• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailenin dine yöneltmeye çalışması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaç yaşındasınız? Ailenizin size tavsiye vermesi ve dini manada yönlendirmesinde ben sakınca görmüyorum çünkü dinimiz"sen naparsan yap bende böyle takılırım" dini değil.

İnsanlarımız senin dinin sana benim dinim bana mantiginida yanlış algılıyor bu anlamda. Ailenin görevidir çocuklarina hem maddi hem manevi şekilde destek vermek. Buna dinde giriyor. Sizin kişisel olarak din anlayışınız yaşam tarzınız ailenizden çok farklı mı? Farklı diye mi sizi yönlendirmeye çalışıyorlar?

ailem dine yöneltmeye çalışıyor beni. tesettüre gir,namaz kıl, evde boşsun kuran öğren oku diyorlar ben geçiştirmekten yoruldum artık ne yapmalıyım (konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum bulamadım din yazan konu)
Dini konular yasak.yaşın kaç okuyo musun çalışıyo musun detay vermemişsin

Bencede çok doğru bisey yapıyorlar vaktini boşuna telefon başında harcaman yerine kuran ile namaz ile geçirmen cok yerinde Bi karar 30 yaşındayım keşke böyle bir vaktim olsaydı da bekarken ailemin yanında iken sürekli bunlarla vakit gecirseydim ileride geçmişe dönmeyi çok istiyorsun ama ne fayda

Ayrıntısına girersem banlanacağım kadar çok baskı gördüm akrabalarımdan bu konuda. O yüzden hayal gücüne bırakıyorum. Ne yaptım; epey savaştım, şiddet de gördüm, tek motivasyon kaynağım pes edersem asla istediğim gibi bir hayatım olmayacağını bilmemdi. İşte neticede okudum, iş buldum, bağlarımı da tamamen kopardım. Bağlarını kopar demiyorum, şartların bunu gerektirmiyor olabilir, hem akrabaları silmek elbette aileyi silmekle aynı şey değil. Ama boyun eğme, ekonomik özgürlüğünü kazanmaya ve kendi hayatını kurmaya bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X