Ailesi kötü olan bir kız ile oğlunuzu evlendirir miydiniz?

ailesinin hırsız, katil vs. olduğunu herkesin bildiği çocuklar gayet evlendi (memleketimden bahsediyorum)
hatta kendisi katil kuzenlerim bile evlendi çatır çatır da düğün yaptı

ama

benim kendi dayımın çocukları hele hele kızları babalarını hep böyle engel gördüler
dayım (rahmetli oldu artık) yer içer gezerdi içki kumar vardı aldatıyordu ama rezil rüsva bir hayat yani öyle pavyon meyhane filan değil, onlar lüks bir yeme içme ve aldatmadır öyle diyeyim
ortalıkta olmazdı gider, bi 3-5 sene eve köye gelmezdi, ayak basmazdı.

kızları "baba ortada bile yok kimden isteyecekler bizi" dedi (hepsi köyde o zamanlar, sonra okuyanlardan giden oldu tabi) acaip önemli çünkü onları kafasında babanın arkanda olması istemeye gelecek olanın babayı muhatap alması vs. + bir de işte köyde ekip biçecek hayvana tarlaya bakacak ırgat lazımdı , köyde iş görüyorlardı. özellikle evlenme kafasına girmeyenlerin değişik bir "babamın ocağı mı kapansın, anneme kim bakacak, malımız hayvanımız ne olacak" düşüncesi vardı (belki evlenseler bunlara da başka çareler bulanacaktı ama hiç o aşamaya gelinmedi.)

bir de kendileri anlaşsa biriyle atıyorum, ben evlenecem dese, bizde kimse "vay sen nasıl evlenirsin" filan demezdi ha. hatta "aman iyi etti kız gitsin kurtulsun bu ortamdan" bile derlerdi. biraz kendi kendilerinin girdiği kafalardan çıkamadılar. ha evlenmemekte bir şey yok ben de bekarım. kendi evimde kendi başıma yaşıyorum ama. bu ise değişik bir kafa.

neticede dayımın evde olduğu o ender zaman aralıklarına denk getirip istenip düğünü yapan evlendi diğerleri evlenmedi (bizde çocuk sayıları yüksek mesela 3 tane evlenen varsa 4 tane de evlenmeyen var, gibi)

neyse kısacası bunu mesele haline getirip hayata öyle bakıp kendini ezik görürsen anne babanı işini/işsizliğini, fiziğini, şuyunu buyunu her türlü şeyi kendinde kusur görebilirsin. sen kusur görmezsen kimsenin görüşü umrunda olmaz.

senin ne suçun var ki? Anne baba evladından sorumludur ama evlat anne babasından sorumlu değildir. Elbette aile önemli fakat karşına seni seven, sana değer veren biri çıkarsa, seni sen olduğun için severse neden aileni bahane etsin? Zaten bunu bahane etmeyecek biriyle evlen evleneceksen. Mesafeli olursun ailene olur biter.

Sizin aileniz kotu degil ki babaniz kotu. Siz asil okuyup meslek sahibi oldunuz mu ?

oğlumun kimle evleneceğime ben karar veremem.

bir sorun gördüysem söylerim.. oğlum bu sorunları bilerek yine evlenmeye kararlıysa arkasında olurum.

ayrıca armut dibine düser fikrine de katılmıyorum. o yüzden kötü aile, kötü evlat demek değil bence. he aile çok sorunluysa en kötü içli dışlı olmam. oğlum mutlu olduğu sürece ben okayim

Bazı aileler bunu sorun edebilir. Mesela benim teyzelerim... Teyzem oğluna kız bakarken bu kızın oturduğu ev çok eski, yarın birgün torunlarım bu eve mi gelip gidecek demişti mesela. Var böyle aşırı takıntılı tipler. Ama onların seni elemesi senin için büyük hayır olur
Sana tavsiyem evlenirken bunlar beni beğenir mi, babamın durumunu sorun ederlermi, sorun etmeyen birini bulmuşken hemen evleneyim gibi saçma fikirlere sakın kapılma. Seni istemeyen çeksin gitsin. Sen kendi kriterlerine göre, mutlu olacağına inandığın birini bul.

Seven seviyor yaa

Allah hep mutlu etsin

Aile böyle şeyler duyup engel olabilir var öyleleri

Bir kere sen degil baban kötü ve degersiz. Bak annen ne kadar degerli ve iyi bir insan. Babandan dolayı kendini değersiz hissetmektense annenden dolayı ne kadar değerli olduğunun farkına var! Var ki başkaları da ya isteyerek yada fark etmeden senin değersizlik duygunu fark edip seni onlar da az veya çok ezmeye kalkmasınlar.

Lise ve unide çok yakın arkadaşım var, kızı çok severim çok iyi ve karakterli bir kız, kendisi de güzel bir üni ve bölüm okudu ama gel gör ki ailesi felaket yani babası, herşeyi anlatırdı bana saklamaz kendisi ben agzim açık dinlerdim, hani böyle içeri girip çıkmalı, sıkıntılı tipler babası ve erkek kardeşi ama neler neler, ger gör ki annesi ve kendisini bilirim gider gelirdim çok iyilerdi, babam çok istemezdi ilk başta onunla gorusmemi ama sonra baktı kiz bize de geldi çok iyi bir kız sonra ses etmedi, hatta hep der o aileden çok iyi yerlere geldi akıllı kız diye, arkadaşım da evlendi ailesini vs kurdu eşini de tanıyorum...olay tamamen sen de bu psikolojiyi at ustunden

evleneceğim adamın hikayesi senin hikayen hatta fazlası bile var - maddiyat kısmı hariç
ta en başlarda ben kendi ailemin pisliklerini anlatmıştım, bak değişik gelir, istenmez, sorun olur baştan hiç girişmeyelim biz bu işe demiştim. zaten evlilik falan düşünmedim hiç.
ben kendimi aynı senin gibi ezerek konuşunca o da bana kendi hikayesini anlatmıştı. öyle dışarıdan göründüğü gibi değil her şey demişti.
bir daha asla kendine böyle şeyler söylediğini duymak istemiyorum demişti. sonra ikimiz bir aile olduk.
sen nasıl birisin, karşındaki nasıl birisi, sen kendi sınavlarının üstesinden başarıyla geldin mi, o diğer insanlara karşı senin arkanda durur mu?
kendini ezikleme, öyle dışarıdan göründüğü gibi değil her şey.

O zaman bir sorun yok bence. Benim de oglum var ve eger oglumu sevdigine inandigim biri olsa ve sizin oldugunuz durumun aynisi olsa, ben ya bak gordun mu kiz kendini gelistirmis, kendine bu sartlara ragmen bir hayat kurmus diye dusunurum.

ben o kızım, sorumsuz babasının yurt dışına kaçtıği annesinin iki cocuguna bakmak zorunda kaldiği aile ortaminda buyumemiş çocuk.
Şu bahsettiğiniz kafada çok insanla karşılatim sen bana bi sor bakalım ben senin oğlunu alırmıyım acaba oldu cevabim hep.
Sonuç; çoğunun aile ortamında büyümüs püru pak çocuklarinın yemedikleri halt kalmadı.
Ben evimde barkımda düzenimdeyim, hatta içlerinden birinin sırf aile ortamında buyumedigim için beni istemediginden dolayı çok pişman olduğunu kendi ağzından duydum.
Bahsettiğiniz şeyler kişiyle alakalı, kimisi dört dörtlük ailede büyür pisliğin önde gideni olur, kimi kendi kendini yetiştirir ter temiz insan olur.
ihtimaller her iki taraf icinde var sonucta.

Tanıdıklar evlenmez. Bizzat yaşadım. Bizim köyde beni seven erkekler olurdu duyardım ki ailesi istemiyormuş bu yüzden gelip acilmamis. O zamanlar genç bjr ergendim. Sonra iyi bir Uni ve bölüm kazandım atandım. Pişman olduklarını da duydum. Avcunu yalasinlar bu arada ben de ünide tamistigim eşimle severek evlendim

Gönül işlerinde genel olarak ailelere çok söz kalmıyor. Eş adayı isterse kimse duramaz karşısında. Önemli olan sizin karakteriniz. Önyargılar olabilir eş ailesinde bunları kırmak sizin elinizde

Benim amcam bizim ailede kötü bir örnek. Aldatan. Kumar oynayan hapse giren ailesini hep zorda bırakan bi insan. Amcamın kızı gayet iyi bir evlilik yaptı. Nişanda kayınaile pek bir somurtuktu bayağı üzülmüştük. Ama şu an gayet iyiler. Kuzenim babası ile eş ailesi arasına bariyer oldu görüştürmüyor da eşinin annesi çocuğuna bakıyor hatta anlaşmazlıkları da yok. Çoğu kv gelin ilişkisinden iyiler benim gözlemlediğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…