• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aileniz erkek arkadaşınız zengin değil diye tepki gösteriyorsa ne yapardınız?

Benim eşimin de durumu pek iyi değil, çok şükür yine şu anda geçinip gidiyoruz. Ama bir güvence yok diyebiliriz. Ama çok çalışkan ve azimli.. Ve ben bu yüzden onunla evlendim iyi ki de evlenmişim.

Annem babam başta daha iyi yerlerdende isterler daha rahat edersin dediler ama onlar da tanıyınca tamam dediler. Düğünümde kınamda ve hala evliliğimde içimde kalanlar olmuyor mu ? tabii ki oluyor. o zaman anne babamın isteği geliyor aklıma ama ben çok şükür ki onunla mutluyum..

sizde ne şekilde olursa olsun inşaAllah mutlu olduğunuz bir evlliliğiniz olur..

Tanıdıgım ama aramızın daimi olarak samimi olmadıgı arkadaslar var, zengin koca meraklısı.. :27:
Kendisinden kac yas büyük adamla birlikte, adam zengin bie evin bir oglu bebekte daireler, bilmem nerelerde villalar, kolejlerde okumus, yardımcıları olan bir evde büyümüs falan, kayınvalide yurt dısı seyahati yapan, sergileri fuarları hic kacırmayan yani velhasil gayet iyi yasayan, modern, zengin aileler. Bizim kız da oturdugu mühiti ''kro'' olarak gören, sürekli bebek, ortaköy, nisantasın' da takılan, face' de yasadıgı yeri ortaköy olarak gösteren büyüüük hayalleri olan bir insan, hatta sevgilisi ben senin oturdugun yerlerde yasamak istiyorum, evimizin herseyini beraber yapalım, yardımcı istemiyorum demis tabii bizim arkadas delirmis tabii yası henüz 21 halbuki, ben cok abes buluyorum ya, annesi verse bugün evlenicek annesi de sürekli ask, sevgi bitiyor hic birsey kalmıyor vs. diye konusur kız kardesi de aynı, bugüne dek flört ettigi kisiler hep maddi anlamda cok cok iyi gelirleri olan insanlardır..

Hersey para mı? Villa' da ya da lüks bir semtte yasamak mı? Cok ilginc ya, ey para sen neler kadirsin..
:ssz:

ailem gerckten parayı çok sevıyor.özellikle de babam.tamam doğru benim çok rahat bır sekilde yaşamamı istemeleri zaten çok normal ama ailemin tavrı bu yönde değil.bizim durumumuz sevgilimin durumundan daha da kötü.ayrıca babam sevgilimin ailesini özellikle de babasını çok yakından tanıyor.dışarda sevgilimin babasıyla çok yakınlar her gün arayıp görüşüyorlar ama babam nedense eve geldiğinde babası ailesi hakkında demediği lafı bırakmıyor.iki yüzlü gibi davranması beni okadar üzüyor ki.ben ailemden birseyler istesem bile bana karşılayamazlar zaten ben kendı hayatımı kendım kurmaya çalışıyorum.ayrıca onların istedikleri gibi zengin birini bulsam babam hemen kabul eder kızım ne yapar orada bız bırsey sağlayamıyoruz ya biri çıkıpta bır laf söylerse sorun yaşarmı acaba dıye dusunen yok..ben baba parasıyla hayatını yaşayan birini zaten istemiyorum.sevgilimde kendı hayatını kurmaya çalışıyor ailesinden kesinlikle destek görmüyor.üstelik eve de o bakıyor.tam hayal ettiğim özelliklere sahip biri her açıdan..bana ne olur yardım edin ben nasıl davranacağımı şasırdım:( babamın böyle olması beni çok yordu.inanın okadar zorluyor ki tüm işleri ben nasıl düzene koyacğım bu hayatımı:((

durumun zormuş canım. ben hiç duymamıştım damat adayı için ilk kriterin zenginlik olduğunu düşünen bir baba :44::44:

Son düzenleme:
Bir anne babaya en büyük zenginlik evlatlarının mutluluğu ve huzur içinde olmalarıdır bence
Baban seni soğutmak için onun ailesi hakkında atıp tutuyor olabilir mi?
Bence zenginlikten ziyade bi insanın iyi ahlaklı, dürüst , çalışkan, saygılı olması daha önceliklidir
Zor valla durumun Allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
Bir babanın bu cümleleri kurmasını ne aklım ne mantığım alır benim.Sevgilinize herhangi bir sebeple itiraz edebilir,sen rahat et diye daha zenginini ister belki ama ''zengin olsun,bizde gelir sende yaşarız'' demesini aklım almıyor.

Ben hayatım boyunca böyle bir baba tanımadığım için inanmakta zorluk çekiyorum kusura bakma ,acaba yanlış anlamış olabilirmisin.Kaç yaşındasın?

canım yapma Allah aşkkına bu kelimelerin nesini yanlış anlamış olabilirm.bu kelimelri ben hergün duyuyorum en ufak bir konudan bile bu laflarla her gün karşılasıyorum.ilk başta bende haklı tabikide babam sonuçta rahat yaşamamı ister dedim ama sonra işin gerçek yüzüyle defalarca karşılastım kardeşimide sevgilisnin teyzesinin sırf yazlığı var dıye tatile gönderdi yesin içsin yazlıkta falan dedi yani bunun sence yanlş anlaşabilecek bir yönü varmı? 21 yaşındayım canım..bu şekilde bır babayla karşılaşmadığın için sana tuhaf gelmesini de anlıyorum haklısında..keşke bende bu durumları görmemiş olsaydım..oyle canım yandı ki..

Bir anne babaya en büyük zenginlik evlatlarının mutluluğu ve huzur içinde olmalarıdır bence
Baban seni soğutmak için onun ailesi hakkında atıp tutuyor olabilir mi?
Bence zenginlikten ziyade bi insanın iyi ahlaklı, dürüst , çalışkan, saygılı olması daha önceliklidir
Zor valla durumun Allah yardımcın olsun

amin canım benim çok teşekkür ederim..bende anne olsam bu dediklerin öncelikli gelirdi tanırdım ön yargısız davranmayıp çocuğumun kimlerde zaman geçirdiğini öğrenirdim.ben babamın nereye varmak istediğini inan anlamadım.babasıyla çok iyi hergün kendini bir yerlere davet ettirmek istiyor geziyor ama eve gelince küfürler mi hakaretler mi neler neler söylüyor.ben bırı hakkında boyle konuşsam istemesem sevmesem bir daha görüşmezdim yüzüne nasıl bakıyor bilmiyorum.çok utanıyorum çok üzülüyorum neden yol gösteren bir babaya sahip değilim diye ama kısmet demekki bu şekilde yaşamam gerekiyormuş:/

ailem gerckten parayı çok sevıyor.özellikle de babam.tamam doğru benim çok rahat bır sekilde yaşamamı istemeleri zaten çok normal ama ailemin tavrı bu yönde değil.bizim durumumuz sevgilimin durumundan daha da kötü.ayrıca babam sevgilimin ailesini özellikle de babasını çok yakından tanıyor.dışarda sevgilimin babasıyla çok yakınlar her gün arayıp görüşüyorlar ama babam nedense eve geldiğinde babası ailesi hakkında demediği lafı bırakmıyor.iki yüzlü gibi davranması beni okadar üzüyor ki.ben ailemden birseyler istesem bile bana karşılayamazlar zaten ben kendı hayatımı kendım kurmaya çalışıyorum.ayrıca onların istedikleri gibi zengin birini bulsam babam hemen kabul eder kızım ne yapar orada bız bırsey sağlayamıyoruz ya biri çıkıpta bır laf söylerse sorun yaşarmı acaba dıye dusunen yok..ben baba parasıyla hayatını yaşayan birini zaten istemiyorum.sevgilimde kendı hayatını kurmaya çalışıyor ailesinden kesinlikle destek görmüyor.üstelik eve de o bakıyor.tam hayal ettiğim özelliklere sahip biri her açıdan..bana ne olur yardım edin ben nasıl davranacağımı şasırdım:( babamın böyle olması beni çok yordu.inanın okadar zorluyor ki tüm işleri ben nasıl düzene koyacğım bu hayatımı:((

Bence babanıza bir oyun oynayın.Benimle görüşmek isteyen birisi var çok zenginmiş ama kötü alışkanlıkları da çokmuş deyin.Babanız görüşme derse herşeyin para olmadığını anlar size hak verir belki.Ama kızım görüş bi derse babanızı dinlemeyin sevdiğiniz kişinin yanında olun.Herşey para demek değil.Paradan önemli şeyler var sağlık mutluluk gibi.Bunların parayla alındığı nerde görülmüş.

durumun zormuş canım. ben hiç duymamıştım damat adayı için ilk kriterin zenginlik olduğunu düşünen bir baba :44::44:

tatlım duymuş oldun işte.bende hiç bu tavırlarla karşılaşmak istemezdim ama ne yazıkki:( hala inanmak istemiyorum ama yapabileceğim hiç birşey yok.istediği gibi davransın!

merhabalar benim kaynımda kaç yıl bir kızla çıktı ailesi kaynımın mesleğini beğenmediklerini biz öyle adama kız vermeyiz dediler onlarda zengin peşinden koştular kızı zengin birine verdiler kız kaynımı çok seviyordu sonra kaynım nişanlandı halada nişanlı kız geçen sene evlendi bu sene boşandı aklı hala kaynımdaydım ve durumları çok iyiydi hepsi iflas ettiler şimdi ailesi bin pişman annesi oturup ağlıyormuş biz kızımızın başına ne yaptık diye kız hala kaynımı sevip unutamadığını söylemiş.

ah canım benimm ya ne kadar ktü bir durum..:( hak yerini buluyor işte bunu anlamak istemiyorlar ne yazıkki üstelik benim babam uzun zman imamlık yaptı bunları bizden daha da iyi bilip o şekilde davranması bizde yol göstermesi gerekirken ben kendi yolumu bulup babamı eleştiriyorum.zenginliği garanti değil ne malum iflas etmeeycekleri dediğimde sen kendini avutmaya devam et diyor mesela.sanki etrafımızdaki insanların yaşadıklarını bilmiyormuş gibi.boyle örnekler çok var ama babam at gözlüğüyle bakıyor yada anlamak istemiyor işine gelmiyor sanırım..bilmiyorum artık ne düşündüğü ne yaptığı umrumda değil..

Bence babanıza bir oyun oynayın.Benimle görüşmek isteyen birisi var çok zenginmiş ama kötü alışkanlıkları da çokmuş deyin.Babanız görüşme derse herşeyin para olmadığını anlar size hak verir belki.Ama kızım görüş bi derse babanızı dinlemeyin sevdiğiniz kişinin yanında olun.Herşey para demek değil.Paradan önemli şeyler var sağlık mutluluk gibi.Bunların parayla alındığı nerde görülmüş.

canımm benim bundan önce zengin maddi durumu çok çok iyi olan bir arkadasım vardı babam ne kadar efendi ne iyi çocuk demişti ustelik ben sadece ozman arkadsım okuldan bana notları getirdi dıye tanıstrmıştım babama denk gelmiştik benim peşimden geldi çünkü mecbur kalmıştım neyse bu çocuk çok ıyımış konuşmaya devam et çok sevdim efendi falan dedi bende dedim ki iyi biri ama gece hayatını çok seven biri dedim.oda sey demişti herkes eğleniyor ne var bunda gerekirse evlendiğinde eşiyle de gider daha ne ıster bır ınsan dedi.bende anladım boyle dusundüğünü bilmiyordum bence çok yanlş dusunuyorsn ama senınle bu konuları tartışmayacağım demiştm.ve çok kötü bir sekilde ayrılmıştık..oyuna gerek kalmadan anladım ben anlayacağımı tatlım..

bence maddiyattan ote caliskan, durust olup olmamasina oneem vermek gerek. para pul gecici olabiliyor.

öylede canım herkes senin benim gibi düşünmüyor işte ne yazıkki..ama dısarda insanların yanında da maddiyat önemli değil yeterki durust olsun demesini de biliyor sevgili babacığım=)))

Tamam tatlım çok saol haber veririm bakalım yarın konuşucam adamakıllı sınav işini.Çok istiyorum kazanmasını,annemi üzmek istemiyorum çünkü:50:

anladım tatlım inşallah gönlünce olur ve kazanır sınavı=)) bende çok isterim.ileride içinde kalmasın bazı şeyler pişman olupta üzülmeni istemem..

ah canım benimm ya ne kadar ktü bir durum..:( hak yerini buluyor işte bunu anlamak istemiyorlar ne yazıkki üstelik benim babam uzun zman imamlık yaptı bunları bizden daha da iyi bilip o şekilde davranması bizde yol göstermesi gerekirken ben kendi yolumu bulup babamı eleştiriyorum.zenginliği garanti değil ne malum iflas etmeeycekleri dediğimde sen kendini avutmaya devam et diyor mesela.sanki etrafımızdaki insanların yaşadıklarını bilmiyormuş gibi.boyle örnekler çok var ama babam at gözlüğüyle bakıyor yada anlamak istemiyor işine gelmiyor sanırım..bilmiyorum artık ne düşündüğü ne yaptığı umrumda değil..

İmam birde he?

Ben imam değilim, sıradan biriyim ama kıt bilgimle sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.

Peygamber efendimize (S.A.V) bir adam gelmiş, demişki "Ya Muhammed (S.A.V.) kızımı iki kişi istiyor. Birisi çok zengin ben ona vermek istiyorum. Diğeri ise fakirdir ama kızım da onu istiyor ne yapayım. Sevgili peygamberimiz demiş ki: "kızını istediğine ver."

Back
X