- 20 Mayıs 2024
- 1.335
- 1.856
- 53
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
Merhaba özet geçmek gerekirse eski konuları hatırlayanlar da çıkacaktır bu konum biraz iç dökme minvalinde olacak. Ailemle sorunların başlangıcı Şubat ayında kız kardeşimin benim ilk kez doğum yapacağım tarihten 15gün öncesine düğün tarihi almasıyla başladı. Bu esnada ben onlardan destek almak için Aralık ayında Türkiye’ye gidip hastaneden doğum paketi satın almıştım (yurtdışında yaşıyorum) kendileri de o tarihlerde düğün yapmayı planladıklarıyla ilgili en ufak bir şey paylaşmadılar. Şubat ayına geldiğimizde olaylar patlak verdi 38 haftalık halimle benim fikrimi sormadan düğün sürecine dahil etme kararı aldılar 3 saatlik yola götürerek ki bilen bilir o aşamada bel ağrıları dayanılmaz oluyor. Katılmayı reddettiğimde kardeşim yanımda kimsenin kalmasına dahil tahammül edemedi bana komşu kadını layık gördü. Annem ve babam büyük olarak ona akıl vermediler süreci yönetemediler bu arada planını önceden yapıp bildirmiş olmasına rağmen suçlu ben oldum. ‘Gelmeseydin’ ‘bebeğin beşiği için evde yer yok’ ‘3 çeşit peynir alıyorum yediğin önünde yemediğin arkanda’ tarzı cümleler de duydum. Bu şekilde gösterdiler hamilelik döneminde ebeveynliklerini. Ben de eşimle konuşarak yaşadığım ülkeye geri dönme kararı aldım bu süreçte çok masrafım oldu. Eşimden binlerce kez Allah razı olsun ev işleri için yardımcı tuttu her randevuya ve gebe okuluna benimle geldi. Şimdi ise doğumuma 3 gün var bu arada ben zaten aileme kırgın ve kızgınım ama onlar da büyüklük bizde kalsın demediler annem şu zamana kadar 1 defa aramadı. Ben aradığımda dalga geçer gibi 36 haftada ne zaman geleceksin sağlık ocağından ebe seni soruyor dedi. Bu arada düğün davetiyesi de göndermediler ne bana ne eşime ve eşim de bu duruma bozuldu açıkça istenmediğini düşündü. Dün akşam ise arayıp doğumdan 20 gün sonra gelmek istiyoruz dediler ben de size kırgınlığım geçmedi dedim babam dalga geçer gibi biz sana kırgın değiliz dedi. Bilmiyorum ben mi fazla alınganım ama bana ayıp eden defalarca bu duruma düşüren sizken bütün olumsuzlukları biz yaşayıp siz gayet güzel eğlencenizi yapıp beni soranlara da kendisi geri döndü derken kırılmış olmamanız tabi doğal. Tarih seçimi için de erkek tarafını sorumlu gösterdiler ama akrabalardan duyduğuma göre damadın aramızda yaşanan sorunlardan bile haberi yok. Gelip burada 20gün sonra tam alıştığım sırada bana yardımcı olacaklarını da düşünmüyorum ben çocuk derdindeyken gezmek isterler oram buram ağrıyor diye yardımcı olmaktan kaçarlar. Doğuma 3 gün kala akıllarına gelen torun sevgisi de samimi gelmiyor ama yine huzurum kaçıyor. Bütün bu olaylar yüzünden hamileliğim stres ve uykusuzlukla geçti yine tüm gece uyuyamadım düşünmekten. Umarım verdiğim kararlardan ilerde pişman olmam. Çok unuttuğum ayrıntılar da var konu içerisinde ama bu yalnız bırakılışın ağırlığını unutup affedemiyorum beklentimi azaltmaya çalışsam da.