- Konu Sahibi Nottediluce
Aaa o kimmiş konu sahibinin yanında kıymetlimisssssssssNe yuzugu gollum mu o?![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa o kimmiş konu sahibinin yanında kıymetlimisssssssssNe yuzugu gollum mu o?![]()
Ayyyy aman amann bunları ailesinin yanında söyleyin tamam mı? En azından yol yakınken...Çok komik bir cevap. Bu güzel bir örnek falan değil lütfen konuyu okuyup yeni evlenecek olanlar böyle bir şeye müsaade etmesin. Ben en başta nezaket gösterip müdahale etmedim hata ettim ta o zamandan çektirmemem gerekiyordu. Şimdi amacım erken kapattırmak. Aileye girip girmemek benim için detay çok önemli değil hanımefendi, erkek arkadaşımın hayatına tam orta yerinden girdim aile dediğiniz şimdi bizim onunla olacağımız şey.
Konut kredisi ise ev onun üzerinedir bence o zaman borcu odemeseler bile.banka eve el koyar o yüzden ödemek zorundalarŞu an ödeyebiliyorlar ama on yılın üzerinde bir vadeden bahsediyoruz. Yarın bir gün bizim de çocuğumuz olacak, dünyanın bin bir türlü hali var. Bu ay ödeyebilecekler mi acaba diye neden tedirginlik yaşayayım? Yatırım yapacağım ben de mutlaka. Onlara mı güvenmek zorundayım yatırım yaparken?
bence bugun hemen soyleyın de su aranızdakı mesele kesın olarak netlessınHayır krediyi erken kapatmalarını istediğimi söyleyeceğim. 6 yıl 7 yıl ne olursa artık.
su yazıyı gorunce aklıma gelen ılk atasozlerıPeki on altı on yedi yıl boyunca acaba bu ay gönderecekler mi parayı diye mi bekleyeceğim. Benim çoluğum çocuğum yatırımım olmayacak mı. Bana sunacağı çözüm ev satılır dedi ama ben ödeyebilseler bile on yedi yıl maaşının ipotekli olmasını istemiyorum. Dünyanın her hali var
Çok uzun bir süre kredi için evlenmek için acele etme ailesinin ne yapacaği belli olmazŞu an ödeyebiliyorlar ama on yılın üzerinde bir vadeden bahsediyoruz. Yarın bir gün bizim de çocuğumuz olacak, dünyanın bin bir türlü hali var. Bu ay ödeyebilecekler mi acaba diye neden tedirginlik yaşayayım? Yatırım yapacağım ben de mutlaka. Onlara mı güvenmek zorundayım yatırım yaparken?
Kızıyorsunuz ama arkadaşlara katılıyorum. İnsanlar nişan bile atıyor. Evlilik teklif etmesi krediye müdahale etmenizi sağlamaz. Ve yerinizde olsam 17 yıl vade varken her kredi gününde acaba yollayacaklar mı diye 17 yıl bekleyemem. Ayrılırım. Ailesi de bencil. 3-5 az ödemek için evlatlarına takmışlar kancayı
Evliyse zaten cektirmem demissiniz ya 30 küsür yasindaki cocuga 15 yıllık ödeme yüklerken bu süre zarfinda evlenebileceğini kestirmek de zor olmasa gerek.Odemeyi ailesi yapiyormus zaten. Siz de evlenirseniz krediyi kendiniz cekersiniz. Fark eden bir sey yok ki,ev ve kredi ha sizin ustunuze olmus ha esinizin. Nasil olsa evlilikten sonra her sey ortak. Dert edilecek bir sey gormedim ben. Benim de cocugum var,yarin obur gun bu tarz islere girersem “ay sen dur cekme kredi evlenirsin falan” diye dusunemem sahsen. O anda evli degil cunku cocugum. Evli olsa zaten istemem ama bekarken de ya evlenirse diye programlayamam her seyimi.
Sonucta o an bekar bu cocuk. Sorumlu oldugu kimse yokken kendim icin bir sey rica edebilirim gayet normal. İcinde bulundugum ana gore karar veririm zaten kredi cekilmesi durumunda ev oglumun uzerine olur. Tutun ki odeyemedim,hadi öldüm yani, o zaman zaten ev oglumun uzerine. Satsin kapasin borcu. Aileye sonradan katilip da her seye karismaya ugrasan gelin hanimin sıkılacagi bir durum yok bence. Aile icindeki durumlari kimseyi ilgilendirmez,belki aile kara listede,belki de baska sorunlari var olabilir.Evliyse zaten cektirmem demissiniz ya 30 küsür yasindaki cocuga 15 yıllık ödeme yüklerken bu süre zarfinda evlenebileceğini kestirmek de zor olmasa gerek.
Konudan cikamadim. Eger bir ananin babanin evi yoksa durumlari da yoksa yetistirdikleri, maddi manevi emek verdikleri cocuklari gerekirse kredi çekmeli gerekirse bizzat da odemeli. Benim buna asla lafim yok. Hayirli evlattir. Ailenin tabi bu baglamda mecburiyet ve baskidan uzak tavir göstermeleri de önemli. Nihayetinde bir cocuk dunyaya getirdiysen onun eğitim, saglik giderlerini karşılaman bir lütuf degil sorumluluktur.
Ama keyfe keder şurdan da bir ev alalim sen cek 15 yil krediyi diyen bir aile bencildir, düşüncesizdir net. Ya da bambaska durumlar vadir ortada.
Cok yakin bir arkadasim esinin babasi kamyon alacak, nakliyat yapacak diye kredi cekti. Kamyon kaza yapti. Saglik sorunlari oldu beklendigi gibi gitmedi isler.
Sozde kp ödeyecekti taksitleri. Hic oyle olmadi. Kendi odemeleri de vardi. Yeni aldiklari eve haciz gelmeye kadar vardi is. Cok sikintilar cekti ve hala cekiyor. En son 50 yasinda ancak biter aldığımiz borclar diye ağlıyordu.
Sizin açınızdan bir prolem yasanmamasina sevindim. Ben boyle düşünmüyorum.Sonucta o an bekar bu cocuk. Sorumlu oldugu kimse yokken kendim icin bir sey rica edebilirim gayet normal. İcinde bulundugum ana gore karar veririm zaten kredi cekilmesi durumunda ev oglumun uzerine olur. Tutun ki odeyemedim,hadi öldüm yani, o zaman zaten ev oglumun uzerine. Satsin kapasin borcu. Aileye sonradan katilip da her seye karismaya ugrasan gelin hanimin sıkılacagi bir durum yok bence. Aile icindeki durumlari kimseyi ilgilendirmez,belki aile kara listede,belki de baska sorunlari var olabilir.
Benim esim kp icin kredi cekip ev araba aldi. Kp oder taksitleri. Hic karismak aklima gelmez kaldi ki evliyiz halihazirda. Oderse oder,odemezse de bana ne,oglunun problemi. Satar kapatir mi,yoksa kendisi degerlendirip mulk mu edinir kendi bilecegi is. Evlilik her seye karismamizi gerektirmiyor bence.
öyle demeyecek canım, paranız var biliyorum krediyi önden kapatın diyecek vergi memuru mübarekOğlum olacak kız arkadaşı da oğlumun çektiği krediye karışacak
Bana da diyecek ki krediyi 6-7 sene de kapatın !?
Sen kim köpek der yollarım kapıdan :)
Sgdhsvd.öyle demeyecek canım, paranız var biliyorum krediyi önden kapatın diyecek vergi memuru mübarek6-7 sene çok uzun bir süre , parmağında yüzüğünü taşıyor
![]()
Sizdeki durum daha da farkli. Cunku sizin cebinizden cikacak olan paranin size geri donusu birilerinin ölmesine bagli olmamali elbette. Evli olunmasina ragmen her bireyin kendi ailesiyle olan maddi manevi durumlarina karismayi gereksiz buluyorum ben. Ayni sekilde esimin de bana karismasi soz konusu degil cunku.Sizin açınızdan bir prolem yasanmamasina sevindim. Ben boyle düşünmüyorum.
Siz benzer bir olay yaşamışsınız sıkıntı yaşamamışsınız. Kendi tecrübelerim ve gorduklerim özellikle ailevi ilişkilerin saglikli yürütülebilmesi icin daha planli hareket etmekten yana. Ve evlilikte seffalik birlikte karar almak ortak hareket etmek bana gore onemli.
Esimin ailesi 3 tane evleri varken oturduklari lojmani da satin almak istedi. Pesinati onlar verecek geri kalani 10 yil biz odeyecektik. Biz olunce nasil olsa size kalacak demislerdi. Kimin ne zaman öleceğini kim bilebilir. Ayrica daha iki kardesi de var.
Cok net hayir dedim. Ben aileye sonradan katilan eklenti degilim. Ben mustakil, ozerk bir aile kurdum. Pisman degilim.
Sgdhsvd.
Yüzüğünü yerim ya.
Pastanede mi takmislar ?