ailemle başım dertte... ileride ne yapıcam ben?

Melisimsi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
160
207
18
merhaba hanımlar :KK200:
benim sorunum annemle... hatta biraz da ailemle ve mantıklı hanımlardan yorum bekliyorum. belki içinizde bu tarz problemler yaşamış birileri vardır diye danışmak istiyorum doğrusu..
ailem aşırı geleneksel bir aile.. sürekli bize akrabaya gelin gidin tarzında nasihatler verir ve bende mantıklı her insan gibi böyle bir bakış açısında değilim.. sevip anlaştığım biriyle evlenirim. erkek arkadaşım var 3 senedir ve annem bunu biliyor. bir ablam da var. akrabalardan birinin oğluyla evli 3 senedir. ve yapmadıkları haksızlık kalmadı diyebilirim. kadına saygı duymayan, geri kafalı bir aile.. ablamı çok fazla ezdiler. mal gibi kullanıyorlar ablamı, evden dışarı çıkmasına bile müsade etmiyo eşi (kendisi bana defalarca ağlayarak anlattı) ama ailem bunları sırf akraba oldukları için asla eleştirmiyorlar ve bir sorun olsa bile o artık onların oldu, eşi ne derse o kafasındalar.. böyle birkafada olmayıp, kızlarını yeri geldiğinde savunsalar onlar bu kadar haksızlık yapmaz aslında. yeri geldiğinde annem babam onlara" öldürseniz bile artık sizin oldu" tarzında iğrenç cümleler bile kurmuş insanlar. .bu da beni aşırı sinir eden bir durum o da ayrı bir konu :sinirli:
ve bugün bu konularla ilgili muhabbet geçerken ben ablamın gelin gittiği aileyi saygı çerçevesi içerisinde eleştirdim ve yeri geldiğinde ablamı savunsanız bu kadar haksızlık yapmazlardı dedim anneme...
annem ise her zamanki gibi "SENİNKİNİ GÖRÜCEZ,SENİNKİNİİİ..... ZATEN SENİ DE AKRABAYA VERMEK İSTİYORUZ, DAHA ŞİMDİDEN KOCA MERAKLISI GİBİ BULMUŞSUN BİRİNİ... AKRABA DEĞİL BİR ŞEY DEĞİL.. NE OLDUKLARI BİLE BELLİ DEĞİL.. İKİ ÇİFT LAF EDEMİCEZ ONLARLA KİM OLDUKLARINI BİLMİYORUZ.. AMA SEN GÖRÜRSÜN ONLARA ABLANIN EŞİNE YAPTIĞIM HÜRMETİ GÖSTERMİCEM, EVİNE BİLE ALMİCAM, SEVMİCEM SENİN EŞİNİ... " tarzında şeyler söyledi ve tartıştık...
arkadaşlar annem her zaman sevgilim sırf akraba olmadığı için böyle şeyler söyleyip duruyo.. çünkü akrabalarımız hep tanıdığa veriyorlar kızlarını.. ve annem de bunun doğru olduğunu düşünüyor ve 3 senedir her sevgilimin muhabbeti geçtiğinde bana onu benimsemeyeceğini söyleyen cümleler kuruyo.. yarın bir gün beni sevgilimin ailesine rezil edecek davranışlar gösterebilecek potansiyel de var açıkçası ççünkü hiç medeni insanlar değil benim ailem... çok fazla para hırsı olan bir aile aynı zamanda...
ablam evlendiğinde nişandan tutun yatak odası takımına kadar ablamın mesleği elinde olmasına rağmen her şeyi karşı tarafa yıktılar. onlara da açık açık siz kız alıyorsunuz, bizim kızımız maddi olarak elini hiçbir şeye sürmeyecek dediler. onlarda o dönem istedikleri her şeyi yaptılar... tabiri caizse "kız satar" gibi bir üslup ve beklenti içerisindeler. nitekim hala öyle davranıyorlar. ve yarın bir gün bana da bunları yaparlar ve beni zor bir duruma koyarlar diye korkuyorum... sevgilimin ailesi de soğuyup beni istemeyebilirler sonuçta.. kim böyle bir aileden kız almak ister ki?
annemle ailemle konuşmayı denedim, kavga etmeyi denedim, her şeyi denedim ama olmuyo... böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda? sizce ne yapabilirim...

Boş boş konuşuyor. Madem eşimi eve almayacaksın bizde gelmeyiz gitmeyiz sen ablamla görüş de. Anne diye hayatına bu kadar müdehale edemez. Haddini bilsin biraz.

Benim annem de aynı köyden olsun diyordu. Köyümüzün kötüsü dışarının iyisinden yine iyidir diyordu. Şimdi benim eşime ablamın eşi kadar iyi olamıyor. Hani köyünün kötüsü iyiydi? Şimdi pişmanım büyük konuştum diyor.

Ailenin zihniyetini değiştiremezsin. Hem akraba kısmını çıkarırsak senin de zihniyetin çok farklı sayılmaz. Bir şekilde anlaşır bir yol bulursunuz bence 😉
Aklımdan geçenleri noktası noktasına yazmışsın.

Son düzenleme:
Boş boş konuşuyor. Madem eşimi eve almayacaksın bizde gelmeyiz gitmeyiz sen ablamla görüş de. Anne diye hayatına bu kadar müdehale edemez. Haddini bilsin biraz.

Benim annem de aynı köyden olsun diyordu. Köyümüzün kötüsü dışarının iyisinden yine iyidir diyordu. Şimdi benim eşime ablamın eşi kadar iyi olamıyor. Hani köyünün kötüsü iyiydi? Şimdi pişmanım büyük konuştum diyor.
biz şuan zaten evli değiliz.. ama bu sitede olsun bazı arkadaşlarımla muhabbet olsun herkes evlilik arefesinin çok önemli olduğunu söylüyor.. ailelerin birbirlerine bağlılığını veya o evliliğin gidişatını etkileyen şeyler ve bu aşamalarda beni rezil edecek şeyler yapar diye korkuyorum... resmen kız satma modundalar çünkü.. bunu da bir kenaara bırakıyorum daha şimdiden sevgilimi istemediğini söylüyor

SENİNKİNİ GÖRÜCEZ,SENİNKİNİİİ..... ZATEN SENİ DE AKRABAYA VERMEK İSTİYORUZ, DAHA ŞİMDİDEN KOCA MERAKLISI GİBİ BULMUŞSUN BİRİNİ... AKRABA DEĞİL BİR ŞEY DEĞİL.. NE OLDUKLARI BİLE BELLİ DEĞİL.. İKİ ÇİFT LAF EDEMİCEZ ONLARLA KİM OLDUKLARINI BİLMİYORUZ.. AMA SEN GÖRÜRSÜN ONLARA ABLANIN EŞİNE YAPTIĞIM HÜRMETİ GÖSTERMİCEM, EVİNE BİLE ALMİCAM, SEVMİCEM SENİN EŞİNİ...
Ay ne çirkin. Çok istiyorsa anneniz alsın kendine akrabadan birini. Eniştenize hürmet etmiş de nolmuş ablanızı başınızın üstünde mi taşımışlar? Çok açık ve net bir şekilde ailenizden yardım almayarak onları karıştırmadan evleneceksiniz. Eşinize surat asarsa, sorun çıkarırsa da gitmezsiniz. Annenize de söylersiniz eşime düzgün davranana kadar gelmeyeceğim diye. Aileleri de çok birbiriyle muhattap etmezsiniz.

Ya bu insanlar neden bu kadar geri zekalı
Yada bu insanlar çok ileride ben mi onları anlamayacak kadar geriyim
Sorguluyorum
Beni dikkate alırsanız
İdeallerinizden vazgeçmeyin konu sahibi

biz şuan zaten evli değiliz.. ama bu sitede olsun bazı arkadaşlarımla muhabbet olsun herkes evlilik arefesinin çok önemli olduğunu söylüyor.. ailelerin birbirlerine bağlılığını veya o evliliğin gidişatını etkileyen şeyler ve bu aşamalarda beni rezil edecek şeyler yapar diye korkuyorum... resmen kız satma modundalar çünkü.. bunu da bir kenaara bırakıyorum daha şimdiden sevgilimi istemediğini söylüyor
O zaman cebine eşyanı kendin alacak kadar paranı biriktireceksin öyle evleneceksin. Zaten ablana yapmamışlar sana yapmalarını beklemek haksızlık olur.

Erkek arkadaşınla da ailenin zihniyetini baştan konuşacaksın. Ama ilerde çok başın ağrır. Başına kakarlar ailen arkanda olmayınca kötü davranırlar. Bu işten yine en çok sen zarar göreceksin. İki ucu pislik değnek.

O zaman cebine eşyanı kendin alacak kadar paranı biriktireceksin öyle evleneceksin. Zaten ablana yapmamışlar sana yapmalarını beklemek haksızlık olur.

Erkek arkadaşınla da ailenin zihniyetini baştan konuşacaksın. Ama ilerde çok başın ağrır. Başına kakarlar ailen arkanda olmayınca kötü davranırlar. Bu işten yine en çok sen zarar göreceksin. İki ucu pislik değnek.
ben zaten ailemden bana maddi destek olmalarını beklemem o süreçte.. ayaklarım yere sağlam basmadan da evlenmem. ama benim maddi olarak bir şey yapmamı bile istemezler. keza ablam kendisi yapacaktı zaten ne yapacaksa ve ona bile engel oldular

Ben kimsenin konuşarak değişmeyeceğine ya da zorla bir şeyler yapabileceğine inanmam. Ben buna şu örneği veririm. Ben dövmeyi çok sever, insanlara da çok yakıştırırım. Eşimin kolunda da çok güzel bir tane var. Annem ve babam izin vermiyor ama düşünsene koskoca kadın olmuşum evlenmişim istesem yaparım ama onların gönlü kırılmasın diye de ben de üstelemiyorum. Sen de galiba çok ters düşmek istemiyorsun ailenle, ne olursa olsun ben ailesini kötüleyen aileye tavsiye veremem. Af edersin çok özür dilerim, annesi o***puluk yapan kızlar bile asla laf söyletmiyorlar annelerine. Ne olursa olsun onlar aile... Bilemiyorum

Eşi iyi insansa ala başına kakmaz. Kimseyi ailesine göre yargılayamazsın. Öyle yapacak potansiyelde insanla evlenme zaten.

ben zaten ailemden bana maddi destek olmalarını beklemem o süreçte.. ayaklarım yere sağlam basmadan da evlenmem. ama benim maddi olarak bir şey yapmamı bile istemezler. keza ablam kendisi yapacaktı zaten ne yapacaksa ve ona bile engel oldular
Öf ablanda kafa yokmu? Valla ablanda bile isteye evlenmiş. Baş kaldırsaydı böyle olmazdı. Çalışıyormuş çeksin gitsin ailenizle de görüşmesin. Kadınlar bazen kendilerini öldürtene kadar bekliyorlar.
Sen zaten onların istemediği biri ile evlenirken baş kaldırmış olacaksın onda da parasını verirsin bişey olmaz.

Eşi iyi insansa ala başına kakmaz. Kimseyi ailesine göre yargılayamazsın. Öyle yapacak potansiyelde insanla evlenme zaten.
Kaç kadının eşi çok iyi? İlla ki bir yerden vurulur. Eşi bişey demese ailesi söyleyebilir. Kimin kime garantisi var şu devirde? Pamuk gibi görünen erkekler evlendikten sonra değişiyor görüyoruz neler okuyoruz burada. Bu kızın da başına gelmesi muhtemel.

Kaç kadının eşi çok iyi? İlla ki bir yerden vurulur. Eşi bişey demese ailesi söyleyebilir. Kimin kime garantisi var şu devirde? Pamuk gibi görünen erkekler evlendikten sonra değişiyor görüyoruz neler okuyoruz burada. Bu kızın da başına gelmesi muhtemel.

Bu söylediğinde haklısın. Karakteri olan insan bunu kullanmaz. Kavga ettiği zaman yüzüne vurmaz. Çok haklısın bu söylediğine lafım yok, olmaz demiyorum, düzgün insan bunları yapmaz diyorum.

selam kızlar :KK200:
3 senelik sevgilim var. ve bir konu yüzünden tartıştık size danışmak istiyorum. ben henüz üniversitede öğrenciyim. sevgilim evliilik konularını çok sık açan gelecekle ilgili konuşmayı seven biri. daha önceden de bu konuyu açmıştı ve tartışmıştık..
arkadaşlar benim babam, her kız babası gibi kızına çok önem veren, hemen evlenmesini de istemeyen, en azından ekonomik özgürlüğünü eline al ondan sonra evlen diyen bir adam. bende hak veriyorum ona..

okulum bittikten sonra ilk sene nişan söz falan yapıp ikinci sene de evlenmeyi düşünüyorum ben tabi kısmetse. sevgilim de niye iki sene bekliyoruz, çok saçma falan diyor. ben okulu bitirir bitirmez nişan yapıp ondan sonra da ilk sene içinde evlenelim falan diyor. ben geç baba olmak istemiyorum evlenince de bir iki sene sonra çocuğumuz olsun diyor. bana da mantıklı gelmiyor bu. ben ekonomik özgürlüğümü elime almak, biraz maaşımı güle oynaya ailemle harcamak ondan sonra evlenmek iistiyorum. evlenince de hemen çocuk istemiyorum. neler neler okuyoruz burada. biraz evliliğin tadını çıkarmak hem de evliliğe alıştıktan sonra, birbirimizi daha da iyi tanıdıktan sonra çocuk istiyorum. sevgilimin bu düşünceleri bana biraz gerici geliyor ne yalan söyleyeyim. sanki bir an önce beni babamdan alıp elime de iki üç çocuk verecekmiş gibi hissediyorum. ben özgürlüğüme düşkün biriyim ne yalan söyleyeyim. onun bu düşünceleri beni biraz korkutuyo? siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? sizce yanlış mı düşünüyorum? evlenir evlenmez çocuk diye tutturacakmış gibi geliyor bana. daha şimdiden annem torun istiyor diye kaç kere tutturdu ve kendimi düzgünce ifade etmeme rağmen beni anladığını hissetmiyorum. bana sen evlenmek istemiyorsun, çocuk da istemiyorsun falan diyor ve bunu dedikçe iyice sinir oluyorum çünkü ben evlenmeyi de kalabaık bir ailem olmasını da gerçekten çok istiyorum. ama doğru zamanda... bu kadar eğitim görüyorum sonuçta mesleğim için.. doğal olarak da bitirince ilk bir kaç sene kariyerime odaklanmam gerekecek geleceğimiz için ama bunu anlamıyor. nasıl bir yol izlemeliyim? bu konudaki tavsiyeleriniz neler?
Hangisi sizin aileniz?
Anlattıklarınız arasında çok çelişki var.
Ör: arkadaşlar benim babam, her kız babası gibi kızına çok önem veren, hemen evlenmesini de istemeyen, en azından ekonomik özgürlüğünü eline al ondan sonra evlen diyen bir adam. bende hak veriyorum ona..

Ama bu konuda ablanızı öldürseler ses çıkarmayan bir anne baba profili.

Hikaye mi yazıyorsunuz?

Back
X