Ailesi kötü olan bir kız ile oğlunuzu evlendirir miydiniz?

BEsma_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2025
7
1
1
18
Babam annemi hep aldattı, annem de benim ve kardeşlerimin okuması için buna katlandı. Eve de bazı zamanlar bakmadı babam aşırı parası olmasına rağmen… Kendimi hep ezik olarak gördüm. Sorayım dedim. Kabul eder miydiniz?

Onu bilemeyiz. Benim çalıştığım yerin fabrika sahibinin oğlu ,fabrika da çalışan bir kızla evlendi. Üstelik kızın ailesi çok sorunlu idi. Senin anlattığına benziyor. Babası başkası ile evlenmiş vs.vs. Kader de ne varsa o olacaktır. Kız onca sorun ve fakirlikten sonra 20 yaşında zengin onu seven biri ile evlendi.

Kötü aile deyince içinde daha çok kötü şeyler aradım. Ne yazık ki bu zaten bulunduğumuz ülkede kadınların %70 yaşadığı bişey. Bu sizi kötü yapmaz babanızı kötü yapar.

Kizin ne sucu var bunda. Akli basinda, duzgun, iyi kalpli, karakterli, vicdanli kizlarla evlenmelerini isterim ogullarimin. Anasi babasi beni alakadar etmez.

Canım benim tabikide evlendirirdim eger kizinda gonlu hoş sa guzelse iyi biriyse sonucta oglumla yeni bir hayata başlayacak eger babasi oglumu ve gelinimi rahatsiz etmeyecekse huzursuzlul vermeyecekse hep beraber gecinir gideriz ama huzursuzluk verceksede yinede gelinimi yada oglumu suclamam herkes kendinden sorumludur babasi soyle kardesi boyle diye kimseyi otekilestirmedim hayatim boyunca hep saygi sevgi ve iyi bir kalbe sahip olmasini istedim karaimdaki kisinin ben cok guzel kalpli bir eşe sahibim elimizden geldigince birbirimize layik olmaya calisiyoruz kimseyi yargilamiyoruz ilerde oglumda bahsettigin sartlarda buyumus bis kizi severse seve seve kabul ederim, kendi sorumlulugunu yerine getirmemisse oda onun sorunu ♡
Ve bence sende bu kadar stres yapma aile herseydir evet ama sende yuva kurarken aile olacagini unutma gormedigini gosterir hissetmedigini hissettirirsin ve insallah gonlune gore birini bulursun ♡♡♡♡♡

Bu yaşadıklarınız çoğu kişinin yaşadıkları. Başlığa istinaden çok daha kötü şeyler bekledim. Tabi siz içinde yaşadığınız için duygularınız yoğun. Endişelenmeyin, seven kişi için babanızın annenizi aldatması annenizin de çocukları için öyle bir adama katlanması sorun olmayacaktır. Kendinizi asla ezik görmeyin. Siz kendinizi ezik görürseniz sizin bu düşüncelerinizin farkında olup sizden faydalanmaya çalışan kişilerle karşılaşırsınız.

Merhaba, bu soruyu özgüvensizliğinden ve özdeğersizliğinden soruyorsun. Sen kendine kıymet vermezsen hiç kimse vermez. Sen kendini defolu görürsen herkes seni defolu görür. Kimse mukemmel değil. Evlatları suç işlediğinde anne babalarını ayıplıyor muyuz yoksa onlar için üzülüyor muyuz? Üzülüyoruz. Ne evladın yaptığı içim anne babayı ne anne babanın yaptığı için evladı suçlayabiliriz. Kaldı ki anneniz zaten fedakarlık edip sizler için dayanmış.
Önce kendi değersizlik hissinizi aşın. Youtubeda bir sürü video var.

Hiç böyle düşünmeyin, bu tip şeylere takan insanlarla da iletişimi kesin. Ve gelecekte ailesinin kararlarına saygı duyduğu erkekle ciddi ilişki düşünün.

Oglumu niye BEN evlendireyim ki, kendi istedigiyle evlensin, evlenecek yasa gelmis koca adamin beyni yok mu... Sen de satilan, alinan, verilen bir mal degilsin bu aptalca feodal dusuncelerden cik once. 2 insan bir araya gelir, seviyorsa, istiyorsa evlenir bu kadar baban da aldattiysa aldatti aldatmayan erkek kaldi mi ki

Bu durum tamamen "bence" ile açıklanabilecek bir durum.
Ve herkesin "bence" si farklıdır.

Su an bile çoğu erkek aldatmaya devam ediyor yazıldığın şeyler kötü değilde hayatın olağan akışı olmuş durumda zaten çoğu kişi için .

Hadi diyelim ki sana göre çok kötü kimse gelip bu kapıdan kız istemez die düşündüğünden ailesi beni alır mı diyorsun ?

Bu senin elinde olan bişey aslında sen kendıne sordun mu
Ben biriyle evlenirsem aileme sınırlarımı çizerim asla eşime saygısızlığa müsade etmem öncelik kendı evim kendi çekirdek ailem olur die ?

Sen şimdi bi güzel anlatsan sıkıntını, bi şeyler derdik aslında.

Bizde durum tam tersi,annenizin yaşadıklarını eşimin annesi yaşamış. Babalarıyla görüşmüyorlar ve maalesef kardeşler arasında da kopukluklar var. Eşim küçük yaştan beri sorumluluk alıp çalışmış ve ailesine her daim destek olmuş tamamıyla sorumluluk sahibi olarak yetişmiş daha 28 yaşında olmasına rağmen çok ama çok olgun davranan bir adam. Ailesi kopuk olduğu için bu adamla evlenmemiş olsaydım büyük hata etmiş olurdum çünkü her daim varlığına şükrediyorum bebeğime mükemmel bir baba seçtim diye. Yani anlayacağınız önyargıyla hiçbir yere varılmaz. Önemli olan çiftin nasıl anlaştığı ve birbirleriyle olan uyumu,sevgisi. Bazen zorluklar yaşayan insanları hayat öyle bir olgunlaştırır ve yogurur ki o mükemmel ailelerde yetişen çocuklardan bin kat daha iyi bir insan olursun.

bakalım oğlum evlenirken bana fikrimi soracak mı? Orası belli değil ki ,yeni nesil çok değişik. Bir gün çıkar gelir evlendim ben de diyebilir

Allah herkesin önünde iyi kapılar açsın inşallah,çoluk çocuğu korusun ne diyebiliriz ki.

Size gelince,evet babanızın annenizin nasıl biri olduğu önemli elbette. Yanlışlarını savunmadığınız sürece anne babanızın yaptığından sorumlu tabii ki değilsiniz. (Borç harç meselesi hariç)

Direkt kriminal tiplerden bahsediyorsunuz sandım ben.
Ailesi dolandırıcı, hırsız, katil gibi direkt hapse girip çıkmış insanlar olsa korkarım istenmem.
Ama aile içindeki kavgayı aldatmayı bilmem bile muhtemelen. Neden bana anlatsın ki oğlum? Tahminimce ikisinin arasında olur ruhum duymaz

ailemin her bireyi ayrı bir alem, akrabalarımda her türlü tip var . beni aldı kocam valla eşimin ailesi de beni çok sever. aramız her zaman iyi olmuştur. çünkü ben ayrı bir bireyim. eğitimliyim, dünyayı gezdim gördüm. iyi bir kariyerim var. ailemizin kaderi bizim kaderimiz olmak zorunda değil.

Anne babanın suçunu günahını çocuk niye ödesin?

Benim çocuğum yok ama bahsettiğiniz gibi bir ailenin oğluyla evlenirim. Babasının annesini aldatmasından bana ne, o babasıyla annesi arasındaki bir sorun.
Beni ilgilendiren kısım annesi mesela bu yüzden oğluna aşırı mı düşkün olur.

Öyle belalı, mafyatik, dolandırıcı vs bir aile değilse her koyun kendi bacağından asılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…