Ailemin erkek evlat sevgisi....

Seni en iyi ben anlarım canım sanki beni anlatmışsın ben çare yi kabullenmek de ve çok gitmemek de buldum çünkü çok zoruma gidiyor tamam gelin kızı oldu seviniyorum iyi anlaşıyorlar diye ama bana el kızı muamelesi yapmaları çok üzüyor hatta diyor x benim kızım oldu sende kaynana nin yani böyle bir durum

Canım bir muhtaç olsunlarda bakıma ben görürüm onları kızım da kızım derler o zmaan sende kim nasıl davranmışsa o şekilde hareket et dicem ama sen okdgm kadarıyla yapamazsn bunu. Kucukken de anneden oturu bağlanma bozukluğu yaşadgn belli. Ama atlatablrsn bunu.

Anne baba olmanın hakkını vermek zor zanaat
ve anne babaların bizler üzerinde hakları olduğu gibi biz evlatların da onlar üzerinde sayısız hakkımız var ...

Ben inanıyorum ki, Bu dünyada olmasa dahi yaptıkları haksızlıkların bedelini ödeyecekler , müsterih olalım..

eski nesiller, özellikle annelerimiz kız oldukları için değersizlik hissini yaşadıklarından, ayni tavırları evlatlarına da yaşatıyorlar..

Misal benim annem altı kardeş , beş tanesi kız bir tane kardeşleri erkek olmuş sadece...
ve beş kız kardeşin hepsi de erkek çocuklarını bariz daha çok seviyor.. küçükken bu duruma anlam veremezdim ama şimdi düşününce anlayabiliyorum..

Düşünce yapıları da miras olarak nesilden nesile geçiyor , umarım bizler bu makus talihi kırarız...
fakat görüyorum ki , bu devirde bile oğlan çocuğu için direten kayın aileler , sırf erkek çocuğu olsun diye , 5.-6. Çocuklarını dünyaya getiren bir kafa yapısı hala var maalesef ..

Halbuki eski zamanda oğlan çocuğu olsun, babasının işlerini devam ettirsin, anne babasıyla yaşasın onlara baksın düzeni vardı
Şimdi bunların hiçbirisi kalmadı fakat erkek çocuğu olsun isteği baki kaldı sanırım
Benim kayınvalidemin oğullar var hiç kızı yok, yine de hamilelikte başlamıştı , senin oğlun olacak, rüyamda gördüm demeye ..
Halbuki kızı olan diğer aile fertlerine imrenerek baktığını, yanında oğullarından hiç birisi olmadığı için yapayalnız kaldıklarını hep anlatıyor
Ama yine de torunlarda bile erkek sevgisi
Ağır basıyor anlayabilmiş değilim

Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin tüm gençlerimize .. evlat ayrımı yapmayan , aklı başında ebeveynler olalım..

Son düzenleme:

Ya ben burada çok okudum bu tür problem çok var ve sanırım benim gibi aileden sevgi görmeyen kız çocukları beni sevsinler diye daha çok gitmek istiyor bende öyleyim sanırım psikolojik bı durum kendimi yanlız hissediyorum aile çok önemli malesrf biz secemiyoruz ailemizi etrafda çocukları için parçalanan aileleri izliyorum niye ben diyorum ama herkes bı şeyle imtihan oluyor

Aynen canım herkesin imtihani başka ama bu durum atlatblr. eğer farkında olmazsa önce anne babaya sonra eşe sonra evlatlarına derken hayatı insanın kabusa cevirir bağlanma bozukluğu. Int biraz okuma yapıp ucretsz aile danismalri var aile ve sosyal polt. Destek almalarını tavsiye ederim.

Erkek çocuklarına tiz kondurmuyorlar ama gün geliyor o erkek çocuklarından darbe yiyiyorlar.benim annemde aynısı erkek çocuklarını uçurur havalara çıkarır ama onlardan öyle bir cekiyorki.inanin anneme gitmek istemiyorum.onlardan bir ekmek bile görmemiştir şimdiye kadar ama abartirda abartir sanki ben kızım diye bana düşman anneme çok çok kirginim.benim hayatıma olumsuz yönde çok zarar verdiği oldu.allahtan korkmasam gitmem gibi sanki

Aynı ben.cocuklarini birarada titan aileler görünce içim cizliyor.benimkiler öyle yapamadilar yapamazlar da .çocuklar arasındaki birliği sağlamak bence ana babadan geciyo.birini öbürüne öbürüne karşı doldurup kenara cekilirsen sonra günün birinde evlatlarım gelmiyor diyobuzulup bir köşede oturursun

Abim nişanlandığı da ben bekrdim annem geline birşey aldığında sanki bende istiyormusum gibi sanada gittiğin yer alsın derdi.evlenene kadar hep böyle devam etti şimdi o gelin ne bayram ne seyran hicbisekilde gelmiyor ne oğlunu ne gelini ne torunları görüyor.sonra ben evlendim herseyime ortak yaptı oğullarını.bileziklerimi bile kaç defa oğullarına borç aldı benden ağlara aglata.sonra geri çok zor aldım sinir krizlerine gire gire.dusunebiliyomusunuz kocamdan gizli beni aglata aglata bileziklerini oğlu için alıp gittiler bir haftalığına dediler iki senede zar zor aldım.esimde bilmediği için kendi kendime patladim durdum evliligimi bile etkiledi bu durum.noldu yarandikmi koca bir hayirrr.anneme öyle kirginimki anlatsam sayfalar yetmez sırf Allah'tan korkuma birde hadi elaleme ezilmesibler diye gidiyorum ana babadır hadi diye

Aynen bende Allah için gidiyorum hayirsiz evlat konumuna dusmemek için ama arayı baya accam busefer yoksa banada yazık psikolojim bozuldu artık

Bencede herkes ektiğini biçiyor durup dururken kim gitmek istemez anasına ama sevgi olmayınca olmuyor takmicam artık kimi severlerse sevsinler çocuklarımla mutluyum

Sanki ben yazmış gibiyim. Evli çocuklu kısmı hariç. Siz ağzınızla kuş tutsanız bu durum değişmez. O yüzden kafaya takmayın. Bağları da koparmayın. Çekirdek ailenizle çok mutlu olursunuz inşallah

Çok üzüldüm ya neden kendinizi ezdiriyorsunuz. Keşke vermeseydiniz. Dünyaları önlerine serseniz yine oğulları daha kıymetli olur. Oğulların yaptığı en ufak bir hatayı siz yapsanız asla affetmezler. Ben taaa küçükken akıllandım. Ne çabaladım bir bilseniz. Kendimi paraladım isim olsun da kimseye muhtaç olmayayım aileme muhtaç olmayayım diye. Üstelik ailemden yardım da görmedim okurken. Hastalandım ameliyat olacaktım annem gelip bakmam dedi. Ama noldu öyle bir güçlendim ki tillahi gelse deviremez beni. Tek basima nelerin üstesinden geldim. Varsın sevmesinler. Allah iyi insanlarla karşılaştırsin hepimizi

Ozaman bilemedim çok ezdirdim bazen anne babalarda kendi çocuklarına zarar verebiliyor.maddi manevi çok kayiplarim oldu.artik şimdilerde kendimi savunmaya başladım ama işlerine yaramıyor bu kezde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…