Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dunurlere kızıp sizi harcamislar. Aslında altını vermedikleri siz değilsiniz dunurler.Benim sorunum çoğu kişinin aksine kendi ailem. 3yıllık evliyim ve 9aylık hamileyim şu an. Ailem eğitimli halleri vakitleri iyi insanlardır. Ancak her zaman büyüklük taslarlar ve burunlarından kıl aldırmazlar.
Düğün zamanı kayınvalidemle altın konusunda tartıştılar. Normalde benim ailem düğünde takılan tüm altınları bana vericeklerdi. Ama kayınvalidem düğünde takılanları vermeyince benim ailemde vermekten vazgeçti. Bu konu üzerine eşimle iki tarafa da birşey demedik altınlar ailelerde kaldı. Bende sadece eşimin ailesinin taktığı bilezikler ve setler kaldı.
İşin ilginç tarafı şu ki kendi ailem bana düğün için set almıştı. Kayınvalidemle tartışınca bana aldıkları seti takmadılar eşime de aldıkları saati takmadılar tepki olarak. Bu arada kendi ailem bana söz ve nişanda dahi hiç bir şey takmadılar eşime de. Yani anlayacağınız kendi ailemin bana hatıra olarak kalacağı bir çeyrek altınları dahi yok. Nişanda göstermelik bütün altın taktılar bana onu da vermediler. Üstüne üstük daha kendi sadıçlarımın borçlarını dahi ben ödedim onlar ödemedi. Şimdi doğum yapıcam belki doğumda seti verirler diye düşünüyordum, kardeşime beğenmem için künye modeli göndermişler sadece künye alıcaklarmış. Sette evde duruyor bana verilmiyor. Artık o kadar gücüme gidiyor ki. Bizim burada herkes kızına damadına bir şeyler yaparlar benimkiler durumları olmasına rağmen bir çeyrek altınları dahi yok. Kendimi artık enayi gibi hissediyorum. Her şeyi içimde bıraktılar. Hiç bir şeye özeneniyorum artık. Kafama takmak istemiyorum ama ister istemez takılıyor Bugün o künyeleri görünce iyice moralim bozuldu. Ve eminim ki kardeşime takı yaparlar belki seti bile ona verirler.
Ne kadar büyuk günaha giriyorsunuz farkindamisiniz tanimadiginiz insanlara hirsiz diyorsunuz kaynanasi altinlari vermis birdaha okuyun vermeyen annesi hirsizda olmuyor kendi vijdani o onu ilgilendirir belliki sidik yarisi yapiyorlar bu konuda kimse hirsiz degil yorum yaparken had asip kul hakkina girmeyin zira iftira en büyuk kul hakkiBu kadar sitemi kayın ailenize ve eşinize yapmalısınız. Kayın aileniz hırsız ve kocanız da ağzını açmadığına göre onlardan farksız. Aileniz ise akıllı..Sizin hakkınızı sizin için koruyor.Ama siz bunu hak etmiyorsunuzo ayrı mesele.Hala ama kardeşime taktılar kafasındasınız..Kardeşinizin kayın ailesi sizinkiler gibi hırsız değildir ondan takmışlardır.Allah evladın da hayırlısını ve kafası çalışanını versin insana.
Tam ben yazacaktim kesinlikle cokta guzel olur al o künyeyi setin yanina koy anne derdim yaninda dursun benim ihtiyacim yokben o künyeyi de kabul etmem tepki olarak.
Güzel arkadaşım ailen seni büyütmüş bu günlere getirmiş. Kendi yuvanı kuracak kadar büyümüşsün, olgunlaşmışsın. 3 günlük dünyada kafana neden üç parça altını takıp kendini mutsuz ediyorsun ki? Boşver herkes kendi yaptığından sorumludur. Zaten kim kimin hakkını yediyse bedelini ödemeyecek mi? Yani aile arasında maddiyatın ne önemi var her zaman yeri doldurulabilecek bir şey.Benim sorunum çoğu kişinin aksine kendi ailem. 3yıllık evliyim ve 9aylık hamileyim şu an. Ailem eğitimli halleri vakitleri iyi insanlardır. Ancak her zaman büyüklük taslarlar ve burunlarından kıl aldırmazlar.
Düğün zamanı kayınvalidemle altın konusunda tartıştılar. Normalde benim ailem düğünde takılan tüm altınları bana vericeklerdi. Ama kayınvalidem düğünde takılanları vermeyince benim ailemde vermekten vazgeçti. Bu konu üzerine eşimle iki tarafa da birşey demedik altınlar ailelerde kaldı. Bende sadece eşimin ailesinin taktığı bilezikler ve setler kaldı.
İşin ilginç tarafı şu ki kendi ailem bana düğün için set almıştı. Kayınvalidemle tartışınca bana aldıkları seti takmadılar eşime de aldıkları saati takmadılar tepki olarak. Bu arada kendi ailem bana söz ve nişanda dahi hiç bir şey takmadılar eşime de. Yani anlayacağınız kendi ailemin bana hatıra olarak kalacağı bir çeyrek altınları dahi yok. Nişanda göstermelik bütün altın taktılar bana onu da vermediler. Üstüne üstük daha kendi sadıçlarımın borçlarını dahi ben ödedim onlar ödemedi. Şimdi doğum yapıcam belki doğumda seti verirler diye düşünüyordum, kardeşime beğenmem için künye modeli göndermişler sadece künye alıcaklarmış. Sette evde duruyor bana verilmiyor. Artık o kadar gücüme gidiyor ki. Bizim burada herkes kızına damadına bir şeyler yaparlar benimkiler durumları olmasına rağmen bir çeyrek altınları dahi yok. Kendimi artık enayi gibi hissediyorum. Her şeyi içimde bıraktılar. Hiç bir şeye özeneniyorum artık. Kafama takmak istemiyorum ama ister istemez takılıyor Bugün o künyeleri görünce iyice moralim bozuldu. Ve eminim ki kardeşime takı yaparlar belki seti bile ona verirler.
bence kendi ailesine de güvenmesin, kocaman kadın, korkuyorsa bankaya yatırsın elindekileri. düğündeki altınlar gelinin hakkı iki taraf da hatalı.Eş ailesi kurnaz karaktersiz insanlar. Sırf gösteriş için düğün yapıp, altın toplayıp onları kendilerine harcayan insanlar.
Sizin aileniz ise sizin başınıza geleceklerden haberleri olunca sizi korumak adıma size aldıkları altınları saklamışlar. Sizin ailenize tek kelime söyleme hakkınız yok. Eşiniz de aynı düşüncede insan olduğu için gıkı çıkmamış.
Terbiyesizlik diye en azından ailesine bastırıp altınları alabilirdi ama hiç bir şeyden haberi yok gibi davranıp son ana kadar sesini çıkarmamış. Sizin yerinizde olsam bana verilen altınları da annemlere veririm ve bankada kasa kiralamalarını isterim. Kocama da bastırır ailesinin çirfkefiliğini ve kendi pisliğini ayyuka çıkarırım. Siz boşanacak olsanız tüm altınlar kanunen sizin ve leş eş ailesi bunu bilerek sahiplenmiş ki sonradan hak iddia edemeyecesiniz diye.
Ama eşinin ailesi konu sahibinin şahsına alınan ziyneti vermiş, ailesi vermemiş.
Setini hediyesini vermemek ne demek yahu?
Konu sahibi, altınları hala iki taraf da ne hakla gasp etti anlamadım ama ailenizin tutumunu hiç doğru bulmadım.
Madem vermedin git sat, sizin adınıza bir mülk, tarla, bir şey al da tapusunu ver bari.
Ne demek vermemek...