- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi floyd_boddah
-
Ama sonuçta az çok aile yapısını biliyor olmalı :)
Bizde mesela adet adı altında altın kesme hala var.
İsteyen kadar istemeyende var ama sonuçta böyle bir şey
oldugunu biliyorum.
Onun için uyardım, böyle şeylere girilmesin diye :)
Uyarmasam amcam belki de orada kesecekti altını
Ay allahim vallahi sinir küpüannen baban varken o kim acaba durumu olmasaydı yapabiliyor muydu bakalım hic bişi.. Asla anlamaz boyle insanlar halden.. takma canım maas bordronu da gosterseydin apisip kalsaydi bi
Öncelikle merhaba Hanımlar ,
Size Birşey danışmak istiyorum nasıl tepki vereceğimi şaşırdım ve işin içinden çıkamadım , ekim ayında sözüm oldu iş biraz acele olduğu için düğün tarihini falan konuşmadık ikimizde ailelerimizden uzak ve çalışıyor olduğumuz için kurban bayramında sözü yaptık. Geçen perşembe günü bu mevzuları konuşmak için sözlümün ailesi bize geldi. İlk önce düğün cuma cumartesi olsun muhabbeti açıldı ve tartışma başladı nişanlımın babası cuma cumartesi olsun istedi, ama benim babam sanayici olduğu için düğünü cumartesi pazar istedi , babası tamam diyeceken araya annem girdi yok ben şok oldum babası çalışacak düğün öncesi dedi ki babamın kendi dükkanı istese kapatabilir adamda kızının düğününde de mi dedi annemde evet dedi , tamam dedi onun üstüne nişanlımın babası cumartesi pazar olsun sonra konuya yengem atladı kaç altın takacaksınız diye (ek olarak belirteyim nişanlımın ailesi çok fakir herşeyi nişanlım kendisi yapıyor düğün eşya dahil ) onlarda şerefimize ne yakışırsa onu takacağız şimdi sayı veremeyiz dediler yengemde iki bilezikle gelmeyin de dedi ben tabi mosmor oldum sesim çıkmadı bunu üzerine annem ve yengem biz sözü beğenmedik floyd'un elbisesi hiç güzel değildi düğün böyle olmayacak gelinliği biz seçeceğiz dedi. bende annecim lütfen bırak ona nişanlımla biz karar verelim dedim bunun üstüne annem sen sade seversin el içine çıkcaz rezil edersin bizi abartılı alacaksın dedi saygısızlık olmasın diye yine sustum ailemin durumu iyi kına gecesi ve yatak odası mutfak takımı bize aitti , ailem ailesi gittikten sonra nişanlımın kına gecesinde takılan altınlar bizde kalacak düğündekiler sizin olsun dedi evde kavga kıyamet koptu beni utandırdıklarını bir türlü anlatamadım . neyse ben döndüm çalıştığım şehre annem aradı bende yaptıklarının beni çok utandırdığını herşeyi nişanlım ve ikimizn yapmak istediğini kimsenin hiçbirşeyini istemediğimizi söyledim bunun üzerine annem o zaman aldığım 3 milyarlık çeyiz takımıyla sözde harcadığımız bin lira ne olacak dedi para harcadıysam konuşurum dedi bende öderim geri dedim kazancım güzel çok şükür.babamla annem o günden sonra benimle tekrar konuşmadılar dün iş için memleketime gelmiştim eve uğradım yüzyüze konuşmak için annem yüzüme bakmadı ve beni evden kovdu babamda ister gel bu eve ister gelme demişti bu muhabbetlerde şimdi ben ne yapacağımı şaşırdım , ailem bir yandan kendimi yalnız hissetmeye başladım nişanlım her zaman yanımda ama arada kaldım artık . ailem,n yaptıkları çok zoruma gidiyor
9 bin lira ile krallar gibi gecinir miss gibide dugununuzu yaparsınız. karismasinlar madem bu kadar uzeceklerse sizi.. Cocuk olayını da zaten bence 2 sene düşünmeyin evlilik farklı bir durum ne olur ne olmaz bu vesileyle biraz keyfini cikarmis olursunuz evliliginizinNişanlımla benim elime aylık 9 bin para geçiyor ortak, zaten herşeyi hayli hayli yaparız da , biz evlenince bir ev daha alma derdindeydik ve hemen çocuk işte o hayelleri biraz ertelemek zorunda kalacağız artık
9 bin lira ile krallar gibi gecinir miss gibide dugununuzu yaparsınız. karismasinlar madem bu kadar uzeceklerse sizi.. Cocuk olayını da zaten bence 2 sene düşünmeyin evlilik farklı bir durum ne olur ne olmaz bu vesileyle biraz keyfini cikarmis olursunuz evliliginizin
kesme bizim oralarda da var. biz de annemi bıraksak keserdi belki bilemedimbabam direk girdi konuya "sizden hiçbir isteğimiz yok, nasıl isterseniz öyle olsun" diye , annem de "kendinize yakışanı yaparsınız herhalde " diyebildi ancak
ayyy ne atraksiyonlardı heaaa....
Keşke gösterseydin bende bu konularda sinir olurum inanmiyorsa inanmasin modundayimdir hep.. ama öğrendim ki boyle insanlara hakettigini yapacaksın ki seninle uğraşmayı bırakıp bir köşede hasetlerinden catlasinlarvalla göstercektim de hatta aldım bordroyu :) ama yakışmaz bana diye vazgeçtim :)
Coook iyi anlıyorum o yollardan gecerken az sinir krizleri gecirmedim ama atlattım net durdum.. bizimde adetlerimiz agirdir ama iki altin fazla olunca esimle mutlu olmayacagm dedim hep.. kimse kızmasın artık eski adetlerle yürümüyor bu işler orf adet tabiki guzel seyler ama genelde maddiyata dayandigi icin saygi maygi birakmiyo ciftler ve aileler arasindadoru söylüyorsunuz çok teşekkür ederim valla rahatladım anlatınca buraya o kadar dolmuşum ki
Coook iyi anlıyorum o yollardan gecerken az sinir krizleri gecirmedim ama atlattım net durdum.. bizimde adetlerimiz agirdir ama iki altin fazla olunca esimle mutlu olmayacagm dedim hep.. kimse kızmasın artık eski adetlerle yürümüyor bu işler orf adet tabiki guzel seyler ama genelde maddiyata dayandigi icin saygi maygi birakmiyo ciftler ve aileler arasinda
Keşke gösterseydin bende bu konularda sinir olurum inanmiyorsa inanmasin modundayimdir hep.. ama öğrendim ki boyle insanlara hakettigini yapacaksın ki seninle uğraşmayı bırakıp bir köşede hasetlerinden catlasinlar
Geçiyor geçiyor bu konuyu okuyana kadar silinmiş bile hafizamdan onu farkettim :) karıştırmayın kimseyi net durun hic bisi yapamazlar.. Benim dedemde tutturmustu bilezik bilezik diye istemiyorum gereksiz o iki teneke parcasi benim huzurumu saglamayacak dedim de öyle sakinlestileriş maddiyattan ziyade ego tatmini aileler egolarını tatmin ediyor arada olan bizlere oluyor. Önemli olan iki kişinin anlaşıp mutlu yuva kurabilmesi ne güzel çözebildyseniz bende bir an öne herşeyin olup bittiği dönemlere geçmek istiyorum artık :)
Hic sesini çıkarmaz emin olabilirsin.. bu tipler başkalarına aslan kesilir ama kızı soz konusuyda aman evde kalır dusuncesiyle olsun bitsine getirirGöstersem de kendin mi yazdın diyebilirdi :) Çirkinleşebilirdim o zaman gerek duymadım herkesin kazandığı kendine kazanana kadar ne zorluklarla uğraşıyoruz onu bi düşünmeli önce kendi kızı da evlenecek yakında onda ne yapacak bakalım
cok utanc verici bisey ailenizin yaptigiÖncelikle merhaba Hanımlar ,
Size Birşey danışmak istiyorum nasıl tepki vereceğimi şaşırdım ve işin içinden çıkamadım , ekim ayında sözüm oldu iş biraz acele olduğu için düğün tarihini falan konuşmadık ikimizde ailelerimizden uzak ve çalışıyor olduğumuz için kurban bayramında sözü yaptık. Geçen perşembe günü bu mevzuları konuşmak için sözlümün ailesi bize geldi. İlk önce düğün cuma cumartesi olsun muhabbeti açıldı ve tartışma başladı nişanlımın babası cuma cumartesi olsun istedi, ama benim babam sanayici olduğu için düğünü cumartesi pazar istedi , babası tamam diyeceken araya annem girdi yok ben şok oldum babası çalışacak düğün öncesi dedi ki babamın kendi dükkanı istese kapatabilir adamda kızının düğününde de mi dedi annemde evet dedi , tamam dedi onun üstüne nişanlımın babası cumartesi pazar olsun sonra konuya yengem atladı kaç altın takacaksınız diye (ek olarak belirteyim nişanlımın ailesi çok fakir herşeyi nişanlım kendisi yapıyor düğün eşya dahil ) onlarda şerefimize ne yakışırsa onu takacağız şimdi sayı veremeyiz dediler yengemde iki bilezikle gelmeyin de dedi ben tabi mosmor oldum sesim çıkmadı bunu üzerine annem ve yengem biz sözü beğenmedik floyd'un elbisesi hiç güzel değildi düğün böyle olmayacak gelinliği biz seçeceğiz dedi. bende annecim lütfen bırak ona nişanlımla biz karar verelim dedim bunun üstüne annem sen sade seversin el içine çıkcaz rezil edersin bizi abartılı alacaksın dedi saygısızlık olmasın diye yine sustum ailemin durumu iyi kına gecesi ve yatak odası mutfak takımı bize aitti , ailem ailesi gittikten sonra nişanlımın kına gecesinde takılan altınlar bizde kalacak düğündekiler sizin olsun dedi evde kavga kıyamet koptu beni utandırdıklarını bir türlü anlatamadım . neyse ben döndüm çalıştığım şehre annem aradı bende yaptıklarının beni çok utandırdığını herşeyi nişanlım ve ikimizn yapmak istediğini kimsenin hiçbirşeyini istemediğimizi söyledim bunun üzerine annem o zaman aldığım 3 milyarlık çeyiz takımıyla sözde harcadığımız bin lira ne olacak dedi para harcadıysam konuşurum dedi bende öderim geri dedim kazancım güzel çok şükür.babamla annem o günden sonra benimle tekrar konuşmadılar dün iş için memleketime gelmiştim eve uğradım yüzyüze konuşmak için annem yüzüme bakmadı ve beni evden kovdu babamda ister gel bu eve ister gelme demişti bu muhabbetlerde şimdi ben ne yapacağımı şaşırdım , ailem bir yandan kendimi yalnız hissetmeye başladım nişanlım her zaman yanımda ama arada kaldım artık . ailem,n yaptıkları çok zoruma gidiyor
Gerçekten şok oldum. Ailen çok acımasız ve çıkarına düşkünmüş. Ama nişanlının ailesi iyiye benziyor. O karmaşada bile kibar davranmaya çalışmışlar. Sende ailem diye onları sayarsın. Senin için üzüldüm. Evet benim yaşadığım yerdede genelde kız tarafı senin ailen gibi davranır. Evliliği alış verişe döker, altınların hesabını yaparlar. Ama nişanda takılan altınları istemÖncelikle merhaba Hanımlar ,
Allaaaaah!!!diledim zaten, hemen sonrası günü onlar beni çok sevdikleri için herşeye göz yumdular hiç bir şey söylemediler ama ailemin gözünde suçlu cahil ben oldum hiçbir şey yapmadığım halde. zaten nişanda annem beğenmedi diye gidip yeni bir elbise alındı kendini yerlere attı elbise kötü diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?