Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Evet ev kredisi, sevgilimin üzerine ev. Ama ev onun üzerine olsa ne olacak ki, kiraya verilmiyor, bir faydası yok bize.

Aslında tapu kritik bir fark oluşturuyor.
Eğer iki gün sonra hadi ödemeyelim derlerse bile banka gelip eve el koyabilir. Zaten teminat gösterilmesinin amacı bu, sonuçta banka da borç verirken riske girmek istemez. O evde kendileri oturuyorsa kaybetmek istemezler.

Şunu söyleyeyim sevgilinizin bir daha kredi çekmesi zor, kredi çekme tekliflerini de ciddiye alın. Hatta çeksinler.

Oturup siz çekerseniz üstünüzdeki iki kredi ile onlar bir ay bile ödemeseler çok sıkıntı yaşarsınız. Karşı taraf kredi çekerse bu duruma karşı elinizde silahınız olur, bir borç diğerini iptal eder.

Tabi aldığınız ev de bir süre onların üstünde olur, tabi şu anda onların evine sahip olduğunuz için durum dengelenir. Sakın aman tapu bende kalsın diye gurur yapmayın. Uluslararası ilişkilerdeki MAD prensibine uygun hareket edin. 😅

Her durumda mutlaka bir hukukçunun görüşünü alın.

Adam ailesi ile ortak ev alip ailesini icine oturtmus gibi dusunun. Sozkonusu kredi miktarini gozden cikarin. Kac lira maasi kaliyorsa o kadar garanti maasli bir adamla evleniyorsunuz gibi dusunun. Bu maasla adami ben gecindireceksem Yani yuku bana kalacaksa ben evlenmezdim. Ama maasi benden az diye de evlenmemezlik yapmazdim sonucta ask sevgi daha oncelikli. Ama aileye gidip krediyi kapatin demeyin o aralarinda bir mesele, hos olmaz...

eğer şu an gönderiyorlarsa evlenince niye kessinler, keserlerse de sevgiliniz öder. devamını veremeyecek durumda kalırlarsa ev sizin olur evin onların ödediği kısmını siz onlara ödersiniz Hoppa ben bu kadar ayrıntılı ve kötü düşünemedim. demokraside çareler tükenmez. bunu sevgiliniz ve siz konuşup anlaşırsınız. bu kadar krediyi ödüyorlarsa onların da durumu iyidir, size yıkacaklarını sanmam. tanımıyorum bilemem:-)

Bu konudan çıkacak çok iyi dersler var.
Birçok yorumda henüz evli olmadığı için hiçbir söz hakkının olmadığı belirtilmiş.

Arkadaşlar bu durumda çocuğun tüm sevgililerini ayrılmaya zorluyoruz farkında mıyız?

Kredi 10+ yıl. Yani illaki evlilik döneminde çocuğun eşi (bu veya gelecekteki) bu yükü üstlenecek.

Bu durumda “Evet kredim 10 yıl, çoğunu evliyken ödeyecek ve eşiyle üstlenecek. Durumum iyiyse öderim değilse ödemem, sen benim bütçeme karışamazsın ama ben ödemezsem senin elektriklerin kesilecek ya da oturduğum evi sattıracaksın tabi yapabilirsen. Bunu kabul etmiyorsan kapı orada” falan mı diyeceğiz? Herkes o kapıdan çıkar yahu. 😐

Gelin ile zaten yabancısınız, sizi tanımaz etmez. Oğlanın maaşı krediye giderken evi bastı bacak(?) sevgilinin maaşı geçindirecek siz yabancılara o kadar güveniyormusunuz?

İnşallah sevgili ailesinin yaklaşımı daha ılımlı olur, önce sevgilinizle çok detaylı konuşun. Konu hassas tam ayı kapanı kurulmuş. 😔

Özellikle yaşa takıldım, emeklilik konusundaki plan nedir? Maaş düşmeyecek mi nasıl ödeyecekler?

Bu öyle bir şey ki kişilik çok önemli.
Bazısı vardır asla borçlu kalmaya tahammül etmez. Gününde yatırır, eksik para aklında dert kalır. Kimisi de takmaktan çekinmez.
Aslında emeklilik konusundaki hazırlıklarından krediyi ödemeye niyetleri olup olmadığını anlarsınız. Dolaylı sormak daha doğru bir yaklaşım olabilir, direkt anan baban öder mi derseniz ters teper.

Sgdhsvd.
Yüzüğünü yerim ya.
Pastanede mi takmislar ?

Kayınvalide inşallah böyle yanıt vermez.
Bu durumda sevgili olsam direkt kredinin birkaç ay sonra ödenmeyeceğini düşünüp ayrılırdım. Tam güven kırılması. 😔

Sonuçta pastane(?) sevgilisi ben çalışmamaya karar verdim evde oturacağım dese nasıl geçinilecek diye panik olunur değil mi? Madem bu kadar önemsiz evi geçindirmesi için sevgili maaşına niye güveniyoruz o zaman? Kredi 10 yıl minimum, biraz daha kısa olsa elbette laf diyemez.

Burada sen sevgilisin canım isterse krediyi öderim isterse ödemem sana ne demek yerine sözünün eri olduğunu göstermek daha doğru olur diye düşünüyorum. En azından karşına alıp emeklilik planlarını kıza bir anlatmak lazım, bir plan olduğunu bilmesi lazım.

Zaten plan olmadan emekli olunacaksa kredi takmaya niyet vardır, bu durumun da bilinmesi önemli tabi. 😅

Oy allah oyy.. sen besle buyut okut maddi manevi senelerce yipran bi kredi cekmis diye elin kızı gelsin atar yapsın.
Erken kapatin borcunuzu diyeceksin bi de ? :)

Kv nin yerinde olsam sabah aksam dua ederim oglumla ayrilsinlar diye.

Durumlari iyi de olabilir kotu de olabilir sevgilinin ailesi sevgilini senden daha cok dusunuyordur emin ol. Vardir illaki sebepleri, olan biten herseyi sana anlatmak zorunda degiller neticede nisanli degilsin evli degilsin. Hadsizlik bu bana gore.

Ikinizin de geliri iyiymis ustelik.Borc durumu canini sıkıyorsa iliskini gozden gecir bence aileye hesap sorma.
Cok ayıp. 👎

Merhaba herkese. Bir süredir aklıma takılan bir konu var, ben çözüm getiremedim ve çözüm olabilecek bir fikir önerisi duymak için buraya yazıyorum. Bir süredir beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Aynı şehirde yaşıyoruz, ikimizin de aylık 10 bin liranın üzerinde gelirimiz var. Konu şu ki biz henüz flört aşamasındayken erkek arkadaşım ailesi için 500 bin kredi çekti, ailesi bu paranın üzerine yine para ekleyerek ev aldı. Bu krediyi ailesi her ay erkek arkadaşıma gönderiyor. Erkek arkadaşımın çekme sebebi hayat sigortasının erkek arkadaşım çektiğinde daha düşük çıkması. Biz henüz flört döneminde olduğumuz için ben bu konuda bir şey söylemeyi ayıp olarak gördüm, karşı çıkmadım. Ancak şimdi inanılmaz kafama takıyorum. Ailesinin de geliri yüksek ödeme güçleri var biz ödemeyeceğiz borç benim değil diyor ama vadesi 10 yılın üzerinde. Ben bu konuda ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Ailesine laf arasında krediyi erken kapatmayı düşünüyor musunuz ben de ev almak isteyebilirim ileride demiş belli olmaz gerekirse biz senin için çekeriz dert etme demişler. Ben ne yapabilirim bu konuyla ilgili. Bazen başımı bile ağrıtıyor. Biz yaklaşık bir yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz, bu arada kendisi evlilik teklifi etti ben de kabul ettim

Merhaba herkese. Bir süredir aklıma takılan bir konu var, ben çözüm getiremedim ve çözüm olabilecek bir fikir önerisi duymak için buraya yazıyorum. Bir süredir beraber olduğum bir erkek arkadaşım var. Aynı şehirde yaşıyoruz, ikimizin de aylık 10 bin liranın üzerinde gelirimiz var. Konu şu ki biz henüz flört aşamasındayken erkek arkadaşım ailesi için 500 bin kredi çekti, ailesi bu paranın üzerine yine para ekleyerek ev aldı. Bu krediyi ailesi her ay erkek arkadaşıma gönderiyor. Erkek arkadaşımın çekme sebebi hayat sigortasının erkek arkadaşım çektiğinde daha düşük çıkması. Biz henüz flört döneminde olduğumuz için ben bu konuda bir şey söylemeyi ayıp olarak gördüm, karşı çıkmadım. Ancak şimdi inanılmaz kafama takıyorum. Ailesinin de geliri yüksek ödeme güçleri var biz ödemeyeceğiz borç benim değil diyor ama vadesi 10 yılın üzerinde. Ben bu konuda ne yapabilirim gerçekten bilmiyorum. Ailesine laf arasında krediyi erken kapatmayı düşünüyor musunuz ben de ev almak isteyebilirim ileride demiş belli olmaz gerekirse biz senin için çekeriz dert etme demişler. Ben ne yapabilirim bu konuyla ilgili. Bazen başımı bile ağrıtıyor. Biz yaklaşık bir yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz, bu arada kendisi evlilik teklifi etti ben de kabul ettim.
Konunuza cevap verenlerin düşünce tarzlarını kesinlikle anlayamadım. Anladığım kadarıyla sizin yerinizde olsalar evlenene kadar bekleyip daha sonra elin adamına fazla güvenmişim beş parasız kaldık boşanmak istiyorum diye ağlayacaklar.

10+ yıl kredi çok büyük bir sıkıntı. Karşınızdaki insanın şu an iyi bir maaşı olabilir ama 5-10 yıl sonra hala aynı maaşı alıp almayacağını bilemezsiniz. İşsizde kalabilir. Sonuçta 1 sene evimizden çıkmamayı hiçbirimiz tahmin edemezdik. İyi bir maaşı olsa da ilerde ailesiyle kavga edebilir, borcu ödemeyebilirler, evden çıkmamakla diretirler. En iyi ihtimalle huzurunuz kalmaz. Benim bildiğim aklı başında bir insan bu kadar uzun süreli bir krediye girmemeli, hem de bu krediyi başkası için asla çekmemeli. Bu devirde babana bile güvenme demişler.

Benim size önerim evlenmeden önce sevgilinizle bu konunun nasıl gideceğini, senelerce annesinin babasının vicdanına bakarak bu riski sürdürüp sürdürmeyeceğini sorun. Eğer tepkisi benim ailem tabiki onları zor durumda bırakmıyıcam böyle devam edecek derse de evlilik fikrini bir tekrar düşünürdüm. Sonuçta ailesi parasız kalsa onları evsiz bırakıp evi satmayacak, kendisi bu yükün altına girecek ve bundan fazlasıyla etkileneceksiniz. Yerinizde olsam başkasına güvenerek onun adına kredi çeken bir adamı önceden iyicene bir sorgulardım. Sevgiliniz bu krediyi çekerek nasıl biri olduğunu bence göstermiş. Evliliği iyi düşünün derim.

Tavsiyem evlenecekseniz de bir evlilik sözleşmesi imzalamanız.

Bu çok büyük bir sorun hazır fırsatınız varken önleminizi alın.

Daha evlenmeden parayı düşünüyorsun diyenlere de sözüm. Lütfen seviyorum deyip insanlara bu kadar kör kütük güvenmeyin. Önce kendi hayatınızı düşünün. Bu düşüncelerde olan insanlar hiçbir şey düşünmeden ilk senedende çocuğu yapıp sonradan hayatım mahfoldu boşanamıyorumda ne yapıcam diye ağlıyorlar. Para her zaman önemlidir. 'Sevseydin böyle şeyleri düşünmezdin ilerde onun ailesinede bakarsın gerekiyorsa' gibi sözleri hiç anlayamıyorum. Hayatınızın biraz değeri olsun başkaları için bu kadar kolay harcamayın

Konunuza cevap verenlerin düşünce tarzlarını kesinlikle anlayamadım. Anladığım kadarıyla sizin yerinizde olsalar evlenene kadar bekleyip daha sonra elin adamına fazla güvenmişim beş parasız kaldık boşanmak istiyorum diye ağlayacaklar.
yoo
sahsen ben sevgılımın en azından 10 yıl evlenmeyı dusunmedıgını dusunurum heralde planları var ve o planda evlılık yok derım
guvenım tam ıse de bı bıldıgı vardır derım

parayı odeyecek olan kısı razı gelmıs bu kadar borclanmaya , evleneceklerı kesın olmayan kız ne dıye aıleye gıtsın borcunuzu kapatın desın ne komık sey ınsan ancak kendısını bu kadar kucuk dusurebılır
bız tam aksıne konu sahıbı kendını rezıl etmesın dıyoruz

sevgılısıne evlenmeyı dusundugun zaman ne yapmayı dusunuyorsun hem ev hem kredı borcu altından kalkabılecek mısın dıye sormaya cesaret edemıyor anasına babasına gıdıp borcu kapatın dıyecek

önce bır destursun

erkegın bakıs acısı bu adam bu , oncelıklerı bellı
konu sahıbı kendısı verecek kararını

yoo
sahsen ben sevgılımın en azından 10 yıl evlenmeyı dusunmedıgını dusunurum heralde planları var ve o planda evlılık yok derım

parayı odeyecek olan kısı razı gelmıs bu kadar borclanmaya , evleneceklerı kesın olmayan kız ne dıye aıleye gıtsın borcunuzu kapatın desın ne komık sey ınsan ancak kendısını bu kadar kucuk dusurebılır

sevgılısıne evlenmeyı dusundugun zaman ne yapmayı dusunuyorsun hem ev hem kredı borcu altından kalkabılecek mısın dıye sormaya cesaret edemıyor anasına babasına gıdıp borcu kapatın dıyecek

önce bır destursun

Anladığım kadarıyla konu sahibi evlilik teklifi almış ve aileler görüşmüş. Demek ki evlilik planı var adamın ve böyle bir borçla evlenmeyi düşünüyor. Farkındaysanız bende ailesiyle konuşun demedim. Evlilik isteğinizi gözden geçirin dedim. Eğer bir insana evlilik teklif ediyorsan artık onunda hayatında söz sahibi olmasına izin veriyorsundur bana göre. Ben sevgilim böyle bir borca girdiğini söylese demek ki benimle 10 yıl evlenmeyecek diye düşünürüm. Ama bunu dedikten sonrada gelip evlilik teklifi etmesi hayatında alacağı kararlarda bana söz hakkı vermeyeceğini gösterir bana göre.

yoo

önce bır destursun

Bende konu sahibinin adamın öncelikleri arasında olmadığını düşünüyorum. Sanırım benzer düşünüyoruz ama dediklerim yanlış anlaşılmış. İlk cümlede bahsettiğim kişiler arasına girmiyorsunuz sanırım.

Anladığım kadarıyla konu sahibi evlilik teklifi almış ve aileler görüşmüş. Demek ki evlilik planı var adamın ve böyle bir borçla evlenmeyi düşünüyor. Farkındaysanız bende ailesiyle konuşun demedim. Evlilik isteğinizi gözden geçirin dedim. Eğer bir insana evlilik teklif ediyorsan artık onunda hayatında söz sahibi olmasına izin veriyorsundur bana göre. Ben sevgilim böyle bir borca girdiğini söylese demek ki benimle 10 yıl evlenmeyecek diye düşünürüm. Ama bunu dedikten sonrada gelip evlilik teklifi etmesi hayatında alacağı kararlarda bana söz hakkı vermeyeceğini gösterir bana göre.
bence aıle ıcınde bır durum var cocuk ozellıkle o kredıyı cektı konu sahıbı ayrıntı bılmedıgı ıcın kuruyor kafasında
dusunuyorum anne babalar bıle cocugu ıcın en az 10 yıllık borc altına keyfı durumu ıcın borca gırmez , saglık veya egıtım ıcın gırecekse gırer
ve yıne aynı aıle cocuklarını durduk yere sıkıntıya sokmak uzun surelı borca sokmak ıcın ev aldırmamıslardır , bırseyler konusulmustur karara varılmıstır cocugun kafasına yatmıstır ve yapmıstır en basta o karar verdıyse mutlaka mantıklı bır acıklaması vardır dıyecek kadar tanımak guvenmek bılmek gerekır... konu sahıbıyle sevgılısı arasında boyle bır guven yok yanı sunu dıyemıyor sevgılım kredı cekmıs herkes ıcın hayırlı olsun

bunu dıyememenın altında cok sey yatar
ya sevgılısıne guvenmıyordur
ya gelecek planında olmadıgına emın olmustur bu sebeple ortaya cıktıgı ıcın kızgındır ofkesını aılesınden almak ve netlestırmek ıcın aıleye borcunuzu odeyın demek ıstemıstır
ya da sevgılısının soylemedıgı seyler vardır

bazı seylerı konusamayacak kadar uzaklar , evlenmeyı dusundugu adamın hayatıyla ılgılı bılmedıgı seyler var ne sevgılısıne ne aılesıne guvenı yok bence konuda kı asıl problem bu
ben olsam gonul rahatlıgıyla herkese hayırlı olsun dıyemeyecegım bu karar verıldıyse en dogrusu budur dıyemeyecegım guvenemedıgım aıleye gelın gıtmezdım

herkesın kendı ıcınde kulturu var, adam bu borcu saklamamıs hıc soylemeyedebılırdı evlendıkten sonra da ortaya cıkabılırdı
bızde aılede sıstem bu dıyor adam buna kızacak bırsey yok aslında net yanı , konu sahıbı ben bunu dogru bulmuyorum dıyorsa yollarını ayırabılır sevgılılık nısanlılık boyle seyler ıcın var :) burada aıleye kızacak bırsey yok yanı . vardır bı bıldıklerı herkesın ısıne gelen dogru buldukları seyı yapmıslar alan razı veren razı durumu. memnun olmayan kısı ıcın bır sans var bu durumdan uzaklasabılecegı . o yuzden konu sahıbı bakacak yoluna

mesela soyle seyler yapanı gordum ben
cocugun durumu kredı ıcın en musaıt olan oldugundan cocuk kredı cekıyor ev alıyor evlenene kadar aılesıyle ıcınde oturuyor
bı yerden beklenılen para var o parayla bırlıkte toplu bır borc odenıp bır kısmı kapatılıyor
sonra o ev gosterılerek yenı bır kredı cekılıp baska bır ev alınıyor aıle oturdugu evde yasamaya devam edıyor cocuga da destek oluyorlar dıger evde odenıp bıtıyor ıkı ev oluyor

bunu yapan tanıdıklarım var :) belkı durum tamamen budur su zamanda ev sahıbı olmak kolay degıl adam tek basına ev almak ıstese alamazdı babasının odeme planına gore cekıldı o kredı
dıyelım kı evdekı hesap carsıya uymadı mecbur evı gerı satar borcu oder elde kalanıda babasının odedıgı mıktarı karsılar kendı odedıgı yıne cebıne kalır bır kayıp yok yanı durumda zarar yok yıne

Ailesi bugün gönderiyor. Yarın göndermezse ne olacak? Erkek arkadaşımın üzerine olsa ne olacak? Kiraya verebiliyor mu? Yarın bana demeyecek mi yatırım yapacağımız zaten sen kredi çek diye? O zaman ailesi ödeme yapmazsa ne olacak? Beş parasız ortada mı kalacağız. Belki çocuk da olacak. Tabii ki söz söylemeye hakkım var. Kocamın maaşı on yılın üzerinde ipotekli olacak.
bi sakin olsanız? gören de adamı birkaç ay sonra evleneceğiniz nişanlınız falan sanacak. belki yarın ayrılacaksınız, bunu şimdiden dert etmek ömür kısaltır valla. hem neden beş parasız ortada kalasınız ki, ikinizin de 10 bin üzeri geliri varmış. bu ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle geçiniyor. evlilik teklifi aldınız evet ama bu konuda başka bir ilerleme yok anladığım kadarıyla. bana biraz garip geldi şimdiden sıkılmanız, size zarar.
bir de 500 bin kredi çekmek de her yiğidin harcı değil
isteyen herkese 500 bin kredi çıkıyor mu ki? çektiklerine göre var bir bildikleri, güvendikleri.

Son düzenleme:
Bencbu kadar dert etmeyin baktınız ödenmiyor her ay düzenli eşinizde taksitleri ödemez eve banka haciz yolu ile el koyar

Ben konu sahibini haklı buluyorum. Benim aile tanımımda bu tarz şeyler her bireye danışılır. Babam ev kredisi çekmişti, elli kere aradı beni, faizler düşmüşken yapılandırayım da ara ödemeyle birlikte erken bitsin diye bana danıştı. Birlikte inceledik yapılandırma sonrası ne kadar ödenecek vs. Birlikte karar verdik. Benim ne cebimden para çıkıyor o ödemeye, ne babam benim aklıma muhtaç. Ancak birlikte planlıyoruz bütçemizi.

5 yıllık bir ilişkim var bugüne kadar hiç ayrılık yaşamadık, tek seferde 2 haftanın üzerinde arajızın bozuk olduğu bir dönem bile olmadı. Yaklaşık 2 yıla evlenmek istiyoruz. Tarih de belli değil, aileler de tanışmadı, parmağımda yüzüğüm de yok. Ancak biz erkek arkadaşımla evleneceğimize kesin gözüyle bakarak planlama yapıyoruz. Değil 10 yıl üzeri bir borç (ki 500 binin geri ödemesi 1 milyon 700 bin civarı, her türlü mantıksız benim için, peşinatı artırarak daha az kredi çekmenin yollarını arardım ben) 6-7 ayda ödeyeceği 10 bin tl kredi çekse bana haber verir, danışır fikrimi sorar. Başka bir konuda da bana dediği "aileler önemli kararları birbirine danışır, biz de aile olacağız artık, bir şeye karar verirken ortak karar almalıyız"dır. Ben de bu şekilde düşünüyorum.

Erkek arkadaşınızın ailesinin de düşüncesiz olduğunu düşünüyorum. Erkek arkadaşımın ailesi ondan böyle bir borcun altına girmesini istemezler. İsterlerse de erkek arkadaşım yakın zamanda evlenmeyi düşündüğü için bunu yapamayacağını söyler zaten.

Dediğim gibi bizde tarih bile belli değil, ben atama bekliyorum. Babam diyor ki atanınca arabayı yenilememe yardım edersin. Hayır dedim, ben evleneceğim ve biz ailelerimizden kuruş istemiyoruz, birikim yapmam lazım, olabildiğince az borçlu şekilde evlenmek istiyoruz biz. Ancak babamın bir borcu var ki, aylık 850 tl civarı, o borç babamı baya zor durumda bırakıyor. Yaklaşık bir buçuk yılı var. Yardımcı olmazsam zor geçinir, onu karşılamayı düşündüğümü ve o borç bitince de aylık yaklaşık 1000 tlye kadar aileme yardımcı olmak istediğimi, hiçbir şey yapamasam ailemin tedavi masrafını ya da yatılı bakıcı tutarsak onun aylığının en az yarısını ödemek istediğimi erkek arkadaşım biliyor. Onun bu düşüncelerimi sıkıntı yapmayacağından emin olmadan da babama söz vermezdim.

Yerinizde olsam ayrılırdım. Hayatımdaki insanın benimle bir gelecek kurmayı planlamadığını düşünürdüm. Dediğim gibi biz her adımı birbirimize danışıyoruz. Sevgilimin maaşı 5 bin civarı, ödemesi 1.500 oluyor maksimum, onu bile bana sormadan, bana danışmadan yapmaz. Bu öyle basit bir para da değil benim için. Yaklaşık 120-180 aylık, 8 bin tl ve belki üzerinde bir ödeme bu. 1-2 bin olsa ya da erkek arkadaşınız tek başına fazlaca kazanıyor ve kendi sorumluluklarını yerine getirdikten sonra çerez parası gibi göreceği bir miktar olsaydı aylık ödemesi neyse. Ancak bu şartlarda ben kabul etmezdim. Belli ki ailesi oturacak o evde. Ya bir şey olur da ödeyemezlerse? Diyelim babası öldü, annesini evden mi çıkaracak satıp ödemek için? Bu kredinin şartları da bana gram mantıklı gelmiyor. 500 bin çekilip ev alınıyor ancak ödemesi 8.000. Kira ödemesi ne kadar? Bir beş on yıla 8.000 öder mi, hiç sanmıyorum. Bizim evimiz şu an 750-800 bine satılabiliyor ancak kira getirisi 2.500 civarı. Kredimiz 3.000 ve ev 5 yıllık, neredeyse kendi kendini ödeyecek durumda. Ancak 500 binlik evin 2 binden fazla bir kira getirisi olacağını hiç sanmıyorum. Üstelik geri ödemesi bir buçuk milyondan fazla. Ben asla böyle mantıksız bir borcun altına girmezdim, dolayısıyla kabul etmeyeceğim şartlarla, ilerideki eşimin maaşının, bizim evimizin gelirinin böylesi saçma bir borca gitmesi olasılığını dahi kabul etmezdim.

500000 kredi 17 yıl ödemeli aylık nekadar ödeme yapıyor gece gece bu kafama takıldııhesaplayan yok mu yahuu hayrınaaaa? :rolleyes:
Bin tldir diyen olmuş ama cıks. Minimum 8 bin.

Back
X