Ailemin Düğün Öncesi Yaptıkları Beni Sildiler !!

Allah yardımcın olsun okurken ben utandım. Atsan atılmıyor aile işte. Karşı tarafa da ayrıca açık vermiş oluyorlar. Sonra gün gelince önüne geliyor bu yaşananlar.

Kafana taktigina degmez inan ki. Ben de buna benzer seyler yasamistim. Evlenmek istedigimi soyledigimde annemin bana lafi daha ablanin dugununun taksitleri bitmedi olmustu, ilk sozu buydu ya saka gibiydi. Ben de tabii kimseden para istemiyoruz, her seyi x (esim) ve ben yapacagiz dedim. Ne esya secerken geldi ne gelinlik bakarken. Daha baska seylerden de tabi tartismistik. O zamanlar hani elini bir seye uzatmamasi umrumda olmamisti ama beni uzen tabri olmustu. Sonradan da uzulmemem gerektigini anladim zaten. Ailen maddiyata fazla dusmus, senin kizlari oldugunu ve en mutlu gunlerin olmasi gerektigini unutmuslar. Altinlari onlarin almasi da ayri sacmalik zaten. Altin takma gelenegi yeni evlenenin borc icinde olmasi ve takilan altinlarla borcunu karsilamasi icin yapilan bir sey, anasi babasi el koysun diye degil...

Allah askina elbise kotu olsa nolur ya? Onemli olan o gunun guzel gecmesi, resimlerde mukemmel cikmak degil. Yanlis anlamayin ama anneniz biraz sekilci sanirim?

kaç yıllık sevgilin? ve ailen önceden de sana karşı böyle miydi? önceki mesajlarını da okudum ve objektif olmak için bu soruyu soruyorum. erkeklere çok değer verdiğini belli edip pardon ama götünü kaldırmayacaksın.

bence gidip özür dilemen hoş olmamış, evet ailenin yaptığı doğru değil ama sen de bu şekilde aşırı mahçup davranarak aileni daha da alçaltmışsın ve emin ol evlendiktn sonra bunları nişanlından duyarsın, bazı durumları kabullenmek karşı tarafta gereksiz bi egoya sahip oluyo, ve benim anlamadığım sizin ayda toplam kazancınız 9 bin ve çeyiz eşyalarını annenler alıyo neden?

Neden bilmiyorum da eski konularınıza bakmak istedim ve baktım. nişanlınızla sorunlarınız varmış ekim ayında yazmışsınız. o sorunları aşabildiniz mi? Acaba aileniz sizin göremediğiniz bir şeyleri görüp de o yüzden özellikle çirkefleşiyor, hırçınlaşıyor olabilir mi? Şunu da belirteyim ailenizin davranışını kesinlikle onaylamıyorum. Ama nişanlınıza da sonsuz güvenip ailenizi bertaraf etmeyin.

Kizlarini vermek cok zor geliyor o yuzden gider yapiyorlar ama bu kiz eninde sonunda evlenecek. yaptiklari cok yanlis. duygusal degil mantikli davranmalilar. boyle yaparak kizlarini yuceltmez aksine yerin dibine batirirlar

Şok oldum okuyunca, nasıl isterler parasını ya Allah Allah çok tuhaf nasıl silerler seni, susmuşsun bişey dememişsin işte daha ne istiyorlar canım aile kalbi kırmak kötü bişey ama yazdıklarından anladığım senin suçun yok ki, arada kalmışsın bide

Sivasli mi ailen diye sorasim geldi. Ayni bizim oranin insani.. Bosver kendi ayiplari silerse silsinler. Sacma bir sebep aslinda

Bende hep ailemi bastirdim gerçi benim annem falan asla maddi bişey istemedi ama bazı konularda onları dinlemedim it gibi pişman oldum sonra laflarına geldim acıma nenisanlina ne ailesine aailene çocuk değil senden iyi bilirler yolu yordami Karışma ve aileni kimseye atma çünkü ne nişanlin nede nişanlin in ailesi senin annen baban kadar seni düşünemez tecrübeyle sabittir

Annen baban abartmış falan tamam da yengene noluyo. Sanki kendileri takacaklar bu neyin kavgası. Üzüldüm size ya inşaAllah duzeltebilirsiniz

Allah kolaylık versin canım 9 aylık evliyim bende nisanda yaşadım benzer şeyleri az çok ,o kadar delirtmustiki annem beni onun yüzünden nişanı atıyordum nerdeyse,

Herkez nişanlısıyla sorun yaşar ayrılır ben annem yüzünden düşün

Sonra baktımki herjezvyasiyor nişanlılık döneminde bir yakın sorunlar atlattık çok şükür,babam sağolsun Allah uzun ömurler versin

Senin ailede yokmu ılımlı akli selim birisi?

Takma çok ,geçicek bugünlerde unutulucak canım sabir

Annen en guzel kiyafetlerle birsuru bileziklerle evlendi herhalde ki 2 bilezigi begenmiyolar. Hele ki o yengeye pes dogrusu
Bosver hic uzulme parayida ver annene herseyini kendin al ben ve nisanlim oyle yapiyoruz cok sukur kafamiz rahat 1 Allahin kulu maddi bisey diyemez simdi

İnanılmaz doğru tespit tebriklrr

Evlilik süreci cok sıkıntılı bir surec gibi gorunsede bu sıkıntıyı yaratan malesef surekli beklenti icinde olan aileler.benim herseyim cok sukur sıkıntısız gule oynaya gecti. Cunku ne benim ailemin maddi beklentisi oldu nede esimin ailesinin. Onlarin tek istediği bizim mutlulugumuzdu cok sukur iki tarafta cok anlayisliydi. Esimin ailesiyle farkli kulturlerden geliyoruz ama oyle guzel uyum saglandi ki. Maddi konular gundeme gelmesin diye esyalarin parasini yarı yariya verdik cokta iyi oldu.
Demem o ki evlenirken cok maddi beklenti icinde olmasa aileler hic bir zorluk sıkıntı yasanmiyor. Haa bu arada sen bedavaya mi gittin diyenler olabilir. Kesinlikle. Esimin ailesi bütün gorevlerini yerine getirdiler sagolsunlar. Ama benim ve ailemin tek beklentisi mutlu bir evlilikti.

Bunu ailelerinizin kavramış olması ne güzel bir olgunluk süreç sizin için mutluluk olmuş güle oynaya olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…