• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin peşimize takılma isteği

ailemdeki herkes sudan nem kapan insanlar inan o kadar alınganlar ki çok zor onlarla konuşabilmek. O yüzden bahane bulmak durumunda kalıyorum. Bukez de kötü biriymişim hissi oluşuyor vicdanen
kapsınlar demekki sizin zayıf noktanızı buluyorlarki sizde eşli basbasa tatile bile teklif edebilecek kadar yüzsüLer

Sizden kaynakli.Cok pasifsiniz.Bu sekilde esinle de aran bozulur.Babana yegenlerinle pesinizden gelmesini niye teklif ediyorsun ki ?Bu bile ne kadar pasif oldugunuzu gosteriyor dogru olan bu degil.Esiniz ne dese hakli valla size.

Biletleri aldik demek yerine eşinin sana babasa kalmak icin surpriz yaptigini soyleseydin keske.sende annemi gordum o da anneannem ve teyzemlere karşi senin gibiydi hatta o kadar abarti ki annem bana gelirken onlara haber vermediyse tedirgin olurdu biraz kirmaya calis bu huylarini yoksa hep boyle olur

Ben 5 senedir evliyim ve 5 senedir yegenlerimin hepsini büyütüm 7 24 saat neredeyse. Ablamlara düzenli para yardimlari vs yani anlicagin hala devam ediyor 2 aylik oglumuz var ve esimde memnun degil bu konudan bukadar yükden bende. Hicbir zaman yalniz birakilmadik ne evlilik yasadik ne basla bise suands bile 2 aydir annem bizim evden cikmadi. Yazligmiz var bebek oldu diye hotele gidemedik yazligmiza bile bizimle gelecek sizde bende biraz olsun hayir demeyi ögeenmeliyiz kendi aileniz bile olsa düsüncesizlik zamanla bencilige dönüsüor.

Aa sizin durum iyice vahim olmuş bizimkiler sadece gittiğimiz yere gelmek istiyolar. Bir an önce buna dur deyin zamanınızı enerjinizi çocuğunuza harcayın. ablanlar aynı yardımı yapacak mı bakalım? Ben çocuklarına bakıp büyütmedim ama her türlü ihtiyaçlarına bende koştum sizin gibi ama kıymetli mi oldum hayır :) en zor anımda yanımda olamadılar hamile halimle ev taşırken. İnşallah sizinkiler kıymetinizi bilirler

Oluşmasın, sizin kendinize göre bir planınız var. İstedikleri kadar alinsinlar, bunun tavrını yapana siz de gönül koyun madem de anlasınlar.

Bencil insan, suçluluk duygusuna oynar. Her tatilinizi kendince fırsat olarak görüyor, ödeme de yapmadan yanınızda geziyorlar. Sizin rahatınızı, cebinizi düşünen mi var?

Alıngan insanı kırmayacağım diye dansöz gibi oynamak yerine, net olun, dobra olun, bırakın onlar "Aman" desin bir adım geri dursunlar. Böyle çekilmez çünkü. Enerjinizi hep emer dururlar.

Çok haklısınız zaten hamilelikten dolayı enerjim düşük olanıda bunlara kafa yorarak yok ediyorum. Aklımda bulundurcam dediklerinizi net olmayı denicem.

Biz yalnız gidecez diyemiyormusunuz yaaa çok tuhaf ben sadece gidiyoruz derim kimsede bana bizde gelelim diyemez sınırının olması lazım kendi ailen bile olsa

Sizden kaynakli.Cok pasifsiniz.Bu sekilde esinle de aran bozulur.Babana yegenlerinle pesinizden gelmesini niye teklif ediyorsun ki ?Bu bile ne kadar pasif oldugunuzu gosteriyor dogru olan bu degil.Esiniz ne dese hakli valla size.

Kırılcaklar istenmediklerini düşünecekler diye öyle bir teklifte bulundum ama içimden inşallah gelmezler diye dua ederek. Haklısınız gerçekten pasifim. Buraya kendi hatam varsa görebilmek adına yazdım zaten. Eşimde haklı hiç rahat edemiyor beraber olunca yediğinden bile keyif alamıyor hissediyorum. Ama hicbir sikayette bulunmuyor hele ki şuan hamileyim diye hiç birşey demiyor saolsun ama önüne geçmezsem adam da patlar yakında

Biletleri aldik demek yerine eşinin sana babasa kalmak icin surpriz yaptigini soyleseydin keske.sende annemi gordum o da anneannem ve teyzemlere karşi senin gibiydi hatta o kadar abarti ki annem bana gelirken onlara haber vermediyse tedirgin olurdu biraz kirmaya calis bu huylarini yoksa hep boyle olur

Ay canım inan bende huzursuz oluyorum. Hani bekarkende aile baskısı görmüş biri değilim ama neden böyleyim bilmiyorum. Halbuki onlar heryere giderler ben anca geldiklerinden sonra duyarım.

Biz yalnız gidecez diyemiyormusunuz yaaa çok tuhaf ben sadece gidiyoruz derim kimsede bana bizde gelelim diyemez sınırının olması lazım kendi ailen bile olsa

Eğer ki bilet bahanem olmasa eminim diyemezdim yalnız gidecez diye. Ama buraya zaten hatamı görmek icin yazdım bundan sonra net olarak söylemeyi deneyecem.

ya kızlar eşimle başbaşa biyerlere gitmeye kalksak hep birileri peşimize takılıyor. Bu kişiler hep benim aile bireylerim. 2 yıllık evliyiz eğerki gideceğimiz yeri duydularsa mutlaka bizimle geliyolar. Eşim de rahatsız bu durumdan çünkü dilediğimiz gibi vakit geçiremiyoruz. Bukez duyurmadan aldık biletlerimizi 1 haftalık tatile gideceğiz. Dün ablama gittim haftasonu pikniğe gidelim dedi bende söyledim biz tatile gidecez diye yeğenlerim direkt bizde gelelim dedi. Bugun babama söyledim haberi olsun nolur nolmaz diye. İlk dediği şey "ben de geleyim" oldu. Çok rahatsız oluyorum artık bu durumdan. Bende biletlerimizi aldık Diyerek geçiştirdim. babama da sende yeğenlerimi al arkamızdan gelin isterseniz diye teklifte bulundum. Babam birden vazgeçti yok hastane işlerim var falan diye sonrada bizim başımız kel mi diye laf sokuyor. Beraber gittiğimizde elini cebine atan kişiler değiller. Zaten birsürü masrafımız oldu ve olacak bebek için birde onların yük olmasını istemiyorum eşime. Kötü veya yanlış mı düşünüyorum kızlar?
Yuh bu ne yahu? Öyle şey olmaz.. Kesin ve net söyleyin.. Başbaşa zaman geçirmek istiyoruz demenizden daha doğal bir şey yok.. Hem ne münasebet ya.. Kız babası hele ki kaynana gibi peşe mi takılırmış bir de trip mi atarmış? Çok garip..

Eğer ki bilet bahanem olmasa eminim diyemezdim yalnız gidecez diye. Ama buraya zaten hatamı görmek icin yazdım bundan sonra net olarak söylemeyi deneyecem.
Yaaa zaten evladını düşünen anne baba kardeşini düşünen insan demez ki bizde gelelim diye teklif edilmeden biz dersek şuraya gidelim benim annem babam gelir yoksa asla gelmezler

Kusura bakma da baban bulmuş beleş kapı güzel değerlendiriyor. Bak kendine çocuklara bilet al diyinxe nasıl da vazgeçti. Ayıp ya. Koca tarafı olsa bi ton laf ederiz. Objektif olmalıyız ailenin yaptığı çok ayıp. Bu durumu kesmen lazım.

Bende böyle düşünüyorum eşimin ailesi olsa 1 yapar 2 yapar 3.ye böyle teklifte bulunmalarına müsade etmezdim diye. Objektif bakabiliyorum ama durumu henüz toparlayabilmiş değilim yanlış olduğunu görsemde.

Esinin ailesi ayni seyi yapsa ve esin onlara karsi vicdan yapip kotu hissetse ne kadar huzursuz olurdun degil mi?
Kötü bi sey yapmiyosun, rahat ol o yuzden..

Karı koca tatil ayarlamışsınız, babanızın yanınızda ne işi var sap gibi?
Benim babam geleyim dese, güler ciddiye almazdım, yok artık derdim.
Nasıl geri çeviremiyorsunuz anlamadım.
Bunu yapan erkek annesi olsa, eşinizi topa tutmuştuk, insan nasıl annesine bunu anlatamaz diye.
Siz bir de biletleri al arkamızdan gel demişsiniz, eşiniz iyi sabrediyor, hayır demeyi öğrenmelisiniz.

İnanın kışın beraber gittik çok zordu. Babamla annem ayrılar babam o yüzden kendini sürekli gezmeye verdi kırılacak alınacak diye düşünüyorum o da hiç çocuklar rahat edemez demiyo.

Ay canım inan bende huzursuz oluyorum. Hani bekarkende aile baskısı görmüş biri değilim ama neden böyleyim bilmiyorum. Halbuki onlar heryere giderler ben anca geldiklerinden sonra duyarım.
Seni bu konuda baskilamislar eger tepkini yavas yavas koymazsan bu onlarin hayat tarzi haline gelir sonradan da bisey yapamazsin o yuzden onlar sana haber vermeden gidiyorlarmis sende git gittikten sonra soyle.bu arada esin kizmiyor mu merak ettim ne tepki veriyor

Yuh bu ne yahu? Öyle şey olmaz.. Kesin ve net söyleyin.. Başbaşa zaman geçirmek istiyoruz demenizden daha doğal bir şey yok.. Hem ne münasebet ya.. Kız babası hele ki kaynana gibi peşe mi takılırmış bir de trip mi atarmış? Çok garip..

Ay çok güldüm kaynana gibi demenize gerçekten öyle ben kaynanamdan çekiyordum taşınıp kurtuldum. eşim de babamdan çekiyor sesi de çıkmıyor ondan da benden de yüz bulduğu için heryere yanımızda gelmek istiyor. doğum günümde süpriz yapmıstı eşim 1 gunluk kacamak bilsem bende gelirdim demişti düşünün :)

Seni bu konuda baskilamislar eger tepkini yavas yavas koymazsan bu onlarin hayat tarzi haline gelir sonradan da bisey yapamazsin o yuzden onlar sana haber vermeden gidiyorlarmis sende git gittikten sonra soyle.bu arada esin kizmiyor mu merak ettim ne tepki veriyor

İşte çok nadirde olsa bi plan yapıp gidip gelmişsek gelince bilsek bizde gelirdik diyorlar. o yüzden hep söyleme gereği duyuyorum galiba. Eşim kızmıyor ama rahat edemiyor keyif alamıyor. Senle tek olduğumuz gibi eğlenemedim falan diyor iş işten geçtikten sonra. Birde bana üzülüyor eşim annemle babam ayrılar anne özlemi çekiyorum diye o yüzden babamı alttan alıyor. yoksa onun yerinde ben olsam gercekten coktan patlamıştım

Esinin ailesi ayni seyi yapsa ve esin onlara karsi vicdan yapip kotu hissetse ne kadar huzursuz olurdun degil mi?
Kötü bi sey yapmiyosun, rahat ol o yuzden..

Eşimin ailesi böyle bişey yapmadı ama alt ust otururken hergün evimize gelirlerdi onlardan da o konuda bezmiştik. eşimde babamdan bezdi o bunu demeden ben halletmeliyim

Biz karı koca birlikte gezmek istiyoruz artık

Ördek ailesi gibi bı arada gezmeniz şart mı

Evlendigimde beri sizinle birlikte tatil yaptığımız yeter bence

Musade ederseniz kocamla gezmeye gitmek istiyorum !?

Bakın size soyleyebileceginiz bir sürü cümle yazdım. Neden bunlardan birini bile soylemediniz :)

Burdaki arkadaşlarında dediği gibi aileme karşı çok pasif olduğumdan sanırım :) birde dediğim gibi biz biletleri aldık dedim babam bizim başımız kel mi diyor hala üsteliyor. Ne diyebilirim ki o zaman sizde gelin demek durumunda kaldım. Bahaneyle başlarsam böyle olur tabi bundan sonra daha net olmam lazım.

Back
X