• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileniz erkek arkadaşınız zengin değil diye tepki gösteriyorsa ne yapardınız?

zenginlik fakirlik allahin mülkü kime verip kime vermiyeceni allah bilir
kimini zenginlikle kiminide fakirlikle sinarmiski kullarim bana isyan edecekmi diye
bence cocugun zenginligine deyil dinden imandan haberi varmi vicdan merhameti varmi
görgüsü nasil ailleler birbirine uygunmu istemesende aillerlerde gel git yapiyorlarrrrr onlara bakilmali
para pul geciciiii seyler dünyalik az asim agrisiz basim saglik olsun gerisi olurrrrr

ah canım benim ne de guzel özetledin..erkek arkdsım çok ince düşünen biri benimle ilgili olan konularda çok hassastır.beni çok dşünür.babam çalış diye bana işler bulurken o benim işe gitmeme asla razı olmadı ben çalışırım sen yeterki gitme nekadar lazımsa ben sana veririm evde otur derslerinden başkada bırsey düşünme dedi.her zman da derslerimi benim huzurumu önce düşündü..kendisinin de sıkıntıları var onların hepsını benımle paylaşmak ıstemez ben ısrar edince ancak bıraz anlatır aklıma takılsın ıstemez ilk tanıstığımız günden beri de hep boylede en ufak bir değişimini görmedim tatlım.vicdanlı çok duyarlı her konuda 5vakit tamamlayamazsa bile namazlarını kaçırmamaya çalışan biri.en önemlisi de kendi çabalarıyla kımsenın desteği olmadan hayatını kurması hep bunun için çalışması ama bende bunu babama anneme anlatamıyorum.anlamak istemıyorlar güzelim..hayırlısı neyse o olsun diyorum..

zenginlik nedir?güzel ahlak,eşe sadakat,bereketli sofra,sağlıklı çocuklar değil midir?
eğer bir insan bunlara sahipse dünyanın en zengini değil midir?
o evde yenilen bir tas tarhana en güzel yemek değil midir?
baban eğer gerçekten seni düşünse önce bunları önemser.
Allah kaderine yazdıysa ve çalışırsa herkes maddi güce kavuşur zaten.
bazen maddi açıdan zorlandığımızda eşim ben dünyanın en zengin adamıyım der.kızıma bana bakar gözleri dolar.bundan güzel saadet olur mu?:nazar:

canım benimm tatlımm nede huzurlu bır yasama sahipsın Allah bozmasın inşallah mutluluğunuz huzurunuz daim olsun..bende senin gibi düşünenlerdenim.para elbet gelir kazanılır erkek arkdasım çalışıyor elinden geleni zaten yapıyor evine bakıyor çabalıyor bende okuyorum okulum bittiğinde zaten bende çalışacağım elbet dahada iyi olacak durumumuz en azından bızı bıraz rahat ettirse buda yeter şükrederim her şekilde..ama benim daha zengın evı arabası olan bol paralı bırıyle evlenmemi istiyorlar.kendı okulumdan falan.dengim olan tamam ama okulda dengim olsa ne yazar baba parasıyla yasayan birini zaten istemıyorum hadi buldum dıyelım babam bana onlar gibi bırsey sağlayamayacak ki ailesinden biri çıkıp bununda lafını etse ne derim ben katlanamam asla! ne malum dedim zenginliğinin güvencesi varmı baba dedim küfür etti..bundan ibaretiz canım anlatabiliyormuyum?

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama, sizin babanız gfibi bir babam olsa pek lafına sözüne bakmam açıkçası.. sizin yolunuzu çizin arkadaşım öyle şey mi olur verende Allah alan da Allah.. zengin olmak kula verilmiş bir ikramdır sadece ister alır ister verir.. insalıkla alakası yoktur bunun.. o yüzden sevgilinizi seviyor ve güveniyorsanız hiç umursamayın hayatınızı, öynünüzü belirleyin bir kaç yıla da evlenirsiniz.. koskaca anne babaların gençlere neler demesi gerekirken denilene bak.. cahilliğin yaşı yok ama, belli ki siz çok olgunsunuz inanıyorum ben seçimlerinizde güzel olacak.. o yüzden kalbinizi ferah tutun babanızın yaptığı onadır istediği kadar yapsın...

tatlım benm 21 yasındayım.bugune kadar zaten kendi yolumu kendim buldum.bana yol göstermedi babam hep bıldiğim doğrularla yürüdüm.annem yardımcı oldu onun sayesınde bıraz daha iyiyim.ben erkek arkdasıma gerckten guvenıyorum canım 2.5yıldır tanıyorum ve ılk gun nasılda bugunde aynen öyle her şekilde benim için cabalar sağolsun çok ince düşünür ve tamda benim istediğim gbi düşüncelere karaktere sahip.bende onun her sıkıntısında yada mutluluğunda hayatına dair ne varsa ona eşlik etmek istiyorum..para elbet gelir el birliğiyle zaten çalışıp kazanırız.okuyorum okulum bıttıkten sonrada ben yıne destek olurum.okul sırasında da oyle ama bu durumu ben anlatamıyorum çok denedim bağırdım kızdım sakın oldum umursamadım ama yınede bu düşünceleri asla değişmedi bende bıraktım ne derlerse desinler gördüm gerçekleri..yoruldum tatlımm..

Canım tam olarak anlayamadım baban zengin biriyle evlen de biz de rahat edelim anlamında mı konuşuyor yoksa sana zengin biriyle evlen de rahat et mi diyor.ayrıca erkek arkadaşını biliyormu

canımm babam evet zengin biriyle evlenmemi istiyor.tatil yada en ufak bır yerlere gidelim anne kahve içelim kafamız dağılsın demem bile konunun zengin birine gitmesine varabiliyor.aklını kullanda zengin olanlarla dengin olanlarla bu hayatı yaşa bizde sana gelelim diyo.diplomanı alda artık para kazan sıkıldm der mesela..evet erkek arkdasımıda bılıyor çok tartıştık çok buyuk sorunlar yasadım evden atıldım.üstelik erkek arkdsımı ve ailesini çok iyi tanıyan biri.erkek arkadasımn babasıyla yakın arkadas.sürekli erkek arkdasımdan brseyler ıster.futbolda oynuyor ayrıca profesyonel bir yere imza atta bızıde gör ya falan dediği zamanlarıda hiç unutmadım.durum tamamen bundan ibaret..

cnm baban muhtemelen hayat şartlarını bildiği için senn rahat etmeni istiyordur.Snn erkek arkadaşının mesleğide önemli bu durumda sana gelecek vadetmesini istiyordur. tmm sevgide çok önemli de sırf zengin die sevmediğin bir adamla evlenecek halin yok ... Ayrıca hiç bir aile evladının kötülüğünü istemez bak babasıyla arkadaşmış vardır bir bildiği

tatlım bende ilk oyle dusundum ama gördüğüm seyler bunun cevabnı açıklamasına yetti.babasından sürekli bır yerlere götur beni eğlenelim ne bilim bize gel oturalım çay içelim diye isteklerde bulunan bırı babam.benim okul paramı veremedi babam gidip onlardan istedi erkek arkdasımn babası okul paramı verdi.ve bize gelip iş yerinden aldım dedi onlarla ilgili olan her konuda bıze hep yalanlar soyledi babam.madem gördüğü bırseyler var ozman kendısı neden bu kadar ıyı her gun arıyor bunu anlamıyorum.babam için yeme içme gezme olsun evı arabası onun ıstedği seyleri alan bırı olsa gerisi önemli değil.bunu aynı sekilde annemde soyledi ağlayarak..para elbey bır sekilde kazanılıyor.el bırlığıyle halledebileceğimize inanıyorum zaten erkek arkdasım evıne bakan bırı sorumluluk sahıbı ona ınanıyorum göruyorum neler yaptığınıda..bana babam hıc bısey sağlayamaz evlensemde istediği gbi bırını buldum dıyelım babamı nasıl çıkarırım ınsan içine? siz ne yaptınız dediğinde ne derim ben bu durumlara düşmekte istemıyorum:(

Canım tam olarak anlayamadım baban zengin biriyle evlen de biz de rahat edelim anlamında mı konuşuyor yoksa sana zengin biriyle evlen de rahat et mi diyor.ayrıca erkek arkadaşını biliyormu

tatlım zengin olsun bızde gelelim sende kalalım sen sağlada bız yıyelim dedi yani bu laftan daha başka ne anlayabilirm ki.? zengin olsun yemek yedirsin babama para versın eğlendirsin gerisi mühim değil..

Babanız eve gelince demediğini bırakmıyormuş.
Demediğini bırakmadığı konular sadece maddiyat mı?? başka şeylerde var sanki..

Bir de çocuğun işi gücü mesleği gelir durumu ne ?

canımm her şekilde en ufak bır konuda bile küfür edip bağırır bana anneme kardeşime..aklını kullanda zengın bırılerını bul dıplomanı al artıkta para gelsin diyor.erkek arkdsım futbol oynuyor aynı zamanda muhasebecilik yapıyor.evine bakıyor evdekı herkes onun eline bakıyor tatlım ev kırası evdekı esyaların taksidi faturalr hersey..arabası evi yok dıye çok zengin değil dıye istemıyor.okuldan bulsaydın dedi bana babam..yazın erkek arkdasıma profesyonel bır yerle anlaşta bızı de gör dediği gunleride unutmadım..ondan yemek ısmarlamasını ıstediği babası sarkı soyluyor onun sarkı soylediği mekana götrmesni istediği günleri unuttum.benım okul paramı bıle onlardan ıstemıştı babası da bı arkdsından alıp vermiş ve bıze bunu babam başka bırsekılde anlatmıştı işyerinden dıer maasımı aldım dıye ben bu olayı tesadufen duydum duymasaydm bılmeyecektım çok utandım..ikiyüzlü malsef durum bunlardan ıbaret tatlımm ozetle..

Her anne baba evladı en iyi şartlarda yaşasın ister,
ama bu demek değil ki "zengin koca bul hayatını kurtar" böyle bi mantığı kim ne niyetle düşünebilir..
Babanın sergilediği tutum ayrıca çok çok üzücü..
Bana göre en büyük zenginlik işi gücü var mı, sana sahip çıkıyor mu, evini yuvasını kimseye muhtaç etmiyor mu; işte bu!
Herşeyden önce sağlam bir karakter ve adam gibi bir adamsa sen dünyanın en zengin adamını bulmuşsun!
Herşey para demek değil ama tabi ki parasızda olmaz..
Anneni babanı al karşına konuş, onlar senin ailen asla kalplerini kırma ama bu yanlış düşüncelerden kurtulmaları için gerçekleri görmesini sağla..
Hakkında hayırlısı olsun!

canım benim ben her sekilde anlattım kendi denginde bul okuldan bul zengın olsun dıyolar sadece ben ne dıyebilirm ki daha başka.? erkek arkadasım çok şükür karakteri tamda istediğim gibi beni çok dusunur sağolsn benımle ılgili her konuda çok hassastr benı kımseye karsı ezdırmez hep el üstünde tutar..benimle ilgili en ufak bırsey kımse soylemedi söylettrmedi.evine bakıyor kendi cabalarıyla kımseden yardım almadan kirasına da verıyor takstlerı oduyor evin bütün ihtiyaclarını karsılıyor.kendı hayatını kendısı kurmak ıcın uğrasıyor.ben de zaten boyle olsun ıstıyordum.baba parasına güvenen birini istemiyorm..öylesini de gördüm onuda yaşadım beni korumayıp yanlız kaldığım zamnlarıda bılıyorum.herseyi anlattım tatlım ama inan dengin olsun zengin olsun lafından başka bırsey duymadım..

Bir de kendimden örnek veriyim. Eşim, elindeki mesleğinden başka hiç bir şeyi olmayan biriydi. Bu konu da babamla eşim aynıydı, (parasızlık yüzünden 2 yıl nişanlı kalmalarımız falan :1:) Ama çok şükür evlendik ve beraber çalışarak borçları ödedik, krediyle araba aldık. İlerde inşallah evimiz de olacak. Halamın kızı da ilk sözlendiği zaman halamı tebrik için aradığımızda, "kimlerden acaba tanıyor muyuz" dediğimizde "bilmiyoruz ama çok zenginlermiş, her yerde arsaları, malları falan varmış" dedi. Geçen bayramda halama gittiğimizde kızı da vardı, eve gelen yemeni satıcısından alacağı "1 TL." lik yemeni için iki saat düşündü, taşındı. Nereye para vermezsem bu yemeniye 1 TL. ayırırım, alısam ben eşime ne derim, arayıp sorsam bunun için mi kontorunu harcadın derse vs. diyerek zengin gelini kızımız o yemeniyi almadı. Bir de kendime bakıyorum, o kadar borca rağmen habersiz birşey alsam eşim, yakışıyor karıma helal olsun der. işten dönerken beni biraz yorgun görse bana söylemeden bir lokantanın önünde durur, bugün yemekler benden diye :1: Şuan kim daha zengin tekrar düşünsün babanız.

tatlımm var ya inan duygularıma tercuman oldun.ben bunu soyledim zaten senın baban ne sağladıki sen boyle harcayamazsın deseler ne derim ben boyle durumlara inan katlanamam! kendimiz kazanırız para elbet geliyor zaten erkek arkdsım uğrasıyor.suanda ailesine bakmasa istediği dukkan açmak çoktan açmıştı.demekki bırıkıyormuş para! bend e okuyorum okulum bittikten sonra da çalışacğım zaten kendi çabalarımızla olacak bundan daha guzeli daha kıymetlisi varmı?

Sevgimin parayla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu
ve buna saygı duymalarını gerektiğini söylerdim.

Benim de babam değil de annem çok istiyor zengin,konumlu birisiyle evlenmemi.Erkek arkadaşım okumuyor durumuda pek iyi değil.Ve benim dünyadaki en sevdiğim kişi annem.Bu yüzden her geçen gün biraz daha eksiliyor sevgilime olan sevgim.İki gündür zaten onu bir kaşık suda boğcam.Memurluk-polislik sınavlarına başvuru yapmadı.Şimdiden bilemiyorum tabi de annemin istedğini yapıcam gibi geliyor.Çünkü huzursuz oluyorum ilişkim devam ederken.Zor bir durum:ssz:

Benim de babam değil de annem çok istiyor zengin,konumlu birisiyle evlenmemi.Erkek arkadaşım okumuyor durumuda pek iyi değil.Ve benim dünyadaki en sevdiğim kişi annem.Bu yüzden her geçen gün biraz daha eksiliyor sevgilime olan sevgim.İki gündür zaten onu bir kaşık suda boğcam.Memurluk-polislik sınavlarına başvuru yapmadı.Şimdiden bilemiyorum tabi de annemin istedğini yapıcam gibi geliyor.Çünkü huzursuz oluyorum ilişkim devam ederken.Zor bir durum:ssz:

güzelim benimm senın ıcınde bulunduğun bu durumu ve hislerini okadar iyi anlıyorum ki.erkek arkdasıma güvenmesem bilmesem yaptıklarını uğraşıp evini baktığını acaba yanlşmı yapıyorum dıyeceğim o derece yanı.okadar kötu oluyorsun ki huzurum kalmadı ya resmen :(( ustelik bızım durumumuz erkek arkadsımkisinden daha düşük.

güzelim benimm senın ıcınde bulunduğun bu durumu ve hislerini okadar iyi anlıyorum ki.erkek arkdasıma güvenmesem bilmesem yaptıklarını uğraşıp evini baktığını acaba yanlşmı yapıyorum dıyeceğim o derece yanı.okadar kötu oluyorsun ki huzurum kalmadı ya resmen :(( ustelik bızım durumumuz erkek arkadsımkisinden daha düşük.

Aynen canım çok zor bir durum ya.Şu maddiyat gerçekten herşeye engel oluyor ya.Bizim de tam tersi daha iyi bir durumdayız ve annem kabullenmiyor sevgilimi.Ben de napıcam bilmiyorum okusun,mesleği olsun istiyorum ama sevgilim de sevmiyor okumayı.İki arada kaldım.Annemi dinlicem büyük ihtimal ama cesaretimi topluyorum sadece:5:

Aynen canım çok zor bir durum ya.Şu maddiyat gerçekten herşeye engel oluyor ya.Bizim de tam tersi daha iyi bir durumdayız ve annem kabullenmiyor sevgilimi.Ben de napıcam bilmiyorum okusun,mesleği olsun istiyorum ama sevgilim de sevmiyor okumayı.İki arada kaldım.Annemi dinlicem büyük ihtimal ama cesaretimi topluyorum sadece:5:

anldım tatlımm sen daha ıyı bılırsın ama okuması tabıkıde senın işini kolaylaştırır.önünde evine bakması gibi bir engelide yoksa çokta güzel olurdu bnu mutlaka uzun uzun konuşun yinede canım benım.olmadı annenın dediği sonuçta içine siniyorsa anneni dinlersin=/ hakkınızda hayrlısı olsun..banada bildir olurmu eğer konuşursanız falan.=)

anldım tatlımm sen daha ıyı bılırsın ama okuması tabıkıde senın işini kolaylaştırır.önünde evine bakması gibi bir engelide yoksa çokta güzel olurdu bnu mutlaka uzun uzun konuşun yinede canım benım.olmadı annenın dediği sonuçta içine siniyorsa anneni dinlersin=/ hakkınızda hayrlısı olsun..banada bildir olurmu eğer konuşursanız falan.=)

Tamam tatlım çok saol haber veririm bakalım yarın konuşucam adamakıllı sınav işini.Çok istiyorum kazanmasını,annemi üzmek istemiyorum çünkü:50:

insanın başına nerde, ne zaman, başına ne geleceği belli değil..bugün zengindir yarın iflas eder 5 parasız kalır,bugün fakirdir yarın köşeyi döner..ahlar vahlar,ohlar hahlar havada dolaşır.. Allah yardımcın olsun,böyle parayı ön planda tutanları Allah ıslah etsin..inşallah sevdiğinle evlenirsin..

mesaj tekrarı..

Son düzenleme:
insanın başına nerde, ne zaman, başına ne geleceği belli değil..bugün zengindir yarın iflas eder 5 parasız kalır,bugün fakirdir yarın köşeyi döner..ahlar vahlar,ohlar hahlar havada dolaşır.. Allah yardımcın olsun,böyle parayı ön planda tutanları Allah ıslah etsin..inşallah sevdiğinle evlenirsin..

Bazen teyzemler de böyle yapıyor hatta sırf zenginler diye kendi kuzenleri' nin cocuklarını bize gösteriyorlar, biz kullanamamısız kafamızı falan, bizim memleketimizde akraba evliligi yoktur, ki cocuklugumuz birlikte gecti, zihniyetin böylesi yani, bende hep derim simdi zengin ama ilerde ne olacagı belli mi? belki elinde avucunda ne varsa gidicek peki ya o zaman ne olacak? Kızım zenginle evlen rahat edersin diyen anne ve babalar bu seferde kızım sen rahat degilsin, zorluk cekiyorsun en iyisi bosan mı diyecekler?

tatlımm dengin olsun aklını kullan git okulundan bul zengin olsun diplomanıda al araba evde alırsınız bızde gelirız sende yaşarız dedi babam..:((

Bir babanın bu cümleleri kurmasını ne aklım ne mantığım alır benim.Sevgilinize herhangi bir sebeple itiraz edebilir,sen rahat et diye daha zenginini ister belki ama ''zengin olsun,bizde gelir sende yaşarız'' demesini aklım almıyor.

Ben hayatım boyunca böyle bir baba tanımadığım için inanmakta zorluk çekiyorum kusura bakma ,acaba yanlış anlamış olabilirmisin.Kaç yaşındasın?

merhabalar benim kaynımda kaç yıl bir kızla çıktı ailesi kaynımın mesleğini beğenmediklerini biz öyle adama kız vermeyiz dediler onlarda zengin peşinden koştular kızı zengin birine verdiler kız kaynımı çok seviyordu sonra kaynım nişanlandı halada nişanlı kız geçen sene evlendi bu sene boşandı aklı hala kaynımdaydım ve durumları çok iyiydi hepsi iflas ettiler şimdi ailesi bin pişman annesi oturup ağlıyormuş biz kızımızın başına ne yaptık diye kız hala kaynımı sevip unutamadığını söylemiş.

Back
X