• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileni bırakıp başka bir şehre gitmek !

Hafta içi zaten çalışılıyor, en fazla akşam yemeğine çıkılabiliyor, bazı zamanlr kapalı mekanlarda konserler oluyor. Evet çok fazla avm var ama şu açıdan iyi oluyor. Akşamın bir vakti sinemaya gitmek istediğimizde evimize en yakın yere gidiyoruz. Haftasonları gezilecek güzel yerler var, göksu, harikalar diyarı, mogan vs vs... Piknik yaparsın, kahvaltıya gidersin, yürüyüş yaparsın.... Son zamanlardaki karışıklığa gelince, herşey nasip kısmet. Patlamaların olduğu yerlerde kılpayı oradan geçip giden insanlar var... Hem bursa çok uzak değil ki, arabanız varsa rahatca haftasonları gidip gelebilirsiniz :)

Ağustosta bende evlenip izmire gideceğim. Hiç korkmuyorum. Zordur elbette ama alışırım. Okul için ailemden ayrılınca çok mutluydum :KK70:

Bende Bursa'yı bırakıp eşimin doğu görevi için Erzurum'a geldim... İlk evim ilçedeydi çok sıkıldım ama merkeze taşınınca alıştım şimdi çok seviyorum... Sizde alışırsınız mesafe çok uzak değil hızlı trenide kullanırsanız gidip gelmenizde zor değil... Ama Bursa özleniyor çok özledim o apayrı bir konu...

iki ailede yoksa bence tadını çıkar.zira aileler yakın olunca her türlü sıkıntı oluyor.keşke bende gidebilsem

Çalış derim, çalışmazsan alışman zor olur. Ben ailemden uzak kvalidemlere yakın geldim öylesi çoook çok daha zor. Tek başınıza olmanız bir çok anlamda avantaj, mutlu olursunuz inş.

Merhaba kızlar ağustos ayında evleniyorum. Yaşayacağımız şehirde ne onun ailesinden biri ne de benim ailemden biri olacak.. Nişanlımın yanında 1 hafta kaldım bulunduğu şehirde... O kadar çok sıkıldım ki anlatamam..çok korkuyorum nasıl olacak? Herşeyimi alıştığım şehiri bırakıp baska bir şehirde yeniden hayat kurmak.. Arkadaslarını sevdiklerini bırakıp baska bir şehirde mutlu olan war mı aranızda?

Sevdiceğim yanımda huzurluysam yeni bir hayat değil sanki hep yaşamışım ve onunla beraber gibi gelir
Düşünmeyin bunları inşallah anlayışlı bir eşiniz olur tatillerde gider gelirsiniz onlarda size gelir
Bir zaman sonra alışırsınız merak etmeyin yeterki takıntı haline getirmeyin

Zor gerçekten zor. Eğer ailenle yaşamaya alıştıysan ve hiç ayrılmadıysan zor...
6 ay boyunca ağladım, bebek gibi sızlandım.
Evlilik çok güzel ama o anda ayrı kalmanın uzakta olmanın zorluğu üstüne çöküyor
Şimdi neredeyse 1 yıl oldu. Ağlamıyorum artık, aklıma gelince gözlerim doluyor bazen
Alıştın mı dersen yok alışmadım sevemıyorum yaşadığım yeri..Ailemi özlüyorum, arkadaşlıklarımı arıyorum..
Ama kabullendim, çünkü öyle ya da böyle kabullenmek zorundayım.
Çünkü artık bir eşim var, kendimize ait bir hayatımız var..

Merhaba kızlar ağustos ayında evleniyorum. Yaşayacağımız şehirde ne onun ailesinden biri ne de benim ailemden biri olacak.. Nişanlımın yanında 1 hafta kaldım bulunduğu şehirde... O kadar çok sıkıldım ki anlatamam..çok korkuyorum nasıl olacak? Herşeyimi alıştığım şehiri bırakıp baska bir şehirde yeniden hayat kurmak.. Arkadaslarını sevdiklerini bırakıp baska bir şehirde mutlu olan war mı aranızda?
Bende aynı durumdayım ayrı yerdeyiz ama yanımda eşim olduktan sonra sorun etmedim birde ben köye gitmiştim yani düşün boşuna dememişler doğduğun yer değil doyduğun yer diye orda ne kadar kalacaksınız bilmem ama ben 2 sene kaldım köyde şuan ilçedeyiz ev alıp taşındık eşim gidip geliyor işine ama çok şükür hiç sorun yaşamadım sağolsun eşim de destek oldu hep civar ilçelere şehirlere gezmeye gittik geçti gitti 2 sene bence sende çok dert etme akışına bırak ne kadar çok düşünürsen o kadar büyür bu sorun içinde eşinle mutlu olacağın zamanları düşün hem ailelerden uzak olmak bir yerde iyi oluyor karışamıyorlar mesafe olunca :) hakkınızda hayırlısı olsun şimdiden bir ömür boyu mutluluklar dilerim

canım eğer çalışacaksan gıttıgın yerde iş çevresinde bir sosyal yasantın olur ama ev hanımı olacaksan evlendıkten sonra işin daha da zor, yeni bir çevreye uyum sağlamak her zaman zordur,alışkanlıklarından vazgecmek-aılenden arkadaslarından uzaklasmak ama zamanla alışırsın.
hem evlılıkte ıkı tarafın aılesınden uzakta yasamak bır avantaj bence, sadece bebek olunca dezavantaja donusuyor bu durum cunku bebege bakacak kımse olmayabılıyor....
ben su an Bursadayım, buraya hıc ıstemeyerek geldım alısmam zaman aldı maddı manevı sıkıntılarımda oldu ama bu surecte evlendım yakında bebegım olacak, çalışıyorum az ama öz arkadas cevremde var ve memleketım yakın oldugundan her ıstedıgımde aılemın yanına gıdıyorum, zaten ıs guc kosturmacası vs derken zaman akıp gecıyor ...
bır sekılde alıstım ve su an mutluyum...
iş bırazda sende bıtıyor.. ;) tabı es adayınında destegı onemlı..

Ben de izmitten mersine geldim. 2 yıl oldu evleneli. Eşimin ailesinin dışında burda kimsemiz yok. Onların da yazın tayini çıkacak hepten yalnız kalacağız. Çok sıkı aile bağlarım olmadığı halde hala zorlanıyorum, alışamadim buraya. Memleketimi çok özlüyorum. Zor :KK42::KK42:

Bütün mesajları okudum.. Anladışım şu ki alışsan bile kendi memleketini kendi ailesini gerçekten özlüyor insan .... Mecbur alışmaktan baska çare yok..belki sevebilirim ankarayı

canım eğer çalışacaksan gıttıgın yerde iş çevresinde bir sosyal yasantın olur ama ev hanımı olacaksan evlendıkten sonra işin daha da zor, yeni bir çevreye uyum sağlamak her zaman zordur,alışkanlıklarından vazgecmek-aılenden arkadaslarından uzaklasmak ama zamanla alışırsın.
hem evlılıkte ıkı tarafın aılesınden uzakta yasamak bır avantaj bence, sadece bebek olunca dezavantaja donusuyor bu durum cunku bebege bakacak kımse olmayabılıyor....
ben su an Bursadayım, buraya hıc ıstemeyerek geldım alısmam zaman aldı maddı manevı sıkıntılarımda oldu ama bu surecte evlendım yakında bebegım olacak, çalışıyorum az ama öz arkadas cevremde var ve memleketım yakın oldugundan her ıstedıgımde aılemın yanına gıdıyorum, zaten ıs guc kosturmacası vs derken zaman akıp gecıyor ...
bır sekılde alıstım ve su an mutluyum...
iş bırazda sende bıtıyor.. :KK66: tabı es adayınında destegı onemlı..
Çok güzel bir şehirde yaşıyorsun..bursa tüm kötü olaylardan uzak ..konumu da güzel kıymetini bil bence şanslısın

Ben akdenizliyim, eşim icanadolu
Ama şuan iş nedeniyle dogudayiz ve 7 aylık evliyiz
Burada tanıdığım kimse yok hep evdeyim ama inan hiç sıkılmıyorum

Kendi aileme 13 saat, eşimin ailesine 16 saat uzaktayiz
10 günlüğüne memlekete gitmistim ama bir haftada esimi çok ama çok özledim
Onsuz hiç zevk alamadım tatilden

Evinde huzur mutluluk olduktan sonra nerde oldugun çok da önemli değil bence
Nişanlımın yanına ankaraya gittiğimde bursa da ki ailemi özlüyorum.. Bursadayken de nişanlı mı özlüyorum ☺️☺️ İki arada kalmış durumdayım ahh ahh.... 13 saat baya uzakmış baya doğudasın sanırım

Tayinim ilk Bursa'ya çıktığında aynı duygular bende de olmuştu. Arkadaş yok, akraba yok aile yok üstüne üstlük eş'te yok :KK55: 1 -2 ay içinde alışmıştım her şeye arkadaş çevre zamanla oldu. Sonradan memleketime tayin aldırdım ama Bursayı çok özlüyorum yaaa :KK1:O yüzden zaman tanı alışırsın. Kafanda ön yargıların olmasın napıcam ne edicem nasıl alışıcam ...

Tayinim ilk Bursa'ya çıktığında aynı duygular bende de olmuştu. Arkadaş yok, akraba yok aile yok üstüne üstlük eş'te yok :KK55: 1 -2 ay içinde alışmıştım her şeye arkadaş çevre zamanla oldu. Sonradan memleketime tayin aldırdım ama Bursayı çok özlüyorum yaaa :KK1:O yüzden zaman tanı alışırsın. Kafanda ön yargıların olmasın napıcam ne edicem nasıl alışıcam ...
Bursa memleketim diye söylemiyorum gerçekten bambaşka bir şehir.. Gideceğim yer ankara yerine baska bir şehir olsa gerçekten bu kadar takmıycam..ama ankara iştee yaaaa....awm den baska birşey yok koca şehirde...bi şekilde iş falan derken inşlh ankaraya da alışırım inşallah belki de angaralı olup çıkarımm hahajaja

Bursa memleketim diye söylemiyorum gerçekten bambaşka bir şehir.. Gideceğim yer ankara yerine baska bir şehir olsa gerçekten bu kadar takmıycam..ama ankara iştee yaaaa....awm den baska birşey yok koca şehirde...bi şekilde iş falan derken inşlh ankaraya da alışırım inşallah belki de angaralı olup çıkarımm hahajaja

Ankara da Üniversite okudum :KK53: Bol bol AVM var :KK50: Aşırı ciddi bir şehir ne bilim Bursa gibi diil. Su yok o_OBursa da miss gibi erikli suyu vardı. Bursalı diilim ama Türkiye de ki en güzel şehirlerden biri çok seviyorum Bursayı :KK15:

Ankara da Üniversite okudum :KK53: Bol bol AVM var :KK50: Aşırı ciddi bir şehir ne bilim Bursa gibi diil. Su yok o_OBursa da miss gibi erikli suyu vardı. Bursalı diilim ama Türkiye de ki en güzel şehirlerden biri çok seviyorum Bursayı :KK15:
Bursa da çeşmeden erikli suyu akıyorr ☺️☺️☺️☺️

Back
X