• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin çift taraflı davranışları

annelik yolunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
1.335
1.856
53
27
Merhaba özet geçmek gerekirse eski konuları hatırlayanlar da çıkacaktır bu konum biraz iç dökme minvalinde olacak. Ailemle sorunların başlangıcı Şubat ayında kız kardeşimin benim ilk kez doğum yapacağım tarihten 15gün öncesine düğün tarihi almasıyla başladı. Bu esnada ben onlardan destek almak için Aralık ayında Türkiye’ye gidip hastaneden doğum paketi satın almıştım (yurtdışında yaşıyorum) kendileri de o tarihlerde düğün yapmayı planladıklarıyla ilgili en ufak bir şey paylaşmadılar. Şubat ayına geldiğimizde olaylar patlak verdi 38 haftalık halimle benim fikrimi sormadan düğün sürecine dahil etme kararı aldılar 3 saatlik yola götürerek ki bilen bilir o aşamada bel ağrıları dayanılmaz oluyor. Katılmayı reddettiğimde kardeşim yanımda kimsenin kalmasına dahil tahammül edemedi bana komşu kadını layık gördü. Annem ve babam büyük olarak ona akıl vermediler süreci yönetemediler bu arada planını önceden yapıp bildirmiş olmasına rağmen suçlu ben oldum. ‘Gelmeseydin’ ‘bebeğin beşiği için evde yer yok’ ‘3 çeşit peynir alıyorum yediğin önünde yemediğin arkanda’ tarzı cümleler de duydum. Bu şekilde gösterdiler hamilelik döneminde ebeveynliklerini. Ben de eşimle konuşarak yaşadığım ülkeye geri dönme kararı aldım bu süreçte çok masrafım oldu. Eşimden binlerce kez Allah razı olsun ev işleri için yardımcı tuttu her randevuya ve gebe okuluna benimle geldi. Şimdi ise doğumuma 3 gün var bu arada ben zaten aileme kırgın ve kızgınım ama onlar da büyüklük bizde kalsın demediler annem şu zamana kadar 1 defa aramadı. Ben aradığımda dalga geçer gibi 36 haftada ne zaman geleceksin sağlık ocağından ebe seni soruyor dedi. Bu arada düğün davetiyesi de göndermediler ne bana ne eşime ve eşim de bu duruma bozuldu açıkça istenmediğini düşündü. Dün akşam ise arayıp doğumdan 20 gün sonra gelmek istiyoruz dediler ben de size kırgınlığım geçmedi dedim babam dalga geçer gibi biz sana kırgın değiliz dedi. Bilmiyorum ben mi fazla alınganım ama bana ayıp eden defalarca bu duruma düşüren sizken bütün olumsuzlukları biz yaşayıp siz gayet güzel eğlencenizi yapıp beni soranlara da kendisi geri döndü derken kırılmış olmamanız tabi doğal. Tarih seçimi için de erkek tarafını sorumlu gösterdiler ama akrabalardan duyduğuma göre damadın aramızda yaşanan sorunlardan bile haberi yok. Gelip burada 20gün sonra tam alıştığım sırada bana yardımcı olacaklarını da düşünmüyorum ben çocuk derdindeyken gezmek isterler oram buram ağrıyor diye yardımcı olmaktan kaçarlar. Doğuma 3 gün kala akıllarına gelen torun sevgisi de samimi gelmiyor ama yine huzurum kaçıyor. Bütün bu olaylar yüzünden hamileliğim stres ve uykusuzlukla geçti yine tüm gece uyuyamadım düşünmekten. Umarım verdiğim kararlardan ilerde pişman olmam. Çok unuttuğum ayrıntılar da var konu içerisinde ama bu yalnız bırakılışın ağırlığını unutup affedemiyorum beklentimi azaltmaya çalışsam da.

Hatırladım konunuzu.

Tarih olayı çok yanlış, sonra biraz çift taraflı tırmandırmış gibisiniz, aileniz tüy dikmiş en sonunda da.
Düzeltmek içn bir şey de yapmıyorlar adam akıllı.

Ama geleceğiz diyene ısrarla gelme demek sizi daha çok huzursuz etmez mi, bilmiyorum.
Evet ucunda sinir küpü olmak da var.

Söyleyecek bir şey bulamadı, kolay bir doğum diliyorum, sonrasındaysa sağlıklı, bebeğe bol uykulu, size huzurlu günler.

Hatırladım konunuzu.

Tarih olayı çok yanlış, sonra biraz çift taraflı tırmandırmış gibisiniz, aileniz tüy dikmiş en sonunda da.
Düzeltmek içn bir şey de yapmıyorlar adam akıllı.

Ama geleceğiz diyene ısrarla gelme demek sizi daha çok huzursuz etmez mi, bilmiyorum.
Evet ucunda sinir küpü olmak da var.

Söyleyecek bir şey bulamadı, kolay bir doğum diliyorum, sonrasındaysa sağlıklı, bebeğe bol uykulu, size huzurlu günler.
Gerçekten o kadar kırgın olmama rağmen annemi ilk ben aradım o esnada sırf akrabalar yanında olduğu için yalandan ‘ne zaman geleceksin’ diye sordu. Gelmeyeceğimi ve sebebini bildiği halde. Ben yine sancılanıp hastaneye gittiğimde haber verdim bir şey olursa bilmeye hakları var diye. Sonrasında yine bir iki gün nasılsın mesajı atıp düğün zamanı onu bile unuttular. Hani bir arama yapıp ne oldu kızım demediler yine de anne baba diye alttan aldım. Şimdi yine kendilerine göre plan yapıp gelmeye kalkıyorlar 20 gün sonra ben bütün zor durumları geçirmiş olacağım bir de onların istekleriyle daralmak istemiyorum. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. 🌸

Merhaba,
Aileniz durumu yonetememis. Şuan her iki tarafında tam anneye babaya ihtiyaç olduğu zamanlar çakışmış keşke düğün tarihi sana göre planlamış olsaydı... daha iyi olurmuş. Bu konuda neden böyle davrandıklarını sordunuz mu? Aslında siz sormadan açıklama yapmaları lazım fakat problemli olan kardeşiniz gibi görünüyor anne babayı manuple etmişte olabilir... bir soru da siz geri yaşadığınız yere döndükten sonra neden sizi arayıp sormuyorlar kafam oraya takıldı. Hamilesiniz akşam sabah ne olacağı belli değil insan merak eder. Mahcup mu hissetti aramadı nedir yani, ve bu neyin mahcuplugu...

Şuan ne yapmalı açıkça konuşup eteklerdeki taşlar dökülmeli... anne baba da hata yapabilir affedici olamak lazım ama icinizdekileri dökmeden sineye çekerek değil. Anne babanız hatalı davrandığını bilmeli, zaten yaşadıklarınız içinizden çıkmayacak aradan zaman geçse bile bu durumu buruk hatırlayacaksınız. Sonrasında gelişecek konuları da üzgün hatirlamamk için orta yolu bulun bence kendinize de zülm etmeyin,

Her şey yolunda gitmiş olsaydı geldiklerinde de gezmek ihtiyacı olacaktı yine bi yerleri agriyacakti Şuan kızgın olduğunuz için bu istekleri olabilmesi size batıyor ki haklısınız... Gerçekten yardımcı olacaklarsa yardımını esirgemeyeceklerse gelsinler. Onların da canları sağ olsun yokluğu ile imtihan olmakta var hayatta,,, ben açıkçası kardeşinize çok sinir oldum bencil yaklaşmış.

Allah size sağlık sıhhat kolay doğum nasip etsin kus gibi hafifleyin bebeğiniz sağlıkla gelsin uzun ömür akıl fikirle göz aydınlığı olsun size. Yuvaniz şen olsun. Oluruna bakın. Allah eşinize ve size ve sizden gelecek olanlara hayırlı kaderler yazsin.
Sağlıkla olsun amin amin amin...

Merhaba özet geçmek gerekirse eski konuları hatırlayanlar da çıkacaktır bu konum biraz iç dökme minvalinde olacak. Ailemle sorunların başlangıcı Şubat ayında kız kardeşimin benim ilk kez doğum yapacağım tarihten 15gün öncesine düğün tarihi almasıyla başladı. Bu esnada ben onlardan destek almak için Aralık ayında Türkiye’ye gidip hastaneden doğum paketi satın almıştım (yurtdışında yaşıyorum) kendileri de o tarihlerde düğün yapmayı planladıklarıyla ilgili en ufak bir şey paylaşmadılar. Şubat ayına geldiğimizde olaylar patlak verdi 38 haftalık halimle benim fikrimi sormadan düğün sürecine dahil etme kararı aldılar 3 saatlik yola götürerek ki bilen bilir o aşamada bel ağrıları dayanılmaz oluyor. Katılmayı reddettiğimde kardeşim yanımda kimsenin kalmasına dahil tahammül edemedi bana komşu kadını layık gördü. Annem ve babam büyük olarak ona akıl vermediler süreci yönetemediler bu arada planını önceden yapıp bildirmiş olmasına rağmen suçlu ben oldum. ‘Gelmeseydin’ ‘bebeğin beşiği için evde yer yok’ ‘3 çeşit peynir alıyorum yediğin önünde yemediğin arkanda’ tarzı cümleler de duydum. Bu şekilde gösterdiler hamilelik döneminde ebeveynliklerini. Ben de eşimle konuşarak yaşadığım ülkeye geri dönme kararı aldım bu süreçte çok masrafım oldu. Eşimden binlerce kez Allah razı olsun ev işleri için yardımcı tuttu her randevuya ve gebe okuluna benimle geldi. Şimdi ise doğumuma 3 gün var bu arada ben zaten aileme kırgın ve kızgınım ama onlar da büyüklük bizde kalsın demediler annem şu zamana kadar 1 defa aramadı. Ben aradığımda dalga geçer gibi 36 haftada ne zaman geleceksin sağlık ocağından ebe seni soruyor dedi. Bu arada düğün davetiyesi de göndermediler ne bana ne eşime ve eşim de bu duruma bozuldu açıkça istenmediğini düşündü. Dün akşam ise arayıp doğumdan 20 gün sonra gelmek istiyoruz dediler ben de size kırgınlığım geçmedi dedim babam dalga geçer gibi biz sana kırgın değiliz dedi. Bilmiyorum ben mi fazla alınganım ama bana ayıp eden defalarca bu duruma düşüren sizken bütün olumsuzlukları biz yaşayıp siz gayet güzel eğlencenizi yapıp beni soranlara da kendisi geri döndü derken kırılmış olmamanız tabi doğal. Tarih seçimi için de erkek tarafını sorumlu gösterdiler ama akrabalardan duyduğuma göre damadın aramızda yaşanan sorunlardan bile haberi yok. Gelip burada 20gün sonra tam alıştığım sırada bana yardımcı olacaklarını da düşünmüyorum ben çocuk derdindeyken gezmek isterler oram buram ağrıyor diye yardımcı olmaktan kaçarlar. Doğuma 3 gün kala akıllarına gelen torun sevgisi de samimi gelmiyor ama yine huzurum kaçıyor. Bütün bu olaylar yüzünden hamileliğim stres ve uykusuzlukla geçti yine tüm gece uyuyamadım düşünmekten. Umarım verdiğim kararlardan ilerde pişman olmam. Çok unuttuğum ayrıntılar da var konu içerisinde ama bu yalnız bırakılışın ağırlığını unutup affedemiyorum beklentimi azaltmaya çalışsam da.
Teşekkür ederim müsait değilim diyebilirsiniz. Eğer şu peynir ve beşik mevzusunu anneniz beya babanız dediyse. Düğün bitecek rahat rahat eğlenildi misafirler ağırlandı
Yorgunluk atmaya oraya geliyorlar. Kabul etmeyin sakın sakın

Siz dugun zamani / oncesinde dogum olacagina emindiniz ve bunun icin israrciydiniz, dugunun ertelenmesi gerektigini savunuyordunuz. Bakin dugun olmus bitmis herkes keyfinde olan size oldu ztn mantikli olan dugunun bebek dogmadan olmasiydi . Bence uzatmayin, tamamen silip atmaya niyetiniz varsa bilemem ama su an uzatilacak birsey yok. Size saygi duyup ilk gunler gelmiyorlar ztn. Nereye kdr kus kalip uzatacaksiniz?

Telefonla arayip neden telefonlarını da acıyorsunuz net tavir koyun insanlar sizi o kadar umursamiyor ki birde üzerine biz sana kırgın degiliz ama diyolar telefonlarinizi acmayin ya da kapatin eşinizle süreci atlatin kendi sağlığınıza ve cocugunuzun sagligina odaklanin lütfen kimseyi de kabul etmeyin

Düğünden sonra gelip yorgunluk atacaklar, ben olsam müsait değiliz derdim , gelmeseydin bu evde beşiğe yer yok falan çok ağır laflar
Bencede bu sözleri asla alttan almamali konu sahibi cocuguma yer olmayan evde benimdr degerim yok zaten diye düşünürdüm cok agir konuşulmuş

Belki düğünün doğumdan önce olması daha mantıklıydı belki ertelemeyeceklerdi vs. Fakat buradaki sorun ailenin davranışı sözleri tutumu ve üslubu. Çok çirkin saygısızca davranmışlar. Şimdi de hiçbir şey olmamış gibi kaldıkları yerden devam etmek istiyorlar. Ben olsam düzgün bir şekilde özür dilenmedikçe konuşmazdım.

Yediğiniz peynire kadar laf etmişler. Hadi düğün tarihî değişmedi ama her şeyin bir üslubu var. Size olayı güzelce anlatıp, kalp kırmamak varken tavırları bence çok kırıcı. Eger istemiyorsanız sonra gelin deyip erteleyin.

Siz dugun zamani / oncesinde dogum olacagina emindiniz ve bunun icin israrciydiniz, dugunun ertelenmesi gerektigini savunuyordunuz. Bakin dugun olmus bitmis herkes keyfinde olan size oldu ztn mantikli olan dugunun bebek dogmadan olmasiydi . Bence uzatmayin, tamamen silip atmaya niyetiniz varsa bilemem ama su an uzatilacak birsey yok. Size saygi duyup ilk gunler gelmiyorlar ztn. Nereye kdr kus kalip uzatacaksiniz?
Emin ve ısrarcı değildim sadece böyle bir ihtimalin varlığını yok saymadım bilmiyorum çocuğunuz var mı ama hamileliğin son zamanları yaşadığım ağrıları size tarif dahi edemem o kusmalı dönem bile hafif kalıyor sürekli bir rahatsızlık. Herkes zaten keyfindeydi olan bana oldu benim kırıldığım nokta da bu bir de beni bu duruma zorunda bırakıp etrafa karşı kendilerini aklamış oldular ‘kendisi gitti’ diye. Hala da kendilerinde sorun görmedikleri için artık görüşmeyi düşünmüyorum çünkü bu ömür boyu unutamayacağım bir kırgınlık bıraktı. Bencilliklerine bir seviyede tahammül edebilirim ama artık çocuğumu da etkiliyor ve ben müsaade ettikçe bir adım öteye geçiyor. Herkes kendi hayatında mutlu olsun. Benim bildiğim anne babalık bu değil maalesef çocuk görme bahanesiyle gelip evde gerginlik yaratacaklar, istekleri bitmeyecek bir de anneliğime yorum yapacaklar. Bu zamana kadar bir şekilde hallettik devamını da hallederiz inşallah.

Insanlarin aileleri 20 gun sonra dogum yapan kizinin evinden donuyorlar senin ailen 20 gun sonra gelelim diyor. Gecmis olsun de 20 gunu anlatan gerisini de halleder dertleri yardim oldugunu sanmiyorum gezip sonrada sorun cikarip gitme ihtimalleri yuksek

Kardeşiniz iletişime geçti mi sizinle hiç ? Ben olsam bir müddet kimseyi alttan almazdım. Aramazdım da . Gelmelerini de istemezdim
Kardeşim iletişime geçmedi hatta düğün davetiyesi de bize iletilmedi ama böylesi daha iyi oldu. Bir de düğünden sonra benim evime gelip balayı yapma planı yapıyorlardı lohusa halimle cidden.

Back
X