Ailemin izin vermediği şeyler

ofneyapicam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
777
141
33
23
Merhabalar ben 4. Sınıf üniversite öğrencisiyim. Ailem orta gelirli bir aile ben de şehir dışında okuyorum doğuda bir üniversitede. Üniversitedeyken yine yakın şehirlere günübirlik veya kykda kalarak çok cüzi miktarlarda turla gidiyorduk. Hatta çok yakın olduğu için batum’a da gittik. Bunları yaparken ailemden ekstra para istemedim burslarımla falan gidiyordum zaten en fazla 1k tutuyordu yakın şehirlerdeki masraflarım. Her neyse biz hiç tatile gitmemiş bir aileyiz. Annem lisede beni şehir dışı hiçbir geziye göndermezdi. Ortanca kardeşim ise 2 gün otelde kalmalı şehir dışı gezisine gitti geçen. Arkadaşlarımın hepsi bu yaz yurt dışına çıkıyor. Ben de hayatımda ilk defa tatile gitmek istedim. Bu seyahatsever programıyla kyk’lar ücretsiz, arkadaşımla izmir’e ya da bir tatil şehrine gitmek istedik. Hem de çalışarak kendi paramı kazanıyorum. Bunu da teklif ettim. Asla gidemezsin evlenene kadar diyorlar. Böyle bir aile işte.
Arkadaşlarım eskişehire gidelim şuraya gidelim buraya gidelim diyor. Ben paramı kendim kazanmama ve zaten şehir dışında okumama rağmen aile evine gelince ev işi yapmaktan başla vir şey yapmıyorum. Bunu söyleyince de nankörlükle suçlanıyorum. Sen zaten olduğun şehre yakın her yere gittin diye.

Saçma bir konu belki ama kendimi kötü hissediyorum. Arkadaşlarım da sanki nispet yapar gibi beni çağırıyorlar sürekli. Çok kötü hissediyorum

evlenmeden gidemezsin ne ya, annene desene "insan gibi yasamak icin evlenmek zorunda miyim? sirf tatile gideyim diye it köpek getireyim aileye bir de onla mi ugrasalim? evlenmek degil insanca yasamak istiyorum" diye.
ben cokca dedim anneme:) ogrenciyken gizli gizli giderdim. sehrin ayri degil mi? gece otobusu al uykunda arayacak halleri yok ya, bir sekilde halledersin. gez toz keyfine bak
ben unide tamamen kendi imkanlarımla 20 sehir gezdim. annem sadece kendi akrabalalarinda kaldigim, ablamin sehrine gittigim, trenle 3 saat mesafedeki tanidigi lise arkadasima gittiğim sehirleri biliyor. ha bir de son senemde birkac turu soyledim. daha da soylemedim birsey çünkü neden soyleyeyim. yasim olmus 20, gezme parami ailemden almiyorum. dunya hali yolda birsey olur anneme soyleyeyim desem bin kere arayip stresten hasta olup, erken donmem icin duygu sömürüsü yapip duruyor. neden soyleyeyim ki?
benim babam normal bir insan, bazen babama soylerdim. genelde de otobuse binerken otobus biletimi, ucaga binerken ucak biletimi, biriyle gidiyorsam bunun bilgisini ablama atardim ki dunya hali. birsey olursa biri bilsin neredeyim.
sen de öyle yap. yarin senle bozusunca ailene yaptiklarini anlatmayacak bir aile uyesi bul bilgilerini ver gitmeden
dönünce de sehir disindan is bul, bu aile seni bunaltir sirf evlenmek icin evlenir pisman olursun. sonra kocan der ki; ananin evinde tatile mi gittin?
yillik izinde kaynananin köyündeki sofada yatarsin:)
bana annem hala diyor evlenince git diye, bir gram umrumda degil. oyle dese de gittim hep. ne yapacak cok cok? evden mi kovacak? kovsa param var cikar giderim zaten. sende de oyle duygusal manipülasyonlara kanma, mumkun mertebe evden uzak yerde is bul calis

şehrim ayrı da ben diş hekimliği okuyorum bu tatil hariç sene içinde tatilim yok. Şu an aile evindeyim zaten uzaktayken aileme söylemeden bir sürü şey yaptım ama şimdi evden kimseye söylemeden çıkamam ben yaz için demiştim dediklerinizde çok haklısınız.
aslında ailemden gizli her şeyi halledip son raddede ikna etmek seçeneği çok yüksekz öyle izin verirler. Ama şu an da vicdanım garip hissediyor. Ailemdeki kimse hayatında tatile gitmedi. Annem babasının evindeyken denize girmiştir belki en son.
ben ise onların arasında aykırı ve çok para harcayan çocuğum. Hiçbir aile üyesinin doğru dürüst deniz bile görmediği evde benim izmir’e tatile gidecek olmam beni kötü hissettiriyor. Annem sabahtan akşama kadar çalışıyor lafını da yapacak ben çalışıyorum sen tatilde harcıyorsun diye. Yan şehre gidince bile laf ediyor.
Bazen tabii ki annemden destek istiyorum maddi anlamda

allah allah çok ilginç ya
ben de benimkini kovuyorum gitmiyor
insan gider arkadaşlarıyla gezer tozar benimki yapışık yaşıyor

bir avukat arkadaşım vardı atandı ev tuttu geçici evden bi şeyler getirdiler
sonra sonra evini düzene sokmak istedi
anasına diyor anne avukat hakim arkadaşlar geliyor ayıp oluyor bi koltuk takımı alayım
anası diyor yok evlenince alırsın şimdi aldığını elin kızı beğenmez
iki tabak vermiş çocuğa düzgün yemek takımı alayım diyor yok elin kızı beğenmez evlenince takım alırsın vs
elin kızı kadar değerim yok diyordu
arkadaşın gay olması dışında da sorun yok

Ayy aynı ben.sen yine iyisin ben yaşadığımız yerde kazanmistim üniversitesiyi lise gibi gittim geldim.
Ne zaman bir etkinliğe gitmek istesem peşime birini takarlardi ya abim gelirdi yada kardeşlerim.
Şükürler olsun atandım başka şehre geldim .bekar evi açtım rahatladım.
Artık gittiğim yerden haber veriyordum.ama memlekete dönünce yine her şey yasaktı.butun gün temizlik yapıp yemek yapar hizmet ederdim.arkadaslarimla gorusmemi katiyen istemezdi annem gondermezdi.
Evlendim rahata erdim vallahi şimdi ne yalan diyim. Allah sana da kolaylık versin .onların kafa değişmez.annem evli olmama rağmen hala karışır bana dusun

Benim babam böyle mırın kırın ederdi tatile gideceğim, gece çıkacağım zaman. Bir gün tepem attı aldım karşıma “babacım ben şehir dışında okuyorum, her hareketimi kontrol edemezsin artık. Şimdi tercih senin, istediklerimi gizli gizli mi yapayım yoksa haberin olsun mu istersin?” dedim. O gün son oldu, bu saçmalamaları bitti. Benim babam algısı açık, zeki ve mantıklı bir adamdı ama. Her ailede söker mi bu yöntem bilmiyorum.

Yazları okuduğunuz şehirde staj, iş, yaz okulu vs ayarlayın. Ben üç yaz, yaz okuluna kalıp üstten ders alarak son seneye toplamda 5 ders bırakıp bütün bir seneyi gezip tozarak geçirmiştim.

Okulunun olduğu şehirde iş/staj ayarlayıp kalamaz mısın orada yazları da? Dönme eve? Yaz okulundan ders al , yazın kursa yazıl. Evlatlıktan falan reddetmezler bu arada. Ben gidiyorum de git zaten kendi paranı bursunu da kazanıyorsun.

Ben ailenizi gerçekten anlayamadım. Ailenden ayrı bir şehirde okuyorsun ama başka bir şehre gitmene izin vermiyorlar öyle mi? Yani yapacağınız şey her neyse bunu okuduğunuz şehirde de yapabilirsiniz, çok mu tutucular çok mu umursamazlar gerçekten anlayamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…