şehrim ayrı da ben diş hekimliği okuyorum bu tatil hariç sene içinde tatilim yok. Şu an aile evindeyim zaten uzaktayken aileme söylemeden bir sürü şey yaptım
ama şimdi evden kimseye söylemeden çıkamam ben yaz için demiştim
dediklerinizde çok haklısınız.
aslında ailemden gizli her şeyi halledip son raddede ikna etmek seçeneği çok yüksekz öyle izin verirler. Ama şu an da vicdanım garip hissediyor. Ailemdeki kimse hayatında tatile gitmedi. Annem babasının evindeyken denize girmiştir belki en son.
ben ise onların arasında aykırı ve çok para harcayan çocuğum. Hiçbir aile üyesinin doğru dürüst deniz bile görmediği evde benim izmir’e tatile gidecek olmam beni kötü hissettiriyor. Annem sabahtan akşama kadar çalışıyor lafını da yapacak ben çalışıyorum sen tatilde harcıyorsun diye. Yan şehre gidince bile laf ediyor.
Bazen tabii ki annemden destek istiyorum maddi anlamda
ya insana bahane mi yok? misal iki dersten bütünlemeye kaldim dersin seneye, haziranin 1inde gelene kadar 15inde donersin. o arada da tatilde yanarsin diye bir havuza gittiigni falan söylemeyi unutma :)
ya da donerken okul 15 eylulde mi aciliyor? birkac gün erken gidecegini soyle bir sebeple once izmire kac oradan git.
hayatinda denize girmemis ailen ne anlayacak izmir tatilinden, insan gibi yasamanin senin de hakkin oldugundan, hayattan keyif almadan?
onlarin tek derdi kimseden laf söz getirmeden okulunu bitir, güzel bir ise gir, biraz onlara maddi yardım et. sonra da elalemin agzina laf verecek yasa girmeden ilk sevgilinle evlen, rahatlasınlar:))
benim annem eski panikatak hastasi, stresle mucadele etmekte zorlanıyor. ben her seyahate ciktigimda hele ki teksem, hele ki kamp yapacaksam, hele ki yurtdisina cikacaksam mutlaka huzursuz olur beni de huzursuz eder. eskiden hayir diye bagirir cagirirdi yine gittigimi gordukce simdi sadece "neden söylüyorsun, sanki bizi dinliyorsun..biz kimiz ki? ne halt edersen et" diyor
boyle bir ailede yasamama ragmen yilda minimum 3-5 kere tatile cikiyorum, yasima yakin ulke gordum. hayatimin da belki tek guzel anilari tatilden gelenler. hala mutlu oluyorum yillar once gittiğim yerl3r icin bile
annemin stres yonetimi olmamasi neden benim hayatimi kötü yasamama sebep olsun ki?
ailenin deniz gormemesi senin problemin mi?
onlarla, onlarin kurallariyla ve onlarin deger yargilariyla gecen sıkıcı bir cocuklugun olmus zaten. su an sen de biliyorsun ki artik onlardan bagimsizsin. bu isler icin onlardan para istemediğin sürece her seyi yapabilirsin. onların hayatini nasil yasadigi senin icin onemli olmasin. iyi bir hayat yasamak isteyen her insanin bjr yerde kök ailesinden kendini soyutlamasi lazim. bugun olmazsa evlenince ama elbet yapmasi lazim. bunu yapamayan, biryeri hep o ailede, o kurallarda olan kisi ne iyi bir es olabilir ne iyi bir hayat yasayabilir. yani elbet soyutlaman lazim kendini onlarin hayata bakisindan yasayisindan vs. ne kadar erken o kadar iy7