Ailemi yemege goturmek yanlış mi

Merhabalar. Bizim daha önce gittiğimiz bir otel vardı. Çok güzel yürüyüş parkuru vs var. Memnun kalmıştık.
Eşimle yemeğe gidelim diye konusmustuk. Bugün aklıma geldi işteyken onu aradım otele yemeğe gidebilim mi dedim istersen annemle kardeşim de gelsin dedim. Ben öyle der demez yok seninle gidecektim de onlarla nasıl gidicz para yok bende (kisı başı yemek 85 tl fln) hem niye biz götürüyoruz onları ablanlar götürmüyor bir yere onlar götürsün. Ben dedim annem kendi parasını verir zten vermese de ben de para var. Ama bu hâlâ bana kızıyor sayıyor da sayıyor. Benim de gözüm doldu konuşamadım kapattım. Eve geldim gitmedik zten.
Babam öyle çok gezen biri değil. Kardesimin bedensel rahatsızlığı var.Biryere gitmesine engel değil. Ben hem annem hem kardeism için bir güzellik yapmak istemiştim.. Zaten 3 günlük dünya. Bu gün var yarın yoklar yarin bir gün istesem de olmayacaklar belki yanimda. Annemin yildan yıla yaşlandığını fark ediyorum artık üzülüyorum da.
iyilik yapmak istemek suç mu?
Ablanlar götürsün diyor onlar daha önce izinleri vardı şu an izinleri yok daha önceden onlar da goturuyordu zten.

Bu arada eşimin anne babası daha onbizim yaşadığımız yere geldi. Eşim onlar köyde yaşıyor dedi diye biz onları tiyatroya sinemaya yemeğe götürdük hep. Ben sorun yapmadım..
Not koronavirusten bağımsız ( virüs var gitmeyin tarzı) yazarsanız sevinirim..kalabalık olmayan bir yer ve bikac saat durup gelecektik.
Anladığım kadarıyla siz çalışan kendi paranızı kazanan bir kadınsınız..eşiniz size böyle deme hakkına hiçbir şekilde sahip değil.. Bana eşim bunu demiş olsa yani sırf sorun parayı yapsa yıllarca o bana baktı arada bir küçük jestler bende anneme kardeşime babama yapmak istiyorum ve de yapıcam.. Ablam abim kardeşim her neyse onlar yapsın ya da yapmasın ben yapmak istiyorum benim içimden geliyor yapacağım kendimi de onları da mutlu edeceğim derdim..istemiyorsan gelmek zorunda da değilsin derdim.. Annem zaten kendi parasını verir gibi bir açıklama bile yapmazdım yani ayrıca verse bile verdirtmezdim o ayrı mesele.. Yaa çok çirkin geliyor bana bu eşlerin ailelere birşey yapmaya gelince paranın lafını etmeleri.. Bizlerin nerelerden geldiğimizi unutuyorlar galiba arada inanılmaz geliyor bana.. Şunu da söyleyeyim maddi olarak zor zamanlar geçirirsiniz o paraya ihtiyacın varken bunu söylersin de kocan sana uygun bir uslupla reddeterse hak verebilirim ama bir kere söylenmesi o niye götürmüyor bu niye götürmüyor falan diye laf yapmasında hata var.. Kardeşlerimiz annelerimizi babalarımızı Allah korusun onlar muhtaçken kapıya atsalar onlar niye bakmıyor biz bakıyoruz mu dicez?? Kendi annesi babası olunca ama hiç sorun olmuyormuş ayıp yahu..

Ben olsam

Eşinizden bu cevabı aldığınızda ona ihtiyacım olmadığını belirtip kendi ailemi yemeğe çıkarırdım ve tabiki onsuz.
Ve bundan sonrası için onun ailesiyle ilgili olan bu tarz gezmelere katılmazdım.

QUOTE="Manolya--, post: 65045645, member: 747089"]
Merhabalar. Bizim daha önce gittiğimiz bir otel vardı. Çok güzel yürüyüş parkuru vs var. Memnun kalmıştık.
Eşimle yemeğe gidelim diye konusmustuk. Bugün aklıma geldi işteyken onu aradım otele yemeğe gidebilim mi dedim istersen annemle kardeşim de gelsin dedim. Ben öyle der demez yok seninle gidecektim de onlarla nasıl gidicz para yok bende (kisı başı yemek 85 tl fln) hem niye biz götürüyoruz onları ablanlar götürmüyor bir yere onlar götürsün. Ben dedim annem kendi parasını verir zten vermese de ben de para var. Ama bu hâlâ bana kızıyor sayıyor da sayıyor. Benim de gözüm doldu konuşamadım kapattım. Eve geldim gitmedik zten.
Babam öyle çok gezen biri değil. Kardesimin bedensel rahatsızlığı var.Biryere gitmesine engel değil. Ben hem annem hem kardeism için bir güzellik yapmak istemiştim.. Zaten 3 günlük dünya. Bu gün var yarın yoklar yarin bir gün istesem de olmayacaklar belki yanimda. Annemin yildan yıla yaşlandığını fark ediyorum artık üzülüyorum da.
iyilik yapmak istemek suç mu?
Ablanlar götürsün diyor onlar daha önce izinleri vardı şu an izinleri yok daha önceden onlar da goturuyordu zten.

Bu arada eşimin anne babası daha onbizim yaşadığımız yere geldi. Eşim onlar köyde yaşıyor dedi diye biz onları tiyatroya sinemaya yemeğe götürdük hep. Ben sorun yapmadım..
Not koronavirusten bağımsız ( virüs var gitmeyin tarzı) yazarsanız sevinirim..kalabalık olmayan bir yer ve bikac saat durup gelecektik.
[/QUOTE]

Ya böyle şeyler bana çok garip geliyor. H.sonu annemin ailesinin-yani dedemlerin- olduğu yakın bir yere gideceğiz iki günlüğüne. Anneme söyledim beni de götürün dedi. Yarın onu alıp geleceğim cuma yola çıkacağız. Eşime sadece yarın annemi alıp geleceğim dedim otobüse binmesin. Ki benzin parası 85 liradan baya fazla tutuyor. Bir de bunun geri bırakması var. Sadece haber verdim yani izin değil. Hicbir şey de diyemez yani..normalde de demez de. Ben bunu tabii o harika eşim var diye anlatmadım olması gereken bu. Sizinkinde bir sorun var yani. Ben ne iyi ya diye bakmıyorum benimkine. Yeri geldi anlattım. Bir de burda insanlar yazıyor erkek karısına bakmak zorunda kadın çalışmak zorunda degol falan. Eee o zaman ben çalışıyorsam kendi param komple bana kalmalı istediğimi yapmalıyım o zaman niye eşime soruyorum? 5bin lirayı istediğim.gibi harcarım eşimin de gıkı çıkmaz kendi kazandığı ile evi döndürsun.

Senin nezdinde bütün hanımlara söyleyeyim...

Kızlar ehliyetinizi 18 e girince mutlaka alın, yazın çalışın para kazanın ve o parayla gidip ehliyet alin... Evlenmeden arabanızı da alın. Çünkü araba kadın için çok büyük bir özgürlük...
Yemeyin içmeyin bekarken bı araba kesinlikle alın... (Yani evlenmeden önce işiniz de olsun 😊)
Nasıl alsınlar en dandik araba bile 50 bin o da en dandiği yani

Maas alacagim yemege annemi goturmeye kalktigimda esim surat yapip birde yemek paralarini dert edecek bende onlar öder diyecegim kendikini ve bu kirk yilda bir olacak.
Ertesi gün taksiyle gotururum bir yere gene götürürüm. Kendi ailesine baklava börek sizinkine kuru ekmek. Bu sözlere maasim olmasada gelmem kavga çıkartırım
Olayda samimi oldugunu bilsen bir sey demezsin ama bu ayrimcilik

Şimdi eşinizin tavrıda sizin tavrınizda yanlışesinle başbasa gidin hiç katmasaydın aileni daha sonrada bir eşine annemleride bir gün göturelim onlarada değişiklik olur bütçemizi ayarlayalımda diyebilirdiniz
Eşinizde canım bu sefer başbaşa gidelim şu aralar uygun değilim bi daha ki seferede onlarla gidelim diyebilirdi siz ısrar etmişsiniz eşiniz istememiş gereksiz tatsızlık olmuş

Yapılmış plana başkasını dahil etmeyi sevmem.
Onlarla ayrı bir gün plan yapabilirdiniz.
Tepki değişmezdi diyorsanız eşiniz çok ayıp ediyor.

Eşin çok terbiyesiz ve kıyımsız. Aileni götür ama eşini çağırma. Ben kendim yemem aileme yediririm eşim de böyle bısey söylerse onu ağzına tükürürüm.

yemege götürmemek için para mı yok..
bari ailesine yardim etmesin kısa ve net.

Calısan bı bayan olmasan bu lafın uzerıne bı ıs bulup calısmalısın dıcektım ama zaten calısıyormususn ve masında aılenı yemege goturemeyecek kadar dusuk bı maas degıl onun aılesını heryere gotur ama senınkıne gelınce laf yapsın. Bu laflatın sebebı sensın bence ona haddını bıldır bence boran once sen calısıp kazanıyorsan paranı nerede kımle harcayacagına sen karar verırsın.
Taksıyle gıderım yınede gıderım oraya sırf gıcıklıga yıne gıderım. Benım esım karsı cıktıgı konularda dınelersem daha fazlasını yapar dınlemezde tamam sen kal ben gıdıyorum deyıp onu umursamadan yapınca vay beee nasılda atar yaptı modunda bır sonrakı sefere hıc ıtıraz etmeden yanımda olur. Erkeklere karsı pasıf kaldınmı fazlasını ısterler yapma.

ayyy kızlar çok canım sıkkın

eşimle geçen konuştuk şehir dışında çok sevdiğim bir yer otel ama biz yemeğe gidiyoruz oraya

eşim dedi ki yine gidelim olur vs diye konuştuk ama daha gününü belirlememiştik

dün aradı bu haftasonu gidelim de annem ve kardeşim de gelsin dedi

başımdan aşağı kaynar sular döküldü

biz ikimiz gidecektik ama

her şeye annesini ve kardeşini de dahil ediyor, neymiş annesi ve kardeşi bir yere çıkamıyormuş

ben de dedim ki kaynım götürsün onları dedim bana kızdı

bu benim annem, onlarla mı ölçülecek dedi

paramız da az dedim

bende para var dedi çalışıyorum kazanıyorum anneme 85 TL mi veremeyeceğim diye kızdı

hem neymiş annesi de ödermiş kendi parasını

sanki konu para, biz baş başa bir şey yapamayacak mıyız

asıl derdi de şu

geçen annemler geldi köyden

ben de onlar büyük şehir bilmiyor ömrü hayatlarında buraları da öğrensinler diye tiyatroya, sinemaya, yemeğe götürdüm

o bir şey demedi geldi bizimle

ama şimdi nispet yapıyor, hemen onun ailesi de bir yere götürülecek

biz baş başa kalamayacak mıyız

eltim ve eşi hiç kv hele hele de kardeşini yanlarına almıyor ama biz niye gidelim ki

hem belki gece de kalırdık ama kv ve kardeşi gelince onlara uygun saatte dönmek lazım

ben eşimle baş başa el ele yürüyüş yolunda yürüyecektim ama kv ve kardeşi olunca bunlar da olmaz

hatta onlar kendi aralarında konuşur ben dışarıda kalırım

ne yapacağım ki ben şimdi

Esiniz densizin teki,kendi ailesine gelince harcasin,sizin ailenize yok,maasinizi kendinize saklayin,elinizi cekin ,

Beş bin civarı maaş alan bir kadının kişi başı 85 lira için kocasından azar işitmesi, küçümsenmesi..
Gerçekten çok üzücü .
Ev kredisi ödemeye,kocanin karnini doyurmaya, kayın ailene para göndermeye mi kazanıyorsun onca parayi? Kendin için harcayacak birkaç yüz liran bile yok mu?
Malesef ülkede çoğu çalışan kadının durumu bu
Kadın kocasının ailesini bir yere götürmek istemese olabildiğince kötü bir şekilde karşılık alır.
Benim param sen ne karışıyorsun denir üstüne dünyanın lafını ve suratını yerdi.

Back
X