ya aramız limoni ya da işleri vardı vs. diye bir şeyler söyleyebilirsin. Bu arada konundaki bütün yorumları okudum sana psikiyatriye git diyen arkadaşlara çok sinirlenmişsin, bu kadar kızmana gerek yok. Bazen insan gerçekten ihtiyaç duyar yaşadıkları şeyler ağır gelir insana. Zamanında bende yaşadım ve psikiyatriye gittim de. Ailenle yaşadığın sorunları ister istemez kafana takıyorsundur ve bu da seni bunaltıyordur. Rahatlamak adına bir psikologla dahi görüşebilirsiniz size iyi gelecektir emin olun.

Ben size ne sordum ne cevap yazmışsınız
Konunuzda sorunuza cevaben,kv ya da eşimin yakınlarıyla bu durumu asla paylaşmazdım ,en nihayetinde iyisiyle,kötüsüyle aileniz ve sadece sizi ilgilendirir durum!Eşinizin ailesinin bu durumu bilmesi avantaj olurmu sanmam,tam tersi başa kalkabilirler,hassas bir zamanınızda!,yada en ufak bir ima bile sizi üzebilir!Daha yakın olduğunuz kızkardeşiniz gelirse kimsenin bişey anlayacağını da sanmıyorum!

Canim düzelme ihtimalleri artık yok çünkü çok denedim olmuyor diğer dediğin çok çok mantıklı geldi burda sadece elestri yapmak için konuşanlardan bekledigimde böyle çıkış yolu fikir alışverişi ama herkes kendi düzeyinde konuşuyor teşekkür ederim sizin dediğiniz gibi yapabilirim ama bir sorun var doğum yapacağım tarihi bilmiyorlar farklı bir tarih biliyorlardı doktor değiştirdik onlara haber veremem ki bu onlara tekrar taviz vereceğim anlamına gelir bu konu biraz sıkıntılı iste
Bir kardesin ve enistenden bahsettin ya onunla telefonda gorusurken soylersin dogum tarihini gelirlerse gelirler gelmezlersede kayinvalideye bir bahane uydurursun ailem doguma gelecekti ama .... oldu o yuzden gelemediler dersin. Artik biri mi vefat eder biri kaz mi gecirir orasina sen karar verirsin. Bu arada dogum ne zaman bir de kiz kardesin sana destek oluyir mu oluyorsa ailenin gelip gelmeyecegini sordurup ona gore onlem alirsin.
(Bu arada tum bu sikintilar yuzunden bebegine kavusacagin o ozel anin tadini cikarmayi ihmal etme dunyanin en guzel seyi anne olmak. Bazi seyleri arkaya at ve bebegini dusun. En kotu ihtimal kayinvalide sorarsa annne suan bu konuyu konusmak istemiyorum lutfen daha sonra anlatayim sana dersin tabi bu en son care olmali.)

Kendine ne kadar güveniyorsun?
Bir kapıya güvenip diğer kapıyı sertçe kapatmak seni zarara uğratır.
Bugün ailene koyduğun tepkiyi yarın eşine ve ailesine koyabilecek gücün varsa canın nasıl isterse öyle davran.
Lakin buradan güçlü görünmüyorsunuz.
Psikolojin bozuk belli.
Acil psikolojik destek almalısınız.
Bu elestri odaklı hatta yorumuna daha nce cevap vermediklerimden biri de sizsiniz gelin beraber gidelim destek almaya ayrıca evet kendime çok güveniyorum her açıdan ben kapı kapatmiyorum hep taviz verdim artık vermeyecegimi söylüyorum ki kapıyı kapatanda ben degilim madem çocuk yapılıyor eşit davranilmak zorunda sizinle de polemiğe girmeyeceğim yine de yorumunuz için de teşekkür ederim

Konunuzda sorunuza cevaben,kv ya da eşimin yakınlarıyla bu durumu asla paylaşmazdım ,en nihayetinde iyisiyle,kötüsüyle aileniz ve sadece sizi ilgilendirir durum!Eşinizin ailesinin bu durumu bilmesi avantaj olurmu sanmam,tam tersi başa kalkabilirler,hassas bir zamanınızda!,yada en ufak bir ima bile sizi üzebilir!Daha yakın olduğunuz kızkardeşiniz gelirse kimsenin bişey anlayacağını da sanmıyorum!
Bu da bir alternatif olabilir teşekkür ederim bunu da düşüneceğim

Haber vermek onlara yine taviz vermek demek olacak ki onlar benim hiçbir konuda yanımda olmadılar bu yuzden neden haber verecem ki artık eşimin tepkisi de olacak her seferinde affedip yumusuyorsun diyor yelkenleri hemen suya indiriyorsun diyor ki hakli

Bilemiyorum. Ne olursa olsun erkekler ailelerinin asla elestirilmelerine izin vermiyorlar. " Onlar benim ailem " deyip çıkıyor işin içinden.

Kv.nizle aranız nasıl bilmiyorum ancak ona bunu hissettirmeyin.
Olurda anlarsa ,bu aralar biraz sikintiliyiz dersiniz.
Ailenizi yok saymayin. Ne olacağı belli olmaz.Yeri geliyor , 20 yıllık es yok sayabiliyor sizi.

Mantıklı so
Bir kardesin ve enistenden bahsettin ya onunla telefonda gorusurken soylersin dogum tarihini gelirlerse gelirler gelmezlersede kayinvalideye bir bahane uydurursun ailem doguma gelecekti ama .... oldu o yuzden gelemediler dersin. Artik biri mi vefat eder biri kaz mi gecirir orasina sen karar verirsin. Bu arada dogum ne zaman bir de kiz kardesin sana destek oluyir mu oluyorsa ailenin gelip gelmeyecegini sordurup ona gore onlem alirsin.
(Bu arada tum bu sikintilar yuzunden bebegine kavusacagin o ozel anin tadini cikarmayi ihmal etme dunyanin en guzel seyi anne olmak. Bazi seyleri arkaya at ve bebegini dusun. En kotu ihtimal kayinvalide sorarsa annne suan bu konuyu konusmak istemiyorum lutfen daha sonra anlatayim sana dersin tabi bu en son care olmali.)
Mantıklı sozleriniz için teşekkür ederim evet bu sekilde uygun gibi sağolun

Bilemiyorum. Ne olursa olsun erkekler ailelerinin asla elestirilmelerine izin vermiyorlar. " Onlar benim ailem " deyip çıkıyor işin içinden.

Kv.nizle aranız nasıl bilmiyorum ancak ona bunu hissettirmeyin.
Olurda anlarsa ,bu aralar biraz sikintiliyiz dersiniz.
Ailenizi yok saymayin. Ne olacağı belli olmaz.Yeri geliyor , 20 yıllık es yok sayabiliyor sizi.
Haklısınız teşekkürler

Bence ailen doguma gelmek isterse gelsin. Ama icine sinmeyecekse yaninda kalmalarina izin verme. Ailene tamamen sirt cevirme derim. Dunya hali. Yine basina bi is gelse ailen kosup gelir diye dusunuyorum. Olaylarim aslini bilmedigimden

Konu sahibi arkadaşım, ailenle görüşmüyorsan ya da görüşmek istemiyorsan bunun için kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kayınvaliden sorduğunda ya aramız limoni ya da işleri vardı vs. diye bir şeyler söyleyebilirsin. Bu arada konundaki bütün yorumları okudum sana psikiyatriye git diyen arkadaşlara çok sinirlenmişsin, bu kadar kızmana gerek yok. Bazen insan gerçekten ihtiyaç duyar yaşadıkları şeyler ağır gelir insana. Zamanında bende yaşadım ve psikiyatriye gittim de. Ailenle yaşadığın sorunları ister istemez kafana takıyorsundur ve bu da seni bunaltıyordur. Rahatlamak adına bir psikologla dahi görüşebilirsiniz size iyi gelecektir emin olun.
Teşekkür ederim bana iyi gelecek tek şey onlarla gorusmemek elestri de destek alanlara kızmak da bilir bilmez diğer konularla aynı şeyi soruyirsun vs diyen ve bu sekilde destek al diyen kişiler tabiki destek almakta kızacak birsey yok suan zaten 8 aylik hamileyim gitmekte bir fayda olmayacak artı yanlis olduğunu tabiki dusunmuyirum aksine her insanın ihtiyacı olduğunu dusunenlerdenim ! Zira zamanında ilk çocuğum vefaat ettiğinde gitmiştim gayet faydası var ancak su aşamada gitmek mantıksız hamile iken ilac vs kullanamam bundan farkli bir sey yani terapi tarzi birsey de suan için mümkün değil gördüğünüz üzerine normal elestri yapanlara diyecek lafım yok sizsizin gibi fakat düz mantıkla empati kurmadan elestri yapmak için yapanlara tepki vermek gayet doğal

Bu elestri odaklı hatta yorumuna daha nce cevap vermediklerimden biri de sizsiniz gelin beraber gidelim destek almaya ayrıca evet kendime çok güveniyorum her açıdan ben kapı kapatmiyorum hep taviz verdim artık vermeyecegimi söylüyorum ki kapıyı kapatanda ben degilim madem çocuk yapılıyor eşit davranilmak zorunda sizinle de polemiğe girmeyeceğim yine de yorumunuz için de teşekkür ederim

Daha önceki konularına yorum yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum :KK53:
Psikolojik destek almak kötü bir şey değil, belirtmek isterim.
Güzel bir yorum yaptığımı düşünmüştüm halbuki.:dondurma:
Satırlarınızdan yansıyan ruh haliniz objektif olmanızı engelliyor.
Destek almanızı tavsiye etmemizin altındaki neden ise; sorunlarınıza daha berrak bir bakış açısı yakalamanız gerektiğine olan inancımız.

Benim demek istediğim şu idi:
Yarın eşinin sana kötü davranmayacağı kesin mi ?
Ailen sana göre sana kötü davranıyorsa, ailen bile sana kötü davranırken eşin ve özellikle ailesinin sana kötü davranmasının önüne geçecek bir duruşun, gücün, maddi gelirin var mı ?
Gerektiğinde kocana "bye bye" diyebilecek misin ?
Gerektiğinde kocana ailesini istemediğini görüşmek istemediğini dile getirebilecek misin?
Bebeğine her daim iyi bakabilecek misin?
Kimsen olmazsa bile dik durabilecek misin?
Cevaplar evet ise o zaman hiç durma; yak gemileri.
Cevabın hayır ise tavsiyelerim:
Ailenle görüşeceksin ama sınırlı. Taviz verme sen talepkar ol.
Eşinin ailesine bir şey yansıtmayacaksın. Kimseye laf vermeyeceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ailen doguma gelmek isterse gelsin. Ama icine sinmeyecekse yaninda kalmalarina izin verme. Ailene tamamen sirt cevirme derim. Dunya hali. Yine basina bi is gelse ailen kosup gelir diye dusunuyorum. Olaylarim aslini bilmedigimden
Canim @umuts76 a ozetlemistim yorumlarda olayları oraya bak istersen dediklerinde evet haklı ama su saatten sonra olmaz çünkü hiç olmayacak şeyler yaptılar küçük kızlarının aklıyla hareket edip oglanlarını üzerime sürdüler bu saatten sonra ben onlara ne ölüme ne ölüye dedim

Daha önceki konularına yorum yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum :KK53:
Psikolojik destek almak kötü bir değil, belirtmek isterim.
Güzel bir yorum yaptığımı düşünmüştüm halbuki.:dondurma:
Satırlarınızdan yansıyan ruh haliniz objektif olmanızı engelliyor.
Destek almanızı tavsiye etmemizin altındaki neden ise; sorunlarınıza daha berrak bir bakış açısı yakalamanız gerektiğine olan inancımız.

Benim demek istediğim şu idi:
Yarın eşinin sana kötü davranmayacağı kesin mi ?
Ailen sana göre sana kötü davranıyorsa, ailen bile sana kötü davranırken eşin ve özellikle ailesinin sana kötü davranmasının önüne geçecek bir duruşun, gücün, maddi gelirin var mı ?
Gerektiğinde kocana bye bye diyebilecek misin ?
Gerektiğinde kocana ailesini istemediğini görüşmek istemediğini dile getirebilecek misin?
Bebeğine her daim iyi bakabilecek misin?
Kimsen olmazsa bile dik durabilecek misin?
Cevaplar evet ise o zaman hiç durma; yak gemileri.
Cevabın hayır ise tavsiyelerim:
Ailenle görüşeceksin ama sınırlı. Taviz verme sen talepkar ol.
Eşinin ailesine bir şey yansıtmayacaksın. Kimseye laf vermeyeceksin.
Son cevabım evet ekonomik bir sıkıntım yok.

Bence senin bebeğine doğumun milat olsun kötü gününde sana ne kadar yakın olduklarını sen tart biç
sonra baktın doğum sonrası yine yanında olmamak için bahane üretiyorlar hepsini defterinden sil iyi gününde herkes herkese dost
aileni bunun tanımış olursun süreklide suçlamana haklılık payın olur kaynananda sana hak verir aileninde o kadar değeri olur kendi değerleri kendiler yok etmiş olur sen sakinliğini ve sabrını koru o zamana kadar ama tabi hiç bir konuda ailene güvenme , kötü günlerindede sen gitmezsin ailede olsa herkes ederi kadar ,seni aptal ve salak yerlere koymalarına bir nokta olur

Yani
He bu arada doktora ihtiyacın var ya hani istersen beraber gidebiliriz, teklifini kabul ediyorum :KK200:
O kadar şeyden bunu mu aldınız siz yüzeysel okudunuz belliki ben 8 aylik hamileyim ve ayıp ve yanlis ta bulmuyorumm her insanin ihtiyacı var desteğe ama su aşamada hamileyken gidilmez keske yorum yapmak için sadece okuyacaginiza düzgün okusaydinuz bunu yorumlamazdiniz bile

Back
X