- 20 Nisan 2012
- 97
- 29
- 88
- Konu Sahibi floyd_boddah
-
ailen zor ve anlayışsız, hatta düşüncesiz o belli.
ama evlenene kadar idare etmek zorundasın. çünkü onlar sırtlarını döndüğünde yine en çok sen üzüleceksin.
git bir güzel hediye al. ben öyle demek istemedim. hepimizin ortak kararı olsun, üzülüyor yabancı memleketlerde falan diye bir girizgah yapın. evet bunu hak etmiyorlar ama ne yapacaksın el mahkum. düğünden sonra da sen sağ ben selamet yaparsın
Nişanlım ailesine para göndermiyor. Babasıyla arası pek iyi değil zaten tutumlu parasını biriktiyor 2. evini kendi almaya hazırlanıyor şimdi , onlara para gönderme gibi bir durumu yok nişanlımın babasının işi yok annesi inek bakıyor ve onun sütünü satıyor bir de zeytin ağaçları var bir kaç tane onlardan zeytinyağı yaparak geçim sağlıyorlar. Bir de dedesinin emekli maaşı var 4 kişilik aile bununla geçim sağlıyor kenarda birikmiş yok , çoğu şeyi nişanlım kendisi yapmış.
Peki sen hiç ailenle öncesinde konuşmadın mı bu konular hakkında.
Ben isteme olmadan önce
Şunu yapmayın, bunu istiyoruz demeyin
Sakın böyle konulara girilmesin diye konuşmuştum ailemle.
Önden önlem alacaktın
Dinlemeseler bile rest çekip kabul edene kadar bekleyecektin.
Daha iyi olurdu.
Böyle çok çirkinleşmişler.
nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bilePeki sen hiç ailenle öncesinde konuşmadın mı bu konular hakkında.
Ben isteme olmadan önce
Şunu yapmayın, bunu istiyoruz demeyin
Sakın böyle konulara girilmesin diye konuşmuştum.
Önden önlem alacaktın
Dinlemeseler bile rest çekip kabul edene kadar bekleyecektin.
Daha iyi olurdu.
Böyle çok çirkinleşmişler.
nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bile
Bizimkilerde nişandan sonra karışmaya çalıştılar,hatta karşı taraf herşeyi ödeseydi annem neden ödüyorsunuz demezdi yaniBen biraz sert çıktım pek karışamadılar..Durumuna üzüldüm gerçekten seni utandırmışlar.Gelinliği abartılı seç demek pahalısından isteriz biz demek,direk böyle söylemesi hiç hoş olmamış,hele yengeye söyleyecek birşey bulamıyorum.
Bir de şu var,nişanlın herşeyi finanse ediyor zaten aileden destek alamıyor,yarın birgün bu borçları siz ödeyeceksiniz,birlikte zorluğunu çekeceksiniz,bunları da düşünmeleri lazım..
Ama sonuçta az çok aile yapısını biliyor olmalı :)
Bizde mesela adet adı altında altın kesme hala var.
İsteyen kadar istemeyende var ama sonuçta böyle bir şey
oldugunu biliyorum.
Onun için uyardım, böyle şeylere girilmesin diye :)
Uyarmasam amcam belkide orada kesecekti altını
nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bile
Ah canım işin biraz zor,inşallah daha fazla üzmezler seni.ah bir de bunu anlasalar tek dertleri el ne der , Sert çıkmaya çalıştığımda hep duygu sömürüsü yaptılar sen bizi değilde varsa yoksa nişanlını düşünüyorsun annem babam haklı demiyorsun diye neresinden tutsam elimde kaldı durum
Hersey cok anormal olsada hadi neyse annen baban da o yenge kim ya ona ne oluyo saygısız agzini yaya yaya altın konusu ona mı kalmış hey allahiminsanlara bu kadar yuz vermeyin
Ah canım işin biraz zor,inşallah daha fazla üzmezler seni.
Sen bazı şeyleri tahmin ederek engellemeye çalış.Düğün mü yapacaksınız nikah mı ?
Bu durumda nikah daha aksiyonsuz olur bence.
bizde de kağıda yazılırmış altın , söylediklerine göre bende sakın öyle birşey yapmayın diye uyardım ama bir de babam üstüne bizde 2 metre zincir istenir aslında ama çocuklar anlaşmış artık isteyemiyoruz dedi valla yazdıkça akılıma geliyor deliriyorum
Bir de gerçekten nişanlınla durumunuz varsa kesinlikle kimseyi karıştırmayın. Annenede gönder parasini yada ceyizi geri gönder zaten emin ol o ceyizdeki hic birseyi kullanmayacaksin.. En azindan isine yaracayacak şeyleri alırsın. Bizde eşimle kimseyi karistirmadik kafamiz rahat
Ay allahim vallahi sinir küpüyengemle altlı üstlü oturuyoruz yengem geçen sene oğlunu evlendirdi o herşeyi yapmış gelinine bana da yapılmalıymış açıklaması bu zaten , ben okuduğum bölüm itibari ile , çok fazla iş seçeneğim olmayan bi yerden mezunum ona rağmen oldukça dolgun bir maaşım var ve bana maaş bordronu göster inanmıyorum diyen bir kadın ordan zaten anlmaşıtım ama nişanlımın ailesi geldiği an bzim eve geliyor gereksiz
Listeli gelin konusu vardı aklıma o geldi :)
Canım kimse sorsan yöresine göre
illaki adeti, geleneği, görenegi vardır.
Yeni nesil bilmez, eskiler evet var der bu böyle yani..
Ama bunlar artık geride kalmalı.
Uygulanmamalı. Gelin alma kavramı diye bir şey kalmadı günümüzde.
2 kişi karar veriyor evleniyor.
Hayat zor, şartlar zor..
Köyler bile oldu paris :) Yokluk yok, bir şey yok.
Bu tarz şeylerin pazarlık haline gelmesi çok aşağılayıcı.
Üzücü, yapan zaten imkanı dahilinde yapıyor
Yapmayana da dayatmak.. Bilemiyorum çirkin geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?