• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailenin yakın ol baskısı?

Bilmiyorum ama neden böyle oluyor çok üzülüyorum. Esin de var ve onunda kararları var. Benim ailemde öyle ve bana yukleniyorlar sen kadın olup yaptiramiyorsun diye ... Ve o kapı kapanınca herşey kapıda kalmıyor çünkü kapıda biraktiklarin komşu,görümce değil ana baba 😔 evlilikte hep bir yerin yaralı oluyor
:( öyle bir psikolojik baskı ki yıllardır gelen. Eğer onlara göre yanllışsa kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum. Ne olursa olsun kesinlikle moralim 0 oluyor. Suratım düşüyor . Sizinde öyle mi ? :(

Ailelerimizin her yaşta üzerimizde bıraktığı bu psikolojik baskıdan nefret ediyorum inanın. Benim ailemde aynı böyle bir aile. Ne yaparsam yapayım hala annem babama göre yanlış olan birşeyi yaparken korkuyorum sanki beni görüyorlar kızacaklar gibi.

Sizin ailenizde size bunu yapıyor. keşke sizin ne hissettiğinizi biraz anlayabilseler.
evet :( aynı sizin gibi hissediyorum bende. bu durumdan kurtulmak için bir yol bulursanız benimlede paylaşın ne olur

Ailemle aynı mahallede 10 dakika yürüme mesafesinde oturuyorum. Ama keşke yanyana apartmanlarda otursam. 2 çocuğum var onlar olmasa ben biterim. Elim ayağım sesim nefesim onlar benim. Canım yemek yapmak istemedi mi hop annemdeyim. İşim olduğu zaman çocuklarımı bırakıp gönül rahatlığıyla işime bakıyorum. Gezmelere gidiyorum. 7yıl aralıksız çalıştım oğlumu annem büyüttü, eve gelince sıcacık yemeğim hazırdı. Yani ailenin yakınında olması bence harika bi lüks.

:KK43: öyle bir psikolojik baskı ki yıllardır gelen. Eğer onlara göre yanllışsa kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum. Ne olursa olsun kesinlikle moralim 0 oluyor. Suratım düşüyor . Sizinde öyle mi ? :KK43:
Evet maalesef maalesef .... Birde tek çocuğum düşünün ve ailem çok dengesiz onlara uyunca fena bir kişi oluyorum.

Ailemle aynı mahallede 10 dakika yürüme mesafesinde oturuyorum. Ama keşke yanyana apartmanlarda otursam. 2 çocuğum var onlar olmasa ben biterim. Elim ayağım sesim nefesim onlar benim. Canım yemek yapmak istemedi mi hop annemdeyim. İşim olduğu zaman çocuklarımı bırakıp gönül rahatlığıyla işime bakıyorum. Gezmelere gidiyorum. 7yıl aralıksız çalıştım oğlumu annem büyüttü, eve gelince sıcacık yemeğim hazırdı. Yani ailenin yakınında olması bence harika bi lüks.
evet kesinlikle öyledir tabi. Ama bizde bir karar verdik ve ikimizde evden çalıştığımız için nerede daha keyifli zaman geçirebileceğimize göre karar verdik. Bunları söylemeleri normal ama sonrasında psikolojik baskıya çevirmeleri çok mutsuz ediyor beni

Merhaba kızlar ,

Ben yakın bir zamanda evleneceğim. Ailem sakin fakat merkezi olmayan bir konumda yaşıyor. Nişanlım ben evden çalışıyoruz. O yüzden merkezi konumda ev tuttuk (aileme arabayla 50 dakika uzakta). Ev tuttuğumuz yerde fiyatlar çok yüksek olduğundan satın alamadık. Belli bir birikmişi var ve ev fiyatları sürekli arrtığından farklı semtte olsa alalım kiraya verelim dedik. Ev baktığımız semt dönüşüme girmiş bir alan ve gelecekte iyi olacağını düşündük.

Ailem en başınndan beri her fırsatta onlara yakın olma konusunda baskı yapıyor. Öyle bir psikolojik baskı ki inanılmaz mutsuz oluyorum. Çocuğun olur yardım ederiz. Bişey olur yardım ederiz. Yakın olmak her zaman iyidir. Burda otur vs. Evet haklılar ama şuan için çocuk vs yok zaten.

Şimdi ev baktığımız yere laf ediyorlar. Buradan al neden o kadar uzaktan alıyorsun. Yatırım içinse arsa al evi alma . Öyle bir duruma geldim ki cidden güzel bir şey için mi söylüyorlar yoksa sırf kendi istedikleri olsun diye mi ayırt edemiyorum. Her şeye onlar karar versin istiyorlar

Ev alıcaz hiç mutlu değilim. Sürekli yanlış bir şey yapıyormuşum hissini üzerimden atamıyorum. Çook küçüklüğümden beri her şeye onlar karar verdikleri için 30 yaşımda bile onlar ne derse onu yapmam gerekiyormuş yoksa kötü bir şey olacakmış gibi hissediyorum.

Bu düşüncelerden kurtulmam için akıl verin kızlar lütfen :KK43:
Artık evlenmişsiniz ve bu kadar müdahale doğru değil fakattt

gerçekten kendi ailene yakın olmanın her türlü avantajını yaşıyorsun ama okadar olmasaada dezavantajınıda yaşıyorsun

sizinkiler müdahaleci gibi olduğundan kararsız kaldım.

Merhaba kızlar ,

Ben yakın bir zamanda evleneceğim. Ailem sakin fakat merkezi olmayan bir konumda yaşıyor. Nişanlım ben evden çalışıyoruz. O yüzden merkezi konumda ev tuttuk (aileme arabayla 50 dakika uzakta). Ev tuttuğumuz yerde fiyatlar çok yüksek olduğundan satın alamadık. Belli bir birikmişi var ve ev fiyatları sürekli arrtığından farklı semtte olsa alalım kiraya verelim dedik. Ev baktığımız semt dönüşüme girmiş bir alan ve gelecekte iyi olacağını düşündük.

Ailem en başınndan beri her fırsatta onlara yakın olma konusunda baskı yapıyor. Öyle bir psikolojik baskı ki inanılmaz mutsuz oluyorum. Çocuğun olur yardım ederiz. Bişey olur yardım ederiz. Yakın olmak her zaman iyidir. Burda otur vs. Evet haklılar ama şuan için çocuk vs yok zaten.

Şimdi ev baktığımız yere laf ediyorlar. Buradan al neden o kadar uzaktan alıyorsun. Yatırım içinse arsa al evi alma . Öyle bir duruma geldim ki cidden güzel bir şey için mi söylüyorlar yoksa sırf kendi istedikleri olsun diye mi ayırt edemiyorum. Her şeye onlar karar versin istiyorlar

Ev alıcaz hiç mutlu değilim. Sürekli yanlış bir şey yapıyormuşum hissini üzerimden atamıyorum. Çook küçüklüğümden beri her şeye onlar karar verdikleri için 30 yaşımda bile onlar ne derse onu yapmam gerekiyormuş yoksa kötü bir şey olacakmış gibi hissediyorum.

Aileye yakın olmak gerçekten İNANILMAZ derecede faydalı. Ben gerçekten iki taraftan da çok fayda gördüm ama onlara yakın olma kararını biz verdik onlar değil. Eğer siz istemiyorsanız lütfen dinlemeyin ve bu yüzden mutsuz olmayın. Zaman geçtikçe alışacaklardır

Merhaba kızlar ,

Bu düşüncelerden kurtulmam için akıl verin kızlar lütfen :(
Fırsat bu fırsat, kendi verdiğiniz karardan dönmeyin, bir an önce alacağınızı alın ve konuyu kapatın. Artık yetişkin ve evlisiniz hata da yapsanız bu sizin kararınız olmalı. Bir daha da yapacağınız yatırımlar konusunda yanlarında konuşmayın.

ve bu baskıyı atamıyorum üzerimden onlar olumsuz bir şey dese modum hemen değişiyor mutsuz oluyorum bu durumu aşmam lazım :(
Aşmak için bu fırsatı değerlendir. İlk adımı at.
bizimkilere sanırım çok taviz verdim. Her şeye biz karar verelim istiyorlar. Onların istediği gibi olmayıncada surat asıyorlar moral bozacak şeyler söylüyorlar
Duymazdan gel, hayatının iplerini eline alma vaktin geldi

Merhaba kızlar ,

Sadece çocuguna bakarız kısmına yazmak istedim. Ben başka şehirde yaşarken bu mantıkla babamlatın olduğu şehre geri döndüm, anneme 10dakika uzaklıkta ev tutup evlendim. Yeni doğum yaptığımda hamileleiğimde falan da çok yardım etti, baktı gerçekten. Çocuk daha bir yaşında bile değilken bir fırsat çıktı başka bir ülkeye taşındık. Demem o ki planlardaki gibi olmayabiliyor hayat :)

çabalıyorum gerçekten. Ama içimde ki o garip hissi suçluluk duygusuunu nasıl sonlandırabilirim onun yolunu bulamıyorum
O duyfu bir seferde geçmez, mantıklı olanı yaptım diyerek onu ikna etmeye çalış.

Bak ben bencil bir anneye sahibim. 5 yıl evli olarak doğuda görev yaptım bu sırada ilk çocuğum oldu, 40ım çıkana kadar yanımda kaldı ama burnumdan getirdi. Yıllarca telefonda buraya gelin çocuğunuza ben bakarım diye kavga çıkardı her telefonda. 2.Hamileliğimde memleketime tayinimiz çıktı, yıllarca ben çocuklarınıza bakarım dşyen kadın bana "ben çocuklarımı yalnız büyüttüm bak başının çaresine" dedi. Eşime karşı mahçup oldum.

Ailen seni yönetme çabasındaysa yarın çocuğuna bakarken evdeki tabağın yerine kadar müdahale eder, nefes alamazsınız. Yerinde olsam o riski almam. Ruhundaki sızıyı sustur mantığını dinle. Zamanla onlar da sen de alışırsınız. İlkini başardıktan sonra çok rahatladığını hissedeceksin inan bana. Hayat senin hata yapsan da sen yap ve asla vicdan azabı çekme. Yaparak yaşayarak öğrenmek gençlerin de hakkı

Back
X