Ailemin benimle derdi ne ben anlamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailen nankörmüş.Sen evin kulkedisiymissin hala da öylesin onların gözünde.
Her evde dışlanan bir evlat oluyor genelde. Sizde de piyango sana çıkmış, geçmişler olsun.
Benim erkek kardeşim de var yeni dükkan açtı o da evlenmek istiyor Babam izin vermiyor borç var diye :/ niye çünkü benim kardeşim abisinin karısının istediği 20 binlik mobilya borcunu ödeyecek :/

Canım kız tarafı başta kabul etti şöyle birşey var bütün borcu Babam ödeyecek 250.000 tl ev borcu var birde üstüne düğün borcu yüklendi kız tarafı şimdi de hayır alamazsınız parayı diyor benin zavallı abim halen ağzını açıp bir laf edememiyor hayır diyemiyor.
Yok artık 250 bin üstüne 60-70 bin'i babanız mı ödeyecekti??? E düğünden ne kadar gelebilir ki en fazla?
Onlar da yağlı kapıyı bulmuş valla vermeyiz de derler her şeyi de derler.
İstiyorlarsa girsinler borca, siz kötü olursunuz laf etseniz
Ama konular çok karışık, bu yüzden sizi sevmediklerini düşünmeyin
Gerginler şuan, öyle düşünün.

Yok artık 250 bin üstüne 60-70 bin'i babanız mı ödeyecekti??? E düğünden ne kadar gelebilir ki en fazla?
Onlar da yağlı kapıyı bulmuş valla vermeyiz de derler her şeyi de derler.
İstiyorlarsa girsinler borca, siz kötü olursunuz laf etseniz
Ama konular çok karışık, bu yüzden sizi sevmediklerini düşünmeyin
Gerginler şuan, öyle düşünün.
Ben en başta dedim söyledim herşeye okur demeyin dedim sürekli terslediler az önce eşime demiş Babam gittim kavga ettim en sonunda demiş madem parayı almama karsilar o zaman herşey onların olsun düğünden sonra koyarım önlerine borç listesini onlar sağ ben selamet derim demiş eşime. Ben başından beri kabul etmeyin demiştim şimdi ceremesini çekiyorlar beni de arada harcıyorlar

Tam tersine kız ailesi evlendirince daha çok sahip çıkıyor gördüğüm bildiğim bu
sizin evliliğinizi aileniz onaylamadı mı yada ailenizle başka bir probleminiz oldu mu ?

Tam tersine kız ailesi evlendirince daha çok sahip çıkıyor gördüğüm bildiğim bu
sizin evliliğinizi aileniz onaylamadı mı yada ailenizle başka bir probleminiz oldu mu ?
Hayır canım ailemin onayını aldım ve eşimi seviyor ailem. İnanın şu düğün olayı olana kadar ailemle ufak tefek sürtüşmeler dışında tartismalarimiz olmadı

Hayır canım ailemin onayını aldım ve eşimi seviyor ailem. İnanın şu düğün olayı olana kadar ailemle ufak tefek sürtüşmeler dışında tartismalarimiz olmadı
Benim de abim benden sonra evlendi bir sorun yaşamadık sizin aileniz biraz stresli olduğu için nazı size geçmiştir düğün sonrası geçer inşallah

Benim de abim benden sonra evlendi bir sorun yaşamadık sizin aileniz biraz stresli olduğu için nazı size geçmiştir düğün sonrası geçer inşallah
Bilmiyorum ya kalp cam gibidir kırılırsa tekrar eskisi gibi olmaz derler. Belki yapılanlar denilenler unutulur gider ama benim kalp kırıklığım hep kalacak içimde :KK43:

Son düzenleme:
Bilmiyorum ya kalk cam gibidir kırılırsa tekrar eskisi gibi olmaz derler. Belki yapılanlar denilenler unutulur gider ama benim kalp kırıklığım hep kalacak içimde :KK43:
Üzülme düzelir inşallah zaman herşeyin ilacı sonuçta onlar senin canın hayırlısıyla bir an önce olup biter umarım

Acaba düğün stresi olabilir mı? Öyle zamanlarda insanlar gerilebilir. Bizim evde kavga çıkmıştı :KK11:

Ya inanın yarın bi bitsin hiç kimseyle bir süre görüşmek istemiyorum :/ ben babama soruyorum niye böylesiniz diyorum kızım abin çok zorluk çekti hep ezildi vs diyor bi abime bakıyorum bir kendime o zaman ben öleyim diyorum :KK43:

Abim üniversite mezunu ben lise, abim 27 yaşında bu yaa kadar eve toplasan 2 3 bin katkısı olmuştur ben 23 yaşında evlendim 12 yaşımdan beri çalıştım her ay kuruşuna kadar aileme verdim. Babam diyor ki işte evleniyor bütün parayı ben veriyorum ya eziliyor eeee napayim adam üni mezunu baba parasıyla evleniyor diye oturup ağlayayım mi diyorum içimden ama suratına desem evden kovarlar galiba beni..
Hahah aman deme sakın.

Çok haklısınız boşver gelinden kazık yiyince kıymetini anlarlar

Acaba düğün stresi olabilir mı? Öyle zamanlarda insanlar gerilebilir. Bizim evde kavga çıkmıştı :KK11:
Bizim evde değil ama korkum düğünde kavga çıkacak diye karşı tarafla da baya ipler gerildi şu para olayı yüzünden. Başından beni dinlemediler kaç defa dedim babama bırak borcu abim ödesin yok ben yardım ederim dedi ne bilsin kız tarafı aç gözlü :/ 20 binlik mobilyalar havada uçuştu bu adam baştan söylemişti oysa ki çok borcum var diye mecbursun dediler kabul etmeyin dedim dinlemediler yine lafları boğazıma dizidiler eşimin yanında beni sürekli azarladılar sen karışma dediler ama ben üzüldüm en çok kardeşime sonra babama. Şimdi kız tarafı bütün takılara göz dikti düğün öncesi Babam kız tarafıyla tartıştı vs yani benim zamanında yapmayın dediklerime karşı çıktılar şimdi yapmasaydık diyorlar.

O yüzden belki benden çıkartıyorlar öfkelerini. Ben yoruldum ama 5 aydır burnumdan getirdiler benim :(

Babam borca karşılık takılan paraları istedi sadece altınlar onların olsun dedi kız tarafı parayı da gelinle damadın olsun dedi yine birşey diyemedi abin bunları yapmayın dediğim için herkes iyi ben kötü oldum :/
Sorunun temeli bu sanirim.. Karışmayın..! Zaten onun icin tersliyorlar sizi.. Abinizle kendiniz cok mu kiyasliyor ve ona yapilanlari surekli fazla bulup elestriyor musunuz. Size fikrinizi soylememeniz icin fevri davraniyor olabilirler mi?

Aa dertleri neymiş ki?

Halbuki kız evladı evlenince daha değerli oluyor.

Düğün bitince anne ve babanla açık açık konuş bir de eşinin yanında yapmaları çok ayıp yaa.

Bizim evde değil ama korkum düğünde kavga çıkacak diye karşı tarafla da baya ipler gerildi şu para olayı yüzünden. Başından beni dinlemediler kaç defa dedim babama bırak borcu abim ödesin yok ben yardım ederim dedi ne bilsin kız tarafı aç gözlü :/ 20 binlik mobilyalar havada uçuştu bu adam baştan söylemişti oysa ki çok borcum var diye mecbursun dediler kabul etmeyin dedim dinlemediler yine lafları boğazıma dizidiler eşimin yanında beni sürekli azarladılar sen karışma dediler ama ben üzüldüm en çok kardeşime sonra babama. Şimdi kız tarafı bütün takılara göz dikti düğün öncesi Babam kız tarafıyla tartıştı vs yani benim zamanında yapmayın dediklerime karşı çıktılar şimdi yapmasaydık diyorlar.

O yüzden belki benden çıkartıyorlar öfkelerini. Ben yoruldum ama 5 aydır burnumdan getirdiler benim :KK43:
Yani kusura bakmayin da.. Dugun alisverisi konusunda mudahalenizden oldukca rahatsiz olmus ve tepki gostermisler.. Acik acik karisma demisler.. Siz de ustelemissiniz.. Konuyu ilk anlattiginizda sanki A deseniz kiziyorlar B deseniz tersliyorlar gibi anlatmissiniz. Bir de 5 aydir burnumdan getirdiler diyorsunuz. Yani size karsi hep boyle degillermis. Dugun hazirlik surecinde cok mudahil olup bunaltmissiniz ailenizi anlasilan.. Bana yapmadiniz ona yaptiniz diye sitem de etmissinizdir muhtemelen.. Karismayin lutfen.. Babaniz zorlansa da yapmak istiyor belli ki..

Sorunun temeli bu sanirim.. Karışmayın..! Zaten onun icin tersliyorlar sizi.. Abinizle kendiniz cok mu kiyasliyor ve ona yapilanlari surekli fazla bulup elestriyor musunuz. Size fikrinizi soylememeniz icin fevri davraniyor olabilirler mi?
Abimle kendimi kıyaslamiyorum cidden aklımdan bile geçmedi. Abime öfkeliyim çünkü kız tarafını memnun edeceğim diye kendi ailesini ezdi. Bizde kimse senin fikrin ne diye sormaz konusu geçer herkes kendi görüşünü söyler geçerdi. Benim dediklerimin aynısını hatta fazlasini halamlar söyledi onları hiç tersleme azarlama vs olmadı. Ben ailemi düşündüğüm için aslında bu kadar çok fikrimi beyan ettim. Babamın sağlık sorunları var annem desen hasta olmayan bir yani yok tek hayalleri ev almaktı ki aldılar güle güle otursunlar.

Benim abime olan öfkem 1 gr faydası olmadı. Okusun dediler ardında durduk benim kardeşim asker gitti Babam işten çıktı 1 yıl boyunca emekli diye iş bulamadı tek benim maasimla evi donderdik helali hoş olsun.

Ben evlendim şu süslü mutfak esyalarinda gözüm hep kaldı aileme söyledim istedim annem para yok kızım alamam dedim surat astım diye 1 hafta kimse yüzüme bakmadı o zaman evde yoktu borcta yoktu ama lafı yapıldı istedim diye ki onlar taş çatlasın 200 tl tutmazdı. Şimdi müstakbel gelinimiz istedi diye dağ kadar borçları olduğu halde 20 binlik mobilya aldılar. Ben içimden hep kırıldım söylesenize cidden kıyas için demiyorum siz olsanız kırılmaz mısınız

Yani kusura bakmayin da.. Dugun alisverisi konusunda mudahalenizden oldukca rahatsiz olmus ve tepki gostermisler.. Acik acik karisma demisler.. Siz de ustelemissiniz.. Konuyu ilk anlattiginizda sanki A deseniz kiziyorlar B deseniz tersliyorlar gibi anlatmissiniz. Bir de 5 aydir burnumdan getirdiler diyorsunuz. Yani size karsi hep boyle degillermis. Dugun hazirlik surecinde cok mudahil olup bunaltmissiniz ailenizi anlasilan.. Bana yapmadiniz ona yaptiniz diye sitem de etmissinizdir muhtemelen.. Karismayin lutfen.. Babaniz zorlansa da yapmak istiyor belli ki..
Canım ben mobilya alındıktan sonra öğrendim almayın demedim sadece yapma baba sen ödeme dedim madem istediler ödesinler dedim. Belki karışıyor gibi olabilirim ama şöyle düşün bak.

Abim 1500 eşi 500 tl maaş alacak (kuran hocası ikisi). Ev kirası 1500 bağlı oldu yer ödeyecek evin bütün faturaları vs hepsini bağlı oldu yer ödeyecek. Bu 2000 tl onlara yemek giysi vs parası olacak.

Şimdi Babam ve kardeşim ayda 5000 tl ye yakın kredi ödüyorlar eve giren para 6000 civarı belki biraz daha fazla. Abim ve eşi evlerinde keyif sürerken ailem onların borçlarını ödeyecek niye çünkü kız tarafı nakit takılan parayı vermek istemiyor ne kadar tutarsa artık Babam altınları asla almaz sadece nakilleri istedi sonuçta borç onların borcu. Kız tarafı kabul etmiyor ben zamanında dedim yapmayın diye karışmak için değil ama ön gördüğüm için dedim bunu şimdi belki de benim dediklerim çıkıyor diye bu kadar sinirliler bana karşı.

Aa dertleri neymiş ki?

Halbuki kız evladı evlenince daha değerli oluyor.

Düğün bitince anne ve babanla açık açık konuş bir de eşinin yanında yapmaları çok ayıp yaa.
Evet ben bu konu da çok hassasım eşimin yanında beni etmeleri maalesef eşimi ailemden soğuttu önceden güle oynaya giderdik aileme şimdi hiç gitmek istemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X