Ailemin peşimize takılma isteği

Dostacilisoyler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.135
1.634
133
34
ya kızlar eşimle başbaşa biyerlere gitmeye kalksak hep birileri peşimize takılıyor. Bu kişiler hep benim aile bireylerim. 2 yıllık evliyiz eğerki gideceğimiz yeri duydularsa mutlaka bizimle geliyolar. Eşim de rahatsız bu durumdan çünkü dilediğimiz gibi vakit geçiremiyoruz. Bukez duyurmadan aldık biletlerimizi 1 haftalık tatile gideceğiz. Dün ablama gittim haftasonu pikniğe gidelim dedi bende söyledim biz tatile gidecez diye yeğenlerim direkt bizde gelelim dedi. Bugun babama söyledim haberi olsun nolur nolmaz diye. İlk dediği şey "ben de geleyim" oldu. Çok rahatsız oluyorum artık bu durumdan. Bende biletlerimizi aldık Diyerek geçiştirdim. babama da sende yeğenlerimi al arkamızdan gelin isterseniz diye teklifte bulundum. Babam birden vazgeçti yok hastane işlerim var falan diye sonrada bizim başımız kel mi diye laf sokuyor. Beraber gittiğimizde elini cebine atan kişiler değiller. Zaten birsürü masrafımız oldu ve olacak bebek için birde onların yük olmasını istemiyorum eşime. Kötü veya yanlış mı düşünüyorum kızlar?

Yöö ne yanlışı canım, hatta babaannenizi, hala ve amca çocuklarınızı hatta apartmandaki komşularınızı da götürmelisiniz bence. Başbaşa filan ne demekmiş? Te allam.

Allahtan babannem vefat etti halam da yok :) yoksa eminim onlarda babamın huyundan olup gelmek isterlerdi

Haklısınız ancak pasifsiniz de. Çok basit "Baş başa bir tatil planladık baba, sizlerle başka zamana artık" böyle diyecek, geçiştireceksiniz.

Çok yadırgadım, bizimkiler olsa her fırsatta bizi baş başa bir yerlere yollama peşinde olurlar, eşimi, beni dürterler "Hadi biz bakalım oğlana, siz gidin bir yerlere" diye.

ailemdeki herkes sudan nem kapan insanlar inan o kadar alınganlar ki çok zor onlarla konuşabilmek. O yüzden bahane bulmak durumunda kalıyorum. Bukez de kötü biriymişim hissi oluşuyor vicdanen

Ben 5 senedir evliyim ve 5 senedir yegenlerimin hepsini büyütüm 7 24 saat neredeyse. Ablamlara düzenli para yardimlari vs yani anlicagin hala devam ediyor 2 aylik oglumuz var ve esimde memnun degil bu konudan bukadar yükden bende. Hicbir zaman yalniz birakilmadik ne evlilik yasadik ne basla bise suands bile 2 aydir annem bizim evden cikmadi. Yazligmiz var bebek oldu diye hotele gidemedik yazligmiza bile bizimle gelecek sizde bende biraz olsun hayir demeyi ögeenmeliyiz kendi aileniz bile olsa düsüncesizlik zamanla bencilige dönüsüor.

ailemdeki herkes sudan nem kapan insanlar inan o kadar alınganlar ki çok zor onlarla konuşabilmek. O yüzden bahane bulmak durumunda kalıyorum. Bukez de kötü biriymişim hissi oluşuyor vicdanen

Oluşmasın, sizin kendinize göre bir planınız var. İstedikleri kadar alinsinlar, bunun tavrını yapana siz de gönül koyun madem de anlasınlar.

Bencil insan, suçluluk duygusuna oynar. Her tatilinizi kendince fırsat olarak görüyor, ödeme de yapmadan yanınızda geziyorlar. Sizin rahatınızı, cebinizi düşünen mi var?

Alıngan insanı kırmayacağım diye dansöz gibi oynamak yerine, net olun, dobra olun, bırakın onlar "Aman" desin bir adım geri dursunlar. Böyle çekilmez çünkü. Enerjinizi hep emer dururlar.

Kusura bakma da baban bulmuş beleş kapı güzel değerlendiriyor. Bak kendine çocuklara bilet al diyinxe nasıl da vazgeçti. Ayıp ya. Koca tarafı olsa bi ton laf ederiz. Objektif olmalıyız ailenin yaptığı çok ayıp. Bu durumu kesmen lazım.

Karı koca tatil ayarlamışsınız, babanızın yanınızda ne işi var sap gibi?
Benim babam geleyim dese, güler ciddiye almazdım, yok artık derdim.
Nasıl geri çeviremiyorsunuz anlamadım.
Bunu yapan erkek annesi olsa, eşinizi topa tutmuştuk, insan nasıl annesine bunu anlatamaz diye.
Siz bir de biletleri al arkamızdan gel demişsiniz, eşiniz iyi sabrediyor, hayır demeyi öğrenmelisiniz.

ben olsam direk başbaşa gitmek istiyoruz o şekilde plan yaptık heryere toplu gidilmez derdim alınan alınsın gerçi ortda alınacak durum yok gençlere yapışmamaları gerektiğini öğrenmeleri lazım hee sorun yapacaklarsa sizde biraz mesafe koyun anlarlar bi surat yaparlar 2 surat yaparlar alışırlar. bu ne yanii eşiniz haklı

Niye ailenize eşinizle başbaşa tatil yapacağınızı söylemiyorsunuz? Alınırlarsa alınsınlar. Ömür boyu koloni halinde mi bir yerlere gideceksiniz? Bunu yapan eşiniz olsaydı ailesine yapışık yaşıyor hayır demeyi bilmiyor sürekli tepemizdeler bize rahat vermiyorlar eşim sesini çıkarmıyor çok pasif diye konu açardınız ama. Bide peşimizden gelin demişsiniz. Suç sizde kusura bakmayın. Siz böyle alıştırmışsınız. Adamlarda tepenize çıkmışlar iyice. Eşiniz iyi sabrediyor. Ben eşinizin yerinde olsaydım sizinle çok kötü kavga ederdim. Ailecek adamın sabrını suistimal ediyorsunuz
Ailenizle göbek bağınızı kesin artık bir zahmet.

Ne kadar yüzsüzluk ya hayret ettim inanın.sizin evlilik birliginize saygıları neden yok??? Hayır demeyi usulunce ogrenmelisin.sonra arayıp yine dayanamayıp gönül almışsın ama ona bile gerek yoktu.kendileri her sözü söyleme hakkını bulurken size bı hayır dedirtme özgürlüğünü vermiyorlar.lutfen hayır demeyi ogrenin

Biz karı koca birlikte gezmek istiyoruz artık

Ördek ailesi gibi bı arada gezmeniz şart mı

Evlendigimde beri sizinle birlikte tatil yaptığımız yeter bence

Musade ederseniz kocamla gezmeye gitmek istiyorum !?

Bakın size soyleyebileceginiz bir sürü cümle yazdım. Neden bunlardan birini bile soylemediniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…