- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
Ozaman bilemedim çok ezdirdim bazen anne babalarda kendi çocuklarına zarar verebiliyor.maddi manevi çok kayiplarim oldu.artik şimdilerde kendimi savunmaya başladım ama işlerine yaramıyor bu kezde
Esim iyi Allah razı olsun.ama ben bunu biraz geç anladım.annemin yonetmelerinden farkına varamiyordum.simdi artık islerime karistirmiyorum.cunku çok mudehale ediyor.benim evime gelenlere kadar öle bı hale geldimki artık hicbiryere gitmiyorum kimseyide kabul etmiyorum.bunu ona söyleyince tabi kendini haklı çıkarıyor hep bağırıp cagiriyo eniyisi bir çizgi tutturdum öle gidiyorumBence ne iyi olun ne kötü. Samimi olursanız sizi kullanmak isterler her zaman. Işlerini yaptırır paranıza göz dikerler. Çünkü siz kiz cocugusunuz. Zaten sizi yapma sebepleri bu. Kötü olursanız da siz üzülürsünüz yalnız hissedersiniz. Belki de eşiniz ve aileniz ezer. Ara sıra gidin mesafeli durun en iyisi. Umarım mutlu bir evliliginiz vardır. Kocanızın kıymetini bilin :))
Baslarina bieey gelse o gelinler bakacak mi bakalim onlaraMerhabalar icim çok sıkılıyor yine bugün anlatırsam belki biraz rahatlarim annem ve babam abim ve erkek kardesimi her zaman benden çok sevdiler evliyim 2 çocuğum var çocuklarımı bile abimin ki kadar sevmiyorlar çünkü ben kız çocuğuyum şimdi erkek kardesimde evleniyor yeni geline bile kızım derken gözünün ici parlıyor biz her hafta giderdik artık ayda bir gidiyorum çünkü yanımızda bile oturmuyor babam cocuklardan rahatsız oluyor çok yaramaxlar of püf yapip ayrı odaya gidiyor beni sevmedikletini kabullenmeliyim belkide ama ben saf gibi uzun süre gitmeyince özlüyorum gidiyim diyorum ama kavga ediyoruz tartışıyoruz yine pişman oluyorum
Bence boyle dusunmemek lazim olan kendine oluyor gerçekten. Bi sure sonra annesine babasina kardesine hatta geline bile kin besliyorlar.Bir de o var değil mi?
Ailen dahi olsa mesafenin koy kırıldığını belli et
Merhabalar icim çok sıkılıyor yine bugün anlatırsam belki biraz rahatlarim annem ve babam abim ve erkek kardesimi her zaman benden çok sevdiler evliyim 2 çocuğum var çocuklarımı bile abimin ki kadar sevmiyorlar çünkü ben kız çocuğuyum şimdi erkek kardesimde evleniyor yeni geline bile kızım derken gözünün ici parlıyor biz her hafta giderdik artık ayda bir gidiyorum çünkü yanımızda bile oturmuyor babam cocuklardan rahatsız oluyor çok yaramaxlar of püf yapip ayrı odaya gidiyor beni sevmedikletini kabullenmeliyim belkide ama ben saf gibi uzun süre gitmeyince özlüyorum gidiyim diyorum ama kavga ediyoruz tartışıyoruz yine pişman oluyorum
Gercekten bazı ailelerde var bu ayrımcılık.. Erkek cocuga cok para vermek kız çocuğa az vermek ya da hiç vermemek..Siz biraz alıngan olabilir misiniz? Evlat evlattır birini çok diğerini az sevmek olmaz gibi geliyor bana.
Bak canm beni yanlis anlama neolur gorumcem senin gibi dislandigini erkek kardesinden daha az sevildigini dusunuyor. Ben gelinim kizlarindan daha yakin olamam yada her ne kadar onlar oyle ilgi gostersede kendi kizlarindan daha ustun sevemezler beni evlat baska bisey. Benm gorumcem de senin gibi sinir koycam mesafeli olcam diye diretti basta kendi anne babasina ama inan daha kotu olursun ruhsal olarak. Benmde erkek kardesim var ve nisanli bir erkek olarak ailemin erkek kardesimi benden ustun gorduklerini dusunmuyorum annem simdiden soyluyor kizima dayinin bebegi olana kadar en gozde torun sensin diye cunku kucuk olan bebek herzaman daha cok sevilir ben erkek kardesimin cocugunu ustun tutarlar diye kafamdan gecrmiyorum ona ev araba almaya calisiyorlar bana yok ama inan art niyet dusunmuyorum cunku benim annem babami benden kimse uzak tutamaz ben sirf kardesime olan ilgi yuzunden anneme babama mesafe koyarsam kendi icimdeki sevgiyi yasamazsam bu esime cocuguma bile ters tepki yapar senin oglun kizin olsa oglunu kizindan ustun tutarmsn oyle dusun yapma kendine bunu bosver gorumcem cok mahfetti kendini. Surekli esimle kendini kiyasladi cok uzuldu ama oyle degil iste kimisi diyorki gelin onlara bi sirt donsun anlar neoldugunu falan yok ole bisey el kızına kimse umut baglamaz kizindan daha cok ilgi gorecegine inanmaz yada kizindan daha cok sevecegine fln oyuzden kendini kimseyle kiyaslama annenin babanin hayattayken kiymetini bil onlarin davranslarini sevgisini olcup tartma sen kendi hislerini yasamaya calis insallah o dusuncelerden kurtulursunÇok haklısınız sadece kendimi uzuyorum ama araya mesafe koyacam artık ozamsnda psikolojik şiddet uyguluyorlar ilk gittiğimde hayirsizsin sen senin cocuklarinda böyle yapsın diye beddua ediyor annem
Ben de iki doğum yaptım annem kalmadı kayınvalidem baktı hep annemde genç sayılır yaşlı falanda değil türlü bahanelerle gelmedi eşim yardım etti hepÇok üzüldüm ya neden kendinizi ezdiriyorsunuz. Keşke vermeseydiniz. Dünyaları önlerine serseniz yine oğulları daha kıymetli olur. Oğulların yaptığı en ufak bir hatayı siz yapsanız asla affetmezler. Ben taaa küçükken akıllandım. Ne çabaladım bir bilseniz. Kendimi paraladım isim olsun da kimseye muhtaç olmayayım aileme muhtaç olmayayım diye. Üstelik ailemden yardım da görmedim okurken. Hastalandım ameliyat olacaktım annem gelip bakmam dedi. Ama noldu öyle bir güçlendim ki tillahi gelse deviremez beni. Tek basima nelerin üstesinden geldim. Varsın sevmesinler. Allah iyi insanlarla karşılaştırsin hepimizi
Çok denedim ilgilenme sen git gel boşver dedim kendi kendime ama olmuyor maalesef yaşadığım herşeyi anlatamıyorum burada anlatsam destan olur bekarkende dışarı çıkmam bile yasaktı çok baskı yaptilarBak canm beni yanlis anlama neolur gorumcem senin gibi dislandigini erkek kardesinden daha az sevildigini dusunuyor. Ben gelinim kizlarindan daha yakin olamam yada her ne kadar onlar oyle ilgi gostersede kendi kizlarindan daha ustun sevemezler beni evlat baska bisey. Benm gorumcem de senin gibi sinir koycam mesafeli olcam diye diretti basta kendi anne babasina ama inan daha kotu olursun ruhsal olarak. Benmde erkek kardesim var ve nisanli bir erkek olarak ailemin erkek kardesimi benden ustun gorduklerini dusunmuyorum annem simdiden soyluyor kizima dayinin bebegi olana kadar en gozde torun sensin diye cunku kucuk olan bebek herzaman daha cok sevilir ben erkek kardesimin cocugunu ustun tutarlar diye kafamdan gecrmiyorum ona ev araba almaya calisiyorlar bana yok ama inan art niyet dusunmuyorum cunku benim annem babami benden kimse uzak tutamaz ben sirf kardesime olan ilgi yuzunden anneme babama mesafe koyarsam kendi icimdeki sevgiyi yasamazsam bu esime cocuguma bile ters tepki yapar senin oglun kizin olsa oglunu kizindan ustun tutarmsn oyle dusun yapma kendine bunu bosver gorumcem cok mahfetti kendini. Surekli esimle kendini kiyasladi cok uzuldu ama oyle degil iste kimisi diyorki gelin onlara bi sirt donsun anlar neoldugunu falan yok ole bisey el kızına kimse umut baglamaz kizindan daha cok ilgi gorecegine inanmaz yada kizindan daha cok sevecegine fln oyuzden kendini kimseyle kiyaslama annenin babanin hayattayken kiymetini bil onlarin davranslarini sevgisini olcup tartma sen kendi hislerini yasamaya calis insallah o dusuncelerden kurtulursun
Gitme sende evlatlarından rahatsız oluyorlar mademMerhabalar icim çok sıkılıyor yine bugün anlatırsam belki biraz rahatlarim annem ve babam abim ve erkek kardesimi her zaman benden çok sevdiler evliyim 2 çocuğum var çocuklarımı bile abimin ki kadar sevmiyorlar çünkü ben kız çocuğuyum şimdi erkek kardesimde evleniyor yeni geline bile kızım derken gözünün ici parlıyor biz her hafta giderdik artık ayda bir gidiyorum çünkü yanımızda bile oturmuyor babam cocuklardan rahatsız oluyor çok yaramaxlar of püf yapip ayrı odaya gidiyor beni sevmedikletini kabullenmeliyim belkide ama ben saf gibi uzun süre gitmeyince özlüyorum gidiyim diyorum ama kavga ediyoruz tartışıyoruz yine pişman oluyorum
Herseyi bilemedgmz icin bzde bukadar yardmci olabliyoruz ama lutfen uzulme ben gorumcemi oyle gordkce cok uzulurdm ona aglardi bile gizli gizli cok kotu bisey ama kendine yapma o duygusal cokukluguÇok denedim ilgilenme sen git gel boşver dedim kendi kendime ama olmuyor maalesef yaşadığım herşeyi anlatamıyorum burada anlatsam destan olur bekarkende dışarı çıkmam bile yasaktı çok baskı yaptilar
Maalesef okadar çok varki böyle aileler bide evli bı kadın ailesinden destek bekler niye dışlanmak istesinki yoksa eşinin ailesine karşı yapayanliz kalıyor insan ama ben kayinvalidemlere belli etmedim hiçSiz biraz alıngan olabilir misiniz? Evlat evlattır birini çok diğerini az sevmek olmaz gibi geliyor bana.
erkek kardeşim benden bi 5 yıl sonra evlendi. Babam, kardeşimin evliliğinin 2.yılında "ahhh kızım ahhh, kız evlat bambaşkaymış, vefakarmış, fedakarmış, anne babaya yürrkten bağlıymış, sen bizi hiç bırakmadın evlendiğinden beri, ama kardeşin yakın oturmasına rağmen telefonla bile aramıyor, sadece işi düşerse para lazım olursa arıyor. Soğudum ondan iyice Allah seni vermiş bize iyi ki" dedi. Nasıl duygulanmıştım anlatamam.. Tabi ardından "sende iki oğlan var, biz bağkurluyuz siz yeşilkartlısınız deyince çöktümErkek genelde evlenene kadar evlattır.
Ama kız evlat daima evlattır. Merhametlidir.
Allah herkese kız evlat versin.
Ve kız evlat değerini bilmeyeni Allah erkek evlat ile imtihan etsin.
Herseyi bilemedgmz icin bzde bukadar yardmci olabliyoruz ama lutfen uzulme ben gorumcemi oyle gordkce cok uzulurdm ona aglardi bile gizli gizli cok kotu bisey ama kendine yapma o duygusal cokuklugu
[/QUOTE
Teşekkür ederim burada içimi boşaltmak iyi geldi biraz Bu üzüntü stres benide mahfetti kendimi toparlayip kabullenmem lazım bu durumu düşünmek istemiyorum sürekli artık
Maalesef okadar çok varki böyle aileler bide evli bı kadın ailesinden destek bekler niye dışlanmak istesinki yoksa eşinin ailesine karşı yapayanliz kalıyor insan ama ben kayinvalidemlere belli etmedim hiç
Bu gerçekten çok haklı bir yorum .Allah herkese kız evlat versin.Ben çevremden gördüğüm kadarıyla kız evlat erkek evlattan daha hayırlı. En basiti abim evli ,aynı şehirde farklı mahallelerde yaşıyoruz. Gelip gitmez ,arayıp sormaz .Sadece işi düştüğü zaman gelir işini hallettirmeye çalışır ve sonra gider onda da 1 saat oturur. Eşini ,çocuklarını bize göndermez gerçi bizim ki para davası onunla bizim aramızdaki . Hala bizden para koparmaya çalışır . Gelmesin zaten geldiğinde de hep paradan bahseder insan ilişkileri ile alakalı şeylerden hiç konuşamayız.Az insan ,çok huzur. Ama ablam var uzakta yaşıyor .Günde 2-3 defa arar ,sürekli bizi maddiyatı geçtim manevi olarak düşünür. Geçen hafta gelmişti bize kalmaya. Kız çocuk başka oluyor.Empati kuruyor, annemi herkesten çok düşünüyor.Elimiz ayağımız resmen.Erkek genelde evlenene kadar evlattır.
Ama kız evlat daima evlattır. Merhametlidir.
Allah herkese kız evlat versin.
Ve kız evlat değerini bilmeyeni Allah erkek evlat ile imtihan etsin.
Bi de söyle bişey var kız kardesler içinde bile ayrım yapan aileler var büyük olan kıza 4 dörtlük çeyiz alıp da küçük kıza gelince elim dar diyen aileler var... Önemli olan hayat mesgale si içinde kötüyü bırakıp kendinle barışmak...Ve mutlu olmak...Allah ım kimseyi ailesi ile sınamasın.. Kimseye de anlatamıyon inanmıyorlar ve gitmek istemiyon ailenin yanına ama eşine söyleyemiyon içinde tutuyon o da seni üzüyor...Hiç bi caresi yok bu durumunDoğrudur ama ikisinide ne zorluklarla büyütüyor insan nasıl ayırabilirsin. Annemde erkek kardeşime daha düşkündür ne kadar kabul etmese bile ama banada canını verir. Onun küçük olmasından kaynaklandığını düşündüm hep. İnsanın kardeşinden az değer görmesi çok kötü tabii aksi halde.
En çokta bu canını yakiyo soykeyememek içine atmak utanıyor insan kimse inanmiyo ama kan bağı var diye kimse kimseyi sevmiyo kardeşler içinde geçerli bu durumBi de söyle bişey var kız kardesler içinde bile ayrım yapan aileler var büyük olan kıza 4 dörtlük çeyiz alıp da küçük kıza gelince elim dar diyen aileler var... Önemli olan hayat mesgale si içinde kötüyü bırakıp kendinle barışmak...Ve mutlu olmak...Allah ım kimseyi ailesi ile sınamasın.. Kimseye de anlatamıyon inanmıyorlar ve gitmek istemiyon ailenin yanına ama eşine söyleyemiyon içinde tutuyon o da seni üzüyor...Hiç bi caresi yok bu durumun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?