- Konu Sahibi safcagmeva
-
neden oluyor cok acık cunku kabul gormuyorlar evlenmeden once iliskiye giren bir kadının evlenmeye hakkı yokmus gibi davranılıyor onlarda bu yola basvurmak zorunda bırakılıyorlar boyle oldukca daha cooook kızlar giderde kızlık zarı dikimi yaptırır
ben marketten alınacak bi' çikolata olmadığımdan verdiğiniz örnek oldukça abes kaçmış. sizin kendinize verdiğiniz değer 50 kuruşluk çikolata olabilir ama benim öyle değil, insanların değer yargıları arasında uçurum olduğu da doğruymuş.
mide'li kısmı da şikayet ettiğim için sizinle tartışmayı uzatmayacağım.[/QUO
verdiğim örnekte bilerek çok küçük ve değersiz bir şey seçtim insanın ne kadar değerli olduğu ise tartışılamaz siz ve sizin gibiler kendilerine 50 kuruşluk çikolatadan daha fazla değer vermiş olsaydınız bu (hiçbirimiz mal değiliz ki açılmadan sahibimize gidelim) cümlesini kuramazdınız. bu cümlenizden dolayı 50 kuruşluk bir örnek verdim hoşunuza gider gitmez bilmiyorum ama siz ne kendinize nede geç kızlarımıza değer vermiyorsunuz ya da verdiğiniz değeri çok büyük zannediyorsunuz. Şu cümlenize de (insanların değer yargıları arasında uçurum olduğu da doğruymuş) örnek vermek isterim yenigine parasıyla 50 000 000 olan değer, türk lirası ile ançak 50kuruş eder.
Hadi gelin konuyu bakkal defterine çevirmekten vazgeçelim.
İyi geceler.
zar önemsiz demiyoruzki kesinlikle yapılanlar doğruda demiyorum ben en azından kendi adıma konuşayım ama öyle bi yazılmışki yazı yazıklar olsun falan kız burda bişey yapmış (yada yapmamış) akıl vericek olanlar yazsın neden bukadar acımasız yazılar yazıp böyle ağır yorumlar yazılıyor anlamıyorum herkes eleştrilerini içine atıp önerilerini paylaşsın yaşamış zaten yaşıcanı bide bukadar ağır yazılar yazmanın ne anlamı varki
Siz böyle yazınca evlilik dışı ilişki yaşayan herkes pişman oldu, dünya daha iyi bi yer oldu değil mi? herkesin doğrusu kendine. kızınız var mı bilmiyorum da, ileride kızınızın başına aynısı gelse erkek tarafına mı hak vereceksiniz yine, kızınızı korumak varken?
bekaret raporu isteyen, bekaret şartı koşan adamı kandırmak kişinin gayet de hakkı. hiçbirimiz mal değiliz ki açılmadan sahibimize gidelim. kendim için söyleyeyim, zaten bu sebeple benden vazgeçecek adamla ne evlenirim ne de onun için vicdan yaparım.
konu sahibi yalan söylüyor zaten, kan pıhtısı olmuş düşmüş de, kürtaj ya da çocuk düşürme olayını hiç yaşamadım ama pıhtı oldu düştü diye bir şey olamayacağını düşünüyorum. kürtajdan sonra bile kanaması durmayan kadınlar apar topar doktora gidiyor. bi kere başına böyle bir şey gelen insan nette konu açacak vakti ne bulsun? önceki konularından birinde de Kazen'in müdahalesi yok muydu? O n'oldu sahi?
ben size geri görüşlü, geri kafalı falan demedim, öyle anladıysanız da özür dilerim.
size de iyi geceler.
Sen hamilemisin!!!!
ee napıcaksın pekala şimdi ?
Aldırcakmısın bebeği? Kızlık zarını kabul etmeyen adam bebeğin babasımı oluyor?
Hey allahım ne karışık durum anlatasana deliricem burada akıl verelim ya
sadece şu cümlenize muhalif olcağım, diğerleri sizin yaşantınız, sizin değerleriniz, kimseyi ilgilendirmediği gibi beni de ilgilendirmez...
inançlara ve değer yargılarına saygı göstermek gerekir, sizin için bekaret önemli değilken, bir başkası için fevkalade önemli olabilir... hiç kimseyi de taşıdığı değer yargılarından dolayı suçlayamayız ya da bu zamanda bu görüş diye küçümseyemeyiz... çünkü inançların zamanı, mekanı olmaz... saygı istiyorsak, saygı göstermeliyiz...
dolayısıyla bekareti önemseyen birine yalan söylemek, bir yuvayı yalan üzerine kurmak birkere karşı tarafa yapılan en büyük saygısızlıktır... ben seni kaale almıyorum, seni ve düşünce yapını hiç önemsemiyorum demek bu... evleneceğiniz kişinin size bu şekilde davranmasını ister miydiniz..
ha sizin için önemli değildir, o zaman bunu önemsemeyen birileriyle evlenirsiniz olur, biter...
bu arada bekareti sadece kadın için düşünmek de çok saçma erkek yahut kadın hepimiz insan olduğumuza göre, kadın için bekareti önemsiyorsak erkek içinde önemsememiz lazım... yoksa erkek ben herşeyi yaparım, evleneceğim kız bekar olmalı düşüncesindeyse, ondan adam olmaz zaten... tutarlı olmak gerek...
bu ne rezillikya..
son zamanlarda da artti bu hayal urunu konular. milleti inandirip da ne geciyosa ellerine...
bu nasil bi fantazi dunyasidirya...
eski kinulari okuyun bayanlar diger arkadaslar da yazmis zaten sacmaligini yalanini..
suraya gelip de soyle oldu boyle oldu diye milleti kandiranlar dedikoeriniz cidden basiniza gelsin diycem de... neyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?